45
Fondü ve bruschetta
Tariflerin kaç kişilik olduğu ve pişirme süreleri yalnızca belirtmek için verilmiştir ve yiyecek
miktarına, malzzeme miktarına ve damak tagdına göre değişiklik gösterebilir.
Fondü Savoyarde (2 kişilik)
• 400 gr. fondü peyniri • 4 patates • 4 dilim Savoie jambonu • birkaç yeşil biber • birkaç Paris mantarı • 1 kavanoz
kornişon • 1 kavanoz soğan turşusu
Patatesleri kabuklarıyla birlikte pişirin. Peyniri, yeşil biberleri ve mantarları doğrayın. Kornişonları, soğan turşusunu,
mantarları ve biberleri ayrı bir kapta servis edin. Her fondü kabına bir dilim peynir yerleştirin ve erimeye bırakın. Fondüyü
jambon, patates ve farklı garnitürler eşliğinde servis edin.
Kurutulmuş etli fondü (2 kişilik)
• 400 gr. fondü peyniri • 4 patates • 2 ince dilim kurutulmuş et • 2 dilim çiğ jambon • muskat rendesi • kırmızı
biber • yeşil biber• domates • maydanoz
Patatesleri kabuklarıyla birlikte pişirin, ardından ince dilimlere ayırın. Her fondü kabına bir dilim peynir yerleştirin.
Üzerine bir dilim patates koyun sonra bir dilim peynir daha ekleyin. En üste kurutulmuş eti yerleştirin. Pişirme
sırasında damak tadınıza göre baharatları ekleyin. Çiğ jambon, domates dilimleri ve maydanoz ile süsleyin.
Keçi peynirli fondü (2 kişilik)
• 400 gr. fondü peyniri • Dilimlenmiş 1 küçük keçi peyniri • 4 patates • biraz kekik • 1 kase siyah zeytin
Patatesleri kabuklarıyla birlikte pişirin. Keçi peynirini fondü kaplarına dağıtın. Üzerlerini fondü peyniri ile örterek
erimeye bırakın. Diğer malzemelerle birlikte servis edin.
Çörek mantarı ve jambonlu tartin (2 kişilik)
• 4 dilim çavdar ekmeği • 4 dilim füme jambon • 4 taze çörek mantarı •
½ diş sarımsak • Frenk soğanı •
Fındık yağı • Karabiber
Mantarları dilimleyin, Frenk soğanlarını doğrayın. Ekmeklere sarmısak sürün ve bruschetta plakasında kızartın. Füme
jambonu ızgara plakasında kızartın. Füme jambon ve mantarları karıştırın. Karabiber ve fındık yağı ekleyin. 5
dakika boyunca bruschetta plakasında pişirin. Frenk soğanlarını ekmeklerin üzerine ekleyin.
Jambonlu, ızgara biberli ve mozzarellalı bruschetta (2 kişilik)
• 4 dilim köy ekmeği • 100 gr. ızgara yeşil biber • 4 dilim çiğ jambon • 1 kase mozzarella • Domates sosu •
½ diş sarımsak • Karabiber
Mozzarella’yı dilimleyin, biberleri ve jambonu enlemesine kesin. Ekmeklere sarmısak sürün. Ekmeklerin üzerine
domates sosu yayın, mozzarella, çiğ jambon ve biberleri ekleyin. Karabiber ilave edin ve mozzarella
kızarıncaya kadar 10 dakika boyunca bruschetta plakasında pişirin.
Ricotta, chorizo, roka ve çam fıstıklı bruschetta (2 kişilik)
• 4 dilim cevizli ekmek • 4 karşık ricotta •
¼ chorizo • 1 avuç roka • ½ diş sarımsak • ½ avuç çam fıstığı •
Zeytinyağı • Karabiber
Çam fıstıklarını renkleri dönene kadar ızgara plakasında kavurun. Sarmısak ve chorizo’nun dış zarını soyun ve
ince ince doğrayın. Ekmeklere sarmısak sürün ve bruschetta plakasında kızartın. Ricotta, chorizo, roka ve çam
fıstıklarını ekleyin. Karabiber ve zeytinyağını ekleyin. Tartinleri 5 ila 7 dakika kadar kızartın.
TR