4 Bıçakmuhafazasınımalzemeyetamamendaldırın(Şek.3).
5 Cihazıaçmakiçinaçma/kapamadüğmesineveyaturbohızdüğmesinebasın.
- Açma/kapama düğmesini kullandığınızda, hız seçme düğmesiyle hızı ayarlayabilirsiniz. Hız ne kadar
yüksek olursa, hazırlama süresi o kadar azalır.
- Turbo hız düğmesini kullanırken, cihaz maksimum hızda çalışır. Bu durumda hızı, hız seçme
düğmesiyle ayarlayamazsınız.
Dikkat: Hız ne kadar yüksek olursa, hazırlama süresi o kadar azalır.
6 Malzemelerikarıştırmakiçincihazıyavaşçayukarıaşağıvedaireselolarakhareket
ettirin(Şek.4).
Doğrayıcı; kabuklu yemiş, et, soğan, sert peynir, haşlanmış yumurta, sarımsak, otlar, kuru ekmek vb.
malzemeleri doğramak için kullanılabilir.
Bıçakünitesinitutarkençokdikkatliolun,bıçaklarçokkeskindir.Bıçakünitesinidoğrayıcı
haznesindençıkarırken,doğrayıcıhaznesiniboşaltırkenvetemizlemesırasındaözellikledikkatli
olun
1 Bıçakünitesinidoğrayıcıhaznesinekoyun(Şek.5).
2 Malzemeleridoğrayıcıhaznesineyerleştirin.
Önerilen miktarlar ve hazırlama süreleri için tabloya başvurun.
Malzemeler Doğramamiktarı Süre Hız
Soğan ve yumurta 100g 5 x 1sn. 1-4
Et 120g (maks) 5 sn. turbo
Otlar 20 g 5 x 1sn. 8-12
Parmesan peyniri 50-100g (maks) 15 sn. turbo
Kabuklu yemişler ve
badem
100g 20 sn. turbo
Sarımsak 50 gr 5 x 1sn. turbo
3 Bağlantıünitesinidoğrayıcıhaznesininüstünekoyun(Şek.6).
4 Motorünitesinikesicikapağınınüstünesabitleyin(‘klik’sesiniduyun)(Şek.7).
5 Fişiprizetakın.
6 Cihazıaçmakiçinaçma/kapamadüğmesineveyaturbohızdüğmesinebasın.
Dikkat: Malzemeler doğrayıcı haznesinin yanlarına yapışırsa, bir spatulayla veya sıvı ekleyerek açın
Dikkat: Kesintisiz olarak 1 seferden fazla işlem yapmayın. İşleme devam etmeden önce cihazın 5 dakika
boyunca soğumasını bekleyin.
Çırpma ünitesi, krema ve yumurta akı vb.çırpmak için kullanılır.
1 Çırpmaünitesinibağlantıünitesinebağlayın(‘klik’sesiniduyun)(Şek.8).
2 Bağlantıünitesinimotorünitesinebağlayın.(‘klik’sesiduyulur)(Şek.9).
TÜRKÇE 67
4222.005.0108.1.indd 67 03-09-10 13:49