40
Türkçetr
Kullanım
Et kıyma makinesini ilk kez kullanmadan
önce iyice temizleyiniz, bakınız ”Temizleme
ve koruma”.
Önemli bilgi
Bu kullanma kılavuzunda tavsiye edilen
çalışma hızı kılavuz değerleri, 7 kademeli
döner şaltere sahip cihazlar için geçerlidir.
4 kademeli döner şalterli cihazlar için
geçerli değerler, bu değerlerin ardından
parantez içinde belirtilmiştir.
■ Et kıyma makinesi ön takımını, resimde
gösterilen sıraya göre monte ediniz
(Resim A).
Vida dişli bileziği çok fazla sıkmayınız.
■ Contayı takınız. Konuma dikkat ediniz
(Resim C)!
Resim D:
■ Kilit sistemini açma tuşuna
basınız ve çevirme kolunu
4 pozisyonuna alınız.
■ Et kıyma makinesini tahriğe
(motora) takınız.
Kavrama ünitesinin tahriğe olan konu-
muna dikkat ediniz. Gerekirse kavrama
ünitesini biraz çeviriniz. Bunun için vida
dişli bilezik sıkı sabitlenmemiş olmalıdır!
■ Et kıyma makinesini saat dönüş yönünün
tersine çeviriniz.
■ Kilitleme kolunu aşağı bastırınız.
■ Şimdi vida dişli halkayı sıkıca vidalayınız.
■ Doldurma kabını takınız.
■ Kıyma çıkış deliğinin altına çanak veya
tabak koyunuz.
■ Elektrik fişini prize takınız.
■ Döner şalteri kademe 7 (4) konumuna
ayarlayınız.
■ İşlenecek besinleri doldurma deliğine
doldurunuz. Malzemeleri içeri itmek için
sadece tıkacı kullanınız.
Dikkat!
Cihazda kemik işlemeyiniz.
Yararlı bilgi: Çiğ yenilen baharatlı kıymayı
(tatar) iki kez çekiniz.
Çalışma sona erdikten sonra
■ Cihazı döner şalter üzerinden kapatınız.
■ Kilitleme kolunu yukarı kaldırınız.
■ Et kıyma makinesini saatin çalışma
yönünde çeviriniz ve cihazdan çıkarınız.
■ Et kıyma makinesini temizleyiniz.
Temizlik ve bakım
Dikkat!
Aşındırıcı temizlik malzemeleri
kullanmayınız. Yüzeyler zarar görebilir. Et
kıyma makinesi ve münferit parçalar bulaşık
makinesinde yıkanmaya elverişli değildir.
■ Vida dişli bileziği çözünüz ve ön takımı
parçalarına ayırınız.
■ Parçaların her birini elde yıkayınız ve
hemen kurulayınız.
Özel aksesuar
(Yetkili satıcılarda bulabilirsiniz)
Dikkat!
Aksesuar parçalarını daima bıçaksız ve
delikli disksiz birbirine monte ediniz. Daha
önce anılmış olan "Kendi güvenliğiniz için",
"Çalışmadan sonra“ veya "Temizlik ve
koruma“ ile ilgili tüm bilgi ve uyarılara dikkat
ediniz.
Meyve suyu sıkma ön seti
Örneğin böğürtlen, domates, elma, armut,
kuşburnu (kuşburnu sıkılmadan önce 1 saat
kaynatılmalıdır) suyu sıkmak için kullanılır.
Sıkma sonucunda elde edilen meyve
tortusu veya ezmesi, özellikle reçel yapmak
için çok uygundur.
Resim E:
■ Et kıyma makinesinin ön takımı bölü-
münde açıklanan hazırlık çalışmalarını
yürütünüz. Gerekli yedek parçalara ve
meyve suyu sıkma ön ünitesinin montaj
işlemindeki montaj sırasına dikkat ediniz.
■ Tortunun daha nemli şekilde akabilmesi
için, önce montaj bileziğini mümkün
olduğu kadar çözünüz.
■ Sonra, tortunun istenilen nemlilikte
çıkabilmesi için montaj bileziğini
ayarlayınız.