Russell Hobbs ULTIMATE 3 EN 1_22700-56 El kitabı

Kategori
Meyve suyu üreticileri
Tip
El kitabı

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

98
Talimatları okuyun, güvenli bir yerde saklayın, cihazın el değiştirmesi halinde cihazla birlikte
aktarın. Kullanmadan önce cihazın tüm ambalajını çıkarın.
ÖNEMLI GÜVENLIK KURALLARI
Aşağıdakiler dahil, tüm temel güvenlik önlemlerini izleyin:
Fiziksel, duyumsal veya zihinsel kapasiteli veya gerekli bilgi ve deneyimden
yoksun kiiler bu cihaz sadece denetim/talimat altnda ve içerdii tehlikeleri
kavradklarnda kullanabilirler.
Çocuklar cihaz kullanmak veya onunla oyun oynamamalıdır. Cihaz ve
kablosunu, çocuklarn eriemeyecei yerlerde tutun.
Cihaz takma, sökme veya temizleme isleminden önce gözetimsiz birakilacaksa
daima cihazi sebeke besleme prizinden ayirin.
Cihazın yanlış biçimde kullanılması, yaralanmalara yol açabilir.
Yaralanmaları önlemek için, bıçakları tutarken, sürahiyi boşaltırken ve temizlik
yaparken dikkatli olun.
Süzgeç veya kapak çatlamış veya hasarlı ise, cihazı kullanmayın.
Hasarlı elektrik kabloları, güvenlik açısından sadece üretici, üreticinin yetkili
servisleri veya benzer niteliklere sahip kişiler tarafından değiştirilmelidir.
Motor ünitesini herhangi bir sıvı ya daldırmayın.
Yiyecekleri kanaldan aşağı itmek için parmaklarınızı veya çatal, bıçak, vb. aletleri kullanmayın; sadece
itme aparatından yararlanın.
Cihazı, bu talimatlarda belirtilenler dışında bir amaçla kullanmayın.
Size sağladığımız aksesuar ve ek parçalar dışındaki ürünleri kullanmayın.
Hasarlı veya arızalı cihazları çalıştırmayın.
Motoru 2 dakikadan uzun süre kesintisiz çalıştırmayın, aşı rı ısınabilir. 2 dakika sonra kapatın ve cihazın
en az 2 dakika boyunca dinlenmesine izin verin.
SADECE EV IÇI KULLANIM
ÇIZIMLER
1. Itme aparatı
2. Kapak
3. Süzgeç
4. Meyve sıkacağı seperatörü
5. Posa haznesi
6. Kumanda
7. Ağız
8. Motor ünitesi
9. ılıp kapanabilir kapak
10. Koni
11. Süzgeç
12. Narenciye seperatörü
13. Bağlantı parçası
14. Çok amaçlı sürahi
15. Bıçak ünitesi
` bulaşık makinesinde yıkanabilir
İLK KEZ KULLANMADAN ÖNCE
Tüm ambalaj malzemelerini ve etiketleri çıkarın.
İtme aparatı, kapak, elek, separatörler, süzgeç, posa haznesi, koni, sürahi ve bıçak takımını
ılık sabunlu suda yıkayın. Durulayın ve kurutun.
Motor tabanını nemli bir bezle silin.
Cihazı bir elektrik prizinin yakınında, kuru, sert, düz bir yüzeye yerleştirin.
MEYVE SIKACAĞI EL A)
Meyve sıkacağı aparatı meyvelerin, sebzelerin ve lifli yeşil bitkilerin sularını çıkarmak için
kullanılabilir.
MONTAJ
1. Meyve sıkacağı seperatörünün üzerindeki * simgesini motor tabanındaki )
simgesi ile aynı hizaya getirin. * simgesinin ( simgesi ile aynı hizaya gelmesi için
seperatörü saat yönünde döndürün.
2. Eleği seperatöre yerleştirin ve tahrik miline doğru aşağı bastırın.
99
talimatlar
3. Kapak üzerindeki * simgesini motor tabanındaki ) simgesi ile aynı hizaya getirin.
* simgesinin ( simgesi ile aynı hizaya gelmesi için seperatörü saat yönünde
döndürün.
4. Posa haznesini kapağın sol tarafının altına takın.
5. Çok amaçlı sürahiyi, suların toplanması için ağzın altına yerleştirin.
6. İtme aparatını tüpe yerleştirin.
KULLANIM
1. Cihazın kapalı durumda olduğunu kontrol edin (O).
2. Fişi prize takın.
3. Meyve sıkacağınızıın (I).
4. İtme aparatını çıkarın ve malzemeleri kanaldan aşağı boşaltın.
5. Tüp bütün halde sıkılacak çoğu meyve ve sebze için yeterince geniştir, ancak daha büyük
malzemelerin girebilmesi için kesilmeleri gerekebilir.
6. İtme aparatını tekrar yerine yerleştirin ve malzemeleri kanaldan aşağı nazikçe itmek için
kullanın.
7. İşleminiz tamamlandığında, meyve sıkacağınızı kapatın (O).
8. Ağız, cihazı kullanmayı tamamladığınızda damlamayı önlemek üzere yukarı doğru bakacak
şekilde döndürülebilir.
9. İstediğiniz takdirde, meyve suyunu depolamak veya sürahiyi bir içecek şişesi olarak
kullanmak için açılıp kapanabilir üst kısmı çok amaçlı sürahiye takabilirsiniz.
İPUÇLARI
cek ilacı ve suni gübre kalıntıları alımını zı azaltmak için, mümkün olduğunca organik
yetiştirilen ürünler satın alın.
Şeftali, erik, mango, vb. meyvelerin çekirdeklerini çıkarın.
İyi kalitede, taze, olgun meyve ve sebze kullanın. Yumuşak sebzeler veya fazla olgun
meyveler koyu, bulanık ve kötü tada sahip özsu verirler.
Tüm meyve ve sebzeleri yıkayın. Sert olanlarının üzerlerinde bir fırça kullanın. Organik
olmayan ürünlerin dış yapraklarını koparın. Organik olmayan veya üzeri parafinlenmiş tüm
meyve veya sebzelerin kabuklarını soyun. Özsuyun tadını etkileyebileceklerinden, bereli
veya lekeli kısımları keserek atın.
Soğan veya sarımsak gibi gerçekten güçlü veya keskin kokulu ürünlerin suyunu sıkmayın.
Sıkacağınızı ne kadar iyi temizlerseniz temizleyin, tadını hiçbir şekilde tam olarak
gideremezsiniz.
Yapraklı yeşillikleri, maydanoz ve benzeri otları ve lahana yapraklarını küçük, sıkı kapanan
bir kürecikte demet yapın ve itme aparatıyla kanaldan aşağı doğru itin.
UYARI! Işgın yaprakları zehirlidir, oksalik asit içerirler – suları sıkılmamalıdır veya yenmemelidir.
NARENCİYE SIKACI (ŞEKİL B)
Narenciye sıkacağı aparatı portakal, greyfurt, limon, yeşil limon, vb. narenciyelerin sularını sıkmak
için kullanılabilir.
MONTAJ
1. Bağlantı parçasını tahrik miline takın.
2. Narenciye seperatörünün üzerindeki * simgesini motor tabanındaki ) simgesi ile
aynı hizaya getirin. * simgesinin ( simgesi ile aynı hizaya gelmesi için seperatörü
saat yönünde döndürün.
3. Koniyi bağlantı parçasının üzerine yerleştirin.
4. Çok amaçlı sürahiyi, suların toplanması için ağzın altına yerleştirin.
