ek parçaların kullanımı
bıçak/ hamur aleti
B
ıçak, ek parçalar arasında en geniş
kullanım alanı olandır. Cihazın çalışma
süresi işlenen gıdanın kıvamını belirler.
D
aha koyu kıvamlar için çalıştırma
düğmesini kullanın.
Bıçağı, kek ve hamur işleri
h
azırlamak, çiğ ya da pişmiş et,
sebze, fındık, pate ve katık
doğramak, çorba malzemesi ezmek
v
e katı kraker/ekmek öğütmek için
kullanın. Bıçağı ayrıca hamur
yoğurucu yerine mayalı hamur
karışımları için kullanabilirsiniz.
Mayalı hamur karışımları için hamur
yoğurucusunu kullanın.
öneriler
bıçak
●
Et, ekmek, sebze gibi gıdaları işlemeden önce 2 cm’lik
küpler halinde kesin.
●
Bisküviler parçalar halinde kırılarak cihaz çalışırken gıda
girişinden aşağı atılmalıdır.
●
Unlu gıdalar hazırlarken doğrudan buz dolabından
aldığınız yağı 2 cm’lik küpler halinde keserek kullanın.
●
İşlemi gereğinden fazla uzatmayın.
hamur yoğurucusu
●
Kuru malzemeleri kaseye yerleştirin ve cihaz çalışırken
sıvıyı gıda girişinden dökün. Cihazı, düz ve elastik kıvamlı
bir hamur topu oluşana kadar 60 - 90 saniye çalıştırın.
●
Hamuru yeniden yoğurmak için kaseyi kullanmayın. Aksi
halde mutfak robotu kararsız hale gelebilir.
ikili çırpıcı
Bu aleti, yalnızca örn. yumurta akı, krema, süt gibi hafif
karışımlar ve yağsız gevrek hamuru için yumurta ve şeker
çırpmak üzere kullanın. Yağ ve un gibi ağır karışımlar bu
alete zarar verir.
çırpıcının kullanımı
1 Tahrik mili ve kaseyi motor kısmına
takın.
2 Çırpıcıları, tahrik milinin başlığına
takın .
3 Çırpıcı takımını dikkatli bir şekilde
çevirerek tahrk miline oturtun.
4 Malzemeleri ekleyin.
5 Kapağı takın - mil ucunun kapağın
ortasına oturmasına dikkat edin.
6 Cihazı çalıştırın.
önemli
●
Tek aşamalı kek ya da yağ ve
şekerle krema hazırlamak için çırpıcı kullanmak uygun
değildir; bu tür karışımlar çırpıcıya zarar verebilir. Kek
hazırlamak için daima kesici bıçağı kullanın.
öneriler
●
En iyi sonucu elde etmek için oda sıcaklığında yumurta
kullanın.
●
Kase ve çırpıcının, çırpma işleminden önce temiz ve
yağsız olmasına dikkat edin.
büyük karıştırma kapağı
S
ıvı karıştırırken, bıçaklı büyük
karıştırma kapağını kullanın. Bu
k
apak ile cihazın sıvı hacim
k
apasitesi 1 litreye’den 1,5 litreye
çıkartılabilir, sızma önlenir ve
b
ıçağın doğrama başarımı artırılabilir.
1
Tahrik mili ve kaseyi motor kısmına
t
akın.
2 Bıçağı takın.
3 İşlenecek gıdaları ekleyin.
4
Kapağı, bıçağın üzerine yerleştirin ve
kasenin iç kenarındaki çıkıntıya
oturmasına dikkat edin. Kapağa
yukarıdan baskı uygulamayın ve ortadaki tutma
y
erinden kavrayın.
5 Küçük kapağı takıp cihazı çalıştırın.
dilimleme/rendeleme diskleri
Çift taraflı dilimleme/rendeleme
diskleri - kalın , ince
Diskin rendeleme tarafını peynir,
havuç, patates ve benzer kıvamlı
gıdalar için kullanın.
Diskin kesme tarafını peynir, havuç,
patates, lahana, salatalık, korjet,
şalgam ve soğan için kullanın.
ince (Julienne tarzı) doğrama
diski u
Kullanım alanı: Julienne tarzı
patates kızartması için patates;
Salata, garnitür, casserole ve
kızartmalar (örn. havuç, swede,
korjet, salatalık) katı malzemeler
kesmek için.
Çok ince rendeleme diski
Patates graten için Parmesan peyniri ve patates
rendelemek için.
emniyet
●●
Kapağı, kesme diski tamamen durmadan kesinlikle
açmayın.
●●
Çok keskin olan kesme disklerini dikkatle taşıyın
17