105
RMG-1205-E, RMG-1205-8-E
TUR
Teknik Özellikleri
Gerilim .......................................................................................... 220–240 V, 50/60 Hz
Maksimum güç ...................................................................................................... 2000 W
Nominal güç ............................................................................................................. 700 W
Kapasitesi ......................................................................................................... 2,7 kg/dak.
Çalışma hız sayısı ............................................................................................................. 1
Tersine dönme fonksiyonu ......................................................................................... var
Aşırı yüklenmeden koruma ........................................................................................ var
Sucuk hazırlama hunisi ............................................................................................... var
İçli köfte hazırlama hunisi ......................................................................................... var
Sebze doğrama koni başlıkları
(rende, doğrayıcı) (RMG-1205-8-E) .......................................................................... var
Spiral sürücü meyve suyu sıkacağı (RMG-1205-8-E) .......................................... var
Farklı tür kıyma hazırlamak için farklı boy delikli ayna ................................... var
Ana Parçaları
Motor bloğu ...................................................................................................................1 Ad.
Kıyma makinesi spiral sürücüsü ............................................................................. 1 Ad.
Kıyma makinesi bıçağı ............................................................................................... 1 Ad.
Kıyma başlığı ................................................................................................................ 1 Ad.
Kıyma aynaları ..............................................................................................................3 Ad.
Huni saklama yuvalı itici ...........................................................................................1 Ad.
İçli köfte hunisi temeli ............................................................................................... 1 Ad.
İçli köfte oluşturma başlığı.......................................................................................1 Ad.
Sucuk hunisi temeli ....................................................................................................1 Ad.
Sucuk oluşturma başlığı ............................................................................................ 1 Ad.
Mamul kesme bloğu (RMG-1205-8-E) ................................................................... 1 Ad.
Rende başlığı (RMG-1205-8-E) ................................................................................3 Ad.
Doğrama başlığı (RMG-1205-8-E) .......................................................................... 1 Ad.
Kesme bloğu dikdörtgen iticisi (RMG-1205-8-E) ...............................................1 Ad.
Meyve suyu sıkacak bloğu (RMG-1205-8-E) ........................................................1 Ad.
Meyve sıkacağı spiral sürücüsü (RMG-1205-8-E) .............................................. 1 Ad.
Meyve sıkacağı ltresi (RMG-1205-8-E) ............................................................... 1 Ad.
Meyve sıkacağı başlığı (RMG-1205-8-E)...............................................................1 Ad.
Kullanım Kılavuzu ....................................................................................................... 1 Ad.
Servis kitapçığı ............................................................................................................. 1 Ad.
Üretici tasarım ve donanım değişiklikleri yapmanın yanı sıra ürünü sürekli
geliştirme sürecinde haberdar etmeksizin teknik özelliklerini değiştirme hak-
kına sahiptir.
Modelin Yapısı
A1
1. Motor bloğu
2. Açma/Kapama düğmesi (ON/OFF)
3. Elektrik şebekesine takama göstergesi
4. Tersine döndürme rejimi düğmesi (REV)
5. Tahrik aksi mufu
6. Sökülebilir blokları ayırma düğmesi
7. Besleme tepsisi
8. Başlıkların muhafazası için konteynerli koni şeklinde itici
А. Kıyma Makinesi
9. Kıyma makinesi bloğu
10. Kıyma makinesi spiral sürücüsü
11. Bıçak
12. Farklı çapta
13. Kıyma makinesi başlığı
14. İçli köfte başlığı temeli
15. İçli köfte başlığı
16. Sucuk hunisi temeli
17. Sucuk hunisi
B. Sebze ve meyve doğrama başlığı (RMG-1205-8-E)
18. Doğrama bloğu
19. Dikdörtgen itici
20. Doğrayıcı
21. Rende takımı (ince, orta, iri)
C. Meyve sıkacağı (RMG-1205-8-E)
22. Meyve sıkacağı bloğu
23. Posa tahliye deliği
24. Meyve sıkacağı spiral sürücüsü
25. Meyve sıkacağı ltresi
26. Sabitleme kapağı
27. Sıkma derecesi ayarı
28. Meyve suyu çıkış deliği
I. İLK KULLANIMDAN ÖNCE
Ürünü dikkatlice ambalajından çıkartınız, tüm ambalajlama malzemelerini ve
reklam yapışkanlarını, seri numarası bulunan yapışkanlar hariç, sökünüz. Ürün
üzerinde seri numarasının bulunmaması otomatik olarak ürün ile ilgili garanti
hizmetlerinin verilmesi hakkından mahrum bırakmaktadır.
