Kenwood CH580 series El kitabı

Tip
El kitabı

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

güvenlik
Bu talimatları dikkatle okuyun ve
gelecekteki kullanımlar için saklayın.
Bıçaklar çok keskindir, dikkatli tutun.
Tutarken ve temizlerken kesici
kenardan uzak durarak tepesinden
parmak uçlarınızla tutun.
Kapatın ve fişten çekin:
parçaları yerleştirmeden veya
çıkartmadan önce
kullandıktan sonra
temizlemeden önce.
Kaseyi güç ünitesinden çıkartmadan önce
daima bıçakların tamamen durmasını
bekleyin.
Kasenin içindeki boşaltmadan veya
dökmeden önce her zaman ilk olarak
bıçakları çıkartın.
Asla hasarlı bir cihaz kullanmayın. Kontrol
veya tamir ettirin: bkz. ‘servis ve müşteri
hizmetleri’.
Güç ünitesinin, kablonun veya fişin
ıslanmasına asla izin vermeyin.
Fazla kabloyu masanın veya çalışma
alanının köşesinden sarkıtmayın ya da
sıcak yüzeylerle temas ettirmeyin.
Cihazı asla başıboş bırakmayın.
Besin doğrayıcının hatalı kullanımı
yaralanmaya yol açabilir.
Asla onaysız bir ek kullanmayın.
Çocuklar cihazla oynamamaları gerektiği
konusunda bilgilendirilmelidir.
74
O
kumaya ba…lamadan önce ön kapaòı açınız ve açıklayıcı resimlere bakınız
Türkçe
Bu fiziki, algılama ya da zihinsel
yetersizliği olan kişiler tarafından ya da
yeterli deneyimi olmayan kişiler tarafından
gözetim altında olmaları ve cihazın
güvenli şekilde kullanımına ilişkin
talimatları almaları ve olası tehlikeleri
anlamaları şartıyla kullanılabilir.
Bu cihaz çocuklar tarafından
kullanılmamalıdır. Cihazı ve kordonunu
çocukların erişemeyeceği yerde tutun.
Bu cihazı sadece iç mekanlarda kullanım
alanının olduğu yerlerde kullanın.
Kenwood, cihaz uygunsuz kullanımlara
maruz kaldığı ya da bu talimatlara
uyulmadığı takdirde hiç bir sorumluluk
kabul etmez.
75
fişe takmadan önce
Elektrik kaynağının cihazın
altında gösterilenle aynı
olduğundan emin olun.
Bu cihaz Elektro Manyetik
Uyumluluk ile ilgili EC direktifi
2004/108/EC ve gıda ile temas
eden malzemeler hakkçndaki EC
yönetmeliği no. 1935/2004 -
27/10/2004 ile uyumludur.
ilk kullanımdan önce
Bıçak üzerindeki plastik bıçak
kılıfı dahil tüm ambalaj
malzemesini ve etiketleri çıkartın.
Dikkat edin bıçaklar çok
keskindir. Bu kapaklar bıçağı
sadece üretim ve nakil sırasında
koruduklarından atılmalıdırlar.
Parçaların yıkanması: bkz
‘Temizlik’.
parçalar
hız düğmesi
güç ünitesi
kablo tutucu
kapak
üst bıçak
tutma yeri
alt bıçak
kase
yerleştirme pimi
kase tabanı
mayonez damlatıcı (varsa)
besin doğrayıcınızı
kullanmak için
Bıçak ünitesi alt ve üst bıçak
olarak iki parça halinde gelir.
Daha kalın doğramak için sadece
alt bıçağı kullanın.
Daha ince doğramak ya da püre
yapmak için her iki bıçağı da
birlikte kullanın. Bu ayrıca daha
çabuk sonuç verecektir. Her iki
bıçağı da kullanmak için üst
bıçağı alt bıçağa oturtun ve saat
yönünün aksine döndürerek
yerine yerleştirin . Bıçaklar son
derece keskin olduğu için dikkatli
olun.
N
ot: Besini işledikten sonra üst
bıçağı alt bıçaktan ayrılabilir.
B
ıçakların kullanımdan sonra
k
olay ayrılabilmesi için kolay
birleşmesi amaçlandığından bu
normaldir.
1 Kase tabanını kasesinin altında
y
erleştirin. (Bu kasenin çalışma
tezgahında kaymasını önler).
2 Üniteyi temiz, düz bir yüzeye
yerleştirin.
3 İstediğiniz bıçak tertibatını kaseye
yerleştirme piminin üzerine
oturtun.
4 Besini uygun boyutlarda kesin ve
kaseye yerleştirin. Besinin daha
büyük parçaları yaklaşık 1 ila 2
cm’lik parçalara bölünmelidir.
5 Kapağı kapatın ve saat yönünde
döndürerek yerine oturtun .
6 Güç ünitesini kapağın üzerine
yerleştirin.
7 Güç ünitesine bağlayın ve hız
düğmesinde istenilen hızı seçmek
için aşağı ya da yukarı doğru
bastırın. Güç ünitesini çalıştırırken
kapağı ve kaseyi sıkıca tutun.
Hız seviyesini 1’e ayarlamak için
hız düğmesine hafifçe basın.
Hız seviyesini 2’e ayarlamak için
hız düğmesine bastırın.
Ya da hız düğmesi kısa süreli
olarak puls hareketi katması için
bastırılabilir. Bu işlem besini aşırı
işlememek amacıyla kullanılabilir.
8 Besin doğrayıcıyı arzu ettiğiniz
sonuca ulaşana kadar çalıştırın.
9 Cihazı kapatın ve kullandıktan
sonra prizden çekin.
10 Üstteki işlemi ters olarak
uygulayarak üniteyi sökün.
önemli
Eğer bebekler veya küçük
çocuklar için besin
hazırlıyorsanız, yemeği vermeden
önce besinlerin iyice karışmış
olduğundan emin olun.
Besin doğrayıcıyı sürekli olarak
10 saniyeden uzun bir süre
çalıştırmayın. Her 10 saniyelik
çalışmadan sonra 1 dakika
soğumaya bırakın.
Eğer kase boşsa besin öğütücüyü
çalıştırmayın.
K
ase likitle doluyken besin
öğütücüyü çalıştırmayın.
S
ıcak besinlerin işlenmeden önce
s
oğumasını bekleyin.
ipuçları
Eğer öğütücü zorlanıyorsa,
k
arışımın bir kısmını çıkartıp
işlemeyi birkaç seferde
tamamlayın, aksi taktirde motoru
bozabilirsiniz.
Kahve çekirdekleri, baharatlar,
çikolata veya buz gibi sert
besinleri doğramanın bıçakların
daha çabuk aşınmasına sebep
olacağını unutmayın.
Bazı besinlerin aşırı
işlenmemesine dikkat edin. Belirli
aralıklarla durdurup kontrol edin.
Karanfil, dere otu ve kimyon
çekirdekleri gibi baharatların besin
öğütücünüzdeki plastik üzerinde
olumsuz etkileri vardır.
Eşit işlendiğinden emin olmak için
durdurup kasenizin kenarında
kalan besinleri spatula ile aşağı
doğru kazıyın.
En iyi sonuç her bir seferde küçük
miktarlar doğrayarak elde edilir.
Besinlerin büyük parçalarını 1-
2cm’lik parçalara kesin. Fazla
yükler ve büyük parçalar eşit
olmayan sonuçlar yaratabilir.
Kuru yemiş, sebze, ekmek
kırıntıları vs. öğütmeden önce
bıçakların, kasenin ve kapağın
tamamen kuru olduğundan emin
olun.
mayonez damlatıcıyı kullanmak
için (varsa)
Mayonez damlatıcının nasıl
takılacağı ve kullanılacağına
ilişkin bilgiler için lütfen tarifler
bölümündeki mayonez tarifine
bakın.
76
bakım ve temizlik
Temizlemeden önce daima
kapatın ve fişten çekin.
B
ıçaklara dikkat edin, son
derece keskindirler.
Bazı besinler plastiğin renginin
gitmesine sebep olabilir. Bu
t
amamen normaldir ve ne plastiğe
ne de yemeğinizin lezzetine zarar
vermez. Sebze yağına batırılmış
bir bezle silerek renk değişimini
düzeltebilirsiniz.
güç ünitesi
Islak bir bezle silin, sonra
kurulayın.
Güç ünitesini suya sokmayın.
K
ablonun fazlalığını güç ünitesinin
çevresine sarın ve kablo tutucu ile
s
abitleyin .
k
apak/kase/kase tabanı/bıçak
Temizlemeden önce daima üst
bıçağı alt bıçaktan ayırın. Dikkat
e
din bıçaklar çok keskindir.
Elle yıkayın ve kurulayın.
Alternatif olarak bulaşık
makinesinin üst gözünde
yıkanabilir.
Parçalar buharlı temizleyicide
kullanım için uygun değildir. Onun
yerine üretici firmanın
talimatlarına uygun bir temizlik
maddesi kullanın.
77
işleme kılavuzu
besin maksimum hazırlanması maksimum
kapasite zaman/hız
Et 150g Kemikleri, yağı ve kıkırdakları 5-10 san/yüksek
çıkartın.
1-2 cm’lik küpler halinde kesin.
Sebzeler örn. 30g Saplarını ayırın. Bitkiler en iyi 10 san/alçak
maydanoz olarak temiz ve kuruyken veya yüksek
doğranır.
Kuru yemiş, örn. 100g Kabukları çıkartın, öğütülene 10 san/yüksek
badem, fındık, ceviz, kadar işleyin. (Not: ince
pekan öğütülmüş bademin
yoğunluğuna ulaşamaz).
Peynir örn. gravyer 100g 1-2cm’lik küpler halinde kesin 10 san/yüksek
Ekmek 40g Kenarlarını çıkartın ve 10 san/alçak
1-2 cm’lik küpler halinde kesin.
Bisküvi 100g Parçalara ayırın. Puls ile alçak
veya yüksek
Haşlanmış yumurta 3 Boyutuna göre yarıya veya 5 san/yüksek
çeyreğe bölün.
Kuru veya taze soğan 150g Yaklaşık 2 cm’’lik parçalar Puls ile / alçak
halinde kesin.
Sarımsak 150g Karanfilleri ayırın. 5-10 san/alçak
Yumuşak meyveler 130g Saplarını ayırın. 5-10 san/alçak
örn. böğürtlen
Kurumuş meyveler 110g 1-2 cm’lik parçalar 5-10 san/yüksek
örn. kayısı, kuru erik halinde kesin.
Kızılcık kökü 75g Soyun ve yaklaşık 1cm’lik 5-10 san/yüksek
parçalar halinde kesin.
Çorba 0,4 l Asla 0.4 l’den fazla çorbayı karıştırmayın. En iyi
sonuçlar için besinlerin suyunu akıtın ve katı
parçaları kasenin içine tariften az bir miktar sıvı ile
yerleştirin. İstenilen kıvama erişilene kadar
işleyin, daha sonra kalan sıvıya ekleyin.
servis ve müşteri
hizmetleri
K
ablo hasar görmüşse, güvenlik
nedeniyle, KENWOOD ya da
yetkili bir KENWOOD tamircisi
tarafından değiştirilmelidir.
A
şağıdakilerle ilgili yardıma
ihtiyacınız olursa:
cihazınızın kullanımı veya
servis veya tamir
Cihazınızı satın aldığınız yerle
bağlantı kurun.
Çin’de üretilmiştir.
ÜRÜNÜN AT DİREKTİFİ
2002/96/AT İLE UYUMLU OLARAK
DOĞRU ŞEKİLDE BERTARAF
EDİLMESİ İÇİN ÖNEMLİ BİLGİ.
Kullanım ömrünün sonunda ürün
evsel atıklarla birlikte atılmamalıdır.
