ek parçaların kullanımı
bıçak/ hamur aleti
Bıçak, ek parçalar arasında en geniş kullanım
alanı olandır. Cihazın çalışma süresi işlenen
gıdanın kıvamını belirler. Daha koyu kıvamlar
için çalıştırma düğmesini kullanın.
Bıçağı, kek ve hamur işleri hazırlamak,
çiğ ya da pişmiş et, sebze, fındık, pate
ve katık doğramak, çorba malzemesi
ezmek ve katı kraker/ekmek öğütmek
için kullanın. Bıçağı ayrıca hamur
yoğurucu yerine mayalı hamur
karışımları için kullanabilirsiniz.
Mayalı hamur karışımları için hamur
yoğurucusunu kullanın.
öneriler
bıçak
●
Et, ekmek, sebze gibi gıdaları
işlemeden önce 2 cm’lik küpler halinde
kesin.
●
Bisküviler parçalar halinde kırılarak cihaz çalışırken gıda
girişinden aşağı atılmalıdır.
●
Unlu gıdalar hazırlarken doğrudan buz dolabından aldığınız
yağı 2 cm’lik küpler halinde keserek kullanın.
●
İşlemi gereğinden fazla uzatmayın.
hamur yoğurucusu
●
Kuru malzemeleri kaseye yerleştirin ve cihaz çalışırken sıvıyı
gıda girişinden dökün. Cihazı, düz ve elastik kıvamlı bir hamur
topu oluşana kadar 60 - 90 saniye çalıştırın.
●
Hamuru yeniden yoğurmak için kaseyi kullanmayın. Aksi halde
mutfak robotu kararsız hale gelebilir.
ikili çırpıcı
Bu aleti, yalnızca örn. yumurta akı, krema, süt gibi hafif
karışımlar ve yağsız gevrek hamuru için yumurta ve şeker
çırpmak üzere kullanın. Yağ ve un gibi ağır karışımlar bu alete
zarar verir.
çırpıcının kullanımı
1 Tahrik mili ve kaseyi motor kısmına
takın.
2 Çırpıcıları, tahrik milinin başlığına takın
.
3 Çırpıcı takımını dikkatli bir şekilde
çevirerek tahrk miline oturtun.
4 Malzemeleri ekleyin.
5 Kapağı takın - mil ucunun kapağın
ortasına oturmasına dikkat edin.
6 Cihazı çalıştırın.
önemli
●
Tek aşamalı kek ya da yağ ve şekerle
krema hazırlamak için çırpıcı kullanmak uygun değildir; bu tür
karışımlar çırpıcıya zarar verebilir. Kek hazırlamak için daima
kesici bıçağı kullanın.
öneriler
●
En iyi sonucu elde etmek için oda sıcaklığında yumurta
kullanın.
●
Kase ve çırpıcının, çırpma işleminden önce temiz ve yağsız
olmasına dikkat edin.
büyük karıştırma kapağı
Sıvı karıştırırken, bıçaklı büyük
karıştırma kapağını kullanın. Bu kapak
ile cihazın sıvı hacim kapasitesi 1
litreye’den 1,5 litreye çıkartılabilir, sızma
önlenir ve bıçağın doğrama başarımı
artırılabilir.
1 Tahrik mili ve kaseyi motor kısmına
takın.
2 Bıçağı takın.
3 İşlenecek gıdaları ekleyin.
4 Kapağı, bıçağın üzerine yerleştirin ve
kasenin iç kenarındaki çıkıntıya
oturmasına dikkat edin. Kapağa
yukarıdan baskı uygulamayın ve ortadaki tutma yerinden
kavrayın.
5 Küçük kapağı takıp cihazı çalıştırın.
dilimleme/rendeleme diskleri
Çift taraflı dilimleme/rendeleme diskleri - kalın , ince
Diskin rendeleme tarafını peynir, havuç,
patates ve benzer kıvamlı gıdalar için
kullanın.
Diskin kesme tarafını peynir, havuç,
patates, lahana, salatalık, korjet, şalgam
ve soğan için kullanın.
ince (Julienne tarzı) doğrama diski u
Kullanım alanı: Julienne tarzı patates
kızartması için patates; Salata, garnitür,
casserole ve kızartmalar (örn. havuç,
swede, korjet, salatalık) katı malzemeler
kesmek için.
Çok ince rendeleme diski
Patates graten için Parmesan peyniri ve
patates rendelemek için.
emniyet
●
●
Kapağı, kesme diski tamamen durmadan kesinlikle
açmayın.
●●
Çok keskin olan kesme disklerini dikkatle taşıyın
16