Tüm pişirme işlemleri fırın kapağı kapatılarak yapılmalıdır.
ALT + FAN - Alttan ısıtmayla birlikte fan sisteminin kullanılması
meyveli pasta, tart, kiş ve hamur işleri için idealdir. Yiyeceklerin çok
kurumasını önler ve ekmek hamurunun kabarmasını sağlar. Rafı fırın
içinde alt konuma yerleştirin.
ALT - Alt ısıtma elemanını kullanır. Tüm hamur işlerinin
pişirilmesi için idealdir. Bu ısıtma yöntemini, alt taraftan daha fazla ısı ve
ışınım gerektiren pasta, tart, ezme ve diğer bu türlü yiyecekler için
kullanın.
ALT + ÜST - Hem üst hem de alt ısıtma elemanları kullanılır.
Bu yöntem tüm klasik kızartma ve fırınlama işlemleri için idealdir. Kırmızı
et, biftek, kuzu but, av eti, ekmek veya folyo ile kaplanmış yiyecekler
pişirilirken kullanılır.
ALT + ÜST + FAN - Fırın içindeki sıcak havanın dolaşımını
sağlayan fan ile birlikte hem üst hem de alt ısıtma elemanları kullanılır. Bu
yöntemi piliç, hamur işi, balık ve sebzeler için öneririz. Bu yöntem
kullanılarak sıcaklığın daha iyi nüfuz etmesi sağlanır ve pişirme ile ön
ısıtma süreleri de kısaltılır. Fanlı pişirme seçeneği, fırın içinde farklı
yiyeceklerin hepsini farklı konumlarda aynı anda pişirmenize olanak tanır
ve tatlar ile kokuları birbirine karıştırmadan eşit ısı dağılımı sağlar. Farklı
yiyecekleri aynı anda pişirmek için 10 dakikalık ekstra süre ayırın.
TURBO REZİSTANS + FAN -Fan ısınan havayı farklı
seviyelere üfler. Tatları ve kokuları karıştırmadan farklı yiyecek türlerini
(örn. Et ve balık) aynı anda pişirmek için idealdir. Çok hafif ısıyla pişirir ve
pandispanya, hamur işi vb. için idealdir.
IZGARA - Üst ısıtma elemanı kullanılır. Karışık ızgara, kebap
ve güveç pişirmede başarı garantidir. Izgara önceden 5 dakika süreyle
yüksek bir sıcaklığa getirilmelidir. Beyaz etler her zaman ızgara
elemanından belirli bir uzaklığa yerleştirilmelidir, bu şekilde pişirme süresi
biraz daha uzar ancak et daha sulu kalır. Damlama tepsisi aşağıya, alt raf
konumuna konarak kırmızı et ve balık fileto doğrudan rafa yerleştirilebilir.
IZGARA + FAN - Sıcak havanın fırın içinde dolaşımını
sağlayan fanla birlikte üst ısıtma elemanı kullanılır. Kırmızı et için ön ısıtma
tavsiye edilir ancak beyaz et için gerekli değildir. Izgara, domuz eti veya
piliç gibi daha kalın yiyecekler için ideal bir pişirme biçimidir. Izgara
yapılacak yiyecekler doğrudan orta rafın merkezine yerleştirilmelidir.
Damlama tepsisini rafın altına yerleştirdiğinizde, akan sular burada
toplanır. En iyi sonucu almak için, daima yiyeceklerin ızgara elemanına
çok yakın olmamasına dikkat edin ve pişirme süresinin ortasına doğru
yiyecekleri diğer tarafına çevirin.
IZGARA + ŞİŞ ÇEVİRME + FAN - Fan ve şiş ile aynı anda
fırının üst ısıtma elemanını da kullanmak, yemeğin eşit şekilde pişmesini
sağlayarak kuru ve tatsız olmasını engelleme avantajı sağlar. Şiş, fırının
içinde kalan sıcaklıktan yararlanmak için pişirme sonunda yaklaşık beş
dakika daha dönecek şekilde programlanmıştır. Şişte pişirme için
önceden ısıtma gerekmez.
BUZ ÇÖZME - Kadran bu konuma ayarlandığında fan,
donmuş yiyeceklerin etrafında sıcak hava dolaşımı sağlar ve böylece
içindeki protein miktarını değiştirmeden birkaç dakika içinde yiyeceğin
buzunu çözer. Sıcaklık önceden sabit olarak 40°C'ye ayarlanmıştır,
değişiklik yapılamaz.
SICAK TUTMA - Bu mod, rafı üstten ikinci seviyeye
yerleştirmek suretiyle önceden pişirilmiş olan yiyecekleri yeniden ısıtmak
için veya rafı alt seviyeye yerleştirmek suretiyle ekmek, pizza veya hamur
işi yiyeceklerin buzunu çözmek için tavsiye edilir.
Sıcaklık önceden sabit olarak 60 °C'ye ayarlanmıştır, değişiklik yapılamaz.
PİZZA - Bu fonksiyon, fırın içinde sıcak hava dolaşımıyla
pizza veya kek gibi yiyecekler için mükemmel sonuç alınmasını sağlar.
