Tefal EF5016 El kitabı

Kategori
Fondüler, gurmeler
Tip
El kitabı

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

GÜVENLİK TALİMATLARI
ÖNEMLI UYARILAR
Bu cihaz yalnız evsel ev içi kullanıma uygun
olarak tasarlanmıştır tasarlanmıştır. Bu cihaz,
garanti kapsamında olmayan şu durumlarda
kullanılmak üzere tasarlanmamıştır :
- mağaza, ofis ve diğer iş ortamlarında
personele ayrılmış olan mutfak köşelerinde,
- çiftliklerde,
- otel, motel ve konaklama özelliği bulunan
yerlerin müşterileri tarafından,
- otel odaları türünden ortamlarda.
Bu cihaz, fiziki, duyusal veya zihinsel kapasitesi
yetersiz olan veya bilgi veya deneyimi
olmayan kişiler tarandan ocuklar da dahil),
güvenliklerinden sorumlu bir kişinin gözetimi
olmaksızın, cihazın kullanımı ile ilgili önceden
bilgilendirilmeden kullanılmamalıdır. Cihazla
oynamadıklarından emin olmak açısından
çocuklar gözetim altında tutulmalıdır.
Cihaz çalışır durumdayken kesinlikle yanından
ayrılmayın.
Cihazın içinde ve dışında bulunan tüm
etiketleri, aksesuarları ve ambalaj ürünlerini
çıkan.
38
TR
TEF-T&M-FONDUE-2017607530 22/06/12 11:14 Page38
39
Güç kordonunu tamamen açın.
Şebeke voltajının, cihan alnda belirtilen ç
ora ve gerilimle uyumlu olmana dikkat edin.
Cihazı her zaman topraklı prize takın.
Cihaz çalışırken açıkta olan yüzeylerin
sıcaklığı yüksek olabilir.
Eğer uzatma kordonu kullanıyorsanız, en
azından ayçapta olmalı ve toprakprize
sahip olmalıdır, kordonya takılarak
düşülmemesi için gerekli tüm önlemleri alın.
Besleme kordonu zarar görmüşse,
imalatçıda veya satış sonrası servisinde
mevcut olan bir kordon veya özel düzenekle
değiştirilmesi gerekir.
Elektrik kordonunda hasar olup olmadığı düzenli
aralıklarla kontrol edilmelidir, eğer kordon
hasar görürse cihaz kullanılamaz.
Bu cihaz harici bir zaman ayarlayıcı veyabir
kumanda sistemi ile çalıştırılmaya nelik
değildir.
Bu cihaz suya daldırılmamalıdır. Cihazı veya
kordonyu asla suya batırmayın.
Bu cihaz 8 yaşın üzerindeki çocuklar veya
azalmış fiziksel, duyusal veya zihinsel
kapasiteye sahip ya da deneyim veya bilgi
TR
TEF-T&M-FONDUE-2017607530 22/06/12 11:14 Page39
eksikliği olan kişiler tarafından, cihazın güvenli
kullanımı ve sebep olacağı olası tehlikeler ile
ilgili bilgi verilmesi veya gözetim altında
bulundurulması durumunda kullanılabilir.
Çocuklar cihazla oymamalıdır. Temizlik ve
kullanıcı bakımı, gözetim altında olmadıkları
rece 8 yaltındaki çocuklar tarafından
yapılmaz.
Cihazı ve kablosunu 8 yaşın altındaki
çocuklan ulabileci yerlerden uzak tutun.
• İçinde sıcak yağ varken cihazı bir yerden
bka bir yere tıman. Bu cihaz bir fritöz
değildir. Dolayısıyla, kaklon içinde kesinlikle
patates veya börek kızartmayın. Pişirilecek
besinlerin suyunun iyice süzülmüş olup
olmadığını kontrol edin. Eğer dondurulmuş
gıda kullanacaksanız, buzun tamamen
çölmüş olup olmadığını kontrol edin.
Fondü güvecinin doldurulmasında, güvecin
içinde belirtilmiş olan minimum ve maksimum
seviyelere kesinlikle uyulması gerekir.
Kapasite: Sıvı yağ: minimum 0,5 litre,
maksimum 0,6 litre. Buhar fonksiyonu:
maksimum 0,75 litre su.
YAĞLI FONDÜ'nün kullanımında dikkat
40
TR
TEF-T&M-FONDUE-2017607530 22/06/12 11:14 Page40
41
Evi kullanım amacıyla tasarlanmış Tefal marka bir ürün seçtiğiniz için teşekkür ederiz.
Tefal SA’nın süregelen bir araştırma ve geliştirme politikası mevcut olduğundan, ürünlerin
üzerinde önceden bildirimde bulunmaksızın değişiklikler yapabilir.
Betimleme
Yapilmasi gerekenler
