Hazır pişmiş yiyecekler, soğuk yemekler, vb: Bunlar, ağzı kapalı olmak sure‐
tiyle herhangi bir rafa yerleştirilebilir.
Meyve ve sebzeler: Bunlar iyice temizlenmeli ve temin edilmiş özel çekmece‐
lere yerleştirilmelidir.
Tereyağı ve peynir: Bunlar, içine havanın mümkün olduğunca girmemesi için
özel hava geçirmeyen kaplara konulmalı veya alüminyum folyoya sarılmalı ya
da polietilen torbalara konulmalıdır.
Süt şişeleri: Bunlar, ağızları kapaklı şekilde kapıdaki şişe raflarına yerleştiril‐
melidir.
Muzlar, patatesler, soğanlar ve sarımsaklar (paketli değilse), buzdolabına ko‐
nulmamalıdır.
Dondurma tavsiyeleri
Birçok dondurma işleminde size yardımcı olacak bazı önemli tavsiyeler
aşağıda verilmektedir:
•
24 saat içinde dondurulabilecek maksimum yiyecek miktarı. veri etiketinde
belirtilmektedir;
•
dondurma işlemi 24 saat sürer. Bu süre boyunca, dondurulmak üzere başka
bir yiyecek konulmamalıdır;
•
sadece birinci kalite, taze ve iyi temizlenmiş yiyecekleri dondurun;
•
hızlı ve tamamen donmasını ve buzu eridikten sonra sadece tüketilecek
miktarda tüketilebilmesini sağlamak için yiyecekleri küçük porsiyonlara bö‐
lün;
•
yiyecekleri alüminyum folyoya veya polietilene sarın ve bu yaptığınız paketin
hava geçirmez olduğundan emin olun;
•
cihazın içindeki sıcaklığın yükselmesini önlemek için taze veya donmamış
yiyeceklerin önceden donmuş yiyeceklere temas etmesine izin vermeyin;
•
yağsız yiyecekler yağlı yiyeceklere göre daha iyi ve daha uzun süre muha‐
faza edilir; tuz, yiyeceğin muhafaza ömrünü kısaltır;
•
eğer su buzları dondurucu bölmesinden çıkarıldıktan hemen sonra tüketilir‐
se, ciltte soğuk yanıklarına neden olabilir;
•
yiyeceklerin muhafaza sürelerini kontrol edebilmek amacıyla, her bir yiyecek
paketinin üzerine dondurucuya konulma tarihini yazmanız tavsiye edilir;
Donmuş yiyeceklerin muhafazasıyla ilgili tavsiyeler
Bu cihazdan en iyi performansı elde etmek için, aşağıdaki noktalara dikkat
etmelisiniz:
•
piyasada donmuş halde satılan yiyeceklerin satıcı tarafından uygun şekilde
muhafaza edilmiş olduğundan emin olun;
•
donmuş yiyeceklerin, yiyecek mağazasından dondurucunuza mümkün olan
en kısa sürede aktarılmasını sağlayın;
•
cihazın kapısını çok sık açmayın veya kesinlikle gerekmedikçe açık bırak‐
mayın.
•
Buz çözme işlemi uygulandığında, yiyecekler çabuk çözülür ve tekrar don‐
durulamaz.
•
Yiyecek üreticisinin belirttiği muhafaza sürelerini aşmayın.
52
Yararlı İpuçları Ve Bilgiler