dondurulmuş ekmekler f
14 Bu özellik, dondurulmuş ekmekleri mükemmel kızartır.
15 Kızartma kumandasını istediğiniz ayarda bırakın, donmuş ekmeği bölmeye yerleştirin,
çalıştırma kolunu aşağıya doğru bastırın, ardından f düğmesine dokunun.
16 Lamba yanacak ve kızartma süresi, normal ekmekle aynı kızartma derecesini sağlamak üzere,
otomatik olarak değiştirilecektir.
simit, açma, vb. b
17 Simit, açma, vb. türü yiyeceklerin yumuşak iç kısımları değil, sadece
kahverengi dış yüzeyleri kızartılmalıdır.
18 Bu yiyecekleri ikiye bölün ve iki yarımı, kahverengi dış yüzeyleri orta
kısımdaki devrelere bakacak şekilde bölmelere yerleştirin.
19 Kızartma kumandasını dilediğiniz ayara getirin, çalıştırma kolunu aşağı
doğru bastırın ve ardından b düğmesine basın. Bu düğme sadece
orta kısımdaki devreleri çalıştırır.
20 b lambası yanacak, yiyeceğin kahverengi dış kısımları kızaracak ve
kesilen iç tarafları ısınacaktır.
tekrar ısıtma
21 En düşük ayarı kullanın. Sadece sade, “üzerine herhangi bir gıda sürülmemiş” ekmek
dilimlerini ısıtın.
çörek ısıtıcı
22 Çörek ısıtıcıyı sadece kızartma seviyesi 1’de çalıştırın.
23 Çörek ısıtıcıyı dondurulmuş, üzerine yağ, reçel, vb. sürülmüş, üzeri krema, vb. ile kaplanmış,
buzlu veya içi peynir, reçel, vb. ile doldurulmuş çörek, kurabiye, vb. yiyecekleri ısıtmak için
kullanmayın.
24 Çörek ısıtıcıyı, ayakları bölmelerin içinde kalacak şekilde, ekmek kızartma makinesinin üzerine
yerleştirin.
25 Çörekleri, çörek ısıtıcının üzerine yerleştirin.
26 Kızartma seviyesini 1’e getirin ve çalıştırma kolunu aşağı indirin.
27 Çalıştırma kolu yukarı fırladığında, ısınan çörekleri alabilirsiniz.
28 Çörek ısıtıcının tellerine dokunmayın, sıcaktır.
29 Çörek ısıtıcıyı, ekmek kızartma makinesini normal şekilde kullanmaya başlamadan önce
çıkarın.
ipuçları
30 Bir dilimden fazla ekmek kızartacaksanız, dilimlerin benzer boyut, kalınlık ve tazelikte
olmasına dikkat edin.
31 Bayat (bir gün önceki) ekmekler daha az nem içerdiğinden daha çıtır çıtır kızarırlar.
32 Bayat veya ince ekmek dilimleri, taze veya kalın dilimlerden daha çabuk kızardıklarından,
düşük bir ayar seçin.
33 Tatlı hamur işleri (kekler, meyveli ekmekler, vb.) normal ekmeklerden çabuk kızardığından,
daha düşük bir ayar tercih edilmelidir.
kırıntılar
34 Ekmek kızartma makinenizdeki ekmek kırıntılarını sık sık temizleyerek birikmesini önleyin. Bu
tür birikimler hijyenik değildir ve yangın tehlikesine neden olabilirler.
35 Ekmek kızartma makinesini prizden çekin ve soğumasını bekleyin.
36 Kırıntı tepsisinin üzerindeki R düğmesine basın ve kilidini açarak serbest bırakın.
37 Kırıntı tepsisini çıkarın ve boşaltın.
38 Tepsiyi nemli bir bezle silin, kurulayın ve cihaz içindeki yerine takın.
39 Ekmek kızartma makinesini, kırıntı tepsisi yerine takılı ve kapalı konumda olmadıkça
kullanmayın.