35
it
35
tr
Tava / Izgara 3’ü 1 Arada
Düz tava plakaları, krepler ve Fransız usulü
kızarmış ekmekler için idealdir.
Yivli ızgara plakaları, biftekler, kebaplar ve
sandviçler için idealdir.
2 ızgara plakasını veya 2 tava plakasını aynı anda
ya da 1 ızgara plakasını ve 1 tava plakasını birlikte
kullanabilirsiniz.
Plakaları yerine geçirmek için:
1. Ürünün şinin prize takılı olmadığından emin
olun.
2. Pişirmek için kullanacağınız plakayı seçin.
3. Tutacağı kaldırarak ızgarayı açın.
4. Serbest bırakma düğmesini kullanarak plakaları
yuva muhafaza ile hizalayın. Plakanın ön uç
kısmını, yerine oturana kadar aşağı doğru
bastırın.
5. Yukarıdaki işlemi ikinci plaka için de tekrarlayın.
Plakaları çıkarmak için:
1. Ürünün şe takılı olmadığından ve tamamen
soğuduğundan emin olun.
Plakaları çıkarmadan önce cihazın soğuması
için mutlaka en az 30 dakika bekleyin.
2. Ünitenin sağ tarafında yer alan plaka serbest
bırakma düğmelerini bulun.
3. Üst serbest bırakma düğmesine sıkıca bastırın.
Üst plaka yerinden hafçe çıkacaktır. Plakayı
yukarı kaldırın ve orta kısımdaki braketlerin
altından kaydırarak çıkarın. Aynı şekilde alt
serbest bırakma düğmesine de basarak alt
plakayı çıkarın.
4. Plakalar kullanım sonrasında elde veya bulaşık
makinesinde yıkanabilir.
Pişirme pozisyonunun seçilmesi
Pişirme plakalarını istediğiniz kullanım için yerine
taktıktan sonra, pişirme pozisyonunu seçmeniz
gerekir.
Tam açık mod: tutacağın uç kısmındaki
düğmeye basın ve tutacağı tezgahın üstünde
duracak şekilde arkaya doğru iterek üst ve alt plakaları
aynı seviyeye getirin.
Yarım açık mod: cihazı bu pozisyona ayarlamak
için, tam dik pozisyona gelene kadar tutacağı
kaldırmanız yeterlidir. Ünite, siz kapağı kapatana
veya tam açık pozisyona getirmek için hareket ettirene
kadar bu pozisyonda kalır.
Kapalı pozisyon: Tava ve Izgara, kapalı
pozisyonda iken bir çift taraı ızgara/sandviç
presi olarak kullanılabilir. Isı her iki plakadan da
geldiğinden, bu pozisyon hızlı bir pişirme için idealdir.
Askıda duran menteşe tasarımı, üst ve alt plaka
arasındaki boşluğun pişirdiğiniz yiyeceğin kalınlığına
uyum sağlayacağı anlamına gelir.
Damlama kabını çıkarın
Pişirme esnasında ortaya çıkan yağ, plakaların
arkasında bulunan küçük bir yatak aracılığıyla sızar
ve yağ, entegre kaba damlar.
1. Damlama kabını takmak için, kabı alt
muhafazanın arka yan tarafında bulunan yuvaya
sokun.
2. Kabı çıkarmak içinse kabı yuvadan çıkarmanız
yeterlidir. Yağ pişirme sonrasında atılmalıdır.
Damlama kabı bulaşık makinesinde yıkanabilir.
Tava ve ızgara plakalarıyla pişirmek
Plakalar ve damlama kabı takıldıktan sonra, tava ve
ızgara plakalarıyla pişirmeye başlamaya hazırsınız
demektir.
1. Ünitenin ana şebekeye bağlandığından emin
olun.
2. İstediğiniz sıcaklığı ve süreyi seçin. Soldaki ışık
yanar.
3. Farklı sıcaklıkları ayarlamak için gerekli süreler,
bu tabloda detaylı olarak verilmiştir:
tarif Sıcaklık se-
viyesi (1’den
5’e kadar)
Süre (ön
ısıtma dahil)
Süre (ön
ısıtma hariç,
mesela ta-
baklar zaten
sıcaksa)
Sığır eti 4-5 8-10 dak 3-4 dak
Koyun eti 4-5 8-10 dak 3-4 dak
Kümes
hayvanı
4 8-10 dak 3-4 dak
Balık 3-4 6-7 dak 1-3 dak
Yumurta
(yivsiz
tabaklarla)
3-4 6-7 dak 2-3 dak
Sebzeler 4-5 6-7 dak 1-2 dak
Süre, yiyeceğin miktarına ve kalınlığına göre
değişebilir.
Tabaklar önceden ısıtıldığında, kapalı olmalıdır.
Sağdaki ışık yandığında cihaz pişirmeye
başlamaya hazırdır. Termostat sıcaklığı
izledikçe ışık yanıp sönmeye devam eder. Bu
normaldir.
Cihazı ilk kullandığınızda haf bir koku ve
duman çıkabilir. Bu normaldir ve yapışmaz bir
yüzeye sahip cihazlarda yaygın olarak karşılaşılan bir
durumdur.
Kendi güvenliğiniz ve yiyeceklerin siz cihazın
yanından ayrıldığınızda yanmaması için,
zamanlayıcıda ayarlanan süre dolduktan sonra cihaz
otomatik olarak kendini kapatacaktır
Farklı yiyeceklere göre ve farklı oda
sıcaklıklarında, zamanlayıcıyı kısık ayarda