Electrolux EOB7S31Z Recipe book

Tip
Recipe book
TR Buharlı ankastre fırın Yemek Tarifleri Kitabı
1. OTOMATIK PROGRAMLAR
1.1 Sebzeler, geleneksel
Pişirme kabı:
En az 100°C ısıya dayanabilmesi
şartıyla her türlü pişirme kabı
kullanılabilir.
Malzemeler:
400 g karnabahar
200 g havuç
200 g yer lahanası
200 g sarı ve kırmızı biber
Yöntem:
Karnabaharı temizleyin ve çiçeklerine
bölün. Havuçları ve yer lahanasını soyun
ve lokmalık parçalar halinde doğrayın.
Biberleri yıkayın ve uzunlamasına
dilimleyin. Hepsini birlikte üstü açık bir
kaba koyun ve su eklemeden pişirin. Bu
pişirme yönteminde baharatlara ve tuza
gerek yoktur.
Cihazın içindeki süre: 30 dakika
Raf konumu: 3
1.2 Patates Graten
Malzemeler:
1.000 gr patates
1 çay kaşığı tuz, karabiber ve muskat
2 diş sarımsak
200 gr rendelenmiş peynir
200 ml süt
200 ml taze krema
4 çorba kaşığı tereyağı
Yöntem:
Patatesleri soyun, ince ince dilimleyin,
kurulayın ve baharat ekleyin.
Isıya dayanıklı bir fırın kabının içini bir diş
sarımsak ile ovun ve ardından çok az
tereyağıyla yağlayın.
Baharat eklenmiş patates dilimlerinin
yarısını tabağa yerleştirin ve üzerlerine
bir tutam rendelenmiş kaşar serpin.
Kalan patates dilimlerini de üzerine
dağıtın ve kaşarın geri kalanını üzerine
serpin.
İkinci sarımsak dişini ezin, süt ve
kremaya ekleyerek çırpın. Karışımı
patateslerin üzerine dökün ve kalan
tereyağını, küçük parçalar halinde
gratenin üzerine dağıtın.
Cihazın içindeki süre: 70 dakika
Raf konumu: 2
1.3 Beyaz Ekmek
Malzemeler:
1.000 gr un
40 gr taze maya ya da 20 gr kuru
maya
650 ml süt
15 gr tuz
Diğer:
Yağlanmış veya fırın kağıdıyla
kaplanmış pişirme tepsisi
Yöntem:
Un ve tuzu büyük bir kabın içine koyun.
Mayayı ılık sütte çözün ve una ekleyin.
Tüm malzemeleri yoğurarak yumuşak bir
hamur kıvamına getirin. Unun kalitesine
göre istenen hamur kıvamını elde etmek
için bir miktar daha süt eklemek
gerekebilir.
Hamuru iki katına kadar kabarıncaya
kadar bekletin.
Hamuru ikiye bölün, böldüğünüz
parçaları uzun somun haline getirin ve
önceden yağlanan veya fırın kağıdıyla
örtülen pişirme tepsisine koyun.
Somunları 1,5 kat kadar kabarması için
bekletin.
Pişirmeden önce üzerine biraz un serpin
ve keskin bir bıçakla en az 1 cm
derinliğinde, çaprazlamasına 3 - 4 kesik
atın.
Cihazın içindeki süre: 55 dakika
Raf konumu: 2
1.4 Balık Buğulama (Alabalık)
Malzemeler:
4 alabalık, her biri 250 - 300 g
limon suyu, karabiber, tuz
Yöntem:
Alabalıkların içini ve dışını iyice yıkayın,
limon suyu sürün, tuz - karabiber ekleyin
ve her tabağa 2 adet olarak delikli
paslanmaz çelik kaplara yerleştirin.
Kavrulmuş ince bademlerle servis yapın.
Buğulama alabalık çeşitleri: Alabalıkları
2
süzgeçli paslanmaz çelik kaplara
koymadan önce üzerlerine sıcak su ve
sirke dökün.
Cihazın içindeki süre: 25 dakika
Raf konumu: 3
1.5 Rozbif
Ayarlar:
Otomatik yemek ölçer.
İç sıcaklığı: 65 °C.
