Türkçe - 19
No Gıda unsuru Ağırlık/kg Aksesuar
Raf
seviyesi
Öneriler:
A:06 Rozbif 1. 0,6-0,8
2. 0,9-1,1
3. 1,2-1,4
Tel raf
Evrensel tepsi
2
1
Rozbifi marine edin ve tel rafa koyun.
Evrensel tepsiye 1 bardak su koyun. Bip
sesini duyduktan sonra döndürün. Pişirme
işlemi bittikten sonra alüminyum folyoya
sarın ve 5-10 dakika bekletin.
A:07 Kuzu kaburga 1. 0,6-0,8
2. 0,9-1,1
Tel raf
Evrensel tepsi
2
1
Marine edilmiş kuzu kaburga Tel rafa koyun.
Fırından bip sesi gelir gelmez çevirin.
A:08 Pirzola 1. 0,3-0,4
2. 0,5-0,6
Tel raf
Evrensel tepsi
4
3
Pirzolayı marine edin. Pirzolaları Tel rafa
koyun. Fırından bip sesi gelir gelmez
çevirin. İlk ayar ince pirzolalar, ikinci ayar ise
kalın pirzolalar içindir.
A:09 Tavuk Eti
Parçaları
1. 0,5-0,7
2. 1,0-1,2
Tel raf
Evrensel tepsi
4
3
Tavuk eti parçalarını zeytin yağı ve
baharatlarla hazırlayın. Tavukları Tel rafa yan
yana dizin.
A:10 Rosto tavuk 1. 0,8-1,0
2. 1,1-1,3
Tel raf
Evrensel tepsi
2
1
Soğuk tavuğun üzerine yağ ve baharat
sürün ve göğüs kısmı üste gelecek şekilde
tel rafa koyun.
A:11 Ördek Göğsü 1. 0,3-0,5
2. 0,6-0,8
Tel raf
Evrensel tepsi
4
3
Ördek göğsünü hazırlayın, yağlı kısmı üste
gelecek şekilde tel rafa koyun. İlk ayar bir
ördek göğüs, ikinci ayar ise 2 kalın ördek
göğsü içindir.
A:12 Hindi Rulo 1. 0,6-0,8
2. 0,9-1,1
Tel raf
Evrensel tepsi
2
1
Hindiyi Tel rafa koyun. Fırından bip sesi gelir
gelmez çevirin.
A:13 Balık
Buğulama
1. 0,2-0,4
2. 0,5-0,7
3. 0,8-1,0
Tel raf 2 Temizlenmiş taze balığı (örn. alabalık,
mezgit, morina) uygun boyutta kapaklı
bir borcamın içine koyun. Kasenin dibi
kaplanıncaya kadar sıvı ekleyin (örn.
3-4çorba kaşığı limon suyu, beyaz şarap
veya su) ve kapağı kapatın. Kaseyi tel rafa
yerleştirin. Kızarmış bir görüntü istiyorsanız,
balığın derisine zeytinyağı sürün ve üstünü
kapatmayın.
A:14 Rosto Balık 1. 0,5-0,7
2. 0,8-1,0
Tel raf
Evrensel tepsi
4
3
Balıkları, başından kuyruğuna doğru Tel rafa
koyun. İlk ayar 2 balık, ikinci ayar ise 4 balık
içindir. Program alabalık, sudak balığı veya
çipura gibi bütün balıklar için uygundur.
A:15 Somon Biftek 1. 0,3-0,4
2. 0,7-0,8
Tel raf
Evrensel tepsi
4
3
Somon bifteklerini Tel rafa koyun. Fırından
bip sesi gelir gelmez çevirin.
A:16 Fırında
Patates
1. 0,4-0,6
2. 0,8-1,0
Pişirme
tepsisi
2 Patatesleri yıkayın, ikiye kesin. Yüzeyine
zeytin yağı sürün, yeşillik ve baharat ile
hazırlayın. Pişirme tepsisine eşit bir şekilde
yayın. İlk ayar küçük patatesler için (her biri
100g), ikinci ayar ise büyük fırın patatesleri
içindir (her biri 200 g).
A:17 Rosto
Sebzeler
1. 0,4-0,6
2. 0,8-1,0
Evrensel tepsi 4 Dilimlenmiş kabak, biber parçaları,
dilimlenmiş patlıcan, mantar ve çeri
domatesi gibi sebzeleri Evrensel tepsiye
koyun. Zeytin yağı, çeşitli bitkiler ve baharat
karışımını üzerine sürün.
A:18 Sebzeli Güveç 1. 0,4-0,6
2. 0,8-1,0
Tel raf 2 Fırına dayanıklı bir yuvarlak kasede
sebze güvecini hazırlayın. Kaseyi, fırının
ortasındaki Tel rafa koyun.
Neo Airvection_NV70H7584ES_TR_DG68-00538B-00_TR.indd 19 2015-02-27 4:19:21