Russell Hobbs 19550-56 Kullanım kılavuzu

Kategori
Barbekü
Tip
Kullanım kılavuzu
78
Talimatları okuyun, güvenli bir yerde saklayın, cihazın el değiştirmesi halinde cihazla birlikte
aktarın. Kullanmadan önce cihazın tüm ambalajını çıkarın.
A ÖNEMLI GÜVENLIK KURALLARI
1 Bu cihaz, 8 yaş ve üzeri çocuklar ve yetersiz fiziksel, duyumsal
veya zihinsel kapasitelere sahip veya deneyim ve bilgisi
bulunmayan kişiler tarafından, sadece denetim/talimat altında
olmaları ve içerilen tehlikeleri anlamaları kaydıyla kullanılabilir.
Çocuklar cihazla oyun oynamamalıdır. Temizlik ve kullanıcı bakımı
işlemleri, 8 yaşın üzerinde ve denetim altında olmadıkları taktirde,
çocuklar tarafından gerçekleştirilmemelidir. Cihazı ve kablosunu 8
yaşın altındaki çocuklardan uzak tutun.
2 Cihazın bağlantılarını, bir zamanlayıcı veya uzaktan kumanda
sistemi üzerinden kurmayın.
3 Hasarlı elektrik kablola, güvenlik açısından sadece üretici,
üreticinin yetkili servisleri veya benzer niteliklere sahip kişiler
tarafından değiştirilmelidir.
¬ Cihazın yüzeyleri çok ısınabilir.
¬ Kapak ısınacağından, fırın eldivenlerini giyin.
H Cihazı sıvıya batırmayın.
4 Cihazı zemin seviyesinden en az 75 cm yukarıda olmak üzere, sabit, düz, ısıya dayanıklı bir
yüzeyin üzerine yerleştirin.
5 Cihazın çevresinde en az 50 mm boş alan bırakın.
6 Cihazı tutuşabilir maddelerin (örn. perdeler) yanında veya altında kullanmayın.
7 Cihaza yiyecek koyarken veya çihazdan çıkarırken fırın eldivenlerini giyin.
8 Kapağı herhangi bir engele neden olmadan açabileceğinizden emin olun.
9 Açıkken kapağın üzerine herhangi bir şey koymayın, kapağı kırabilirsiniz.
10 Cihazın üzerini örtmeyin veya üzerine herhangi bir şey yerleştirmeyin.
11 Kullanmadığınız zamanlarda, hareket ettirmeden ve temizlemeden önce cihazın fişini prizden
çekin.
12 Size sağladığımız aksesuar ve ek parçalar dışındaki ürünleri kullanmayın.
13 Cihazı, bu talimatlarda belirtilenler dışında bir amaçla kullanmayın.
14 Hasarlı veya arızalı cihazları çalıştırmayın.
sadece ev içi kullanım
U İLK KULLANIMDAN ÖNCE
1 Cihazın içinde bulunan ve ısıtma devrelerini saran tüm ambalajları söktüğünüzden emin olun.
2 Cihazın fişini, elektrik prizine takın.
3 Isı kumandasını 230 simgesine ayarlayın.
4 Fırın kumandasını H konumuna getirin.
5 Zamanlayıcıyı 10 konumuna getirin.
6 Cihazı içi boş olarak çalıştırın.
7 İlk çalıştırmada biraz koku olabilir, endişelenmeyin. Cihazın çalıştırıldığı alanı iyice
havalandırın.
79
talimatlar
C IZGARA TELİ VE TEPSİ
8 Izgara teli ve tepsi, fırının her iki yanında bulunan raf desteklerine girer.
9 Fırında pişirmek ve rosto yapmak için alt destekleri kullanın.
10 Izgara veya kızartma yapmak ve yiyeceğin üst malzemelerini kahverengileştirmek için üst
destekleri kullanın.
11 Yiyeceği tepside pişirmiyoranız, tepsiyi akan damlaları tutması için alt raf desteğine
yerleştirin.