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin, yemek
ölçeri takın ve ateşe dayanıklı fırın
kabına yerleştirin.
Raf konumu: 2
1.6 Bütün Tavuk
Ayarlar:
Otomatik ağırlık ölçme. Ağırlık için aralık
ayarı 900 ile 2100 g arasında.
Yöntem:
Tavuğu ısıya dayanıklı bir fırın kabına
koyun ve baharatlarla terbiye edin.
Yaklaşık 30 dakika sonra çevirin.
Ekranda bir hatırlatıcı gösterilir.
Raf konumu: 2
Cihazın içindeki süre: 90 dakika
Raf konumu: 2
1.7 Pizza
Hamur malzemeleri:
14 gr maya
200 ml su
300 gr un
3 gr tuz
1 çorba kaşığı yağ
Üst kaplama malzemeleri:
1/2 küçük kutu doğranmış domates
(200 gr)
200 gr rende kaşar
100 gr salam
100 gr dana jambon
150 gr mantar (konserve)
150 gr beyaz peynir
mercanköşk
Diğer:
Yağlanmış fırın tepsisi
Yöntem:
Mayayı bir kaba boşaltın ve suda çözün.
Tuzu unla karıştırın ve yağ ile birlikte
kaba ilave edin.
Tüm malzemeleri, kaptan ayrılabilen bir
hamur halini alıncaya kadar yoğurun.
Hamuru iki katına kabarıncaya kadar
sıcak bir yerde bekletin.
Hamuru yuvarlayıp yağlanmış tepsiye
koyun ve tabanını bir çatalla delin.
Üst malzemeleri belirtilen sırayla tabana
yayın.
Cihazın içindeki süre: 25 dakika
Raf konumu: 2
1.8 Muffin
Malzemeler:
150 gr tereyağı
150 gr şeker
1 paket şekerli vanilya (yaklaşık 8 gr)
1 tutam tuz
Bir mumlanmamış limon kabuğu
2 yumurta
50 ml süt
25 gr mısır nişastası
225 gr un
10 gr kabartma tozu
1 kavanoz vişne (375 gr)
225 gr parça çikolata
Diğer:
Yaklaşık 7 cm çapında kağıt kek
kalıpları
Yöntem:
Tereyağı, şeker, şekerli vanilya, tuz ve
mumlanmamış limon kabuğunu krema
haline getirin. Yumurtaları ekleyin ve
yeniden karıştırın.
Mısır nişastası, un ve kabartma tozunu
karıştırın ve sütle birlikte karışıma dökün.
Vişneleri süzün ve çikolata parçalarıyla
birlikte karışıma ekleyin.
Karışımı kağıt kek kalıplarına, kalıpları da
pişirme tepsisine koyup cihaza
yerleştirin. Mümkünse bir muffin tepsisi
kullanın.
Cihazın içindeki süre: 40 dakika
Raf konumu: 3
TÜRKÇE 3
1.9 Kiş Loren
Hamur malzemeleri:
200 gr un
2 yumurta
100 gr tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz
çok az karabiber
1 tutam muskat
Üst kaplama malzemeleri:
150 gr rendelenmiş peynir
200 gr pişmiş jambon veya yağsız
pastırma
2 yumurta
250 gr ekşi krema
Tuz, karabiber ve muskat
Diğer:
28 cm çapında yağlanmış siyah kek
kalıbı
Yöntem:
Unu, yağı, yumurtaları ve baharatları bir
karıştırma kabına alın ve yumuşak bir
kıvam elde edene kadar karıştırın.
Hamuru birkaç saat soğutucuda bırakın.
Ardından hamuru açın ve yağlanmış
siyah kek kalıbına koyun. Altını bir çatalla
delin.
Pastırmayı hamurun üzerine dağıtın.
Sos için yumurtaları, ekşi kremayı ve
baharatı birbiriyle karıştırın. Ardından,
peynir ekleyin.
Karışımı pastırmanın üzerine dökün.
Cihazın içindeki süre: 40 dakika
Raf konumu: 2
*
4
TÜRKÇE 5
6
TÜRKÇE 7
www.electrolux.com/shop
867361113-A-502019
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Electrolux EOB7S31Z Recipe book

Tip
Recipe book