KULLANIM
1. Cihazın kapalı durumda olduğunu kontrol edin (O).
2. Fişi prize takın.
3. Meyve sıkacağınızıın (I).
4. Her defasında yarım bir meyve kullanarak, meyvenin kesilmiş (etli) tarafını meyve
sıkacağının üst kısmına yerleştirin ve aşağı doğru bastırın.
100
5. İşleminiz tamamlandığında, meyve sıkacağınızı kapatın (O).
6. Ağız, cihazı kullanmayı tamamladığınızda damlamayı önlemek üzere yukarı doğru bakacak
şekilde döndürülebilir.
7. İstediğiniz takdirde, meyve suyunu depolamak veya sürahiyi bir içecek şişesi olarak
kullanmak için açılıp kapanabilir üst kısmı çok amaçlı sürahiye takabilirsiniz.
İPUÇLARI
İyi kalitede, taze, sulu narenciye kullanın.
Meyveyi bir bezle silin. Meyveyi yana doğru çevirin ve keskin bir bıçakla, dilimleri
ortalarından kesecek şekilde ikiye bölün.
BLENDER (ŞEKİL C)
Çok yönlü blender aparatı çorba karıştırmak, smoothie’ler veya püreler yapmak gibi çok sayıda
farklı kullanıma sahiptir.
MONTAJ
1. Malzemeleri sürahiye yerleştirin. Doldururken Max işaretini geçmeyin.
2. Bıçak ünitesini çok amaçlı sürahinin tepesine vidalayın.
3. Cihazın kapalı durumda olduğunu kontrol edin (O).
4. Sürahiyi ters çevirin, ardından bıçak ünitesinin üzerindeki * simgesini, motor
tabanındaki ) simgesi ile aynı hizaya getirin. * simgesinin ( simgesi ile aynı
hizaya gelmesi için bıçak ünitesini saat yönünde döndürün.
KULLANIM
1. Fişi prize takın.
2. Cihazıın (I). Hassas kumanda için darbe Y işlevini kullanın.
3. İşlem tamamlandığında, cihazı kapatın ve bıçak ünitesinin üzerindeki * simgesini, motor
tabanının üzerindeki ) simgesi ile hizalamak için bıçak ünitesini saatin aksi yönünde
döndürün ve çıkarın.
4. Sürahiyi dik olarak yukarı döndürün ve bıçak ünitesini çevirerek çıkarın.
5. İstediğ iniz takdirde, meyve suyunu depolamak veya sürahiyi bir içecek şişesi olarak
kullanmak için açılıp kapanabilir üst kısmı çok amaçlı sürahiye takabilirsiniz.
KOMBİNE KULLANIM
Çok amaçlı sürahi, hem meyve hem de narenciye suyu sıkarken kullanılabildiğinden, bu işlevleri
daha kapsamlı kullanım için bir araya getirebilirsiniz. Örneğin bir smoothie yaparken:
1. Meyve suyunu sürahiye sıkmak için narenciye presini veya meyve sıkacağı aparatını kullanın.
2. Diğer smoothie malzemelerini sürahiye ekleyin.
3. Bıçak ünitesini takın (bkz. BLENDER bölümü).
4. % 100 doğal, ev yapımı smoothie yapmak için malzemeleri karıştırın.
Çoğu smoothie tarifi meyve suyu biçiminde bir miktar sıvı gerektirir. Kendi ev yapımı meyve
suyunuzu kullanarak smoothie’lerinizin, ticari olarak üretilen meyve sularında bulunabilen katkı
maddeleri veya koruyucular olmadan, % 100 doğal olmasını sağlayabilirsiniz.
TEMİZLEME
1. Cihazı kapatın (O) ve fişini prizden çekin.
2. Cihazı demonte edin.
3. Eleği çıkarmak için, önce * simgesi ile ) simgesini aynı hizaya getirmek için seperatörü
saatin aksi yönünde döndürün, ardından eleği seperatörden hafifçe yana yatırarak çıkarın.