C SAP
12 Sapı ızgara teline/tepsiye takmak için:
a) ızgara telin/tepsinin üst kısmındaki kancaları kavrayın
b) sapı, taban, ızgara telin/tepsinin alt kısmını kavrayana dek aşağı indirin
c) sapı kaldırın, ızgara tel/tepsi de onunla birlikte gelecektir
d) üst kancalar tepsiye, alt kancalar ızgara tele uygundur
C FIRINI KULLANMA
13 Cihazın fişini, elektrik prizine takın.
14 Isı kumandasını gerekli ısıya (100-230°C) ayarlayın.
15 Fırını, çalıştırmak istediğiniz işleve ayarlayın:
/ tüm ısıtma devreleri kapalı
O üst ısıtma devresi ve döner şiş
F alt ısıtma devresi
H her iki ısıtma devresi
16 Zamanlayıcıyı saat yönünde çevirerek, gereken süreye ayarlayın. Lamba yanacaktır.
, Pişirme süreniz 60 dakikayı aşıyorsa, sıfıra geldikten sonra zamanlayıcıyı tekrar ayarlayın.
17 Süre 0 konumuna geldiğinde, cihaz kendiliğinden kapanacaktır. Bir “ding” ses duyacaksınız.
Lamba sönecektir.
18 Alt ısıtma devresini veya her iki ısıtma devresini birlikte (F H) kullanırken, fırını önceden
ısıtın ve pişirmeye başlamadan önce lambanın sönmesini bekleyin.
C KAPAK – AÇIK MI, KAPALI MI?
19 Kapak 3 sabit konuma sahiptir: açık, kapalı ve yarı açık (yaklaşık 30°).
20 Izgara veya döner şiş için üst ısıtma devresini O kullanırken, kapağı yarı açık bırakın.
21 Bu, termostatın çalışmasını ve ısıtma devresinin kapanmasını önleyecektir.
22 Fırında pişirme için alt ısıtma devresini F, veya geleneksel fırında pişirme için her iki ısıtma
devresini H kullanırken, kapağı kapalı tutun.
C IZGARA VE ŞİŞ
23 Izgara yaparken veya üst ısıtma devresine yakın herhangi bir yiyecek pişirirken, yağ veya
özsuların üst ısıtma devresine sıçramasını önlemek için gözünüz yiyecekte olmalıdır.
24 Sıçrama gördüğünüzde, yiyeceği aşağıya, üst ısıtma devresinden uzağa alın.
25 Artan mesafeyi telafi etmek için, pişirme süresini biraz uzatmanız gerekebilir.
26 Sıçrama, temizlik işlemini güçleştirecektir.
27 Üst ısıtma devresinin üzerinde yanan kalıntılar, ısıtma devresinin ömrünü kısaltabilir.
28 Yiyeceğe düşen yanık kalıntılar, yemeğin görünüm ve lezzetini etkileyebilir.
çizimler
c ısı kumandası
A fırın kumandası
T zamanlayıcı
0 kapalı
1 lamba
2 üst ısıtma devresi
3 raf destekleri
4 kılavuz
5 ner şiş yuvası
6 alt ısıtma devresi
7 kapak
8 sap
9 ızgara teli
10 tepsi
11 sap
12 üst kancalar
13 alt kancalar
14 vidalar
15 kebap şişleri
16 döner şişi
17 uç
18 oyuklar
19 döner şiş çata
80
C DÖNER ŞİŞ
29 Kuş, tavşan veya bir parça et, her ne kızartırsanız kızartın, şişlere tam ortasından
geçirmelisiniz.
30 Şişi yiyeceğin ortasından geçirmediğiniz takdirde, bir tarafı diğer tarafından daha hızlı
pişecektir.
31 Yiyeceğin hiçbir ucu serbest kalmamalıdır, serbest kalan uçlar yiyeceğin eşit olmayan biçimde
pişmesine neden olacaktır.
32 Şişin tam merkezde olması kaydıyla, bir silindir biçimine ne kadar yaklaşırsanız, sonuç da o
kadar iyi olacaktır.
33 Kanatlar veya küçük bacaklar gibi serbest olan uçları iple bağlayın.
34 Her iki vidayı da gevşetin, sonra kebap şişini döner şişinin sivri ucundan çıkarın.
35 Sivri ucu etin ortasından geçecek ve diğer taraftan çıkacak şekilde itin.
36 Kebap şişini, tekrar döner şişinin üzerine yerleştirin ve her iki kebap şişini etin uçlarına doğru
itin.
37 Pişirme sırasında suyu çekilerek büzülecek olan etin kebap şişlerinden çıkmamasına dikkat
edin, bu nedenle onu iyice içeri girmesi için itin.
38 Eti ve kebap şişlerini, et yaklaşık olarak ortaya gelinceye kadar, döner şişi boyunca hareket
ettirin, sonra yerine sabitlemek için her iki vidayı da sıkın.
39 ner şişinin sivri ucunu döner şiş yuvasına takın, sonra öbür ucunu fırının diğer tarafında
bulunan kılavuza doğru indirin.
40 Şiş dönerken, fırının iç kısmında herhangi bir yere temas etmeyeceğinden emin olun.
41 Damlaları tutması için, tepsiyi alt desteğe doğru kaydırın.
42 Kapağı yarı açık konumda bırakın.
43 Isı kumandasını gerekli ısıya (100-230°C) ayarlayın.
44 caklık fazla yüksek olursa, yiyeceğin dış kısmı orta kısmından daha hızlı pişer.
45 Düşük veya orta sıcaklıklarda pişirmenizi öneririz.
46 Etin dışında bir kabuk oluşturmak istiyorsanız, pişirme süresinin sonuna doğru sıcaklığı
yükseltin.
47 Fırın kumandasını O konumuna getirin.
48 Zamanlayıcıyı saat yönünde çevirerek, gereken süreye ayarlayın.
49 Döner şişi fırından çıkarmak için, döner çatalını kullanın.
50 Çatalın uçlarını, döner şişindeki oyukların altına takın.
51 Çatalı her iki elinizle tutun.
52 Ucunu kılavuzdan çıkarmak için, sol tarafı biraz kaldırın, sonra sivri ucu serbest bırakmak için,
döner şişi sağa doğru hareket ettirin.
53 Çatalı ve döner şişi fırından dikkatle çıkarın.
54 Pişirmeye başlamadan önce birkaç kez deneme yapmanızı öneririz.
C TEMİZLİK VE BAKIM
55 Cihazın fişini prizden çekin ve temizlemeye başlamadan veya dolaba kaldırmadan önce
soğumasını bekleyin.
56 Tüm yüzeyleri nemli bezle silin.
57 Çıkarılabilir parçaları ılık sabunlu suda yıkayın, iyice durulayın, süzdürün ve hava akımıyla
kurutun.
58 Bulaşık teli, tel yün ya da sabunlu bezler kullanmayın.
59 Cihazın hiçbir parçasını bulaşık makinesinde yıkamayın.
discolouration
60 Cihazın yüzey rengi, kullanıma bağlı olarak zamanla solabilir.
61 Bu kaçınılmaz oluşum zararsızdır ve cihazın çalışmasını etkilemez.
81
W
ÇEVRE KORUMA
Elektrikli ve elektronik cihazlardaki tehlikeli maddelerin neden olduğu çevre ve sağlık
sorunlarını önlemek amacıyla bu simge ile işaretlenen cihazlar, genel atık konteynerlerine değil,
geri dönüşüm konteynerlerine bırakılmalıdır.
Bakanlıkça tespit ve ilan edilen kullanım ömrü 7 yıldır
Taşıma ve nakliye sırasında dikkat edilecek hususlar :
Ürünü düşürmeyiniz
Darbelere maruz kalmamasını sağlayınız
Cihazı nakliye sırasında orijinal ambalajında taşıyınız.
C PIŞIRME SÜRELERI VE GIDA EMNIYETI
• Verilen süreleri sadece size yol göstermeleri için kullanın.
• Eti, kümes hayvanlarını ve türevlerini (kıyma, burger köfte, vb.) özsuları tamamen çekilene
dek pişirin. Balığı etli kısmı tamamen matlaşıncaya dek pişirin.
• Önceden paketlenmiş yiyecekleri pişirirken, paket veya etiket üzerindeki tüm yönergeleri
izleyin.
yiyecek caklık yiyecek sıcaklık
sığır eti 190-210 °C hamur işi 190-210 °C
ekmek 200-220 °C domuz eti 190-210 °C
güveç 140-160 °C kiş/reçelli börek 160-180 °C
tavuk eti 190-210 °C bol malzemeli meyveli kek 140-160 °C
balık 170-190 °C küçük çörek 190-220 °C
kuzu eti 190-210 °C pandispanya 160-180 °C
mereng 90 -110 °C Yorkshire pudingi 200-220 °C
sütlü puding 140-160 °C
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96

Russell Hobbs 19550-56 Kullanım kılavuzu

Kategori
Barbekü
Tip
Kullanım kılavuzu