Güvenlik Önerileri
Güvenliğiniz için bu cihaz, uygulanabilir norm ve yönetmeliklere uygundur:
- Basınç altındaki Ekipmanlar Yönetmeliği
- Besinlerle temas halindeki materyaller
- Çevre
• Bu cihaz ev içi kullanıma yönelik olarak tasarlanmıştır.
• Tüm talimatları okumak için zaman ayırınız ve her zaman “Kullanım kılavuzuna” başvurunuz.
• Tüm pişirme cihazlarında olduğu gibi, özellikle NutriCook çocukların yakınında kullanıyorsanız
çok dikkatli olun.
• NutriCook’u sıcak bir fırın içerisine koymayın.
• Basınçlı iken NutriCook’u çok dikkatli bir şekilde hareket ettirin. Isınan yüzeylere dokunmayın
(özellikle metal kısımlara). Tutmak için sapları ve düğmeleri kullanın. Gerekirse eldiven kullanın.
Haznenin tutacaklarının düzgün bir şekilde sabitlendiklerinden emin olun. Gerekirse sıkıştırın.
• NutriCook’u uygun olduğu amacın dışında kullanmayın.
• NutriCook besinleri basınç altında pişirir. Yanlış kullanılması halinde haşlanma sonucu
yaralanmalar oluşabilir. Çalıştırmadan önce NutriCook’un doğru bir şekilde kapatılmış
olduğundan emin olun. “Kapatma” paragrafına bakınız.
• NutriCook’u açmadan önce pişirme programını seçme düğmesinin basınç tahliye
pozisyonunda olduğunu ve basınç göstergesinin aşağıda olduğunu kontrol edin.
• NutriCook’u asla zorla açmayın. İçerdeki basıncın düşmüş olduğundan emin olun. “Güvenlik”
paragrafına bakınız.
• NutriCook’u asla içinde sıvı olmadan kullanmayın, bu ciddi bir şekilde hasara yol açabilir. Pişirme
süresince her zaman yeterli miktarda sıvı olduğundan emin olun.
• Kullanım talimatlarına uygun olarak, uygun ısı kaynakları kullanın.
•
Düdüklü tencerenizde kaya tuzu kullanmayın, onun yerine pişme neredeyse tamamlanmak
üzere iken sofra tuzu ilave edin.
• NutriCook’u hacminin 2/3’ünden fazla doldurmayın (azami doldurma işareti).
•
Düdüklü tencereniz içinde iri taneli tuz kullanmayın, tuzu pişirme işleminin sonunda ilave edin.
• Pirinç, kuru baklagiller veya kompostolar gibi pişirme sırasında genleşen besinler için,
NutriCook’u kapasitesinin yarısından fazla doldurmayın.
Balkabağı veya kabak çorbası gibi
çorbalar pişirdikten sonra düdüklü tencerenizin soğuması için birkaç dakika bekleyin, daha
sonra akan soğuk suyun altına koyarak tamamen soğumasını sağlayın.
• Basınç etkisiyle şişme riski taşıyan yüzeysel bir deri içeren etlerin pişirilmesinden sonra (örnek
dana dili…), etin şiş bir görünümü olsa da patlatmayın; yanabilirsiniz. Eti pişirmeden önce
delmenizi öneriyoruz.
• Nişastalı besinler pişirildiğinde (bezelye, ravent…), bu besinlerin dışarıya sıçramaması için
açmadan önce NutriCook’un hafçe çalkalanması gerekmektedir.
• Her kullanımdan önce supapların tıkanıp tıkanmadığını kontrol edin. “Pişirmeden önce”
paragrafına bakınız.
• NutriCook’u, basınçlı yağda kızartma yapmak için kullanmayınız.
• Temizlik ve bakım talimatları dışında emniyet sistemlerine müdahale etmeyiniz.
• Sadece modeline uygun olan orijinal TEFAL parçaları kullanınız. Özellikle orjinal bir hazne ve
orjinal bir kapak kullanınız.
• Alkol buharları yanıcıdır. Kapağı kapatmadan önce yaklaşık 2 dakika kaynamasını bekleyin. Alkol
bazlı tarier için cihazınızı gözetim altında bulundurun.
• Pişirme öncesinde ve sonrasında asitli veya tuzlu besinleri saklamak için NutriCook’u
kullanmayın; haznenize zarar verebilir.
• NutriCook ile yaptığınız tarierde süt kullanmayınız.
Bu talimatları
38