4
Kullandıktan sonra açma veya turbo
düğmesini bırakın. Fişten çekin ve
b
lender milini güç tutamağından
ç
ıkarmak için açma düğmelerine
basın.
çırpıcının kullanımı
●
Y
umurta beyazı, krema ve çırpma
tatlılar gibi hafif malzemeleri
çırpabilirsiniz.
●
Margarin ve …eker gibi sert
karı…ımları bu çırpıcı ile
çırpmayınız. Aksi halde çırpıcıya
zarar verebilirsiniz.
1 Tel çırpıcıyı çırpıcı halkasının içine
itiniz .
2 Güç tutamağını çırpma halkasının
içine yerleştirin. Yerine oturtmak için
itin.
3 Yiyeceòi bir kabın içine koyunuz.
●
Bir kerede 4 yumurta akından ya da
400ml kaymaktan fazla miktarı
çırpmayınız.
4 Fişi takın. Sıçramasını önlemek için
hız 1 seçin ve açma düğmesine
basın. Daha yüksek hızda
karıştırmak için daha yüksek hız
seçin veya Turbo düğmesine basın.
Çırparken saat yönünde karıştırın.
●
Sıvının çırpıcının tellerinden yukarı
çıkmasına izin vermeyiniz.
5 Kullandıktan sonra açma veya
Turbo düğmesini bırakın, fişten
çıkartın ve parçaları sökün.
doğrayıcıyı kullanmak için
(varsa)
●
Et, sebzeler, otlar, ekmek, bisküviler
ve kuru yemişleri doğrayabilirsiniz.
●
Bıçağa hasar verebileceklerinden
kahve çekirdekleri, buz küpleri,
baharatlar veya çikolata gibi sert
yiyecekleri işlemeyin.
1 Etteki kemikleri çıkartın ve 1-2cm
(1/2-1”) küpler halinde doğrayın.
2 Kauçuk halka tabanı doğrayıcı
kasesinin altında yerleştirin. (Bu
kasenin çalışma tezgahında
kaymasını önler).
3 Doğrayıcıyı, kasenin içindeki pinin
üzerine yerleştirin .
4 Yiyeceği ekleyin.
5 Doğrayıcının kapağını kapatın,
döndürün ve kilitleyin .
6
Elektrikli tutamağı doğrayıcı
kapağına takın – döndürerek
k
ilitleyin.
7
Fişi takın. Kaseyi sabit tutun. Sonra
turbo düğmesine basın. Alternatif
olarak, darbe etkisi yaratmak için
turbo düğmesine kısa aralıklarla
b
asın.
8 Kullandıktan sonra fişini çekin ve
parçaları birbirinden ayırın.
işleme rehberi
eziciyi kullanmak için (varsa)
●
Ezici patates, şalgam ve havuç gibi
sebzeleri piştikten sonra ezmek için
kullanılabilir.
●
Sert ve çiğ sebzeleri ezmeyin -
alete zarar verebilirsiniz.
1 Sebzeleri pişirin ve suyunu süzün.
2 Ezici halkasını saat yönünde
döndürerek ezici ayağına takın .
3 Ezicinin altını süte çevirin ve küreği
orta göbek üzerine takın ve saat
yönünün tersine çevirerek
yerleştirin . (Eğer halka takılı
değilse, kürek yerine oturmaz).
4 Elektrikli tutamağı ezici tertibatına
takın – döndürerek kilitleyin.
5 Fişe takın.
6 Eziciyi sos kabı veya kaseye
yerleştirin ve değişken hız
kontrolünden hız 1 seçerek açma
düğmesine basın. Eziciyi istediğiniz
sonucu elde edene kadar aşağı
yukarı hareketlerle gezdirin.
7 Kullanımdan sonra açma düğmesini
bırakın ve fişini çekin.
8 Ezici tertibatını çıkartmak için
blender mili serbest bırakma
düğmesine basın.
9 Saat yönünde çevirerek küreği
eziciden çıkartın.
10Halkayı ezici ayağından çıkartın.
60
besin maksimum yaklaşık süre
miktar (saniye olarak)
Et 250g 10-15
Bitkiler 30g 10
Ceviz 200g 10-15
Ekmek 1 dilim 5-10
Haşlanmış
yumurta 3 3-5
Soğan 200g darbeli