Motor gövdesini ıslak bez ile siliniz. Cihazın tüm parçalarını, “Cihazı sökme,
temizleme ve saklama” bölümünde belirtilmekte olan taleplere uygun olarak
yıkayınız. Bıçağı temizlerken dikkatli olunuz!
Cihazı toplamaya başlamazdan önce tüm parçalarının oda sıcaklığında tamamen
kurumuş olması gerekmektedir.
Dikkat! Her türlü arıza bulunduğu sürece cihazın kullanılması yasaktır.
Soğuk hava şartlarında nakliye ya da saklamadan sonra, işletmeye almadan
önce, cihazın en azından 2 saat oda sıcaklığında bekletilmesi gerekmektedir.
I I. KIYMA MAKİNESİNİN KULLANIMI
REDMOND kıyma makinesi gıda ürünlerinin işlenmesi için kullanılan çok amaç-
lı bir cihazdır.
Cihaz, aşırı yüklenme olması durumunda cihazı kapatan koruma sistemi ile
donatılmıştır. Benzer durumun ortaya çıkması durumunda ON/OFF düğmesine
basınız, cihazın prizini elektrik şebekesinden çekiniz ve 15 dakika boyunca
soğuması için bırakınız. Beleme kısmını gıda ürünleri kalıntılarından temizle-
yiniz. Cihazın dip kısmında, elektrik kablosu toplama yuvasının yanında bulunan
aşırı yüklenme resetleme düğmesine basınız, bundan sonra cihazınız tekrar
çalışmaya hazır hale gelecektir.
DİKKAT! Cihazın kesintisiz çalışma süresinin 5 dakikayı geçmemesi gerekmek-
tedir. Her çalıştırma arasında vereceğiniz aranın en az 15 dakikadan az olma-
ması gerekmektedir.
Kıyma Hazırlama
Malzemelerinizi hazırlayınız. Et ve balıkların buzunun tamamen çözülmesini
sağlayınız, kemik ve sinirlerini ayırınız. Eti, tepsinin besleme ağzından rahatlık-
la geçecek şekilde 20x20x40 cm büyüklüğünde kuşbaşı haline getiriniz.
Et kıyma makinesi bloğuna spiral sürücüyü takınız. Dikkatli bir şekilde, bıçağın
yassı yüzü aynaya doğru gelecek şekilde takınız. Aynaların herhangi birini bıçak
takılmış spiral sürücüye takınız. Aynanın kenarındaki kanalın bloktaki çıkıntı ile
uyumlu bir şekilde denk gelmesi gerekmektedir.
Kıyma başlığını et kıyma makinesine takınız ve saat yönünde çeviriniz. Aşırı güç
kullanmayınız.
Toplamış olduğunuz bloğu, saat yönünde 45° çeviriniz ve onun aksini, cihazın
gövdesinde bulunan tahrik aksinin yuvasına yerleştiriniz.
Bloğu ses çıkana kadar saat yönünün tersine çeviriniz.
Kıyma başlığını sonuna kadar çevirerek sıkıştırınız.
Et kıyma makinesi bloğuna besleme tepsisini takınız. Et Parçalarını besleme
tepsisine yerleştiriniz. Kıymanızı toplamak istediğiniz kabınızı, bloğun altına
yerleştiriniz.
Kıyma makinesine kemikleri, kabuğu, donuk et veya büyük kesilmiş eti koyma-
yın.Bu kuralın ihmali cihazın ömrünü kısaltır veyahut arızalanmasına yol
açabilir.
Cihazın şini elektrik şebekesine takınız. Besleme göstergesi yanacaktır. ON/
OFF düğmesine basarak, cihazı çalıştırınız.
Yuvarlak itici ile et parçalarını besleme tepsisinin besleme deliğine doğru itiniz.
ON/OFF düğmesine basarak, cihazı kapatınız ve şini elektrik şebekesinden
çekiniz.