Ürün yerel yetkililerce belirlenmiş
atık toplama merkezine veya bu
hizmeti sağlayan bir satıcıya
götürülmelidir. Ev aletlerinin ayrı bir
şekilde atılması çevre üzerindeki
olası negatif etkileri azaltır ve aynı
zamanda mümkün olan
malzemelerin geri dönüşümünü
sağlayarak önemli enerji ve kaynak
tasarrufu sağlar. Ev aletlerinin ayrı
olarak atılması gerekliliğini
hatırlatmak amacıyla üzeri çarpı ile
işaretlenmiş çöp kutusu resmi
kullanılmıştır.
tarifler
Aşağıdaki tarifleri yaparken her iki
bıçağı da takın (aksi
b
elirtilmedikçe).
guakamole (avokado
ve domates ile yapılan
bir tür Meksika
mezesi)
1
/2 küçük soğan
1 domates, derisi ve çekirdekleri
ayıklanmış
1 küçük yeşil acı biber,
çekirdekleri çıkartılmış
1
/2 diş sarımsak, ezilmiş
birkaç demet maydanoz
1 olgun avokado
15ml limon suyu
tuz ve biber
Soğanı, domatesi ve biberi
yaklaşık 1-2 cm’lik parçalar
halinde kesin. Sarımsak ve
maydanozla kaseye yerleştirin ve
ince ince öğütülene kadar yüksek
hızda puls ile çalıştırın. Bir servis
kasesine boşaltın. Avokadonun
derisini ve çekirdeklerini çıkartın,
1-2 cm’lik küpler halinde doğrayın.
Limon suyu ile kaseye yerleştirin,
ince bir püre oluşana kadar
yüksek hızda puls ile çalıştırın.
Avokado püresini domates
karışımı ile birleştirin ve tadın.
chilli marinat
300g soğuk süzme bal (bir gece
buzdolabında beklemiş)
15ml fıstık yağı
1 kırmızı chilli (bütün)
Malzemeleri kaseye koyun ve
yüksek hızda 5 saniye işleyin.
Gerektiği gibi kullanın.
78
domates salsa
15g taze kişniş
1 küçük kırmızı soğan
1
yeşil acı biber, çekirdekleri
çıkartılmış
4 sert domates, derisi ve
çekirdekleri ayıklanmış
1
misket limonu suyu
tuz ve biber
Kişnişi kaseye yerleştirin ve ince
ince doğranana kadar işleyin. Bir
servis kasesine boşaltın. Soğanı
ve biberi 1-2 cm’lik parçalar
halinde kesin, kaseye yerleştirin
ve doğranana kadar yüksek hızda
puls ile çalıştırın. Kişnişe ekleyin.
Son olarak domatesleri yaklaşık 2
cm’lik parçalar halinde kesin ve
daha sonra yüksek hızda iri
parçalar halinde doğrayın. Kişniş
karışımına ekleyin ve misket
limonu suyu, tuz ve biber ile
birleştirin.
çilekli slushie
4-5 küp buz
8 çilek, kabuğu soyulmuş ve
ortadan ikiye bölünmüş
10ml pudra şekeri, yaklaşık
Buzları ve çilekleri kaseye
yerleştirin ve buz irice doğranana
kadar yüksek hızda puls ile
işleyin. Şekeri ekleyin ve karışana
kadar puls ile işlemeye devam
edin. Bir bardağa aktarın ve
hemen servis yapın.
mayonez (ürünle birlikte
verildiğinde mayonez damlatıcıyı
kullanarak)
1
25ml zeytinyağı
1 bütün yumurta
2
damla limon suyu
t
uz ve biber
A
lt bıçağı kaseye yerleştirin.
Yumurta, limon suyu ve
baharatları ekleyin. Mayonez
damlatıcıyı takın , daha sonra
yağın tamamını haznesine
boşaltın. Kapağı hemen takın ve
haznedeki yağın tümü bitene ve
mayonez kalınlaşıncaya kadar hız
ayarı 2’de çalıştırın. Gerektiği gibi
kullanın.
Not: Kullanımdan sonra mayonez
damlatıcıda bir miktar yağ kalması
normaldir.
79
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133

Kenwood CH580 series El kitabı

Tip
El kitabı
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: