Russell Hobbs 14572-57 Allure, 14572-57 Kullanım kılavuzu

74
Talimatları okuyun ve saklayın. Cihazı bir başka kişiye verirseniz, talimatları da iletin. Tüm
ambalajı çıkarın, ancak cihazın doğru şekilde çalıştığından emin olana dek muhafaza edin.
önemli güvenlik kuralları
Aşağıdakiler dahil, tüm temel güvenlik önlemlerini izleyin:
1 Bu cihaz sadece sorumlu bir yetişkin tarafından veya onun gözetimi altında kullanılmalıdır.
Cihazı, çocukların erişemeyeceği konumlarda kullanın ve saklayın.
2 Cihazı sıvıya daldırmayın; banyoda, su yakınında veya dış mekanlarda kullanmayın.
3 Çalıştırma kolu aşağı bastırıldığında her iki yuva da “aktif” hale geçeceğinden, tek bir
kızartma bölmesini kullanırken diğer bölmeye bir şey girmemesine dikkat edin.
4 Ekmek kızartma makinesini sağlam, düz, ısı geçirmez bir zemin üzerine, dik konumda oturtun.
5 Hafif ısıyla bile zarar görebilecek cisimlerin üzerine veya yakınına yerleştirmeyin.
75
talimatlar
6 Ekmeğiniz herhangi bir nedenle alev alabilir. Cihazı, perde veya diğer yanabilir materyallerin
yakınında veya altında kullanmayın ve cihaz sıcak durumda iken yanından ayrılmayın.
7 Ekmek kızartma bölmelerini çevreyelen alan çok ısınır; dokunmayın!
8 Elektrik kablosunu herhangi bir cismin üzerinden sarkmayacak ve takılma veya tökezlenmeye
izin vermeyecek şekilde yönlendirin.
9 Cihazın üzerini örtmeyin veya üzerine herhangi bir şey yerleştirmeyin.
10 Ekmek sıkıştığı takdirde, ekmek kızartma makinesinin fişini prizden çekin, soğumasını
bekleyin ve ekmeği dikkatle çıkarın. Çıkarma sırasında keskin bir cisim kullanmayın, cihazın
parçalarına zarar verebilirsiniz.
11 Üzerine yağ, reçel, bal, vb. gıda maddeleri sürülmüş ekmekleri kızartmayın, alev alabilirler.
12 Bölünmüş, kıvrılmış veya şekli bozulmuş ekmek parçalarını kullanmayın, cihazın içinde
sıkışabilirler.
13 Kullanmadığınız zamanlarda, hareket ettirmeden ve temizlemeden önce cihazın fişini prizden
çekin. Cihazı temizlemeden ve kaldırmadan önce tamamen soğumasını bekleyin.
14 Ekmek kızartma makinenizdeki ekmek kırıntılarını sık sık temizleyerek birikmesini önleyin. Bu
tür birikimler hijyenik değildir ve yangın tehlikesine neden olabilirler.
15 Ekmek kızartma makinesini, kırıntı tepsisi yerine takılı ve kapalı konumda olmadıkça
kullanmayın.
16 Cihazı ve elektrik kablosunu elektrikli veya alevli ocak, ızgara ve fırınlardan uzak tutun.
17 Cihazı, bu talimatlarda belirtilenler dışında bir amaçla kullanmayın.
18 Cihaz, harici bir zamanlayıcı veya uzaktan kumanda sistemiyle çalıştırılmamalıdır.
19 Hasarlı veya arızalı cihazları çalıştırmayın.
20 Hasarlı elektrik kabloları, güvenlik açısından sadece üretici, üreticinin yetkili servisleri veya
benzer niteliklere sahip kişiler tarafından değiştirilmelidir.
sadece ev içi kullanım
ilk kullanımdan önce
1 Kızartma seviyesini maksimuma ayarlayın (6).
2 Parçalarını dayanıklı kılmak için cihazı ilk olarak içi boş durumda çalıştırın.
3 İlk çalıştırmada biraz koku olabilir, endişelenmeyin. Cihazın çalıştırıldığı alanı iyice
havalandırın.
ekmek kızartma
4 Ekmek kızartma makinesini sağlam, düz, ısıya dayanıklı bir zemin üzerine, dik konumda
yerleştirin.
5 Hafif ısıyla bile zarar görebilecek cisimlerin üzerine veya yakınına yerleştirmeyin.
6 Ekmeğiniz herhangi bir nedenle alev alabilir. Cihazı, perde veya diğer yanabilir materyallerin
yakınında veya altında kullanmayın ve cihaz sıcak durumda iken yanından ayrılmayın.
7 Cihazın fişini, elektrik prizine takın.
8 Kızartma kumandasını istediğiniz ayara getirin (1 = hafif, 6 = kuvvetli).
9 Ekmeği, kızartma bölmesine yerleştirin (maksimum kalınlık 25 mm).
10 Çalıştırma kolunu aşağıya doğru bastırın.
, Cihaz elektriğe bağlı olmadığı sürece kol, aşağı konumda kilitlenmeyecektir.
11 İşlem bittiğinde, kızarmış ekmek aniden dışarı çıkacak ve devreler kapanacaktır.
çıkarma 5
12 Kızartmayı durdurmak için 5 düğmesine basın. Kızarmış ekmek aniden dışarı çıkacak ve
devreler kapanacaktır.
ekstra kaldırma H
13 Ufak yiyecekleri (küçük ekmek dilimleri, vb.) kızarttıktan sonra daha kolay çıkarabilmek için,
çalıştırma kolu daha da yukarı kaldırılabilir.
76
dondurulmuş ekmekler f
14 Bu özellik, dondurulmuş ekmekleri mükemmel kızartır.
15 Kızartma kumandasını istediğiniz ayarda bırakın, donmuş ekmeği bölmeye yerleştirin,
çalıştırma kolunu aşağıya doğru bastırın, ardından f düğmesine dokunun.
16 Lamba yanacak ve kızartma süresi, normal ekmekle aynı kızartma derecesini sağlamak üzere,
otomatik olarak değiştirilecektir.
simit, açma, vb. b
17 Simit, açma, vb. türü yiyeceklerin yumuşak iç kısımları değil, sadece
kahverengi dış yüzeyleri kızartılmalıdır.
18 Bu yiyecekleri ikiye bölün ve iki yarımı, kahverengi dış yüzeyleri orta
kısımdaki devrelere bakacak şekilde bölmelere yerleştirin.
19 Kızartma kumandasını dilediğiniz ayara getirin, çalıştırma kolunu aşağı
doğru bastırın ve ardından b düğmesine basın. Bu düğme sadece
orta kısımdaki devreleri çalıştırır.
20 b lambası yanacak, yiyeceğin kahverengi dış kısımları kızaracak ve
kesilen iç tarafları ısınacaktır.
tekrar ısıtma
21 En düşük ayarı kullanın. Sadece sade, “üzerine herhangi bir gıda sürülmemiş” ekmek
dilimlerini ısıtın.
çörek ısıtıcı
22 Çörek ısıtıcıyı sadece kızartma seviyesi 1’de çalıştırın.
23 Çörek ısıtıcıyı dondurulmuş, üzerine yağ, reçel, vb. sürülmüş, üzeri krema, vb. ile kaplanmış,
buzlu veya içi peynir, reçel, vb. ile doldurulmuş çörek, kurabiye, vb. yiyecekleri ısıtmak için
kullanmayın.
24 Çörek ısıtıcıyı, ayakları bölmelerin içinde kalacak şekilde, ekmek kızartma makinesinin üzerine
yerleştirin.
25 Çörekleri, çörek ısıtıcının üzerine yerleştirin.
26 Kızartma seviyesini 1’e getirin ve çalıştırma kolunu aşağı indirin.
27 Çalıştırma kolu yukarı fırladığında, ısınan çörekleri alabilirsiniz.
28 Çörek ısıtıcının tellerine dokunmayın, sıcaktır.
29 Çörek ısıtıcıyı, ekmek kızartma makinesini normal şekilde kullanmaya başlamadan önce
çıkarın.
ipuçları
30 Bir dilimden fazla ekmek kızartacaksanız, dilimlerin benzer boyut, kalınlık ve tazelikte
olmasına dikkat edin.
31 Bayat (bir gün önceki) ekmekler daha az nem içerdiğinden daha çıtır çıtır kızarırlar.
32 Bayat veya ince ekmek dilimleri, taze veya kalın dilimlerden daha çabuk kızardıklarından,
düşük bir ayar seçin.
33 Tatlı hamur işleri (kekler, meyveli ekmekler, vb.) normal ekmeklerden çabuk kızardığından,
daha düşük bir ayar tercih edilmelidir.
kırıntılar
34 Ekmek kızartma makinenizdeki ekmek kırıntılarını sık sık temizleyerek birikmesini önleyin. Bu
tür birikimler hijyenik değildir ve yangın tehlikesine neden olabilirler.
35 Ekmek kızartma makinesini prizden çekin ve soğumasını bekleyin.
36 Kırıntı tepsisinin üzerindeki R düğmesine basın ve kilidini açarak serbest bırakın.
37 Kırıntı tepsisini çıkarın ve boşaltın.
38 Tepsiyi nemli bir bezle silin, kurulayın ve cihaz içindeki yerine takın.
39 Ekmek kızartma makinesini, kırıntı tepsisi yerine takılı ve kapalı konumda olmadıkça
kullanmayın.
77
temizlik ve bakım
40 Ekmek kızartma makinesini prizden çekin ve soğumasını bekleyin.
41 Cihazın dış yüzeyini nemli bir bezle silin. Gerekiyorsa, az miktarda sıvı bulaşık deterjanı
kullanın.
42 Bölmelere herhangi bir yabancı cismin girmesine izin vermeyin, kızartma devrelerine hasar
verebilirsiniz.
43 Cihazı su veya başka herhangi bir sıvı içine daldırmayın.
44 Temizlik sırasında sert veya aşındırıcı temizlik maddeleri veya çözeltilerini kullanmayın.
atık konteyneri simgesi
Elektrikli ve elektronik cihazlardaki tehlikeli maddelerin neden olduğu çevre ve sağlık
sorunlarını önlemek amacıyla bu simge ile işaretlenen cihazlar, genel atık
konteynerlerine değil, geri dönüşüm konteynerlerine bırakılmalıdır.
1/88