MUM57860/05

Bosch MUM57860/05 El kitabı

  • Merhaba, ben bu belgeyi okudum ve Bosch markasının MUZ5FW1 model et kıyma makinesi hakkında bilgi sahibiyim. Bu kullanım kılavuzunda, cihazın nasıl monte edileceği, kullanılacağı, temizleneceği ve farklı aksesuarlarının nasıl takılacağı ayrıntılı olarak anlatılıyor. Ürünün çiğ ve pişmiş et, pastırma, kümes hayvanları ve balıkları doğrama ve karıştırma gibi özelliklerinin yanı sıra meyve presi, kurabiye aparatı ve rende aparatı gibi ek aparatlar hakkında da bilgi edinebilirsiniz. Cihazın aşırı yüklenmeye karşı koruması ve kolayca temizlenebilmesi de önemli özelliklerinden bazıları. Sorularınız varsa çekinmeden sorun, yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.
  • Et kıyma makinesini kullanmadan önce temizlemem gerekir mi?
    Et kıyma makinesinin hangi parçaları bulaşık makinesinde yıkanabilir?
    Et kıyma makinesini kullanırken kemik gibi sert şeyleri kullanabilir miyim?
39
Türkçe tr
Kendi güvenliğiniz için
Bu aksesuar, MUM5.... mutfak robotu için kullanılabilir.
MUM5.... mutfak robotunun kullanma kılavuzuna dikkat ediniz.
Bu aksesuar, çiğ ve pişmiş et, jambon, kümes hayvanları eti ve balık
doğramak ve karıştırarak işlemek için uygundur. Başka cisimlerin
veya maddelerin işlenmesi için kullanılmamalıdır. Üretici tarafından
izin verilmiş aksesuarların kullanılması halinde,
başka uygulamalar da mümkündür.
Bu cihaz için güvenlik bilgi ve uyarıları
A Yaralanma tehlikesi!
Malzeme doldurma ağzına elinizi sokmayınız, malzeme ilave etmek
için veya içeri itmek için tıkacı kullanınız.
Et kıyma makinesini sadece tahrik sistemi duruyorken takınız/
çıkarınız.
A Önemli!
Et kıyma makinesini sadece bildirilmiş olan çalışma pozisyonunda
kullanınız.
Et kıyma makinesini sadece komple monte edilmiş şekilde kullanınız.
Et kıyma makinesini sadece bildirilmiş olan çalışma pozisyonunda
kullanınız.
Genel Bakış
Resim A:
1 Kıyma makinesinin ön takımı
a Montaj bileziği
b Delikli disk
(delik çapı 4,5 mm)
c Bıçak
d Kavrama üniteli helezon
e Kilitleme kolu
f Conta
2 Malzeme doldurma kabı
3 Tıkaç
Özel aksesuar
4 Meyve suyu sıkma ön seti
5 Sıkma hamur (tulumba) takımı
6 Rendeleme ön ünitesi
7 Delikli disk
(delik çapı 3 mm ve 6 mm)
Resim B: Çalışma pozisyonu
Aşırı yüklenmeye karşı
koruma
Et kıyma makinesinin bir aşırı yüklenmesi
durumunda cihazınızın fazla zarar görme-
sini önlemek için, kavrama ünitesinde bir
çentik (zaruri kırılma yeri) öngörülmüştür.
Aşırı bir yüklenme söz konusu olduğunda,
kavrama ünitesi bu çentiğin bulunduğu
yerden kırılır. Fakat bu kavrama parçası
kolayca yenilenebilir.
Yeni bir kavrama ünitesini yetkili servis
üzerinden alabilirsiniz.
40
Türkçetr
Kullanım
Et kıyma makinesini ilk kez kullanmadan
önce iyice temizleyiniz, bakınız ”Temizleme
ve koruma”.
Önemli bilgi
Bu kullanma kılavuzunda tavsiye edilen
çalışma hızı kılavuz değerleri, 7 kademeli
döner şaltere sahip cihazlar için geçerlidir.
4 kademeli döner şalterli cihazlar için
geçerli değerler, bu değerlerin ardından
parantez içinde belirtilmiştir.
Et kıyma makinesi ön takımını, resimde
gösterilen sıraya göre monte ediniz
(Resim A).
Vida dişli bileziği çok fazla sıkmayınız.
Contayı takınız. Konuma dikkat ediniz
(Resim C)!
Resim D:
Kilit sistemini açma tuşuna
basınız ve çevirme kolunu
4 pozisyonuna alınız.
Et kıyma makinesini tahriğe
(motora) takınız.
Kavrama ünitesinin tahriğe olan konu-
muna dikkat ediniz. Gerekirse kavrama
ünitesini biraz çeviriniz. Bunun için vida
dişli bilezik sıkı sabitlenmemiş olmalıdır!