4. Motor ünitesini nemli bir bezle silin.
5. Çıkarılabilen parçaları elde yıkayın. Rende eleği tıkanmışsa, akan suyun altında tutun ve
eleğin yüzeyini naylon bir bulaşık fıayla fıalayın. Fırçanın kıllarını eleğin deliklerinden
geçirmeye çalışmayın – kırabilirsiniz.
` Bu parçaları bulaşık makinesinde de yıkayabilirsiniz.
Bulaşık makinesinin içindeki sert koşullar, yüzey cilalarına zarar verebilir. Dış görünüşlerinde
hasar olabilir, ancak cihazın işletimi bundan etkilenmez.
101
KÖPÜKLÜ GÖZ IKSIRI
Gözlerimizi sağlıklı, parlak şekilde
koruyabilmek için, vücudumuz bol miktarda B
vitamini ve C ve E vitaminleriyle beta-karotene
ihtiyaç duyar. Bu meyve suyunu, tazeleyici ve
lezzetli, vitamin açısından zengin bir içecek
olarak hemen ve sık sık deneyin.
3 hav
2 yeşil, keskin kokulu elma
½ brokoli
½ kırmızı biber
ELMA VE ÇILEK SUYU
250g çilek
3 yeşil, keskin kokulu elma
1 ufak bir parça zencefil, soyulmuş
Buzla servis yapın.
ENERJİ İÇECEĞİ
Meyve ve sebzeler kendi doğal şekerli tatlarına
sahiptir ve mükemmel enerji içecekleri
oluştururlar.
2 havuç
3 kayısı, çekirdekleri çıkarılmış
2 elma
50 ml süt
5 gr ruşeym
5 ml bal
Meyve ve sebzelerin suyunu sıkın. Süt, ruşeym
ve balı ekleyerek karıştırın.
VİTAMIN İÇECEĞİ
Bu içecek B grubu vitaminler, C vitamini ve
kalsiyum minerali açısından zengindir.
1 yabani havuç
½ yeşil biber
1 brokoli
2 havuç
1 tatlı patates
1 sap kereviz
Daha şekerli bir tat için daha fazla havuç veya
yabani havuç ekleyin.
W
ÇEVRE KORUMA
Elektrikli ve elektronik cihazlardaki tehlikeli maddelerin neden olduğu çevre ve sağlık
sorunlarını önlemek amacıyla bu simge ile işaretlenen cihazlar, genel atık konteynerlerine değil,
geri dönüşüm konteynerlerine bırakılmalıdır.
Bakanlıkça tespit ve ilan edilen kullanım ömrü 7 yıldır
Taşıma ve nakliye sırasında dikkat edilecek hususlar :
Ürünü düşürmeyiniz
Darbelere maruz kalmamasını sağlayınız
Cihazı nakliye sırasında orijinal ambalajında taşıyınız.
MEYVE SIKACAĞI İÇİN TARİFLER
YAZ İÇECEĞİ
3 domates
½ salatalık
1 sap kereviz
1/8 misket limonu
LEZZETLİ KOKTEYL
2 havuç
1 avuç dolusu su teresi
3 domates
1 demet kişniş veya fesleğen yaprağı
1 sap kereviz
½ kırmızı biber
Birkaç damla Tabasco veya Worcestershire
sosu (isteğe bağlı)
HAVUÇ VE MAYDANOZ
6 havuç
5 dal maydanoz
LAHANA, KEREVİZ VE HAVUÇ
½ yeşil lahana
2 sap kereviz
3 hav
SEBZE TONİK
1 avuç dolusu ıspanak
4 dal maydanoz
4-6 havuç
GÜNIŞIĞI KOKTEYLİ
2 elma
100 gr çilek
TUTKU KOKTEYLİ
50 gr çilek
¼ ananas
1 demet siyah üzüm
ANANAS VE GREYFURT
½ greyfurt
¼ ananas
LİMONATA
4 elma
¼ limon
Buzlu servis edin.
102
BLENDER İÇİN TARİFLER
PIRASA VE PATATES ÇORBASI
75g pırasa
75g patates
1 et suyu tabletleri
400ml su
tuz ve biber
Pırasaları ve patatesleri 2 saniye robottan geçirin.
Karışımı geniş bir tencereye alın. Su ve et suyu
tabletlerini ekleyin. Karıştırarak kaynama noktasına
getirin. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın. 20
dakika ağır ateşte yavaş yavaş kaynatın. Ateşten
alın. 30 dakika soğumaya bırakın. Pürüzsüz hale
gelinceye kadar robottan geçirin. Servis yapılacak
sıcaklığa getirin (kaynatmayın). Baharatlarını katın.
Ekmekle birlikte servis yapın.
Vichyssoise (soğuk pırasa ve patates çorbası) için,
pırasa ve patateslere birkaç frenk soğanı doğrayın,
ısıtmadan önce tencereye bir parça tereyağı koyun,
çorbayı yeniden ısıtmak yerine soğutun ve soğuk
olarak servis yapmadan önce 75ml çırpılmış krema
gezdirin.
BAHARATLI BALKABAĞI ÇORBASI
450g balkabağı
15ml sıvı yağ
1 pırasa
1 sarımsak dişi
450ml tavuk/sebze suyu
2.5g öğütülmüş zencefil
15ml az yağlı/taze krema
2.5g öğütülmüş kişniş
1 demet kişniş yaprakları
tuz ve biber
Balkabağının kabuklarını soyun, çekirdeklerini
çıkarın ve iri parçalara doğrayın. Yağı bir tencerede
kızdırın. Pırasaları, sarımsağı ve baharatları ekleyin.
3 dakika karıştırın. Et suyunu ve balkabaklarını
ekleyin. Karıştırarak kaynama noktasına getirin.
Ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın. 20-30
dakika ağır ateşte yavaş yavaş kaynatın. Ateşten
alın. Kişnişi ve kremayı ekleyerek karıştırın. 30
dakika soğumaya bırakın. Pürüzsüz hale gelinceye
kadar robottan geçirin. Servis yapılacak sıcaklığa
getirin (kaynatmayın). Baharatlarını katın. Ekmekle
birlikte servis yapın.
KIŞNIŞLI PESTO
2 bir avuç kişniş yaprakları
2 sarımsak dişleri
60g çam fıstığı
125ml zeytinyağı
60g Parmesan, rendelenmiş
Kişnişi, sarımsağı, çam fıstığını ve yağın yarısını
pürüzsüz bir karışım olana dek robottan geçirin.
Büyük bir kaba aktarın. Parmesan peynirini ekleyin.
Kıvamı ayarlamak için yağ ekleyin: Dip soslar için:
koyu. Üst soslar için: orta. Makarna sosları için: sulu.
MEYVELI SMOOTHIE’LER
m malzemeleri pürüsüz hale gelene dek
robottan geçirin.
60ml yoğurt
200ml süt
30g yulaf unu
1 muz
30ml bal
2 elma, çekirdekli
170g çikolatalı dondurma
300ml portakal suyu
150g fındıklı yoğurt
1 muz
200ml süt
300ml çikolatalıt
2 armut, çekirdekli
200ml yoğurt
1 mango, çekirdeği çıkarılmış
200ml süt
5ml bal
300ml süt
1 muz
12 çilek
400ml süt
1 muz
20ml bal
10ml vanilya esansı
360ml limonata
125g vanilyalı dondurma
70g böğürtlen
300ml portakal suyu
300ml yabanmersini suyu
1 muz
300ml elma suyu
90g ahududu
12 çilek
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116

Russell Hobbs ULTIMATE 3 EN 1_22700-56 El kitabı

Kategori
Meyve suyu üreticileri
Tip
El kitabı
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: