2
ALT VE ÜSTTEN ISITMA
Yalnızca bir rafta her türlü yemeği pişirmek için
kullanılır.
ÇOK SEVİYELİ
Birden fazla rafta (en fazla üç) aynı pişirme
sıcaklığı gerektiren farklı yiyecekleri aynı anda
pişirmek için kullanılır. Bu işlev, farklı yiyecekleri,
kokuları birbirlerine karıştırmadan pişirmek için
kullanılabilir.
XL COOKING
Büyük et parçalarını (2,5 kg'nin üzerinde)
pişirmek için kullanılır. Her iki tarafının da üstünün
eşit bir şekilde kızarması için, pişirme sırasında
etin çevrilmesini öneriyoruz. Aynı zamanda aşırı
kurumasını önlemek üzere et parçasının üzerinde ara
ara su gezdirilmesini öneriyoruz.
PIZZA
Farklı tiplerde ve boyutlarda pizza ve ekmek
pişirmek için kullanılır. Pişirme işleminin yarısında
fırın tepsilerinin konumunu değiştirmek iyi bir fikirdir.
GRILL
Biftek, kebap ve sosis ızgara yapmak, sebze
ograten pişirmek veya ekmek kızartmak için
kullanılır. Et ızgara yaparken, pişirme esnasında çıkan
sıvıları toplaması için Fırın tepsisi kullanılmasını
öneriyoruz: Tavayı, rafın altındaki seviyelerden
herhangi birine konumlandırın ve 200 ml içme suyu
ekleyin.
GRATIN
Büyük et parçalarını kızartmak için kullanılır
(butlar, rozbif, tavuk). Pişirme esnasında çıkan
sıvıları toplaması için bir Fırın tepsisi kullanılmasını
öneriyoruz: Tavayı, rafın altındaki seviyelerden
herhangi birine konumlandırın ve 200 ml içme suyu
ekleyin.
AKSESUARLAR
Daha fazla bilgi için docs.indesit.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
RAF FIRIN TEPSİSİ KAYAR RAFLAR
Aksesuar sayısı ve türü, satın alınan modele bağlı olarak değişebilir.
Diğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servisten ayrıca satın alınabilir.
AKSESUARLARIN KULLANIMI
• Rafı, hafif yukarı eğimli tutarak ve yükseltilmiş
olan arka tarafını (yukarı bakan) önce yerleştirerek
istediğiniz seviyeye takın. Ardından, raf kılavuzu
boyunca mümkün olduğunca yatay olarak kaydırın.
Fırın tepsisi gibi diğer aksesuarlar, raf kılavuzlarında
kaydırılarak, yatay olarak takılır.
• Raf kılavuzları, fırının temizliğini kolaylaştırmak
amacıyla çıkarılabilir: yuvalarından çıkarmak için çekin.
• Kayar raflar çıkarılabilir veya herhangi bir seviyede
takılabilir.
SICAK TUTMA
Tatlı veya tuzlu hamurun etkili bir şekilde
kabarmasına yardımcı olmak için kullanılır. Kabartma
kalitesini korumak için, işlevi, bir pişirme çevriminden
sonra fırın hala sıcak iken etkinleştirmeyin.
ALTTAN ISITMA
Yemeklerinizin tabanını kızartmak için bu
işlevi kullanın. Yemeğin 1./2. seviyeye yerleştirilmesi
önerilir. İşlev, sebze ve et güveç gibi yemekleri yavaş
pişirmek için de kullanılabilir; bu durumda 3. seviyeyi
kullanın. Fırına ön ısıtma uygulamak gerekmez.
FREASY COOK
Tüm ısıtma elemanları ve fan devreye
girerek, ısının fırının içinde dengeli ve eşit bir
şekilde dağılımını garanti eder. Bu pişirme modu
için ön ısıtma gerekli değildir. Bu mod, özellikle
önceden paketlenmiş yiyeceklerin hızlı bir şekilde
pişirilmesi için önerilir (dondurulmuş veya önceden
pişirilmiş). En iyi sonuçlar, yalnızca bir pişirme rafı
kullandığınızda elde edilir.
EKO ÇOK SEVİYELİ
Rostoları ve içi doldurulmuş rostoluk et
parçalarını tek bir rafta pişirmek için kullanılır.
Nazik, aralıklı hava dolaşımı sayesinde yemeğin
aşırı kuruması engellenir. Bu EKO işlevi kullanılırken,
pişirme boyunca ışık kapalı kalacak, ancak
'e
basmak suretiyle tekrar açılabilecektir.
TURN & COOK
Bu işlev, et, balık, makarna, tatlı ve sebzeler de
dahil olmak üzere geniş kapsamlı yemek tariflerini
pişirmek için ideal sıcaklık ve süreyi otomatik olarak
seçer. Fırın soğuk iken işlevi etkinleştirin.
İŞLEVLER
Daha fazla bilgi için docs.indesit.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW