Tefal QB504G38 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
TEMEL PASTACILIK
GURME ATTIRMALIKLAR
ÖZEL ANLAR
DAMAK ZEVKİNİ ÖNE
ÇIKARAN ANLAR
Krem şanti ............................ 60
Tartölet hamuru ........................ 60
Krep hamuru .......................... 60
Waffle hamuru ......................... 60
Tahilli ekmek .......................... 61
Briyoş ................................ 61
Beyak ekmek .......................... 62
Choux pastry .......................... 62
Damla Çikolatalı Kurabiye
............... 63
Çikolatalı ve Pikan Cevizli Brownie ......... 63
Mousse ............................... 64
Kremalı Havuçlu Kek .................... 64
Karşı Konulmaz Elmalı Kek ............... 65
Çikolatalı Pop Kek ...................... 65
Limonlu mereng tart
.................... 66
Çilekli Kremalı Pasta .................... 67
Vanilyalı makaron
...................... 68
Tiramisu kaseleri ....................... 69
Ahududu ve Beyaz Çikolatalı Cupcake ...... 69
Royal Çikolata
......................... 70
Tuzlu kek
.............................. 71
Domates suyu ve fesleğenli krem şantiyi ... 71
Pizza hamuru .......................... 71
Kabak graten
.......................... 72
Köfteler ............................... 72
TR
Unu, tereyağını ve tuzu metal kabın içine dökün. Yurucuyu ve kapağı yerleştirin ve
cihazı birinci hızda birkaç saniye çalıştırın, ardından cihaz çalışırken su akıtın. Hamur
güzel bir top şeklini alana kadar, cihazı çalıştırın. Yayıp pişirmeden önce, üstü streç film
ile örtülü olarak en az bir saat serin bir yerde dinlenmeye bırakın.
Ekmek mayasını biraz ılık süt ile karıştırın. Blender kabını cihazın üzerine yerleştirin;
içine yumurta, tuz, vanilyalı şeker, sütün kalan kısmı ile tereyağı ve sütle kaştırılmış
maya doldurun. Kapı kilitleyin. Cihazı dördüncü hızda çalıştırarak, unu kademeli
olarak dozaj kapağının deliğinden ilave edin. Gerekirse, unun hamura karışması
kolaylaştırmak için, birkaç saniye Darbe fonksiyonunu kullanın. Hamur kaygan hale
gelinceye dek yaklaşık 2dakika çalıştırın. Waffleleri hazırlamadan önce bir saat
dinlenmeye bırakın.
• 350gramlık bir turta
hamuru için
• 200gr un
• 100gr tereyağı 50ml su
• Bir tutam tuz
24waffle için
• 250gr un
• 15gr ekmek mayası
• 2yumurta 1tutam tuz
• 40cl süt
• 125gr yumuşak tereyağı
• 1paket vanilyalı şeker
• 250ml çok soğuk sıvı
krema
• 50gr pudra şekeri
20krep için
• 0,75l süt
• 375gr un
• 4yumurta
• 40gr şeker
• 10cl yağ 1çorba kaşığı
portakal çiçeği suyu veya
kokulu alkol
Çırpma teli ve kapak takılı metal kabın içine, krema ve pudra şekeri koyun. Dördüncü hızda
2dakika, ardından maksimum hızda 3dakika 30saniye çalıştırın.
× 6/8
× 6/8
Kap
Kap
Çırpma Teli
Blender
Kneading hook
Blender
Yumurtaları, sıvıyağı, şekeri, sütü ve seçtiğiniz parmü blender kabına koyun. İkinci hızı seçin
ve birkaç saniye çaştırın. Ardından unu dozaj kapağının deliğinden içeri baltın ve cihazı
1dakika 30saniye çalıştırın. Kreplerinizi hazırlamadan önce, hamuru ortam sıcaklığında en
az 1saat dinlendirin.
Krep hamuru
Tartölet hamuru
Waffle hamuru
Krem şanti
Yöntem: Waffleleri krem şantiyi,
çikolatalı sos ile servis yapın…
Yaklık 800gramlık bir
ekmek için
• 500gr tahıllı ekmek unu
285ml ılık su
• 2paket kuru ekmek
mayası
• 10gr tuz
• Serpmek için, yulaf
parçacıkları
• 250gr un
• 5gr tuz
• 25gr şeker 100gr tereyağı
• 2tam yumurta ve
1yumurta akı
• 3çorba kaşığı ılık süt
• 2çorba kaşığı su
• 5gr ekmek mayası
Unu, tuzu ve ekmek mayanı paslanmaz çelik kabın içine dökün. Yoğurucuyu
ve kapağı yerleştirin. Karıştırmak için cihazı birkaç saniye birinci hızda çalışrın.
Ardından kapın deliğinden içeri su ilave edin. 8dakika boyunca yoğurun. Hamurun
üstünü bir bezle örn ve sıcak bir yerde 15dakika dinlendirin. Ardından hamuru
unlanmış bir yüzey üzerine koyun. Elinizle hamuru kare şeklinde yassılaştırın. Uçlarını
merkezin üzerine yatırın; ardından yumruğunuzla hamuru yassılaştırın. Bu işlemi bir
kez daha tekrarlayın. Uzun bir ekmek biçimlendirin. Bu şekilde elde ettiğiniz ekmeği
25cm uzunluğunda bir kalıbın içine koyun. Ekmeğin yüzeyini hafifçe nemlendirin ve
üstüne yulaf parçacıkları serpin. Tabağın üstünü nemli bir bezle örtün ve hamuru
sıcak bir yerde 60dakika kabarmaya bırakın. Ardından, ekmeğin uzunluğu boyunca
1cm derinliğinde bir yarık açın. Güzel altın sarısı bir kabuk elde etmek için, ekmeği içi
su dolu küçük bir kap ile birlikte 240°C sıcaklığa kadar önceden ısıtılmış fırına koyun.
