9
TR
FAYDALI İPUÇLARI
MİKRODALGA İLE PİŞİRME İPUÇLARI
Mikrodalgalar, yemeğin içine belli bir derinliğe kadar
girebilir, bu nedenle aynı anda birden fazla yiyecek
pişirirken, mikrodalgaların maksimum yüzey alanına
ulaşabilmesi için bunları mümkün olduğunca aralıklı
olarak yerleştirin.
Küçük parçalar, büyük parçalara göre daha hızlı pişer: eşit
pişirmek için yiyecekleri eşit büyüklükte parçalar halinde
kesin.
Çoğu yiyecek, mikrodalga ile pişirme sona erdikten
sonra da pişmeye devam edecektir. Dolayısıyla, pişirmeyi
tamamlamak için daima bekleme süresi uygulayın.
Yiyecek paketlerini mikrodalga ile pişirmek üzere fırına
yerleştirmeden önce kağıt veya plastik paketlerdeki
ambalaj bağlarını çıkarın.
Paketin pişirme sırasında oluşacak buhar nedeniyle
patlamasını önlemek ve basıncı hafietmek için, plastik
film çizilmeli veya bir çatalla delinmelidir.
SIVILAR
Sıvılar, gözle görülür bir şekilde kabarcıklanmadan,
kaynama noktasından fazla ısınabilir. Bu, sıcak sıvıların
aniden taşmasına yol açabilir. Bunu önlemek için, dar
boğazlı kaplar kullanmaktan kaçının, kabı mikrodalga
fırına koymadan önce sıvıyı karıştırın ve bir çay kaşığını
kabın içerisinde bırakın.
Isıttıktan sonra, kabı dikkatli bir şekilde mikrodalga
fırından çıkarmadan önce tekrar karıştırın.
DONDURULMUŞ GIDA
En iyi sonuç için, buzun doğrudan cam tabak
üzerinde çözdürülmesini tavsiye ediyoruz. Gerekirse,
mikrodalgaya uygun hafif, plastik bir kap kullanılabilir.
Kaynatılmış yiyecekler, türlüler ve et bazlı soslar buz
çözme işlemi sırasında ara sıra karıştırılırsa daha
kısa sürede çözülür. Buzları çözüldükçe yiyecekleri
birbirinden ayırın: ayrılan kısımların buzu daha hızlı
çözülecektir.
BEBEK MAMALARI
Bebek maması kabında veya biberonda yemek veya
sıvı ısıtırken, bebeğinize vermeden önce daima
çalkalayın ve sıcaklığını kontrol edin. Bu şekilde, ısı
eşit şekilde dağılacak ve bebeğin haşlanma veya
yanma riski önlenecektir.
Isıtmadan önce kabın kapağını veya şişenin emzik
kısmını çıkardığınızdan emin olun.
KEKLER VE EKMEK
Kekler ve ekmek ürünleri için “Zorunlu Hava” işlevinin
kullanılmasını, bununla birlikte sıvı içeren kekler
için “Konveksiyonlu” işlevini öneriyoruz. Alternatif
olarak, pişirme sürelerini kısaltmak için, ürünlerinizin
yumuşaklığını ve kokusunu korumak üzere
mikrodalga maksimum 160 W gücüne ayarlanmış
olarak “Zorunlu Hava + MD” işlevini seçin.
"Zorunlu Hava" ve "Konveksiyonlu" işlevleriyle, koyu
renkli metal kek kalıpları kullanın ve bunları temin
edilmiş olan rafın üzerine yerleştirin.
ET VE BALIK
Etin veya balığın iç kısmının yumuşak ve sulu
kalmasını sağlarken yüzeyi hızlıca mükemmel bir
şekilde kızartmak için, konveksiyonlu ısıtma ve
mikrodalga ile pişirmeyi bir araya getiren işlevlerin
kullanılmasını öneriyoruz.
Olası en iyi pişirme sonuçlarını elde etmek için,
mikrodalga güç seviyesini 350W olarak ayarlayın.
Yiyecek Kategorisi / Tarifler
Seviye ve
Aksesuarlar
Önerilen miktar Pişirme Bilgileri
PİZZA & ÇÖREKLER
İnce pizza 1 ölçü
225ml su, 15g yaş maya, 400g un, yağ ve tuz ile bir pizza hamuru hazırlayın. Fırının özel
işlevini kullanarak kabarmaya bırakın. Hamuru hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisinde açın.
Domates, mozzarella ve jambon gibi malzemeleri ekleyin
Kalın pizza 1 ölçü
250ml su, 20g yaş maya, 450g un, yağ ve tuz ile bir pizza hamuru hazırlayın. Fırının özel
işlevini kullanarak kabarmaya bırakın. Hamuru hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisinde açın.
Domates, mozzarella ve jambon gibi malzemeleri ekleyin
Pizza-soğuk 250 - 800 g
Alüminyum folyonun tamamını çıkarmaya dikkat ederek, ambalajından çıkarın
Pizza-donmuş
250 - 800 g
Tuzlu pastalar 1 ölçü
Fırın tepsisine hamuru yerleştirin ve bir çatal ile delin. 8 porsiyonluk miktarı dikkate alarak
kiş karışımını hazırlayın
PATLAMIŞ MISIR
100 g
Poşeti daima doğrudan cam tepsinin üzerine yerleştirin. Bir defada sadece bir poşet
mısır patlatın
AKSESUARLAR
Raf
Raf üzerinde fırın ve
mikrodalga kullanımına
uygun kap
Cam tepsi
Cam tepsi üzerinde fırın
ve mikrodalga
kullanımına uygun kap
Fırın tepsisi
2
2
2
2
1
1