Piþirme Programlama
! Programlama yapýlmadan önce bir piþirme programý
seçilmiþ olmalýdýr.
Piþirme Zamanýnýn Programlanmasý
1. butonuna ikonu ve göstergenin üç basamaðý
yanýp sönmeye baþlayana kadar birkaç kez basýnýz.
2. Kronometre düðmesini + ve yönlerde döndürerek
süreyi ayarlayýnýz.
3. butonuna onaylamak için tekrar basýnýz.
4.Ayarlanan süre bittiðinde göstergede END (SON) yazýsý
belirecektir. Fýrýn piþirmeyi durduracak ve zil çalacaktýr
!
Örneðin: Saat þu an sabah saat 9.00 ve 1 saat 15
dakikalýk piþirme programý çalýþtýrýldý. Saat 10.15'te
program otomatik olarak duracaktýr
Bir program için bitiþ zamaný ayarlamak
! Bir piþirme programý bitiþ zamaný ayarlayabilmek için
önce bir piþirme süresi belirlemek gerekir.
1. Süreyi ayarlamak için yukarýdaki adýmlarý 1'den 3'e
kadar dikkatlice takip edin
2.Sonra butonuna ikonu ve göstergenin iki
basamaðý yanýp sönmeye baþlayana kadar birkaç kez
basýn.
3.Kronometre düðmesini + ve yönlerde çevirerek saat
deðerini ayarlayýn.
4.Diðer iki basamak yanýp sönmeye baþlayýncaya kadar
birkaç kez daha butonuna basýnýz.
5.Kronometre düðmesini + ve yönlerde çevirerek
dakika deðerini ayarlayýn.
6. butonuna onaylamak için tekrar basýnýz.
7.Ayarlanan süre bittiðinde göstergede END (SON) yazýsý
belirecektir. Fýrýn piþirmeyi durduracak ve zil çalacaktýr
!
Örneðin: Saat þu an sabah saat 9.00 ve 1 saat 15
dakikalýk piþirme programý ayarlandý ve bitiþ zamaný
12:30 olarak ayarlandý. Program saat 11.15'te otomatik
olarak baþlayacaktýr.
ve ýþýklarý yandýðý zaman programlama yapýlmýþ
demektir. Gösterge piþirme zamanýný ve bitiþ zamanýný
deðiþtirerek gösterir.
Programý durdurmak içi seçme düðmesini “0” konumuna
getiriniz.
Pratik Piþirme Önerileri
! Fanlý piþirme sýrasýnda tepsileri 1. veya 5. raflara
yerleþtirmeyin. Isýya hassas yiyecekler fazla ýsýdan dolayý
yanabilir.
Pizza Tarifi
Aþaðý rafa bir damlama tavasý, sýcak veya soðuk fýrýnda
yaklaþýk 550gramlýk 3 pizza tarifi: 1000g un, 500 ml su,
20g tuz, 20g þeker, 100ml zeytinyaðý, 20g taze maya
(veya 2 paket toz maya)
!
1 saat kadar oda sýcaklýðýnda bekletin
!
Sýcak veya soðuk fýrýna yerleþtirin
!
Pizza programýný baþlatýn
Ekmek Programý
En iyi sonuçlarý almak için aþaðýdaki talimatlarý takip
etmenizi öneriyoruz:
!
Tarifi uygulayýn
!
Damlama tavasýnýn maksimum aðýrlýðýný geçmeyin
!
Pozisyon 5'teki piþirme tepsinse 100ml su
dökmeyi unutmayýn
!
Hamur oda sýcaklýðýnda 1-1.5 saat (oda sýcaklýðýna
göre) yada hamur 2 katýna çýkýncaya kadar kabarmasý
için býrakýlmalýdýr.
Ekmek Tarifi
Maksimum 1000g aðýrlýðýnda, en aþaðýya yerleþtirilmiþ 1
damlama tavasý
Maksimum 1000g aðýrlýðýnda orta veya aþaðýsýna
yerleþtirilmiþ 2 damlama tavasý
1000g hamur için tarif: 600g un, 360g su, 11g tuz, 25g
taze maya (veya 2 paket toz maya)
Yöntem:
!
Büyük bir kasede tuz ve unu karýþtýrýn
!
Mayayý ýlýk suda sulandýrýn (yaklaþýk 35 derece)
!
Unun içerisine küçük bir oyuk açýn
!
Su ve maya karýþýmýný içerisine dökün
!
Hamuru yaklaþýk 10 dakika, hamur sabit bir kývama
gelinceye ve yapýþkanlýðý gidinceye kadar yoðurun,
katlayýn ve avuç içinizle bastýrýn.
!
Hamuru top haline getirin ve plastik film ile kaplayýnýz
ve oda sýcaklýðýnda 1-1,5 saat kadar bekleyiniz
(büyüklüðü 2 katýna çýkana kadar)
!
Hamuru eþit büyüklükteki bezelere bölünüz
!
Damlama tavasýnýn içerisine, fýrýn kaðýdý koyarak
üzerine bezeleri yerleþtiriniz
!
Bezelerin üzerine un serpiniz
!
Bezelerin üzerine yarýklar açýnýz
!
Fýrýnýn en altýna 100 ml kadar saf soðuk su dökünüz.
Temizleme durumu göz önünde bulundurarak biz sirke
yada su tavsiye ediyoruz.
!
Bezeleri fýrýnýn içerisine halen soðukken yerleþtiriniz
!
Ekmek Piþirme programýný baþlatýnýz.
!
Piþtikten sonra bezeleri fýrýndan çýkartýnýz ve
soðumasýný bekleyiniz.
TR