30dakika pişirin. Ekmeği kalıptan çıkarın ve bir ızgaranın üstünde soğumaya bırakın.
Metal bir kabın içine un koyun ve içine iki çukur açın: Birinin içine tuz koyun,
diğerinin içine ekmek mayası, şeker, ılık süt ve su doldurun. Tuz ve maya bir araya
getirilmemelidir, zira maya tuzla temas ettiğinde kötü tepki verir. Yumurtaları
ilave edin, yoğurma aparatını ve kapağı yerleştirin. Birinci hızı seçin ve 15saniye
boyunca yoğurun; ardından 2dakika 45saniye boyunca ikinci hıza geçin. Ciha
durdurmadan, fazla yumuşak olmaması gereken tereyağını ilave edin (tereyağını
yarım saat ortam sıcaklığında bırakın). 5dakika boyunca ikinci hızda, ardından
5dakika boyunca üçüncü hızda yoğurma işlemine devam edin. Hamurun üstü
örtün ve oda sıcaklığında iki saat kabarmaya bırakın; ardından, hamuru kabın içine
vurarak elle güçlü bir şekilde yoğurun. Üstünü örtün ve yeniden, buzdolabında iki saat
mayalanmaya bırakın; kabın içine vurarak hamuru elle yeniden yoğurun . Ardından,
hamurun üstünü bir streç film ile örtün ve bir gece buzdolabında kabarmaya bırakın.
Ertesi sabah, bir briyoş kalıbını tereyağı ile yağlayın ve unlayın. Hamura top şeklini
verin. Kalıbın için koyun ve kalıp dolana dek sıcak bir yerde şişmeye bırakın (2ila
3saat). 180°C sıcaklıkta fırınlayın ve 25dakika pişirin.
× 6
Kap
Kap
Kneading hook
Kneading hook
Tahilli ekmek
Briyoş
Yöntem: Misafirler
için küçük ekmekler
hazırlayın. Üzerlerine
haşhaş ve susam taneleri
serpin.
Öneri: Çikolata
parçacıkları veya meyve
şekerlemeleri ilave
edilebilir.t.
TEMEL PASTACILIK
60 / 61
TR
800gramlık yuvarlak bir
ekmek için
• 500gr un
• 300ml ılık su
• 10gr ekmek maya
• 10gr tuz
20büyük veya 40küçük
ekler için:
• 300ml su
• biraz tuz
• biraz şeker
• 120g tereyağı
• 240g un
• 6 yumurta s
Unu, tuzu ve ekmek mayasını metal bir kabın içine dökün. Yoğurma aparatını ve kapağı
yerleştirin ve birinci hızda birkaç saniye çalıştırın. Kapağın deliğinden ılık su ilave edin. 8dakika
yoğurun. Hamuru oda sıcaklığında yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakın. Ardından, hamuru
tekrar elle yoğurun ve hamurdan bir top oluşturun; bu topu fırınınızın tereyağı ile yağlanmış
ve unlanmış tepsisinin üzerine koyacaksınız. Yaklaşık 1saat boyunca ılık bir yerde ikinci kez
kabarmaya bırakın. Fırını 240°C sıcaklığa kadar önceden ısıtın. Bir bıçak ile ekmek hamurunun
üstünde yarıklar açın ve bir fırça yardımıyla üstüne ılık su sürün. Fırının içine su dolu küçük bir
kap da koyun. Bu, sarı bir kabun oluşmasını kolayltıracakr. 240°C sıcaklıkta 40dakika
fırınlayın.
Bir tavada suyu, tereyağını, tuzu ve şekeri ısıtın. Kaynayana kadar bekleyin ve sonra tüm unu
tavaya dökün. Tahta bir spatula ile, hamur tüm sıvıyı emene kadar kaştırın. Soğumasını
bekleyin. Soğuduktan sonra hamuru paslanmaz çelik kaba koyun, mikseri ve kapı yerltirin.
1hızını seçip açılan kapaktan yumurtaları ardı arda ekleyin. Tüm yumurtalar eklenip
karıştıktan sonra hamur pürüzsüz kıvama gelene kadar iki veya üç dakika daha karıştırın.
Küçük bir kaşık veya hamur sıkma torbası kullanarak yağlanıp una bulanmış bir fırın tepsisi
üzerine küçük hamur parçaları bırakın. 40 dakika boyunca 180°C fırında pişirin. Fırının kapağını
açıp fırında sumasını bekleyin. Fırından hemen çıkarmayın, hamur çökebilir. Tümüyle
soğuduktan sonra krem şanti, dondurma veya muhallebi ile doldurun.
Kneading hook
Mikser
Kap
Kap
Beyak ekmek
Ekler
Öneri: Ekmek mayası
asla şeker veya tuz
ile doğrudan temas
etmemelidir, zira bunlar
mayanın etkisine engel
olur.
İpucu: Fransız peynir
topları (gougère) yapmak
için şeker yerine bir
tutam tuz kullanın ve
hamura pişirmeden önce
peynir karıştırın.
20büyük kurabiye için:
• 250g tuzsuz tereyağı,
yumuşak
• 125g pudra şekeri
• 125g esmer şeker
• 1çay kaşığı vanilya esan
• 2tam yumurta
• 400g un
• 1çay kaşığı kabartma tozu
• 200g damla çikolata
• 3büyük yumurta
• 200g bitter çikolata
• 200g tereyağı
• Pasta kalıbı için 15g
tereyı
• 180g şeker
• 2paket vanilya şekeri
• 80g elekten geçirilmiş un
• 50g pikan cevizi
Tereyağını ve şekerleri paslanmaz çelik kaba koyun. Kabı mikserin içine yerleştirin ve
3hızında 20saniye karıştırın. Mikseri kapatın ve paslanmaz çelik kabın iç kısımlarını
bir spatula kullanarak sıyırın, daha sonra 5hızında 20saniye daha karıştırın.