Sucuk Hazırlama
Sucuk yapacağınız kıymayı hazırlayınız. Sucuk dolduracağınız bağırsakları ılık
suda 20 dakika ıslatınız.
Kıyma makinesi bloğuna, kıyma makinesi spiral sürücüsünü takınız.
Sucuk hunisi temelini spirale takınız: huninin kenarındaki kanalın bloktaki çı-
kıntı ile uyumlu bir şekilde denk gelmesi gerekmektedir. Sucuk hunisinin takı-
nız.
Kıyma başlığını, kıyma makinesi bloğuna takmış olduğunuz huni üzerine takınız
ve saat yönünde çeviriniz. Fazla güç kullanmayınız.
Toplamış olduğunuz bloğu, saat yönünde 45° çeviriniz ve onun aksini, motor
bloğunda bulunan tahrik aksinin mufuna yerleştiriniz. Bloğu ses çıkana kadar
saat yönünün tersine çeviriniz. Kıyma başlığını sonuna kadar çevirerek sıkıştı-
rınız.
Besleme tepsisini kıyma makinesinin bloğuna yerleştiriniz.
Kıymalarınızı besleme tepsisine yerleştiriniz. Sucuk başlığının altına, sucukla-
rınız için yassı kap koyunuz.
Cihazınızın şini elektrik şebekesine takınız. Elektrik besleme göstergesi yana-
caktır.
Islatılmış olan sucuk dolduracağınız bağırsaklarınızın bir ucunu bağlayınız ve
onu huni konisine giydiriniz. Bağlamış olduğunuz yerdeki düğümün, kıymanın
bağırsakları sıkı bir şekilde doldurabilmesi için huninin çıkış yerinden 1–2 cm
uzaklıkta olması gerekmektedir.
Eğer, bağırsaklarınız, huninin ağzına yapışmakta ise, onları su ile ıslatınız.
ON/OFF düğmesine basarak, cihazı çalıştırınız.
Sökülebilir itici ile kıymaları besleme tepsisinin ağzından itiniz. Bağırsaklar
doldukça, onları huniden çıkartınız. Bağırsakların belli bir kısmını, düğümlemek
için boş bırakınız.
Bağırsakları doldurduktan sonra, ON/OFF düğmesine basarak cihazı kapatınız.
Sucukların bağlanmamış olarak açık kalan kısmını bağlayınız. İş bitiminden
sonra, cihazın şini elektrik şebekesinden çekiniz.
İçli Sucukların (İçli Köfte) Hazırlama
İçli köftenin dışını ve içi için kıymayı hazırlayın.
Burguyu makinenin bloğuna takın.
Burgu üzerine içli köfte ucunun temeli koyun ve ucun üzerine biçimlendiriciyi
yerleştirin.
Uçlar ve bloğun üzerine kilit halkasını takın ve saat yönünde çevirin. Aşırı güç
kullanmayın.
Monte edilmiş bloğu 45° çevirin ve cihazın gövdesindeki onun tahrik milinin
manşonuna takın.Bloğu tık sesi gelinceye dek saat yönünün tersine çevirin.Ki-
lit halkasını dayanana kadar çevirin.
Kıyma makinesine yükleme tepsisini yerleştirin. Üzerine köftenin dışı için bul-
gurları koyun. Köfte yapma ucunun altına düz bir tabak koyun.
Yükleme tepsisine köftenin içi için kıymayı koyun. Köfte yapma ucunun altına
düz bir tabak koyun. Cihazı elektriğe bağlayın. Güç göstergesi yanar.
ON / OFF düğmesine basarak cihazı çalıştırın.
İtici ile makinenin ağzına kıymayı itin.Konik şekilde bulgurdan çıkar. Sonunu
koparın.
Sucuk istenilen uzunluğa ulaştığında, ON / OFF düğmesine basarak makineyi
kapatın.Ucunda bulunan bıçakla sucuğu kesin.
Sucuğu hazırlanmış kıymadan iç ile doldurup, açık olan ucunu koparın ve iste-
diğiniz şekli verin.
İşiniz tamamlandıktan sonra, cihazın şini çekin.
Gıda Dilimleme Bloğu Kullanımı (RMG-1205-8-E)
Besin maddelerinizi dilimlemek için hazırlayınız.