Et kıyma makinesini saat dönüş yönünün
tersine çeviriniz.
Kilitleme kolunu aşağı bastırınız.
Şimdi vida dişli halkayı sıkıca vidalayınız.
Doldurma kabını takınız.
Kıyma çıkış deliğinin altına çanak veya
tabak koyunuz.
Elektrik fişini prize takınız.
Döner şalteri kademe 7 (4) konumuna
ayarlayınız.
İşlenecek besinleri doldurma deliğine
doldurunuz. Malzemeleri içeri itmek için
sadece tıkacı kullanınız.
Dikkat!
Cihazda kemik işlemeyiniz.
Yararlı bilgi: Çiğ yenilen baharatlı kıymayı
(tatar) iki kez çekiniz.
Çalışma sona erdikten sonra
Cihazı döner şalter üzerinden kapatınız.
Kilitleme kolunu yukarı kaldırınız.
Et kıyma makinesini saatin çalışma
yönünde çeviriniz ve cihazdan çıkarınız.
Et kıyma makinesini temizleyiniz.
Temizlik ve bakım
Dikkat!
Aşındırıcı temizlik malzemeleri
kullanmayınız. Yüzeyler zarar görebilir. Et
kıyma makinesi ve münferit parçalar bulaşık
makinesinde yıkanmaya elverişli değildir.
Vida dişli bileziği çözünüz ve ön takımı
parçalarına ayırınız.
Parçaların her birini elde yıkayınız ve
hemen kurulayınız.
Özel aksesuar
(Yetkili satıcılarda bulabilirsiniz)
Dikkat!
Aksesuar parçalarını daima bıçaksız ve
delikli disksiz birbirine monte ediniz. Daha
önce anılmış olan "Kendi güvenliğiniz için",
"Çalışmadan sonra“ veya "Temizlik ve
koruma“ ile ilgili tüm bilgi ve uyarılara dikkat
ediniz.
Meyve suyu sıkma ön seti
Örneğin böğürtlen, domates, elma, armut,
kuşburnu (kuşburnu sıkılmadan önce 1 saat
kaynatılmalıdır) suyu sıkmak için kullanılır.
Sıkma sonucunda elde edilen meyve
tortusu veya ezmesi, özellikle reçel yapmak
için çok uygundur.
Resim E:
Et kıyma makinesinin ön takımı bölü-
münde açıklanan hazırlık çalışmalarını
yürütünüz. Gerekli yedek parçalara ve
meyve suyu sıkma ön ünitesinin montaj
işlemindeki montaj sırasına dikkat ediniz.
Tortunun daha nemli şekilde akabilmesi
için, önce montaj bileziğini mümkün
olduğu kadar çözünüz.
Sonra, tortunun istenilen nemlilikte
çıkabilmesi için montaj bileziğini
ayarlayınız.
41
Türkçe tr
İşlenecek besinleri doldurma deliğine
doldurunuz. Malzemeleri içeri itmek için
sadece tıkacı kullanınız.
Döner şalteri kademe 7 (4) konumuna
ayarlayınız.
Sıkma hamur (tulumba) takımı
Kurabiye hamuruna ve gevrek hamura şekil
verebilmek içindir.
Resim F:
Et kıyma makinesinin ön takımı bölü-
münde açıklanan hazırlık çalışmalarını
yürütünüz. Gerekli yedek parçalara ve
sıkma hamur (tulumba) ön setinin montaj
işlemindeki montaj sırasına dikkat ediniz.
İşlenecek hamuru doldurma kabına
doldurunuz. Malzemeleri içeri itmek için
sadece tıkacı kullanınız.
Döner şalteri, hamur kıvamına göre 4 (2)
veya 5 (3) kademesine ayarlayınız.
Dışarı çıkan, şekil verilmiş hamuru uygun
bir tepsi üzerine alınız. Bu esnada eğer
hamur çok çıkarsa, mutfak robotunu kısa
bir süre kapatınız.
Rendeleme ön ünitesi
Badem, fındık ve kurutulmuş ekmek veya
küçük kahvaltı ekmeği rendelemek için
kullanılır.
Dikkat!
Fındıkları ve bademleri sadece kuru ve az
miktarda işleyiniz!
Resim G:
Et kıyma makinesinin ön takımı bölü-
münde açıklanan hazırlık çalışmalarını
yürütünüz. Gerekli yedek parçalara
ve rendeleme ön ünitesinin montaj
işlemindeki montaj sırasına dikkat ediniz.
İşlenecek besinleri doldurma deliğine
doldurunuz. Malzemeleri içeri itmek için
sadece tıkacı kullanınız.
Döner şalteri, besinin sertliğine göre 3 (2)
veya 4 (3) kademesine ayarlayınız.
Değişiklik yapma hakkı saklıdır.
1/59