Malzemelerin geri kalanını ekleyin, kapağı kapatın ve pürüzsüz bir hamur elde edene
kadar 2hızında karışrın. Hamuru top şekline getirin, streç filme sarın ve en az 1saat
buzdolabında bekletin. Fırınınızı önceden 180°C’de ısıtın, hamuru buzdolabından
alın ve küçük yuvarlak parçalara bölün. Bu parçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine
dizin ve fırında yaklık 10dakika pişirin.
Fırınınızı önceden 200°C’de ısıtın ve 20cmlik kare kek kalıbınızı tereyağıyla yağlayın.
Çikolatayı ve 200g yağı mikrodalgada eritin ve iyice karıştırın. Yumurtaları ve
şekerleri paslanmaz çelik kaba koyun. Çok uçlu çırpma telini ve kapağı takın, sonra
6hızında 1dakika karıştırın. Erimiş çikolatayı ekleyin ve 6hızında 20saniye karıştırın.
Ardından elenmiş unu ekleyin ve 6hızında 15saniye karıştırın. Pikan cevizlerini
ekleyerek karışımı tamamlayın ve bir spatula kullanarak karıştırın. Kaşımı yağlı
kek kalıbına dökün ve 200°Cde 25dakika pişirin. Servis etmeden önce soğumasını
bekleyin.
Çırpma Teli
Mikser
Kap
Kap
× 6/8
Damla Çikolatalı Kurabiye
Çikolatalı ve Pikan Cevizli Brownie
GURME ATTIRMALIKLAR
İpucu: Damla
çikolata yerine fındık
ya da kuru meyve de
kullanabilirsiniz.
İpucu: Pikan cevizi
yerine normal ceviz
kullanabilir ve bir kaşık
dondurmayla ya da
krem şantiyle servis
edebilirsiniz.
62 / 63
TR
• 150gr bitter çikolata
• 150gr şeker
• 6yumurta
Harcı için:
• 130g esmer şeker
• 120ml ayçiçek yağı
• 4yumurta
• 1portakalın suyu ve
kabuğunun rendesi
• 240g un
• 10g kabartma tozu
• 2çay kaşığı toz tarçın
• 250g rendelenmiş havuç
• 50g parçalanmış ceviz
• 50g kuru üzüm
Kreması için:
• 100g eritilmiş tereyağı
• %25yağ içeren 150g
yumuşak peynir
• 100g pudra şekeri
Çikolatayı parçalara bölün. Bu parçaları iki kaşık su ile birlikte küçük bir tencerenin içine
koyun. Çikolataları tahta bir kaşık ile karıştırarak çok hafif ateşte eritin. Çikolata kaygan bir
hamur oluşturduğunda tencereyi ateşten alın. Hiç durmadan karıştırarak 6yumurta akı ilave
edin. Çırpma teli ve kapak ile donatılmış paslanmaz çelik kabın içinde, yumurta aklarını 25gr
şeker ile binci hızda, 1dakika 45saniye çırpın. Şekerin kalan kısmını ilave edin ve 30saniye
boyunca maksimum hızda çırpın. Yumurta/çikolata karışımına bir kaşık yumurta akı ilave
edin ve hamuru gevşetmek için güçlü bir şekilde kaştırın. Ardından, yumurta aklarının kalan
kısmını özenle çikolatalı karışıma ilave edin. Buzdolabına koyun ve birkaç saat kıvamına
gelmesini bekleyin.
Harcı Hazırlayın: Fırını önceden 180°C’de ısıtın. Mikseri ve paslanmaz çelik kabı takın, sonra
esmer şekeri, yağı, yumurtaları ve portakal suyu ile kabuğunun rendesini kaba ekleyin. Kapağı
üstüne kapatın ve 5hızında 1dakika karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve tarçını ekleyin, sonra
5hızında 1dakika daha karıştırın. Son olarak havuçları, cevizleri ve kuru üzümleri karışıma
ekleyin ve 2zında 15saniye karışrın. Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın ve unlayın, har
kalıba dökün ve 180°C’de 45dakika pişirin.
Kremayı Hazırlayın: Kek fırındayken paslanmaz çelik kabı ve mikseri takın. Eritilmiş tereyağını,
yumuşak peyniri ve pudra şekerini ekleyin ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar 2hızında
karıştırın. Karışımı buzdolabında bekletin. Havuçlu kek tamamen soğuduğunda, bir spatula
yardımıyla kremayı kekin üzerine dökerek yayın.
Çırpma Teli
Mikser
Kap
Kap
× 6/8
× 8/10
Mousse
Kremalı Havuçlu Kek
Yöntem: Yumurta
aklarına ince bir şekilde
rendelenmiş portakal
kabuğu ilave edin.
İpucu: Biraz
rendelenmiş hindistan
cevizi buklesiyle kekinizi
süsleyebilirsiniz.
• 4adet küp doğranmış
elma
• 250g pudra şekeri
• 2tam yumurta
• 150ml süt
• 125g eritilmiş tereyağı
• 250g un
• 1paket kabartma tozu
• 2çay kaşığı toz vanilya
• 2çay kaşığı toz tarçın
• 2tutam tuz
Harcı için:
• 75g eritilmiş tereyağı
• 2yumurta
• 100g şeker
• 60g öğütülmüş fındık
• 65g un
• ½paket kabartma tozu
• 150g krem peynir
Kaplaması için:
• 200g bitter çikolata
• 2yemek kaşığı kanola yağı
• Bir paket lolipop çubuğu
ya da ahşap çubuk
• Süslemek için inci şeker
ya da çikolatalı sprinkle
şekerleri
Fırınınızı önceden 180°C’de ısıtın. Paslanmaz çelik kabı ve mikseri takın ve
yumurtaları, sütü ve tereyağını kaba ekleyin, daha sonra toz malzemeleri (şeker, un,
kabartma tozu, toz vanilya, toz tarçın ve tuz) ekleyin. Kapağı üstüne yerltirin ve
6hızında 2dakika karıştırın. Mikseri kapatın, makinenin üst kısmını kaldırın ve bir
spatula yardımıyla kabın iç kısımlarını sıyırın. Makinenin üst kısmını yerine takın ve
6hızında 1dakika daha karıştırın. Harcınız hazır olduğunda, küp şeklinde doğranmış
elmayı ekleyin ve bir spatula yardımıyla iyice karışrın. Kek kalıbınızı yağlayın ve
unlayın, harcı kalıba dökün ve 180°Cde 50dakika pişirin.
Fırını önceden 175°C’de ısıtın. Paslanmaz çelik kabı ve çok uçlu çırpma telini takın ve
yumurtaları, şekeri, eritilmiş tereyağını, öğütülmüş fındığı, unu ve kabartma tozunu
ekleyin. 3hızında 15saniye karıştırın, daha sonra maksimum hıza getirerek 4dakika
karıştırın. Kaşımı yağlanmış ve unlanmış bir pasta kalıbına dökün ve 175°C’de
40dakika pişirin. Pişen kek tamamen soğuduğunda, geniş bir kaba keki ufalayın,
krem peyniri ekleyin ve bir hamur elde edene kadar elinizle yoğurun. Karışımı küçük
pinpon topu büyüklüğünde yuvarlak parçalara ayırın, sonra yağlı kağıt serilmiş
bir fırın tepsisine dizin. Küçük kek toplarının her birine bir ahşap çubuk batırın ve
buzdolabında 30dakika bekletin.
Pop keklerin kaplamasını harlamak için, çikolatayı ve yağı bir kaba koyun ve karışımı
eritmek için mikrodalga fırına (düşük kuvvette çalıştırın) atın. Karışım eridiğinde pop
keklerinizi bu kaşıma batırın, topun üzerindeki fazla çikolata akana kadar bekletin
ve pop kekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Pop kekleri çikolata donmadan
önce inci şeker veya çikolatalı sprinkle şekeriyle süsleyin, sonra tekrar buzdolabına
atın.
MikserKap
Çırpma Teli
× 8
Kap
Karşı Konulmaz Elmalı Kek
Çikolatalı Pop Kek
GURME ATTIRMALIKLAR
Tip: to give the cake
even more flavour, you
can add a tablespoon
of rum.
İpucu: Pop keklerinizi
farklı renklerde yapmak
veya farklı şekilde
süslemek isterseniz, süt
çikolata veya beyaz
çikolata kaplaması
kullanabilirsiniz. Beyaz
çikolataya gıda boyası da
ekleyebilirsiniz.
64 / 65
TR
Pandispanyası için:
• 4yumurta
• 125g pudra şekeri
• 125g un
Muslin Krema için:
• ½l süt
• 250g şeker
• 4yumurta
• 70g un
• 250g küp doğranmış
yumuşak tereyağı
• 1vanilya bakla
• 500g çilek
• 1kelepçeli kek kalıbı
Hamur için
• 250gr un
• 125gr tereyağı
• 30gr badem tozu
• 80gr pudra şekeri
• 1yumurta
• 1tutam tuz
İç İçindekiler: 6yumurta
• 300gr şeker
• 3işlenmemiş limon
• 100gr eritilmiş tereyağı
Mereng için: 3yumurta
akı
• 60gr pudra şekeri
• 1tutam tuz
Hamuru hazırlayın: Yoğurucu ve kapak ile donatılmış paslanmaz çelik
kabın içine, un, küçük küp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağı, badem tozu,
şeker ve tuz koyun. Kaştırmak için 10saniye birinci hızda, ardından
üçüncü hızda çalıştırın. Karışım kırıntıya benzediği anda, yumurtayı
kapak deliğinden ilave edin ve yaklık 5dakika çalıştırın. Hamur bir
top şeklini aldığı anda, cihazı durdurun. Hamur topunu, üstü bir streç
film ile örtülü olarak en az 1saat buzdolabında dinlendirin.
İç malzemeleri hazırlayın: Limonları yıkayın ve kurutun. Kabuklarını
rendeleyin ve sıkın. Mikser ve kapak ile donatılmış kabın içine, yumurta,
şeker, limon suyu ve kabuğu, ve erimiş tereyağı koyun. Karışım homojen
olana dek birinci hızdan dördüncü hıza kadar çalıştırın. Fırını 210°C
sıcaklığa kadar ısıtın. 28cm çapında bir turta kalıbını tereyağı ile
yağlayın. Hamuru 4mm kalınlığa yayın ve çatal batırın. Hamuru,
pişirme kâğıdı ve kuru fasulye ile kaplayın. 15dakika içi boş olarak
pişirin. Kâğıdı ve fasulyeleri çıkarın. İç malzemeleri turtanın dibine
doldurun ve 25dakika 180°C sıcaklıkta pişirmeye devam edin.
Merengi hazırlayın: Yumurta aklarını çırpma teli ve kapak ile
donatılmış paslanmaz çelik kabın içinde, 20gr şeker ile 1dakika
30saniye beşinci hızda, ardından maksimum hızda yumurta akları
kabarana dek çırpın. Çırpmaya devam ederek, sonunda kalan 40gr
pudra şekerini ilave edin. Turta piştiğinde, bir kaşık yardımıyla üstünü
mereng ile kaplayın. Mereng sarı bir renk alıncaya dek, turtayı birkaç
dakika tekrar fırına verin.
Kneading hookKap × 6/8 Çırpma Teli Mikser
Limonlu mereng tart
Yöntem: Turtanızın
üstünü limon dilimleri ile
süsleyin.
Pandispanyası için:
• 4yumurta
• 125g pudra şekeri
• 125g un
Muslin Krema için:
• ½l süt
• 250g şeker
• 4yumurta
• 70g un
• 250g küp doğranmış
yumuşak tereyağı
• 1vanilya bakla
• 500g çilek
• 1kelepçeli kek kalıbı
Pandispanyanın hazırlanması: Fırınınızı önceden 210°C’de
ısıtın. Paslanmaz çelik kabı ve çok uçlu çırpma telini takın,
sonra yumurtayla şekeri çok açık renkli bir karışım elde edene
kadar 6hızında 5dakika çırpın. Mikseri kapatın, sonra karışımı
spatula yardımıyla kabın dibinden ucuna doğru sıyırarak elekten
geçirilmiş una ekleyin. 40× 30cm’lik derin bir pişirme tepsisini
pişirme kağıdıyla kaplayın. Karışımı kaplanmış tepsiye dökün ve
bir spatula yardımıyla üzerini düzleştirin, sonra 7dakika pişirin.
Soğumaya bırakın ve kelepçeli kalıbı kullanarak 2eşit yuvarlak
pandispanya parçası kesin.
Muslin kremanın hazırlanması: Vanilya baklasını ikiye bölün ve
vanilya tohumlarını tezgaha dökün. Sütü sos tenceresine dökün,
125g şeker ve vanilya tohumlarını ekleyin. Bir taşım kaynatın. Bir
taraftan 125g şekerle yumurtaları paslanmaz çelik kaba koyun.
Çok uçlu çırpma telini takın ve karışımı 2dakika 6hızında çırpın.
Unu ekleyin ve 6hızında 30saniye daha karıştırın. Kaynayan
sütün dörtte birini yumurtalı karışıma dökün ve 3hızında
30saniye karıştırın. Bu karışımı, sütün geri kalanıyla birlikte
sos tenceresine dökün ve orta ateşte yoğun bir krema elde
edene kadar sürekli çırparak pişirin. Krema yoğunlaştığında bir
kaba dökün, kabı streç filmle kaplayın, oda sıcaklığına gelene
kadar 1saat sumaya bırakın. Paslanmaz çelik kabı yıkayın
ve kurulayın. Beklettiğiniz kremayı ekleyin ve çok uçlu çırpma
telini kullanarak 6zında çırpın. 1dakika sonra mikseri 3hızına
indirin ve yavaş yavaş yumak küp tereyağı parçalarını ekleyin.
Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar 30saniye çırpmaya devam
edin.
Birleştirme: Metal kelepçeli kalıba yağlı kağıt yerleştirin.
Kelepçeli kalıbın altına 2pandispanyadan 1’ini yerleştirin ve
ikinci pandispanyayı daha sonra kapatmak üzere bir kenarda
bekletin. Çilekleri ikiye bölün ve kekin çevresine dizin, kekin
kesilmiş kısmının yukarı baktığından emin olun. Kremanın üçte
birini pandispanyanın üzerine dökün ve güzelce yayın. Doğranmış
çilekleri ekleyin, sonra üste ince bir tabaka krema ekleyin.
Çilekli kremalı pastanın üzerine ikinci pandispanyayı ekleyerek
tamamlayın. Çilekli kremalı pastayı bir streç filmle kaplayın ve
24saat buzdolabında bekletin. Süslemeyi tamamlamak için
pastayı servis etmeden 30dakika önce buzdolabından çıkarın.
Çilekli kremalı pastayı süslemek için: Tezgaha pudra şekeri
serpin ve badem ezmesini tezgahın üzerinde rulo yapın. Badem
ezmesinden pandispanya büyüklüğünde bir yuvarlak parça kesin
ve çilekli kremalı pastanın üzerine yerleştirin.
Çırpma TeliKap
Çilekli Kremalı Pasta
İpucu: Çilekli krema
pastanızı birkaç çilekle
süsleyin.
ÖZEL ANLAR
66 / 67
TR
İpucu: Vanilya yerine
çilek jeli kullanabilir
ve makaronun kabuk
karışımına pembe gıda
boyası ekleyebilirsiniz.
Makaronun dış kısmı
in:
• 200g pudra şekeri
• 200g öğütülmüş badem
• 2× 80g yumurta akı
• 200g pudra şekeri
• 75ml su
• ½vanilya bakla
Muslin Krema için:
• 500ml süt
• 6yumurta sarısı
• 125g şeker
• 100g küp doğranmış
tereyı
• 20g un
• 30g mısır unu
• ½vanilya bakla
Dış kısmının hazırlanması: 200g pudra şekeriyle 200g öğütülmüş
bademi mutfak robotunda karıştırın. Bu karışıma “tant pour tant” ya da
“eşit miktarda” denir. “Tant pour tant” karışımını elekten geçirin ve bir
kenarda bekletin. Suyu ve pudra şekerini bir sos tenceresinde bir taşım
kaynatın, karıştırmayın. Şurubun 115°C sıcaklığı aşmadığını anlamak
için bir termometre kullanın. Paslanmaz çelik kap ile çok uçlu çırpma
telini takın. Kapta 80g yumurta akını krema kıvamına gelene kadar
3hızında çırpın ve şurubun sıcaklığı 105°Cye ulaşana kadar hızı artırın.