Kullanım kılavuzunda bulunan talimatladikkatle okuyun ve lavuzu ileride kullanmak
üzere saklayın. Talimatlar, cihaz ile verilen aksesuarlar dışında, farklı modeller için aynıdır.
Uzatmalı veya uzatmasız haliyle kordonnun yoluna dikkat edin, masa etrafındaki dolaşımı
etkilememeye özen gösterek rahatsızlık vermemeye dikkat edin.
Eğer cihaz masa üzerinde kullanılacaksa, çocukların erişemeyeceği bir yere koyun.
Tabağın sabit olduğundan ve cihazın tabanına doğru yerleştiğinden emin olun. Uzatmalı
veya uzatmasız haliyle kordonnun yoluna dikkat edin, masa etrafındaki dolaşımı etkileme-
meye özen gösterek rahatsızlık vermemeye dikkat edin.
Fondü kabının zarar görmemesi için sadece onun için belirlenen altlıkla kullanınız. (örn: fırına,
1 - Kapak
2 - Buhar haznesi
3 - Kapak
4 - Güveci
5 - Çatallar
6 - Isıtma ekipmanına sahip taban
7 - Kablo girişi
8 - Termostat
9 - Saklama askısı
10 - Kordon
edilecek önemli tavsiyeler: Yağı her zaman
yenileyin. - Yağları birbiriyle karıştırmayın.
- Yağın içine su veya yağlı başka bir madde
katmayın. - Yın içine Provence otu veya
baharat eklemeyin. - Ay çiçek yağı, yer
fıstığı yağı veya bitkisel bir yağ kullanmanızı
tavsiye ederiz. - Katkı maddeli aromalı
yağla kullanmanız (örnin: üzüm çekirdi
veya Provence otu).
Eğer fondü tavası yıkanmışsa, iyice durulayın
ve kullanmadan önce iyice kurulayın.
TR
TEF-T&M-FONDUE-2017607530 22/06/12 11:14 Page41
42
gaza veya elektrikli plakaya koymayın…).
Bir kaza olması halinde, yanığın üzerine derhal soğuk su dökün ve gerekirse bir doktor
çağırın.
Pişirme dumanları, kuşlar gibi hassas bir solunum sistemine sahip olan hayvanlar için tehlikeli
olabilir. Kuş sahiplerine kuşlarını pişirme mekanından uzak tutmalarını tavsiye ediyoruz.
Fonkabının yapışmaz kaplamasının zarar görmemesi için, tarifi hazırlarken tercihen plastik
veya tahta spatula kullanın.
Yapilmamasi gerekenler
Kullanılmadığı zamanlarda cihazı asla prizde bırakmayın.
Cihazın aşırı ısınmasını önlemek için, köşelerde ya da duvara çok yakın yerlerde kullan-
maktan kaçının.
Cihazı hiçbir zaman cam bir masa, masa örtüsü veya cilalı yüzey gibi kolayca zarar gö-
rebilecek bir yere koymayın veya lastik örtü olan yüzeylere yerleştirmeyiniz.
Sıcak ısıtıcıyı suya sokmayınız ve nazik yüzeylere bırakmayınız.
Cihaz çalışır durumdayken yerini değiştirmeyin.
Pişirme yüzeyine rn: yapışma önleyici kaplamalar, ...) hasar vermemek için asla telli
sünger veya ovalama kremi kullanmayın.
Alüminyum folya yada başka bir malzemeyi haznenin içinde ve dışında kullanmayınız.
• Yiyecekleri asla cihazın üzerinde iken kesmeyin.
• Buhar sepetini doğrudan cihazın ısıtma tabanı üzerine yerleştirmeyin.
Cihazı saklama askısından tutarak taşımayın.
Buharlı pişirme sırasında elinizi kapak üzerindeki buhar deliklerine yaklaştırmayın.
Tavsiye / danışma
venliğiniz ısından bu cihaz yürürkteki m standart ve zenlemelere (Düşük
voltaj Yönergesi, Elektromanyetik Uyumluluk, Gıda Katkı Maddeleri, Çevre…) uygundur,
EEE Yönetmeline Uygundur.
İlk kullanımda birkaç dakika hafif bir koku ve az miktarda duman çıkabilir. Bu normaldir.
Üzerinde işareti bulunan lmelerle temas eden her tür sıvı ya da katı gıda tüketilmemelidir.
A. Buhar haznesi
B. Çatallar
Önce çevre koruma !
Cihazınızda pek çok değerlendirilebilir veya yeniden dönüştürülebilir materyal
bulunmaktadır.
Dönüşüm yapılabilmesı için bir toplama noktasına bırakın.
TR
TEF-T&M-FONDUE-2017607530 22/06/12 11:14 Page42
Fondü tarifleri
Servis sayısı, pişirme süreleri ve termostat kademeleri yalnızca örnek olarak verilmiştir ve yiyeceğin
