mikser aletleri ve bazı kullanım
şekilleri
K
-çırpıcı
l
K
ek, bisküvi, pasta ürünleri, kaplama, dolgu, ekler
ve patates püresi yapmak için.
çırpma
l
Yumurta, krema, pasta hamuru, yağsız sünger
kek, beze, cheesecake, mousse ve sufleler için.
Çırpıcıyı yoğun karışımlarda kullanmayın (örn.
yağ ve şeker kremalaştırma) -hasar verebilirsiniz.
spiral hamur kancası
l
Sadece mayalı karışımlar için.
kâse aletlerini kullanmak için
1 Kafa açma kolunu
1
aşağı bastırın ve mikser
kafasını pozisyona kilitleninceye kadar yükseltin.
2 Kâseyi altlığa takın ve kilitlemek için
2
saat
yönünün tersine çevirin.
3 Bir alet seçin ve klik sesi duyulana kadar alet
kutusuna itin
3
.
4 Kafa açma kolunu aşağı bastırın ve mikser
kafasını pozisyona kilitleninceye kadar alçaltın.
5 Fişi prize takın. Açmak için, hız anahtarını
istediğiniz ayara çevirin. Kapatmak için ‘O’
(KAPALI) pozisyonuna çevirin.
Mikser kafası yükseltilmiş pozisyonda ise
veya çıkış kapağı takılı değilse, Güç Açık ışığı
yanıp söner ve makine çalışmaz.
l
Kısa aralıklar için darbe pozisyonuna çevirin.
6 Fişi prizden çıkarın.
7 Mikser kafasını ve makineyi sabit tutarak kaldırın,
aleti çıkıştan çekin.
önemli
l
Mikser kafası çalışma sırasında kaldırılırsa,
makine hemen durur. Tekrar çalıştırmak için
mikser kafasını alçaltın, hız anahtarını
pozisyonuna getirin, birkaç saniye bekleyin ve
sonra hızı tekrar seçin. Makine çalışmaya hemen
kaldığı yerden başlamalıdır.
l
Herhangi bir neden yüzünden güç kesildiyse ve
makine durduysa hız anahtarını ‘O’ (KAPALI)
pozisyonuna çevirin, birkaç saniye bekleyin ve
sonra hızı tekrar seçin. Makine çalışmaya hemen
kaldığı yerden başlamalıdır.
l
Çıkış kapağı doğru takılıncaya kadar makine
çalışmayacaktır.
l
Makineden ses geldiğini duyarsanız, ya hemen
kapatın ve karışımın bir kısmını boşaltın ya da
hızı azaltın.
l
M
ikser kafasını kaldırmadan önce, daima çift
tahrik çıkışına takılı eklenti parçalarını çıkartın.
l
Ç
ift tahrik çıkışını kullanırken, kâsede hiç bir
k
âse aletinin takılı veya yerleştirilmiş
olmadığından emin olun.
ipuçları
l
K
apatın ve gerektiğinde bir spatula ile kâseyi
kazıyın.
l
Çırpmak için en uygun olanı oda sıcaklığındaki
yumurtalardır.
l
Yumurta beyazlarını çırpmadan önce kâsenin
içinde yağ veya yumurta sarısı olmadığından
emin olun.
l
Tarifiniz aksini söylemediği sürece pasta ürünleri
için soğuk malzemeler kullanın.
l
Kek karışımları için yağ ve şeker kreması
yaparken, her zaman oda sıcaklığında yağ
kullanın veya önce onu yumuşatın.
l
Makinenizde, dökülmeleri en aza indirgemek için
‘yumuşak başlama’ özelliği vardır. Ancak, makine
kâsenin içinde ekmek hamuru gibi ağır bir karışım
varken çalıştırılırsa, seçilen hıza erişmesinin
birkaç dakika alacağını aklınızda bulundurun.
ekmek yapımı ile ilgili önemli
noktalar
l
Belirlenen maksimum kapasiteleri aşmayın –
makineyi fazla yüklersiniz.
l
Ekmek hamuru gibi ağır yükleri karıştırırken
mikser kafasının biraz hareket etmesi
normaldir.
l
Malzemeler en iyi sıvıyı önceden koyarsanız
karışır.
l
Aralıklarda makineyi durdurun ve hamur
kancasından karışımı kazıyın.
l
Farklı un partileri için gereken sıvı miktarları
önemli ölçüde değişebilir ve hamurun yapışkanlığı
makineye uygulanan yük üzerinde belirgin bir
etkiye sahip olabilir. Hamur karıştırılıyorken
makineyi gözlem altında tutmanız tavsiye edilir;
işlem 6-8 dakika daha uzun sürmemelidir.
154
Downloaded from www.vandenborre.be