4
BUZ ÇÖZME
Çeşitli türlerdeki yiyeceklerin, ağırlıklarını belirtmek suretiyle
hızlıca buzunu çözdürmek için kullanılır. En iyi sonuçlar
için yiyeceği daima doğrudan döner cam tepsi üzerine
yerleştirin.
6
th
SENSE YENİDEN ISITMA
Dondurulmuş veya oda sıcaklığındaki hazır yemekleri
yeniden ısıtmak için kullanılır. Fırın, en iyi sonuçları en kısa
sürede almak için gereken ayarları otomatik olarak hesaplar.
Yemeği mikrodalgada kullanılabilir ve ısıya dayanıklı bir
yemek tepsisine veya tabağa yerleştirin. Alüminyum
folyonun tamamını çıkarmaya dikkat ederek, ambalajından
çıkarın. Yeniden ısıtma işleminin sonunda, 1-2 dakikalık
bekleme süresi, özellikle donmuş yiyecekler için sonucu
daima iyileştirir.
6
th
SENSE CRİSP
Çeşitli türlerdeki donmuş yiyecekleri hızla pişirerek sonunda
mükemmel bir gevreklik vermek için kullanılır. Fırın, gereken
pişirme yöntemi, süresi ve gücünü otomatik olarak seçer.
ÖNERİLEN YİYECEKLER AĞIRLIK*
PATATES KIZARTMASI
(tek kat halinde yayın ve pişirmeden önce
üzerlerine tuz serpin)
300 - 600 g
PİZZA, İNCE HAMURLU(donmuş) 250 - 500 g
PİZZA, KALIN HAMURLU(donmuş) 300 - 800 g
TAVUK KANAT (donmuş) 300 - 600 g
* Bu 6th Sense işlevleri, ağırlık girilmesini gerektirmez: fırın, akıllı bir
sensör sayesinde, pişirme süresini yiyecek miktarına göre otomatik olarak
ayarlayabilir.
Gereken aksesuarlar: Crisp (Gevrek) tepsisi, Crisp (Gevrek) tepsisi
için tutma kolu
6
th
SENSE BUHAR
Sebze veya balık gibi yemekleri, sağlanan buhar tenceresi
ile buharda pişirmek için kullanılır. Hazırlama aşamasında
otomatik olarak buhar üretilerek, buhar tenceresinin
tabanına dökülen su kaynama sıcaklığına getirilir.
Bu aşamaya yönelik süreler değişebilir. Daha sonra fırın,
ayarlanan süreye göre yemeği buharda pişirme işlemi ile
devam eder.
Brokoli ve pırasa gibi yumuşak sebzeler için 1-2 dakika veya
havuç ve patates gibi sert sebzeler için 4-5 dakika olarak
ayarlayın.
Bu işlev sırasında kapağı açmayın.
Gereken aksesuarlar: Buhar tenceresi
AUTO COOK
Birkaç çeşit yemek ve gıdayı pişirmek ve hızlı ve kolay
bir şekilde optimum sonuç elde etmek için kullanılır. Bu
işlevi en iyi şekilde kullanmak için, ilgili pişirme
tablosundaki göstergeleri takip edin.
* Ön ısıtma, bu işlevlerde otomatik olarak başlar: komut verildiğinde
yiyeceği yerleştirin.
AYARLAR
Fırının ayarlarını yapmak için kullanılır (dil, saat, ses,
parlaklık, Eko modu).
“ECO” modu etkin iken, enerji tasarrufu sağlamak üzere ekran
parlaklığı düşürülecek ve 1 dakika sonra ışık kapanacaktır.
Düğmelerden herhangi birine basıldığında, otomatik olarak
yeniden etkinleştirilecektir.
ÖNERİLEN YİYECEKLER AĞIRLIK
ET
(kıyma, pirzola, biftek, rostoluk et parçaları)
100 g - 2 kg
TAVUK
(bütün tavuk, parça, fileto)
100 g - 3 kg
BALIK
(bütün, biftek, fileto)
100 g - 2 kg
SEBZE
(karışık sebzeler, bezelye, brokoli, vs.)
100 g - 2 kg
EKMEK
(somun, küçük ekmekler, çörekler)
100 g - 2 kg
ÖNERİLEN YİYECEKLER AĞIRLIK
TAVUK FIRIN
Yağ ile terbiyelendirip, tuz ve biberle ovalayın.
Göğüs tarafı yukarı bakacak şekilde fırına
yerleştirin.
800 g -
1,5 kg
ÇİKOLATALI KURABİYE*
Hamurunuzu 5mm kalınlığa sahip olacak
şekilde yayın, istediğiniz gibi şekillendirin ve
fırın tepsisinde eşit olarak dağıtın.
1 ölçü
BÜTÜN BALIK
Yağ, limon suyu, sarımsak ve maydanoz ile
terbiyelendirin. Tuzla ovun.
600 g -
1,2 kg
GRATEN
Dilimleyin ve büyük bir kap içerisinde,
birbirlerinin üzerine gelecek şekilde iç içe
yerleştirin. Tuz ve biber ile terbiyelendirin ve
üzerine krema dökün. Üzerine peynir serpin.
800 g -
2 kg
ROZBİF*
Yağ ile terbiyelendirip, tuz ve biberle ovalayın.
800 g -
1,5 kg