büyüklüğüne, malzeme miktarına ve damak tadına göre değişiklik gösterir.
Peynir Fondü (2 kişilik)
300 g. peynir (100 g. Beaufort, 100 g. Emmenthal ve 100 g. Com), rendelenm veya şeritler halinde kesilmiş • 2 dl. sek beyaz
şarap1/2 dsarımsak • 1/2 bardak kiraz liköisteğe bağlı) • Karabiber ve rendelenmiş muskat • Beyaz ekmek
Ekmeği küp şeklinde kesin. Kabın iç kısmını sarımsak ile ovalayın. Termostat düğmesini 6 konumuna getirin ve beyaz
şarabı kaba dökün. 6-10 dakika ısınması için bırakın. Yumuşayana kadar karıştırarak peyniri azar azar ilave edin. Peynir
erir erimez, bir bardak kiraz likörünü, karabiberi ve rendelenmiş muskatı ekleyin.
Yerken, termostatı 3 konumuna getirin. Çatalla bir ekmek parçaalın ve fondüye batırın. Sek beyaz şarap (Crépi,
Apremont v.s.) ile servis yapın.
Çin Usulü Fondü (2 kişilik)
• 150 g.dana filetosu veya bonfileyi ince uzun şeritler halinde kesin. • 150 g. tavuk filetosunu ince uzun şeritler halinde
kesin • 33 cl tavuk suyu • 1/2 kereviz sapı • 1/2 diş sarımsak • 1/2 soğan • Çin baharatları • 10 g. siyah kuru mantar (akşamdan
ıslatılmış)
Termostatı 6 konumuna getirin. Kaba 33 cl tavuk suyunu ve 1 çay kaşığı soya sosu dökün. 1/2 diş sarımsak ve ince
dilimler halinde kesilmiş 1/2 soğanı ekleyin. 1/2 kereviz sapını şeritler halinde kesin, mantarın yarısını ince dilimlere
ayırın, 1 çay kaşığı dolusu Çin baharanı ve tuzu ekleyin. 5 dakika kadar ısınması için bırakın. Daha sonra termostat
konumunu 4’e getirin. Yemeden önce malzemeyi 10 dakika kadar kaynaması için bırakın.
Eti bir çatal ile alın ve malzemeye batırın. 1-2 dakika pişmesi için bırakın. Sek beyaz şarap, rosé şarap ya da çay ile servis
yapın.
Servis önerisi: Cantonese pilavı (şeritler halinde kesilmiş 2 yumurtadan yapılmış omletle birlikte haşlanmış pirinç
ve bir miktar Çin sosisi veya jambon dilimleri, yağda sotelenmiş 1 soğan), mantar, ince dilimlenmiş bambu filizleri,
soya filizleri, turşu ve sirkeli beyaz soğan ile birikte.
Sos: Soya sosu.
Bourguignon Biftek Fondü (2 kişilik)
1/2 l. sıvı yağ • 200 g. bir kişi için 2 cm.’lik küpler halinde kesilmdana filetosu
Termostat konumunu 6’e getirin. Yağı kaba dökün ve 15 dakika kadar ısıtın. Eti çatal ile alarak yağa batırın ve
1-2 dakika bekleyin.
Sos: Mayonez, karanfil, tarhun otu, Marius, baharatlı sos, sarımsaklı mayonez, hazır béarnaise sosu, karışık otlar.
Çikolata Fondü (2 kişilik)
• 170 g. bitter çikolata 1 kase (15 cl.) taze krema1 yemek kaşığı kanyak (isteğe bağlı) • Dilimlenmiş taze meyveler: Armut,
muz, elma, şeftali, kayısı, ananas, erik
Termostat konumunu 1’e getirin ve taze kremayı 2 dakika kadar kapta eritin. Küçük parçalara bölünmüş çikolatayı
ekleyin ve 10 dakika kadar erimesi için bırakın. Karılım yumuşayana kadar karıştırın. Daha sonra 2 yemek kaşığı kanyak
ilave edin.
Yerken, termostat konumunu 1’de bırakın. Çatal ile bir iki parça meyve alın ve çikolataya batırın.
Servis önerisi: Tatlı çörek, zencefilli kek, kekler, badem, fındık ile birlikte.
STEAMER
Kişi sayısı ve pişirme süresi sadece bilgi amaçlı verilmiştir ve yemeğin miktarına, içindekilere ve kişisel
damak tadına göre değişebilir.
54
TR
12 30-40 min.
4 25-30 min.
4 43-48 min.
300g 30-40 min.
2 25-30 min.
TEF-T&M-FONDUE-2017607530 22/06/12 11:15 Page54
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59

Tefal EF5016 El kitabı

Kategori
Fondüler, gurmeler
Tip
El kitabı
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: