Pandispanyası için:
• 4yumurta
• 125g pudra şekeri
• 125g un
Muslin Krema için:
• ½l süt
• 250g şeker
• 4yumurta
• 70g un
• 250g küp doğranmış
yumuşak tereyağı
• 1vanilya baklası
• 500g çilek
• 1kelepçeli kek kalıbı
Pandispanyanın hazırlanması: Fırınınızı önceden 210°C’de
ısıtın. Paslanmaz çelik kabı ve çok uçlu çırpma telini takın,
sonra yumurtayla şekeri çok açık renkli bir karışım elde edene
kadar 6hızında 5dakika çırpın. Mikseri kapatın, sonra karışımı
spatula yardımıyla kabın dibinden ucuna doğru sıyırarak elekten
geçirilmiş una ekleyin. 40× 30cm’lik derin bir pişirme tepsisini
pişirme kağıdıyla kaplayın. Karışımı kaplanmış tepsiye dökün ve
bir spatula yardımıyla üzerini düzleştirin, sonra 7dakika pişirin.
Soğumaya bırakın ve kelepçeli kalıbı kullanarak 2eşit yuvarlak
pandispanya parçası kesin.
Muslin kremanın hazırlanması: Vanilya baklasını ikiye bölün ve
vanilya tohumlarını tezgaha dökün. Sütü sos tenceresine dökün,
125g şeker ve vanilya tohumlarını ekleyin. Bir taşım kaynatın. Bir
taraftan 125g şekerle yumurtaları paslanmaz çelik kaba koyun.
Çok uçlu çırpma telini takın ve karışımı 2dakika 6hızında çırpın.
Unu ekleyin ve 6hızında 30saniye daha karıştırın. Kaynayan
sütün dörtte birini yumurtalı karışıma dökün ve 3hızında
30saniye karıştırın. Bu karışımı, sütün geri kalanıyla birlikte
sos tenceresine dökün ve orta ateşte yoğun bir krema elde
edene kadar sürekli çırparak pişirin. Krema yoğunlaştığında bir
kaba dökün, kabı streç filmle kaplayın, oda sıcaklığına gelene
kadar 1saat soğumaya bırakın. Paslanmaz çelik kabı yıkayın
ve kurulayın. Beklettiğiniz kremayı ekleyin ve çok uçlu çırpma
telini kullanarak 6hızında çırpın. 1dakika sonra mikseri 3hızına
indirin ve yavaş yavaş yumuşak küp tereyağı parçalarını ekleyin.
Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar 30saniye çırpmaya devam
edin.
Birleştirme: Metal kelepçeli kalıba yağlı kağıt yerleştirin.
Kelepçeli kalıbın altına 2pandispanyadan 1’ini yerleştirin ve
ikinci pandispanyayı daha sonra kapatmak üzere bir kenarda
bekletin. Çilekleri ikiye bölün ve kekin çevresine dizin, kekin
kesilmiş kısmının yukarı baktığından emin olun. Kremanın üçte
birini pandispanyanın üzerine dökün ve güzelce yayın. Doğranmış
çilekleri ekleyin, sonra üste ince bir tabaka krema ekleyin.
Çilekli kremalı pastanın üzerine ikinci pandispanyayı ekleyerek
tamamlayın. Çilekli kremalı pastayı bir streç filmle kaplayın ve
24saat buzdolabında bekletin. Süslemeyi tamamlamak için
pastayı servis etmeden 30dakika önce buzdolabından çıkarın.
Çilekli kremalı pastayı süslemek için: Tezgaha pudra şekeri
serpin ve badem ezmesini tezgahın üzerinde rulo yapın. Badem
ezmesinden pandispanya büyüklüğünde bir yuvarlak parça kesin
ve çilekli kremalı pastanın üzerine yerleştirin.
Çırpma TeliKap
Çilekli Kremalı Pasta
İpucu: Çilekli kremalı
pastanızı birkaç çilekle
süsleyin.
ÖZEL ANLAR
66 / 67
TR