Şurup 115°Cye geldiğinde ateşten alın ve paslanmaz çelik kaptaki
çırpılmış yumurta akına dökün. Ortaya çıkan bezenin biraz soğuma
için bu karışımı 6dakika boyunca çırpmaya devam edin. Çırpılmış
yumurta aklarının (80g) kalanını, beklemeye bıraktığınız “tant pour
tant” karışıma ekleyin ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar
karıştırın. Vanilya baklasını ikiye kesin ve bir tanesinin içindeki vanilya
tohumlarını dökerek karışımınıza ekleyin. Bezenin üçüncü kısmını
biraz geetmek için esnek bir spatula yardımıyla badem ezmesine
karıştırın ve “macaron” olurken bezenin kalanını ekleyin. Yani yaklaşık
1dakika boyunca bir spatulayla aşağıdan yukarıya doğru hareketlerle
malzemeleri karıştırın. Bu karışımı 8mm’lik bir sıkma torbasına dökün.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Sıkma torbası yardımıyla karışımı hepsi
aynı boyda olacak şekilde fındık büyüklüğünde küçük toplara ayırın,
bunları fırın tepsisine eşit şekilde dizin. Fırın tepsisinin altına hafifçe
vurun ve oda sıcaklığında yaklaşık 30dakika beklemeye bırakın. Fırını
önceden 150°C’de ısıtın. 14dakika pişirin, sonra dış kabukların kolayca
ayrılması için nemli bir tezgaha pişirme kağıdı serin.
Vanilya muslin kremasının hazırlanması: Sütü orta ateşte ısıtın,
vanilya baklasının diğer yarısındaki vanilya tohumlarını süte katın.
Paslanmaz çelik kapta, çok uçlu çırpma telini kullanarak yumurta
sarıları ve şekeri 6hızında 2dakika çırpın, sonra un ve mısır ununu
ekleyerek 4zında 1dakika tekrar çırpın. Sıcak sütü karışıma dökün,
bir el çırpma teli kullanarak hepsini karıştırın ve ortaya çıkan karışımı,
krema yoğunlaşana kadar düşük ateşte 3-4dakika karıştırarak ısıtın.
Ateşten alın, küp şeklinde doğranmış tereyağını karıştırın. Krema
hava geçirmeyen bir kaba dökün ve en az 1buçuk saat buzdolabında
bekletin.
Birleştirme: Vanilya muslin kremasını 8mm’lik sıkma torbasına ekleyin
ve dış kabukların yarısını doldurun. Kaplanan her kabuğun üzerine boş
bir makaron kabuğu kapatın ve hava geçirmeyen bir kapta saklayın.
Çırpma TeliKap
Vanilyalı makaron
12cupcake için:
Harcı için:
• 170g un
• 150g pudra şekeri
• 150g yumuşak tereyağı
• 3yumurta
• 1çay kaşığı kabartma tozu
• 45g tam yağlı süt
• 1çay kaşığı vanilya esan
• 100g dondurulm
ahududu
Kreması için:
• 60g yumurta akı
• 65g pudra şekeri
• 115g yumuşak tereyağı
• 100g beyaz çikolata
• 2yemek kaşığı kanola yağı
• Kağıt cupcake kalıpla
• Muffin veya cupcake kalıbı
Harcı Hazırlayın: Fırını önceden 180°Cde ısıtın. Paslanmaz çelik kabı ve mikseri
takın, sonra unu, kabartma tozunu, şekeri, yumurtaları, vanilyayı, tereyağını ve sü
kaba dökün. Kapağı üstüne kapatın ve 2dakika boyunca 6hızında karışrın. Son
olarak ahududuları ekleyin ve 15saniye boyunca 3hızında karıştırın. Muffin kalıbının
her bir deliğine bir kağıt cupcake kalıbı yerleştirin ve he kalıbı harç ile 2/3doldurun.
180°C’de 15dakika pişirin, sonra tamamen sumaya bırakın.
Kremanın hazırlanması: Beyaz çikolatayla kanola yağını düşük ayardaki
mikrodalgada eritin. Yumurta aklarını ve şekeri benmari kabına ekleyin ve karışımın
hacmi ikiye katlanana ve parlak bir görünüm alana kadar çırpın. Paslanmaz çelik
kabı ve çırpma telini takın. Bu karışımı kaba dökün ve kapağı üzerine kapayın, sonra
çırpma telinin üzerinde kalacak şekilde krema kıvamını alana kadar 5hızında çırpın.
Sonra yumuşak tereyağını ekleyin ve 6hızında 30saniye karıştırın. Makinenin üstü
kaldırın, bir spatula yardımıyla kabın iç kısımlarını sıyırın ve erişim beyaz çikolatayı
ekleyin. 30saniye boyunca 6zında son bir kez kaştırın. Yıldız uçlu bir sıkma
torbasına kremanızı dökün ve tamamen soğumuş cupcake’lerinizi süsleyin.
Mikser Çırpma TeliKap
Ahududu ve Beyaz Çikolatalı Cupcake
ÖZEL ANLAR
• 3bardak sert kahve
• 3yumurta
• 1paket kedi dili bisküvi
• 75g pudra şekeri
• 250g maskarpon
• Biraz bitter kakao tozu
Yumurtaların sarılarını ayırın. Paslanmaz çelik kapta, yumurta sarılarıyla şekeri
6hızındaki bir çok uçlu çırpma telinde 2dakika çırparak açık renkli bir karışım elde
edin. Maskarponu ekleyin ve 6hızında 2dakika daha çırpın. Bu kremayı bir kaştırma
kabına alın ve bir kenarda beklemeye bırakın. Paslanmaz çelik kabı ve çırpma telini
yıkayıp kurulayın. Yumurta aklarını paslanmaz çelik kaba alın ve çok uçlu çırpma
telini takın. Yumurta aklarını 30saniye boyunca, krema kıvamına gelene kadar
5hızında çırpın, 1çay kaşığı şeker ekleyin ve 6hızında 1dakika 30saniye çırpın. Bir
spatula yardımıyla çırpılmış yumurta aklarını maskarpon kremasına yavaşça ekleyin.
Birleştirme: Birkaç tane kedi dili bisküviyi kahveyle ıslatın ve cam kasenin en altına
birinci katman olarak yerleştirin. Bir katman krema ekleyin, sonra bir katman daha
ıslatılmış kedi dili bisküvi ekleyin. Cam kase dolana dek bu şekilde eklemeye devam
edin, en üste krema tabakasını denk getirin. Kakao tozu serpin ve cam kaseyi
buzdolabında en az 12saat bekletin.
Çırpma TeliKap× 6/8
Tiramisu kaseleri
İpucu: Kendinizi
şımartın ve
cupcake’lerinizi inci
şekerler veya çikolata
sprinkle şekerlerle
süsleyin.
İpucu: Kahve yerine
meyve suyu kullanın ve
hafif bir tatlı için taze
meyve ekleyin.
68 / 69
TR
8verrine için
• 4güzel domates
• 2kırmızı biber
• 14büyük fesleğen yaprağı
• 4çorba kaşığı zeytinyağı
• 2çorba kaşığı sirke
• 200ml çok soğuk tam yağlı
şekerli krema
• Tuz ve karabiber
Bisküvisi için:
• 45g öğütülmüş badem
• 10g rendelenmiş
hindistan cevizi
• 20g öğütülmüş fındık
• 50g pudra şekeri
• 20g un
• 80g yumurta akı
(3küçük yumurta)
• 50g şeker
Gevrek pralin için:
• 240g pralin çikolata
• 140g crêpes dentelles
(Fransızların çıtır pankeki)
• 200g çikolatalı krema
• Kelepçeli kalıp, 26cm
çapında
Çikolatalı mus için:
• 90g süt
• 3adet jelatin yaprağı
• 90g bitter çikolata
• 50g sütlü çikolata
• 250g çırpılmış krema,
%30yağ
Bisküviyi Hazırlama: Bir kabın içinde pudra şekerini, unu, öğütülmüş
bademleri, öğütülmüş fındıkları ve hindistan cevizini karıştırın. Yumurta
aklarını paslanmaz çelik kaba alın ve çok uçlu çırpma telini takın.
Yumurta akları çırpıcının üzerinden akmayacak şekilde krema kıvamı
alana kadar maksimum hızda çırpın. Çok katı bir beze elde etmek
için yavaş yavaş şeker ekleyin. Kuru karışımı ekleyin ve bir spatula
yardımıyla yavaşça karışrın. Karışımı bir sıkma torbasına dökün. Yağlı
kağıt serilmiş ve pudra şekeri serpilmiş bir fırın tepsisinin üzerine 1cm
kalınlık ve 25cm çapa sahip bir yuvarlak parça sıkın. 170°C’de 15dakika
pişirin.
Gevrek pralinlerin hazırlanması: Çikolatayı bir kaşık kanola yağıyla
mikrodalga fırında eritin. Çıtır pankekleri ufalayın ve erişim çikolataya
ekleyin. İki yaprak yağlı kağıt arasına 5mm kalınlığında bir kaşımı
yayın ve buzdolabına atın. Bisküvi donduğunda çikolatalı musu
hazırlayın: Bitter çikolata ve sütlü çikolatayı mikrodalgada eritin. Bir
sos tenceresinde sütü bir tım kaynatın ve önceden ıslatılmış jelatini
(yaklık 10dakika boyunca soğuk suda bekleyin ve sonra yumuşatmak
için dışarı çıkarın) ekleyin. Sıcak sütü erimiş çikolatanın üzerine dökün ve
pürüzsüz bir karışım elde etmek için bir el çırpma teliyle iyice karıştırın.
Soğumaya bırakın. Paslanmaz çelik kabın çok suk olduğundan emin
olun, sonra sıvı kremayı içine dökün. Çok uçlu çırpma telini ve kapağı
takın, sonra 4zında 2dakika çırpın, sonra 6hızında 4dakika daha
çırpın. Çırpılmış kremayı çikolataya ekleyin ve çikolatalı mus elde etmek
için kaşımı yavaşça karıştırın.
Birleştirme: Halkanın kolayca çıkarılabilmesini sağlamak için kelepçeli
kalıba yağlı kağıt serin. Bisküvi halkasını kalıbın en altına koyun. Gevrek
pralinden bisküviyle aynı boyutta bir halka kesin ve bisküvinin üzerine
yerleştirin. Kalıbı bisküvinin etrafına yerleştirin ve çikolatalı musu
ekleyerek tamamlayın. Musun düz bir şekilde yayıldığından emin olun
ve keki 12saat dondurucuda bekletin. Servis etmeden önce keki ayaklı
pasta tabağına koyun ve etrafındaki kelepçeli kalıbı çıkarın. Çikolatalı
kremayı mikrodalgada hafifçe ısıtın ve keki kremayla kaplayın. 5dakika
sonra keki bir servis tabağına alın ve servis etmeden önce 2saat
dondurucuda bekletin.
Çırpma TeliKap× 8
Royal Çikolata
DAMAK ZEVKİNİ ÖNE ÇIKARAN ANLAR
• 200gr un
• 4yumurta
• 1paket maya
• 10cl süt
• 5cl zeytinyağı
• 12kuru domates
• 200gr beyaz peynir
• Çekirdeği çıkartılmış
• 15yeşil zeytin
• Çok az miktarda köri
(isteğe bağlı)
• Tuz, karabiber
8verrine için
• 4güzel domates
• 2kırmızı biber
• 14büyük fesleğen yaprağı
• 4çorba kaşığı zeytinyağı
• 2çorba kaşığı sirke
• 200ml çok soğuk tam yağlı
şekerli krema
• Tuz ve karabiber
Bir pizza için
• 150gr un
• 90gr ılık su
• 2çorba kaşığı zeytinyağı
• 3g ekmek mayası
Tuz
Fırını önceden 180°C sıcaklığa kadar ısıtın. Bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayın ve
unlayın. Mikser ve kapak ile donatılmış kabın içinde, unu, yumurtaları ve mayayı
birinci hızda başlayarak, ardından üçüncü hıza geçerek birbirine karıştırın. Zeytinyağı
ve soğuk süt ilave edin ve 1dak 30saniye karıştırın. Birinci hıza geçin ve kuru
domatesleri, beyaz peyniri, yeşil zeytinleri (parçalara bölünmüş) ve köriyi, tuzu ve
karabiberi ilave edin. Hazırlanan karışımı kalıbın içine dökün ve fırın tipine göre 30ila
40dakika fırınlayın. Pişip pişmediğini kontrol etmek için, içine bir şey batırın.
