TR
Pasta – Tatlý Fonksiyonu
Termostat düðmesi “C”nin konumunu 60 derece ve Max
arasýndaki bir deðere ayarlayýnýz. Bütün ýsýtýcý elemanlar ve
fan devreye girer , bu þekilde fýrýnýn her tarafýna eþit ýsý daðýlýmý
hassas bir þekilde saðlanmýþ olur. Bu piþirme biçimindeki
elektrik tüketimi sadece 1600W’dýr. Bu fonksiyon, hassas
yiyeceklerin, örneðin kabarmasý gereken keklerin,
piþirilmesinde ideal sonuçlar saðlar. Ayrýca 3 rafta birden
ayný zamanda piþirilecek tartlar için de çok uygundur.
Örneðin kremli puflar, tatlý ve ekþi bisküviler, hoþ kokulu
puflar, küçük parçalar halinde sebzeli gratenler vb…
“Hýzlý Piþirme” fonksiyonu
Termostat düðmesi “C”nin konumunu 60 derece ve Max
arasýndaki herhangi bir deðere ayarlayýnýz. Tüm ýsýtma
elemanlarý ve fan devreye girer , fýrýn içinde ýsýnýn eþit olarak
daðýlmasýný garanti ederler .
Bu fonksiyon özellikle hazýr paket halindeki yiyeceklerin
piþirilmesi için önerilmektedir (çünkü ön ýsýtma gerekli
deðildir). Örneðin, donmuþ veya önceden piþirilmiþ
yiyecekler, ayrýca “ev yapýmý” tarif için de uygundur.
“Hýzlý piþirme” seçeneðinde en iyi sonuçlar sadece bir rafý
(alttan ikinci raf) kullandýðýnýzda elde edilebilir. Lütfen “Pratik
Piþirme Önerileri” tablosuna bakýnýz.
Turbo - Birden fazla tepside piþirme
fonksiyonu
Termostat düðmesi “C”nin konumunu 60 derece ve Max
arasýndaki bir deðere ayarlayýn. Bu ayarlamada her iki
rezistans ve fan devreye girer. Isý fýrýnýn içinde sabit ve eþit
daðýlýmlý olarak kaldýðýndan, sýcak hava yemeði üstten
düzgün þekilde piþirir ve kýzartýr. Bu seçenekte piþirme
dereceleri ayný olduðu sürece birden çok yemeði ayný anda
piþirebilirsiniz. Takip eden bölümdeki açýklamalarda
görebileceðiniz gibi en fazla 2 raf kullanarak bu iþlemi
gerçekleþtirebilirsiniz:
“Birden fazla raf üzerinde piþirme iþlemi”
Bu piþirme seçeneði üzeri kýzarmýþ ya da uzun piþirme
süreleri gerektiren yemekler için önerilmektedir, örneðin:
lazanya, kek, kýzarmýþ tavuk, patates vb..
Bunun yanýnda mükemmel ýsý daðýlýmý rosto piþirirken düþük
sýcaklýklarýn kullanýlmasýný mümkün kýlar . Böylece rostonun
suyu kaybolmaz, et daha yumuþak olur ve aðýrlýðýndan daha
az kaybeder. Çoklu piþirme seçeneði özellikle balýk
piþirirken eklenen garnitür ve çeþnilerin lezzet ve
görüntülerinin bozulmamasý için uygundur. Dolmalýk kabak,
patlýcan, biber gibi sebzeleri piþirirken de mükemmel
sonuçlar elde edilir.
Tatlýlar: Bu fonksiyon pastalarýn piþirilmesinde de mükemmel
sonuçlar vermektedir . “birden fazla yemeði ayný anda piþirme
fonksiyonu” donmuþ kýrmýzý ve beyaz etlerle ekmeðin
çözülmesi için de kullanýlabilir, bunun için sýcaklýðýn 80
dereceye ayarlanmasý gerekir. Daha hassas yiyecekleri
çözdürmek için termostatý 60 dereceye ayarlayýn ya da 0
derecede sadece soðuk hava sirkülasyon özelliðini çalýþtýrýn.
Pizza fonksiyonu
Termostat düðmesi “C”nin konumunu 60 derece ve Max
derece arasýndaki bir deðere ayarlayýn. Alt rezistans, fan
rezistansý ve fan devreye girer. Bu birleþim cihazý yüksek
enerji miktarý (2800W) kullanarak hýzlýca ýsýtýr ve tabandan
yüksek derecede, yaygýn sýcaklýk gelmesini saðlar.
Bu fonksiyon pizza ve geniþ rostolar gibi yüksek derecede
piþirilmesi gereken yiyecekler için idealdir . Tek tepsili piþirme
iþlemi için kullanýlan bu konumda birden fazla tepsi
kullanýrsanýz, piþirme süresinin yarýsýna gelindiðinde tepsiler
yer deðiþtirilmelidir.
Izgara Fonksiyonu /
Termostat düðmesi “C”’nin konumu Max’da olmalýdýr. Üst
merkezi ýsýtma elemaný ve þiþte çevirme (varolan modellerde)
devreye girer.
Izgaranýn yüksek sýcaklýk derecesi et ve rostolarýn yüzeyini
kýzartýrken kurumasýný önleyerek etin yumuþak kalmasýný
saðlar. Izgara ayrýca yüzeyde yüksek sýcaklýk gerektiren
yiyecekler için de önerilmektedir: biftek, kaburga, fileto,
hamburger gibi.
Döner ýzgarayý kullandýðýnýz durumlar dýþýnda
piþirirken fýrýn kapaðýný daima aralýk býrakýnýz.
“Pratik Piþirme Önerileri” paragrafýnda bazý ýzgara önerileri
belirtilmiþtir.
Çift Izgara fonksiyonu /
Termostat düðmesi “C”nin konumunu 60 derece ve Max
arasýndaki bir deðere ayarlayýn. Üst ýsýtma elemaný, fan ve
þiþte çevirme (varolan modellerde) devreye girer .
Bu özelliklerin birleþimi fýrýnýn içinde dolaþan havadan
kaynaklanan tekyönlü yayýlmanýn daha verimli olmasýný
saðlar. Bu yiyeceklerin yüzeyinin yanmasýný önler, ýsýnýn
doðrudan yiyeceðin içine girmesini saðlar. Et ve sebzeyle
yapýlan kebaplar, sosis, kaburga, kuzu pirzola, baharatlý
tavuk, býldýrcýn, domuz pirzola vb.de mükemmel sonuçlara
ulaþýlýr.
Tüm “Çift Izgara” piþirmeleri fýrýnýn kapaðý kapalýyken
yapýlmalýdýr.
“Çift Izgara” fonksiyonu biftek, ton balýðý, kýlýç balýðý, ahtapot
vb. piþirmek için idealdir.
Þiþ çevirme (sadece bazý modellerde)
Þiþ çevirmeyi çalýþtýrmak için aþaðýdakileri yapýnýz:
a. Fýrýn tepsisini 1. rafa yerleþtiriniz;
b. Özel desteði 3. rafa yerleþtiriniz ve þiþi deliklerden
geçirerek fýrýnýn arkasýna kadar itiniz;
c. “B” düðmesini kullanarak / döner ýzgara ayarlarýný
seçiniz.
3