103
AŞAĞIDAKI TARIFLERIN YAPIMINDA DERIN PLAKA KULLANILIR.
BÜYÜK OMLET 68 KIŞILIK
• 8 orta pişmiş yumurta
• 250 gr. yumuşak krem peynir
• 200 gr. rendelenmiş cheddar peyniri
• Küp şeklinde kesilmiş farklı renkli 2 adet biber
• İnce dilimlenmiş 4 yeşil soğan
• Yarım diş ince doğranmış taze yaprak soğanı
• Tadımlık tuz ve karabiber
1. Yumurtaları ve krem peyniri karıştırın. Marine edin. Kalan malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın.
2. Izgarayı önceden maksimum ısıya ulaşıncaya dek ısıtın. Yumurta karışımını derin plakaya dökün.
Kapağını kapatın ve tamamen pişinceye kadar yaklaşık 10-12 dakika boyunca pişirin. Derin plakayı
dikkatli bir şekilde yerinden çıkarın ve omleti hafçe bir servis tabağına aktarın.
FLAPJACK MEYVELI YULAFLI BAR 1 DERIN PLAKA BOYUNDA
• 375 gr. yulaf lapası
• 190 gr. Tereyağı
• 190 gr. yumuşak kahverengi şeker
• 90 gr. şeker pekmezi
• 120 gr. kuru üzüm
• 100 gr. Karamel parçacıkları
1. Tereyağını, şekeri ve şeker pekmezini bir tavada eriterek iyice karıştırdıktan sonra yulaarı, kuru
üzümleri ve karamel parçalarını ekleyin.
2. Derin plakada, maksimum ısıda 10-12 dakika boyunca pişirin. Çıkarın ve tamamen soğuyana kadar
bekleyin.
PIZZA TABANI YAKLAŞIK 46 PIZZA TABANI GEREKLIDIR
• 250 ml ılık su
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı tuz
• 2 yemek kaşığı çok ince toz şeker
• 400 gr. sert beyaz ekmek unu
• 5 gr. (1 buçuk yemek kaşığı) maya
1. Unu, tuzu, şekeri ve mayayı bir kaseye koyun. Yağı ve suyu birbirine katarak karıştırın ve yavaş yavaş
un karışımını ekleyerek hamur oluşturun.
2. Hamuru, pürüzsüz bir görünüme ve elastik bir yapıya sahip oluncaya kadar unlu bir yüzeyde 5-6
dakika boyunca yoğurun.
3. Hamuru bir kaseye yerleş tirin, ağzını kapatın ve boyutu iki katına çıkana kadar kabarması için 45-60
dakika boyunca sıcak bir ortamda bırakın. Hamuru yeniden yoğurun, ağzını kapatın ve 45 dakika
daha kabarmaya bırakın.
4. Hamuru 4-6 eşit parçaya bölün ve her bir parçayı yuvarlayarak top şekline getirin. Top şekline
getirmiş olduğunuz bu parçaların her birini, ayrı ayrı pizza tabanlarının üzerine koyarak 20 cm çapa
ulaşacak şekilde açın.
5. Pizza tabanını derin plakaya yerleştirin ve üzerini ince bir domates sosu katmanıyla kaplayın.
Dilediğ iniz malzemeleri ekledikten sonra yaklaşık 15-20 dakika boyunca pişirin.
DOMATES SOSU YAKLAŞIK 500 ML.
• İnce doğranmış yarım soğan
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 diş ince doğranmış sarımsak
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 400 gr.’lık tenekede doğranmış domates
• 50 ml sebze suyu
• Yarım yemek kaşığı keklik otu
• Tadımlık tuz ve karabiber
1. Yağı bir tavada, yüksek ısıda ısıtın. Soğanları ve sarımsakları ekleyin ve pembeleşip yumuşayıncaya
kadar aralıksız karış tırarak kavurun.
2. Isıyı orta sıcaklığa getirin ve domates salçasını ekleyin. Ardından 5-6 dakika daha aralıksız karıştırarak
pişirin.
3. Kalan diğer malzemeleri de ekleyin ve ısıyı kaynama noktasına getirin. Isıyı kaynama noktasının biraz
altında bir dereceye getirin ve 30-40 dakika boyunca pişirin. Sosu kontrol edin ve ardından karışımı
hafçe hamura yedirin. Tamamen soğuması için bir kenara bırakın.
4. Fazla gelen sos olursa buzluğunuzda veya buzdolabınızda saklayabilir, daha sonra makarnalarınıza
bolonez sos yapmak için kullanabilirsiniz.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE