4.2 Saati ayarlama
Saati 12 saat veya 24 saat
sistemi olacak şekilde
ayarlayabilirsiniz.
1. Kapıyı açın.
2. 12 saat sistemini ayarlamak için
tuşunu 5 saniye boyunca basılı tutun.
3. 24 saat sistemini ayarlamak için
tuşuna basın.
4. Saat miktarını girmek için Saat
Ayarlama düğmesini çevirin.
5. Onaylamak için tuşuna basın.
6. Dakika miktarını girmek için Saat
Ayarlama düğmesini çevirin.
7. Onaylamak için tuşuna basın.
8. Kapağı kapatın.
5. GÜNLÜK KULLANIM
UYARI!
Güvenlik bölümlerine bakın.
5.1 Cihazın kullanımı hakkında
genel bilgiler
• Cihazı devre dışı bıraktıktan sonra
yiyeceğin birkaç dakika beklemesine
izin verin.
• Yiyeceği hazırlamadan önce
alüminyum folyo paketleri, metal
kapları vb. çıkarın.
Pişirme
• Mümkünse, yemeği mikrodalgada
kullanmaya uygun bir malzemeyle
kaplayarak pişirin. Yiyeceğin çıtır
olmasını istiyorsanız kap kullanmadan
pişirin
• Güç ve zamanı çok yüksek
ayarlayarak yemekleri aşırı
pişirmeyin. Yiyeceğin bazı noktaları
kuruyabilir, yanabilir veya alev alabilir.
• Patlayabilecekleri için cihazı kabuklu
yumurta veya salyangoz pişirmek için
kullanmayın. Yağda yumurta
yaparken, önce yumurtanın sarısında
delik açın.
• Patates, domates, sosis gibi "kabuklu"
veya "zarlı" yiyeceklerin patlamaması
için pişirmeden önce bir çatal ile
birkaç defa delin.
• Soğutulmuş veya dondurulmuş
yiyecekler için daha uzun pişirme
süresi ayarlayın.
• Soslu yemekler ara sıra
karıştırılmalıdır.
• Havuç, bezelye veya karnabahar gibi
sert sebzeler suda pişirilmelidir.
• Büyük parçaları, pişirme süresinin
yarısında çevirin.
• Mümkünse, sebzeleri benzer
boyutlarda küçük parçalar halinde
kesin.
• Düz ve geniş tabaklar kullanın.
• Porselen, seramik veya topraktan
üretilen ve tutacaklarında küçük
delikler olan veya emaye olmayan
tabana sahip pişirme kapları
kullanmayın. Deliklerden giren nem,
ısıtıldığında pişirme kabının
çatlamasına neden olabilir.
• Cam döner tabla yiyecek ve sıvıların
ısıtılmasında kullanılan bir çalışma
alanıdır. Mikrodalga işlemi için
gereklidir.
• Pişirme tepsisi, yiyecek ve sıvıların
ısıtılmasında kullanılan bir çalışma
alanıdır. Mikrodalga işlemi için
gereklidir.
Et, kümes hayvanı ve balığın
buzlarının çözdürülmesi
• Donmuş, paketi açılmamış yiyeceği
ters bir küçük tabak üzerine koyun ve
tabağın altına bir kap yerleştirin.
Böylece çözülen buz suyu kap
içerisinde toplanacaktır.
• Buz çözme süresinin yarısında
yiyeceği çevirin. Mümkünse,
çözülmeye başlayan parçaları bölün
ve ayırın.
Tereyağının, kremalı pasta
porsiyonlarının, lor peynirinin
buzlarının çözdürülmesi
• Yiyeceği cihazın içerisinde tamamen
çözmeyin, tam çözülmenin oda
sıcaklığında gerçekleşmesini
bekleyin. Bu daha iyi bir sonuç
almanızı sağlar. Buz çözme işleminde
önce tüm metal veya alüminyum
ambalajları çıkarın.
TÜRKÇE 9