Domatesleri, kırmızı biberleri ve 6büyük fesleğen yaprağını parçalara ayırın.
Hepsini meyve suyu sıkacağından geçirin. 3kaşık zeytinyağı, sirke ilave edin ve
meyve sıkacağının haznesini «yıkamak» için cihazın ağzından içeri 150ml su
doldurun ve sıvının kalanını alın. Domates suyunuzu karıştırın, damak tadınıza
göre üstüne tuz ve karabiber ilave edin. Şekerli kremayı, bir kaşık zeytinyağını
ve kesilmiş fesleğenin geri kalan kısmını kabın içine dökün. Tuz ve karabiber
ilave edin. Çırpma telini ve kapağı yerleştirin. Krem şantiyi kabarıncaya
dek, hazırlanan karışımı 10dakika çırpın. 30dakika buzdolabında saklayın.
Domates suyunu verrinelerin içine veya küçük bardaklara doldurun. Servis
yapmadan önce, üstüne bir kaşık fesleğenli şantiyi koyun.
Yurma aparatı takılı kabın içine, un ve tuz koyun. Kapağı yerleştirin. Cihazı
birkaç saniye ikinci hızda çalıştırın, ardından dördüncü hıza geçin. Ilık su, ardından
zeytinyağı akıtın ve hamur güzel bir topa dönüşünceye dek cihazı çalışrın. Hamurun
hacmi ikiye katlanıncaya kadar kabarmaya bırakın. Hamuru yayın ve kullanılacağı
yere göre şekil verin.
Mikser
Çırpma Teli
Kap
Kap
Kneading hook
× 6
Juice extractor
Kap
Tuzlu kek
Domates suyu ve fesleğenli krem şantiyi
Pizza hamuru
Yöntemler: Beyaz
peynir yerine mozzarella
peyniri kullanın ve
kesilmiş birkaç fesleğen
yaprağı ilave edin.
Öneri: Fesleğen
yerine frenksoğanı
kullanabilirsiniz.
70 / 71
TR
• 1kg kabak
• 3yumurta
• 250gr krema
• 100gr gravyer peyniri
• Tuz, karabiber, küçük
hindistan cevizi
• 500gr dana eti
• 1yumurta
• 1çorba kaşığının yarısı
kadar un
• 1adet orta boy taze soğan
• 1diş sarmısak
• 3dal maydanoz
• Tuz ve karabiber
Fırını önceden 220°C sıcaklığa kadar ısıtın. A tamburu ile donatılmış mutfak robotu yardımıyla,
üçüncü hızı seçerek kabakları dilimleyin. Sararana dek kabakları 10dakika tavada kavurun.
Saklayın. D tamburu ile donatılmış mutfak robotu yardımıyla, gravyer peynirini ikinci hızda
rendeleyin. Saklayın. Çırpma teli ve kapak ile donatılmış kabın içinde, yumurtaları ve krema
üçüncü hızda çırpın. Tuzu, karabiberi ve küçük hindistan cevizini ilave edin. İkinci hızı seçin ve
30saniye çalıştırın. Kabakların yarısını tereyağı ile yağlanmış fırınlanacak bir tabağın içine
koyun ve üstüne gravyer peynirinin yarısını serpiştirin. Ardından kabakların geri kalan kısmını
koyun; sonra da gravyer peynirinin kalan kısmını ilave edin. Tabağın üstünü yumurta, krema,
tuz, karabiber ve küçük hindistan cevizi ile kaplayın. 25ila 30dakika 220°C sıcaklıkta fırınlayın.
cak servis yapın.
Fırını önceden 200°C sıcaklığa kadar ısıtın. Küçük delikli ızgara ile donatılmış kıyma makinesi
ile eti dördüncü hızda kıyın. Paslanmaz çelik kabın içine, kıymayı ve diğer tüm malzemeleri
koyun. Mikseri ve kapağı yerleştirin ve 1dakika birinci hızda çaştırın. Diğer malzemelerle
karıştırılmış eti avucunuzun içinde yuvarlayarak, ceviz büyüklüğündefteler hazırlayın.
Köfteleri pişirme kâğıdıyla kaplanmış sacın üstüne yerleştirin. 25dakika fırınlayın. Pişirme
süresinin ortasında köfteleri ters çevirin.
Kap
Kap
Vegetable cutter
Mincer
× 6
× 4
Çırpma Teli
Mikser
Kabak graten
Köfteler
Yöntem: Daha fazla
tazelik sağlaması için,
nane ilave edebilirsiniz.
Yöntem: Sığır eti
yerine kuzu eti ve
maydanoz yerine kişniş
kullanın.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153
  • Page 154 154
  • Page 155 155
  • Page 156 156
  • Page 157 157
  • Page 158 158
  • Page 159 159
  • Page 160 160
  • Page 161 161
  • Page 162 162
  • Page 163 163
  • Page 164 164
  • Page 165 165
  • Page 166 166
  • Page 167 167
  • Page 168 168
  • Page 169 169
  • Page 170 170
  • Page 171 171
  • Page 172 172
  • Page 173 173
  • Page 174 174
  • Page 175 175
  • Page 176 176
  • Page 177 177
  • Page 178 178
  • Page 179 179
  • Page 180 180
  • Page 181 181
  • Page 182 182
  • Page 183 183
  • Page 184 184
  • Page 185 185
  • Page 186 186
  • Page 187 187
  • Page 188 188

Tefal QB504G38 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu