• karabiber
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 150 gr ince dilimlenmiş kereviz
• 1 pırasa, dilimlenmiş
• 1 küçük kutu ince doğranmış domates
(400 gr)
• 250 ml taze krema
• 2 diş sarımsak, soyulmuş ve
dövülmüş
• taze biberiye ve kekik
Yöntem:
Keskin bir bıçakla deride baklava
şeklinde kesikler oluşturun. Tuz ve
karabiberle terbiye edin ve bir kızartma
tavasında zeytinyağıyla her tarafını
kızarttıktan sonra çıkarın. Kereviz ve
pırasayı bir pişirme tepsisinde çok az
yağla pembeleştirin, daha sonra
domatesi, kremayı, sarımsak dişlerini,
biberiyeyi ve kekiği ekleyin, karıştırın ve
eti en üste koyun. Cihaza verin.
• Cihazın içindeki süre: 130 dakika
• Raf konumu: 1
4.6 İsveç Rostosu
Malzemeler:
• 200 g kuru erik
• 150 ml beyaz şarap
• 1,5 kg kuzu sırtı veya dana sırtı
(kemiksiz)
• 1 orta boy soğan
• Elma
• tuz, karabiber ve kırmızı biber
Yöntem:
Erikleri iki saat süreyle beyaz şarapta
yumuşatın. Eti suyla hafifçe ıslatın ve
sonra kurutun. Etin alt kısmına kesikler
atın ve her kesiğe bir erik sıkıştırın;
erikleri etin içinde gidebildikleri kadar
içeri bastırın. Eti terbiye edin ve erik
olmayan tarafı en üste gelecek şekilde
kaba yerleştirin. Soğanları ve elmayı
soyun, sekiz dilime bölün ve rostonun
çevresine yerleştirin. İçine erik bandırılan
şarabın kalanı üzerine çeyrek litre su
doldurun ve rostonun üzerine boşaltın.
Bu yemekle birlikte garnitür olarak
patates köftesi, patates graten, brokoli
veya benzeri kullanılabilir.
• Cihazın içindeki süre: 60 dakika
• Raf konumu: 1
4.7 Dana Ayağı
Malzemeler:
• 1 parça dana ayağı; 1,5 - 2 kg
• 4 dilim pişmiş jambon
• 2 yemek kaşığı yağ
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı tatlı biber
• 1/2 çay kaşığı fesleğen
• 1 adet küçük kalıplar haline
doğranmış mantar (280 g)
• çorbalık sebzeler (havuç, pırasa,
kereviz, maydanoz)
• su
Yöntem:
Dana ayağının çevresine uzunlamasına
8 kesik atın. Pişmiş jambonu dört dilim
halinde kesin ve kesiklerin içine
yerleştirin. Yağı, tuzu, biberi ve fesleğeni
karıştırın ve dana ayağı üzerine serpin.
Dana ayağını bir pişirme kabına alın ve
üzerine mantar serpin. Dana ayağına
çorbalık sebzeleri ve suyu ekleyin. Alt
taraf 10 - 15 mm derinlikte kaplanmalıdır.
Yaklaşık 30 dakika sonra eti çevirin.
• Cihazın içindeki süre: 150 dakika
• Raf konumu: 1
4.8 Türlü
Malzemeler:
• Kızartmak için 4 yemek kaşığı
tereyağı
• 4 parça dana incik, yaklaşık 3 - 4 cm
kalınlığında (kemiğe dik kesilmiş)
• 4 orta boy havuç, küçük küpler
halinde kesilmiş
• 4 baş kereviz, küçük küpler halinde
kesilmiş
• 1 kg olgun domates; kabukları
soyulmuş, ikiye bölünmüş,
çekirdekleri çıkarılmış ve küpler
halinde kesilmiş
• 1 demet maydanoz, yıkanmış ve kalın
doğranmış
• 4 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı un, kaplama için
• 6 yemek kaşığı zeytinyağı
• 250 ml beyaz şarap
• 250 ml et suyu
• 3 orta boy soğan, kabukları soyulmuş
ve ince doğranmış
• 3 diş sarımsak, soyulmuş ve ince
dilimlenmiş
TÜRKÇE 7