Ýki fýrýnda da , fýrýnýn ayarlanmýþ olan sýcaklýða geldiðini belirtecek olan termostat ýþýðý
bulunmaktadýr. Bu ýþýk, piþirme esnasýnda sýcaklýk ayarý yapýlýrken bir yanýp bir sönecektir.
Her bir rafýn konulduðu yerde, rafýn çok arkaya gitmesini engellemek için durdurucular
bulunmaktadýr. Raflar, durdurucularýn bulunduðu yerden öne doðru çekilerek yerinden çýkarýlýr.
Fýrýnda piþirme tablolarý, yol göstermek amacýyla, yaklaþýk piþirme sýcaklýk ve sürelerini
vermektedir. Kendi aðýz zevkinize uydurmak için sýcaklýk derecelerini 10°C yukarý ya da aþaðý
oynatmanýz gerekebilir. Fýrýnlar kýsa bir süre için çalýþtýysa, hafif bir hava akýmý kontrol panelinin
altýndan dýþarý verilecektir ve kontroller kapatýldýktan sonra da kýsa bir süre için bu devam
edecektir.
ÜST FIRIN Geleneksel PÝÞÝRME
Üst fýrýn, az miktarda yemeði piþirmek için veya ana fýrýnla baðlantýlý olarak daha fazla yemek
piþirme alaný saðlamak için kullanýlýr.
ÜST FIRINI KULLANMAK ÝÇÝN
1. Fýrýn rafýný seçilmiþ olan pozisyona yerleþtirin. ( piþirme tablolarýna bakýnýz.)
2. Üst fýrýn kontrol düðmesini saat yönünde çevirerek gerekli ayara getirin. Ýstenilen sýcaklýða
ulaþýldýðýnda, üst fýrýn termostat lambasý söner.
Yemek, ýzgara elemanýyla arasýnda en az 25mm boþluk olacak þekilde, rafýn tam ortasýna
yerleþtirilmelidir. Böylelikle yemeðin yanmasý engellenir ve de eþit bir piþirme yapýlmasý saðlanýr.
Fýrýnýn alt kýsmýna yemek veya yemek kaplarýný koymayýn.
ANA FIRIN FANLI PÝÞÝRME
Fanlý piþirme, bütün tavuk veya etleri piþirmek için idealdir. Ön-ýsýtma özelliðini elimine ederek,
piþirme süresini kýsaltýr. Ayrýca, bu mod, sýcak hava sirkülasyonu fýrýnýn üstünden altýna her yere
eþit sýcaklýk daðýttýðý için çoklu piþirme için idealdir.
Fanlý fýrýn için uygun olmayan yemekler piþirilirken, sýcaklýðýn 25°C düþürülmesi ve sürenin de 10
dakika kýsaltýlmasý önerilmektedir. Eðer fazla miktarda yemek piþiriliyorsa, piþirme süresini
arttýrmak gerekebilir.
ANA FIRINI KULLANMAK ÝÇÝN
1. Kronometrenýn manuel modda olup olmadýðýný kontrol edin.
2. Fýrýn raflarýný seçilmiþ olan pozisyona yerleþtirin. (piþirme tablosuna bakýn)
3. Ana fýrýn kontrol düðmesini saat yönünde gerekli olan ayara doðru çevirin. Ön-ýsýtma
gerekmemektedir, fakat bazý yemekler, ekmek, puding, çörek vs. önceden ýsýtýlmýþ olan fýrýna
konduðu zaman daha güzel piþer.
Yemekler, ýsý daðýlýmýnýn eþit olmasý için raflarýn tam ortasýna yerleþtirilmelidir.
Fýrýnlar