b
lenderi sos tavasında
kullanmak için
G
E
n güvenli kullanım için, sos
t
avasını ocaktan alın ve sıcak
sıvıları blenderdan geçirmeden
önce oda sıcaklığına soğumasını
bekleyin.
G
Ç
orba ve benzeri şeyleri sos
tavasında blenderden geçirmek
için çorba blenderini (varsa)
kullanın. Alternatif olarak el
blenderini kullanın.
G
Pişirilmemiş sebzelerin
işlenmesinde çorba blenderini
kullanmayın.
1 Blender milini güç tutamağına
yerleştirin
1
– iterek kilitleyin.
2 Fişe takın.
3 Yiyecekleri kap veya benzer bir
hazne ićinde koyun, sonra kabű
sűkűca tutarak:
TYPE HDP30 – açma düğmesine
basın.
TYPE HDP40 – istediğiniz hızı
seçin sonra açma düğmesine
basın.
(Daha yava karűtűrma ve
sűćramayű en aza indirmek ićin
düük hűz, daha hűzlű karűtűrma
ićin yüksek hűz veya turbo sećin).
G
Sıçramayı önlemek için,
çalıştırmadan önce bıçağı
yiyeceğin içine yerleştirin.
G
Sıvının, güç kolu ile karı…tırıcı mili
arasındaki baòlantı yerinin
yukarısına çıkmasına izin
vermeyiniz.
G
Bıçağı yiyeceğin her tarafına
hareket ettirin ve karışımı
birleştirmek için ezme veya
karıştırma hareketini kullanın.
G
El blenderınız buz kırmak için
elverişli değildir.
G
Eğer blenderınız tıkandığında
temizlemeden önce fişten çekin.
4 Kullandıktan sonra açma veya
turbo düğmesini bırakın. Fişten
çekin ve blender milini güç
tutamağından çıkarmak için açma
düğmelerine
2
basın.
çırpıcının kullanımı
G
Yumurta beyazı, krema ve çırpma
tatlılar gibi hafif malzemeleri
ç
ırpabilirsiniz.
G
Margarin ve …eker gibi sert
k
arı…ımları bu çırpıcı ile
ç
ırpmayınız. Aksi halde çırpıcıya
zarar verebilirsiniz.
1 Tel çırpıcıyı çırpıcı halkasının içine
itiniz
3
.
2
Güç tutamağını çırpma halkasının
içine yerleştirin. Yerine oturtmak
için itin.
3 Yiyeceòi bir kabın içine koyunuz.
G
Bir kerede 4 yumurta akından ya
da 400ml kaymaktan fazla miktarı
çırpmayınız.
4 Fişe takın ve açma düğmesine
basın.
Daha yüksek hızda karıştırmak
için daha yüksek hız seçin veya
Turbo düğmesine basın.
Çırparken saat yönünde karıştırın.
TYPE HDP40 – Sıçramayı
azaltmak için, daha düşük bir hız
seçin, sonra açma düğmesine
basın.
G
Sıvının çırpıcının tellerinden yukarı
çıkmasına izin vermeyiniz.
5 Kullandıktan sonra açma veya
Turbo düğmesini bırakın, fişten
çıkartın ve parçaları sökün.
doğrayıcıyı kullanmak için
(varsa)
G
Et, sebzeler, otlar, ekmek,
bisküviler ve kuru yemişleri
doğrayabilirsiniz.
G
Bıçağa hasar verebileceklerinden
kahve çekirdekleri, buz küpleri,
baharatlar veya çikolata gibi sert
yiyecekleri işlemeyin.
1 Etteki kemikleri çıkartın ve 1-2cm
küpler halinde doğrayın.
2 Kauçuk halka tabanı
br
doğrayıcı
kasesinin altında yerleştirin. (Bu
kasenin çalışma tezgahında
kaymasını önler).
3 Doğrayıcıyı, kasenin içindeki pinin
üzerine yerleştirin
4
.
4 Yiyeceği ekleyin.
5 Doğrayıcının kapağını kapatın,
döndürün ve kilitleyin
5
.
6 Elektrikli tutamağı doğrayıcı
kapağına takın – döndürerek
kilitleyin.
7 Fişi takın. Kaseyi sabit tutun.
Sonra turbo düğmesine basın.
89