PYRO - Fırın bütün iç temizliğini kendi kendine yapar - ECO
ve SUPER olmak üzere iki seçenek kullanılabilir.
6. PİŞİRME MODU
82 TR
7. PİROLİTİK DÖNGÜ (Modele Göre)
Fırın, yüksek sıcaklıklarda yemek artıklarını kül eden pirolizer
temizleme sistemiyle donatılmıştır. Bu işlem programlayıcı tarafından
otomatik olarak yürütülür. İşlem sırasında ortaya çıkan dumanlar
pişirme başlar başlamaz çalışan bir Pirolizerden geçerek "temiz" hale
getirilir. Pirolizer için çok yüksek sıcaklıklar gerektiğinden fırın
kapağına bir emniyet kilidi takılmıştır.
Pirolizer istendiği zaman durdurulabilir. Emniyet kilidi görüntülenene
kadar kapak açılamaz.
NOT: Fırının üstüne ocak yerleştirilmişse, Pirolizer çalışırken
kesinlikle gaz ocaklarını veya elektrikli ocakları kullanmayın, böylece
ocağın aşırı ısınması önlenir.
ÜÇ PİROLİTİK DÖNGÜ programlanmıştır.
•ECO PYROCLEAN : Hafif düzeyde kirli bir fırının temizlenmesi için
kullanılır. 65 dakika çalışır.
•NORMAL PYROCLEAN : Normal kirli bir fırının temizlenmesi için
kullanılır. 75 dakika çalışır.
•SUPER PYROCLEAN : Çok kirli bir fırının temizlenmesi için
kullanılır. 90 dakika çalışır.
Pirolitik bir fırında kesinlikle piyasada bulunan temizlik
ürünlerini kullanmayın!
İpucu: Pişirme işleminden hemen sonra Pirolitik temizleme
yaptığınızda artan ısıdan yararlanarak enerji tasarrufu sağlarsınız.
Pirolitik döngü çalıştırmadan önce:
•Fırının tüm aksesuarlarını (ayırma parçası, ızgaralar, tepsiler
vb.) çıkarın: Bunlar yüksek sıcaklıklara dayanıklı olmadıkları için
pirolitik sıcaklıklarda hasar görürler.
•Yok edilmeleri uzun süreceğinden büyük kir ve lekeleri çıkarın.
Ayrıca, fazla büyük miktarlardaki yağ lekeleri Pirolitik döngünün çok
yüksek sıcaklıklarına maruz kaldığında tutuşabilir.
•Fırın kapağını kapatın.
•Temizlemeden önce fazla büyük miktardaki kirler çıkarılmalıdır.
Pirolitik döngünün kullanımı:
1. " " düğmesine basın. " " düğmelerini kullanarak " "
simgesini seçin, ardından onaylamak için " " düğmesine basın.
Ekranda " " yazısı görünür. ECO modu yanıp söner.
Unutmayın:
ECO - 65 dakikalık döngü - hafif düzeyde kirli fırın
NORMAL - 75 dakikalık döngü - normal düzeyde kirli fırın
SUP - 90 dakikalık döngü - son derece kirli fırın
2. düğmelerini kullanarak kirlenme derecesine göre gereken
Pirolitik modu seçin: ECO, NORMAL veya SUP. Ardından
onaylamak için " " düğmesine basın.
Seçiminiz 3 saniye sonra onaylanır...
Fırın pirolitik döngüyü başlatır. Seçilen pirolitik mod yanıp söner ve
" " ile " " gösterge ışıkları yanar. Pirolitik döngü sırasında fırın
kapağı kilit simgesi görünerek kapağın kilitli olduğunu gösterir.
Soğutma fanı çalışır.
İstenen sıcaklığa ulaşılana kadar gösterge ışığı yanıp söner ve
ardından sabitlenir.
Pirolitik döngünün sonunda fırın otomatik olarak kapanır.
15 saniye boyunca duyduğunuz sinyal size döngünün sona erdiğini
bildirir ve " " ile " " gösterge ışıkları yanıp söner.
Durdurmak için " " düğmesine basın. Bunu yapmadığınız
takdirde, semboller yanıp sönmeye devam eder. Pirolitik mod " "
sembolü Zamanlayıcıdan kaldırılır.
Bu cümle yanlış
Sıcaklık düşmediği sürece fırın kapağının kilidi açılmaz. Kapak kilitli
simgesi yandığı sürece fırın kapağı açılamaz.
Fırın bileşenlerinin sıcaklığı makul bir seviyeye inene kadar soğutma
fanı kapanmaz.
Döngü sonunda gösterge tekrar yanıp söner, fırını kapattıktan sonra
da yanmaya devam eder ve fırının iç sıcaklığı yeterince düşünce
gösterge ışığı da söner.
Piroliz, fırın duvarlarında beyaz bir kalıntı bırakır. Fırının tamamen
soğumasını bekleyin ve fırının içini nemli bir süngerle silerek kalıntıları
temizleyin.
START
STOP