TR
2 3
AKSESUARLAR
Daha fazla bilgi için www.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
RAF TABAK FIRIN TEPSİSİ ŞİŞ
Aksesuar sayısı, satın alınan modele göre değişebilir.
Diğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servisten ayrıca satın
alınabilir.
RAFIN VE DİĞER AKSESUARLARIN TAKILMASI
Kalkık kenarın yukarı baktığından emin olarak, rafı,
raf kılavuzlarının üzerinde kaydırarak yatay bir şekilde
yerleştirin.
Tabak ve fırın tepsisi gibi diğer aksesuarlar rafla aynı
şekilde yatay olarak takılır.
RAF KILAVUZLARININ ÇIKARILMASI VE YERİNE
TAKILMASI
• Raf kılavuzlarını çıkarmak için, yukarı kaldırın ve
alt kısımlarını çekerek yuvalarından kurtarın: Raf
kılavuzları artık çıkarılabilir.
• Raf kılavuzlarını yerine takmak için, önce üst
yuvalarına takın. Yukarı pozisyonda tutarak,
pişirme bölmesine kaydırın, ardından alçaltarak alt
yuvalarındaki konumlarına yerleştirin.
İŞLEVLER
Daha fazla bilgi için www.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
ŞİŞ APARATININ KULLANILMASI
Şişi etin ortasına itin (tavuk
ise ip ile bağlanır) ve eti,
çatal üzerinde sabit bir
konum alıncaya ve hareket
edemez konuma gelinceye
kadar şişin üzerinde kaydırın.
İkinci çatalı şişin üzerine
itin ve eti sabit bir şekilde
yerinde tutana kadar
kaydırmaya devam edin.
Yerine sabitlemek için tespit vidasını sıkın.
Ucunu, fırının pişirme
bölmesindeki uygun
yuvaya geçirin ve yuvarlak
kısmı, ilgili desteğin
üzerine yerleştirin.
Lütfen dikkat edin: Pişirme
esnasında çıkan sıvıları
toplamak için, damlama
tepsisini altına yerleştirin ve
500 ml içme suyu ekleyin.
Şiş sıcak iken elinizi yakmaması için, yalnızca plastik tutma
kolundan tutun (bu, pişirme öncesinde çıkarılmalıdır).
SETTI
SETTING (AYAR) 99
Fırının ayarlarını değiştirmek için
kullanılır (zaman, dil, sinyal ses düzeyi, parlaklık, EKO
modu, ölçüm birimi, güç).
Lütfen dikkat edin: Eko modu etkin iken, enerji tasarrufu
sağlamak üzere ekran parlaklığı birkaç saniye sonra
düşürülecektir. Düğmelerden herhangi birine vs.
basıldığında, otomatik olarak yeniden etkinleştirilir.
AUTOMATIC MODES OTOMATİK
MODLAR
MEAT
MEAT (ET) 19
Bu işlev, et için en iyi sıcaklık ve
pişirme yöntemini otomatik olarak seçer. Bu işlev,
yemeğin çok kurumasını önlemek için, fanı aralıklı
olarak düşük hızda etkinleştirir.
POULT
POULTRY (TAVUK TÜRÜ ETLER) 29
Bu işlev, tavuk türü etler için en iyi
sıcaklık ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer.
Bu işlev, yemeğin çok kurumasını önlemek için, fanı
aralıklı olarak düşük hızda etkinleştirir.
CASSE
CASSEROLE (GÜVEÇ) 39
Bu işlev, makarna yemekleri için en iyi
sıcaklık ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer.
BREAD
BREAD (EKMEK) 49
Bu işlev, tüm ekmek türleri için en iyi
sıcaklık ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer.
PIZZA
PİZZA 59
Bu işlev, tüm pizza türleri için en iyi
sıcaklık ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer.
PASTR
PASTRY CAKES (KEK VE TATLILAR) 69
Bu işlev, her türlü kek için en iyi
sıcaklık ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer
(mayalı kekler, dolgulu kekler, turtalar vs.).
RISIN
RISING (KABARTMA) 79
Tatlı veya tuzlu hamurun etkili
bir şekilde kabarmasına yardımcı olmak için
kullanılır. Kabartma kalitesini korumak için, işlevi,
bir pişirme çevriminden sonra fırın hala sıcak iken
etkinleştirmeyin.
WARM
WARM KEEPING (SICAK TUTMA) 89
Yeni pişirilen yemeği sıcak ve gevrek
tutmak için kullanılır.
* İşlev, 65/2014 sayılı Yönetmelik (AB) uyarınca, enerji
verimliliği beyanı için referans olarak kullanılmıştır
MANUALS MANUEL MODLAR
CONVENTIONAL (ALT VE ÜSTTEN ISITMA)* 19
Yalnızca bir rafta her türlü yemeği pişirmek için
kullanılır.
CONVECTION BAKE (KONVEKSİYONLU) 29
Tek bir rafta et veya ortaları sıvı olan kekleri
pişirmek için kullanılır.
FORCED AIR (FANLI HAVA) 39
Birden fazla rafta (en fazla üç) aynı pişirme
sıcaklığı gerektiren farklı yiyecekleri aynı anda
pişirmek için kullanılır. Bu işlev, farklı yiyecekleri,
kokuları birbirlerine karıştırmadan pişirmek için
kullanılabilir.
GRILL (IZGARA) 49
Biftek, kebap ve sosis ızgara yapmak, sebze
ograten pişirmek veya ekmek kızartmak için
kullanılır. Et ızgara yaparken, pişirme esnasında çıkan
sıvıları toplaması için tabak kullanılmasını öneriyoruz:
Tavayı, rafın altındaki seviyelerden herhangi birine
konumlandırın ve 500 ml içme suyu ekleyin.
TURBO GRILL (TURBO IZGARA) 59
Büyük et parçalarını kızartmak için kullanılır
(butlar, rozbif, tavuk). Pişirme esnasında çıkan sıvıları
toplaması için bir tabak kullanılmasını öneriyoruz:
Tavayı, rafın altındaki seviyelerden herhangi birine
konumlandırın ve 500 ml içme suyu ekleyin. Bu işlev
ile şiş aparatı (varsa) kullanılabilir.
QUICK PREHEAT (HIZLI ÖN ISITMA) 69
Fırında hızlıca ön ısıtma yapmak için kullanılır.
ECO FORCED AIR (EKO FANLI HAVA)* 79
İçi doldurulmuş rostoluk et parçalarını
ve et filetolarını tek bir rafta pişirmek için kullanılır.
Nazik, aralıklı hava dolaşımı sayesinde yemeğin aşırı
kuruması engellenir. Bu işlev kullanılırken, pişirme
boyunca EKO ışığı kapalı kalacak, ancak OK (TAMAM)
düğmesine basmak suretiyle geçici bir süreliğine
tekrar açılabilecektir. EKO çevrimini kullanarak güç
tüketimini optimize etmek için, fırının kapağı, yemek
tamamen pişene kadar açılmamalıdır.
PYRO
AUTOMATIC CLEANING – PYRO
(OTOMATİK TEMİZLİK - PİROLİZ
TEMİZLİK) 89
Yemek artıklarını ekstra yüksek sıcaklık çevrimiyle
(yakl. 500°) temizlemek için kullanılır. İki adet kendi
kendini temizleme çevrimi mevcuttur: komple çevrim
ile hızlı çevrim (EKO). Komple çevrimin yalnızca fırın
çok kirli ise kullanılmasını, işlev düzenli aralıklarla
kullanılıyorsa kısa çevrimin kullanılmasını öneriyoruz.