Whirlpool FI6 874 SP IX HA Use and care guide

Tip
Use and care guide
Sağlık & Güvenlik, Kullanım & Bakım ve Montaj kılavuzu
www.hotpoint.eu/register
2
TÜRKÇE ...........................................3
TR
3
GÜVENLİK TALİMATLARI ..................................................................................4
ÇEVRENİN KORUNMASI ...................................................................................6
UYUMLULUK BEYANNAMESİ .............................................................................. 6
ÜRÜN TANIMI .............................................................................................7
KONTROL PANELİ ..........................................................................................8
EKRAN AÇIKLAMASI ........................................................................................8
AKSESUARLAR .............................................................................................9
TEL RAFIN VE DİĞER AKSESUARLARIN TAKILMASI ............................................................9
RAF KILAVUZLARININ ÇIKARILMASI VE YERİNE TAKILMASI ...................................................10
KIZARTMA ŞİŞİNİN KULLANILMASI .........................................................................11
İŞLEVLER ..................................................................................................12
FIRININ KULLANIMI ......................................................................................14
CİHAZIN İLK KULLANIMI ...................................................................................14
GÜNLÜK KULLANIM .......................................................................................15
FAYDALI İPUÇLARI .........................................................................................18
PİŞİRME TABLOSU .........................................................................................19
TEST EDİLMİŞ YEMEK TARİFLERİ ............................................................................22
TEMİZLİK ................................................................................................23
FIRIN BÖLMESİNİ PİROLİZ FONKSİYONU İLE TEMİZLEME ....................................................24
BAKIM ...................................................................................................25
KAPAĞI ÇIKARTMA ........................................................................................25
KAPAĞI YERİNE TAKMA ....................................................................................26
LAMBANIN DEĞİŞTİRİLMESİ ...............................................................................27
ARIZA GİDERME .........................................................................................28
ÜRÜN FİŞİ .................................................................................................30
SATIŞ SONRASI SERVİS ....................................................................................30
Kurulum kılavuzu ........................................................................................31
TÜRKÇE
SAĞLIK & GÜVENLİK, KULLANIM & BAKIM
ve MONTAJ KILAVUZU
R HOTPOINTARISTON ÜRÜNÜ SATIN ALDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.
Daha ayrıntılı yardım için,
lütfen www.hotpoint.eu/register adresinden cihazınızın kaydını yapın
Dizin
Sağlık ve Güvenlik kılavuzu
Kullanım ve Bakım kılavuzu
4
VENLİK TALİMATLARI
OKUNMASI VE UYULMASI
ÖNEMLİ BİLGİLER
Cihazı kullanmadan önce, bu
güvenlik talimatlarını okuyun.
İleride başvurmak üzere saklayın.
Bu talimatlar ve cihazın kendisi,
her zaman uyulması gereken
önemli güvenlik uyarıları
içermektedir.
Üretici, bu güvenlik talimatlarına
uyulmaması, cihazın uygunsuz
kullanımı ve kontrollerin yanlış
ayarlanması ile ilgili her türlü
sorumluluğu reddeder.
GÜVENLİK UYARILARI
Çok küçük (0-3 yaş) ve küçük
çocuklar (3-8 yaş), devamlı
gözetim altında tutulmadığı
sürece cihazdan uzak
tutulmalıdır.
8 yaşındaki ve daha büyük
çocuklar ile fiziksel, algılama
veya akli yetenekleri kısıtlı ya da
deneyimi veya bilgisi olmayan
kişiler, bu cihazı yalnızca gözetim
altında olmaları ya da güvenli
kullanım konusunda talimatlar
alş ve söz konusu olabilecek
tehlikeleri anlıyor olmaları
durumunda kullanabilir.
Çocuklar cihazla oynamamalıdır.
Temizlik ve kullanıcı bakımı
gözetim altında olmayan
çocuklar tarafından
yapılmamalıdır.
UYARI: Cihaz ve erişilebilir
parçaları kullanım sırasında çok
ısınır; sürekli gözetim altında
olmadıkları sürece 8 yaşından
küçük çocuklar uzak tutulmalıdır.
UYARI: Isıtma elemanlarına veya
iç yüzeye dokunmaktan sakının
- yanma riski.
Yiyecek kurutma esnasında
cihazı asla denetimsiz
bırakmayınız.
Cihaz sensör kullanımına
uygunsa, yalnızca bu fırın için
önerilen sıcaklık sensörünü
kullanın.
Piroliz çevrimi esnasında fırına
dokunmayın. Piroliz çevrimi
sırasında çocukları uzak tutun
(oda tamamen havalandırılana
kadar).
Bileşenlerin tümü tamamen
soğuyana kadar, giysilerinizi
veya diğer yanıcı malzemeleri
cihazdan uzak tutun.
Fırının içine dökülenler ve fırının
içindeki nesneler, temizleme
çevriminden önce fırının iç
kısmından temizlenmelidir.
Aşırı ısınmış yağlar ve sıvı yağlar
kolaylıkla alev alırlar. Katı yağ,
yağ bakımından zengin
yiyecekler pişirirken veya alkol
eklerken (örn. rom, konyak,
şarap) her zaman dikkatli olun
- yangın riski.
Isıtma elemanlarına
dokunmamaya dikkat ederek,
fırın tepsilerini ve aksesuarları
çıkarmak için fırın eldivenleri
kullanın.
Pişirme bittikten sonra cihaz
kapağını açarken dikkatli olun,
cihazın kapağını tam açmadan
sıcak havanın veya buharın azar
azar çıkmasını bekleyin.
Fırının önündeki sıcak hava
menfezlerini engellemeyin.
Piroliz çevrimi sırasında ve
sonrasında, evcil hayvanlar
cihazın bulunduğu yerden uzak
tutulmalıdır.
İZİN VELEN KULLANIM
DİKKAT: Bu cihaz, harici bir
zaman ayarı veya ayrı bir
uzaktan kumanda sistemi
yardımıyla çalıştırılmak üzere
tasarlanmamıştır.
Bu cihaz tamamen ev
kullanımına yöneliktir;
profesyonel kullanıma uygun
değildir.
Cihazı dış mekanda
kullanmayınız.
Aerosol kutuları gibi patlayıcı
veya yanıcı maddeleri cihazın
içinde veya yakınında
saklamayın ve benzin veya diğer
yanıcı malzemeleri cihazın içine
veya yakınına yerleştirmeyin:
cihaz yanlışlıkla çalıştırılırsa
yangın çıkabilir.
Başka bir kullanıma (ör. odaları
ısıtmak) izin verilmez.
MONTAJ
Cihaz, iki veya daha fazla kişi ile
kaldırılmalı ve monte edilmelidir.
Cihazı ambalajından çıkarmak ve
monte etmek için koruyucu
eldiven kullanın.
Montaj ve tamir işlemleri kalifiye
bir teknisyen tarafından,
üreticinin talimatlarına ve yerel
güvenlik yönetmeliklerine
uygun şekilde yapılmalıdır.
Kullanıcı kılavuzunda özellikle
belirtilmedikçe, cihazın hiçbir
parçasını tamir etmeyiniz veya
değiştirmeyiniz.
Montaj işlemlerini çocuklar
yapmamalıdır. Montaj sırasında
çocukları uzak tutun. Ambalaj
malzemelerini (plastik poşetler,
polistiren parçalar, vs.), montaj
esnasında ve sonrasında
çocukların ulaşamayacağı
yerlerde saklayın.
Cihazın ambalajını açtıktan
sonra, cihazın nakliye sırasında
hasar görmemiş olduğundan
emin olun. Sorunla karşılaşmanız
halinde, satıcınız veya size en
yakın yetkili servisle temasa
geçin.
Herhangi bir montaj işleminden
önce, cihazın fişi elektrik
prizinden çekilmelidir.
Montaj işlemi esnasında, cihazın
elektrik kablosuna hasar
vermemesine dikkat edin.
Cihazı ancak montaj
tamamlandıktan sonra
etkinleştirin.
Montajdan sonra, cihazın alt
kısmı artık erişilemiyor olmalıdır.
Tüm dolap kesme işlerini cihazı
mobilyaya yerleştirmeden önce
yapın ve tüm tahta kıymık ve
talaşlarını dikkate temizleyin.
Tezgah ile fırının üst kenarı
arasındaki minimum boşluğu
kapatmayın.
Fırını, polistiren köpük
kaidesinden ancak montaj
sırasında çıkarın.
Cihazı dekoratif bir kapının
arkasına monte etmeyin - Yangın
riski.
TR
5
ELEKTRİKSEL UYARILAR
Montaj işleminin yürürlükteki
güvenlik kanunlarına uygun
olması için, en az 3 mm kontak
boşluğu olan omnipolar anahtar
gereklidir ve cihaz
topraklanmalıdır.
Güç kablosu hasar görmüş ise
aynısı ile değiştirin. Elektrik
kablosu sadece kalifiye bir
teknisyen tarafından, üreticinin
talimatlarına ve geçerli güvenlik
kanunlarına uygun olarak
yapılmalıdır. Bir yetkili servis ile
temasa geçin.
Fiş erişilebilir ise, fişi çekerek
veya ulusal elektriksel güvenlik
standartları uyarınca prizin
yukarı akış yönüne takı
erişilebilir bir çok kutuplu
anahtar kullanılarak cihazın güç
beslemesi ile bağlantısı
kesilebilmelidir.
Bilgi etiketi fırının ön tarafındadır
(kapak açıldığında görünür).
Elektrik kablosunun
değiştirilmesi durumunda, yetkili
bir servis merkeziyle irtibat
kurun.
Takılan fiş, priz çıkışınıza uygun
değilse, nitelikli bir teknisyenle
irtibata geçin.
Elektrik kablosu yerine
takıldıktan sonra, cihazın fişini
elektrik prizine takmak için
yeterli uzunlukta olmalıdır.
Cihazın fişini elektrik
kablosundan tutarak çekmeyin.
Uzatma kabloları, çoklu prizler
veya adaptörler kullanmayın.
Eğer elektrik kablosu veya fiş
hasarlıysa, cihaz gerektiği gibi
çalışmıyorsa veya hasar görmüş
veya yere düşürülmüşse, bu
cihazı çalıştırmayın. Kabloyu
sıcak yüzeylerden uzak tutun.
Montaj işleminden sonra
elektrikli bileşenler kullanı
tarafından erişilebilir
olmamalıdır.
Kesinlikle cihaza vücudunuzun
herhangi bir ıslak kısmı ile
dokunmayın ve ayaklarınız çıplak
iken cihazı çalıştırmayın.
TEMİZLİK VE BAKIM
Asla buharlı temizleme
ekipmanları kullanmayın.
UYARI: Elektrik çarpması riskini
önlemek için, lambayı
değiştirmeden önce cihazın
enerjisinin kesildiğinden emin
olun.
Cihazın kapak camını
temizlemek amacıyla sert,
aşındırıcı temizleyiciler veya
keskin metal kazıyıcılar
kullanmayın; bunlar camın
bozulmasına neden olabilir.
Piroliz işlevini çalıştırmadan önce
tüm aksesuarları (aynı zamanda
yan ızgaraları) çıkarın.
Temizlik ve bakım için koruyucu
eldiven takın.
Herhangi bir bakım işleminden
önce, cihazın fişi elektrik
prizinden çekilmelidir.
Herhangi bir temizlik veya bakım
işlemi yapmadan önce, cihazın
soğuduğundan emin olun.
Eğer fırın bir ocağın altına monte
edilmişse, kendi kendini
temizleme (piroliz) işlevi
esnasında tüm brülörlerin veya
elektrikli sıcak plakaların
kapatılmış olduğundan emin
olun.
6
ÇEVRENİN KORUNMASI
AMBALAJ MALZEMELERİNİN
BERTARAFI
Ambalaj malzemesi %100 geri
dönüştürülebilirdir ve
geri
dönüştürme simgesi ile işaretlenmiştir.
Bu nedenle, ambalajın çeşitli parçaları,
çöplerin imhasına yönelik yerel
yönetmeliklere tümüyle uygun ve
sorumlu bir şekilde atılmalıdır.
BEYAZ EŞYALARIN ATILMASI
Cihaz hurdaya çıkarılırken, elektrik
kablosunu keserek cihazı kullanılmaz
hale getirin ve çocukların kolayca içine
tırmanıp kapalı kalamayacağı şekilde
kapak ve raflarını (varsa) çıkarın.
Bu cihaz geri dönüştürülebilir
veya
yeniden kullanılabilir malzemelerle
üretilmiştir. Yerel atık imha
yönetmeliklerine uygun olarak çöpe
atılmalıdır.
Elektrikli ev eşyalarının muameleleri,
geri kazanımı ve geri dönüşümüyle
ilgili ayrıntılı bilgi için, ilgili yerel
makamlarınızla, ev atıklarını toplama
hizmetleriyle veya cihazı satın
aldığınız satıcı ile temasa geçin.
Bu cihaz, Atık Elektrik ve Elektronik
Cihazlar (WEEE) ile ilgili 2012/19/EU
Avrupa Direktifine uygun olarak
işaretlenmiştir.
Bu cihazın uygun olmayan biçimde
atık maddeye dönüştürülmesi, çevre
ve insan sağlığını tehlikeye sokacak
potansiyel olumsuz sonuçlar
doğurabileceği için, elden çıkarma
esnasında uygun prosedürlerin takip
edilmesi şarttır.
Ürün veya beraberindeki dokümanlar
üzerindeki
simgesi, bu ürünün
evsel atık olarak işlenmemesi, elektrikli
ve elektronik ekipmanların geri
dönüştürülmesine yönelik uygun bir
toplama merkezine götürülmesi
gerektiğini belirtir.
ENERJİ TASARRUFU İÇİN
İPUÇLARI
Fırını sadece yemek tarifinizde veya
pişirme tablosunda belirtilmişse
önceden ısıtın.
Isıyı çok daha iyi emdiklerinden dola
koyu renk kaplamalı veya emaye
pişirme kaplarını kullanın.
1. Enerji tasarruflu çevrim (PYRO
EXPRESS/ECO): Standart çevrime göre
yaklaşık %25 daha az enerji harcar.
Bunu düzenli aralıklarla seçin (2 veya 3
kez art arda et pişirdikten sonra).
2. Standart çevrim (PYRO): çok kirli bir
fırının temizlenmesi için uygundur.
UYUMLULUK BEYANNAMESİ
Bu cihaz, aşağıdaki Avrupa
Direktiflerinin gerekliliklerine uygun
olarak tasarlanmış, üretilmiş ve
dağıtılmıştır:
LVD 2014/35/EU, EMC 2014/30/EU ve
RoHS 2011/65/EU.
Bu cihaz yiyecek maddeleri ile temas
edecek şekilde tasarlanmış olup,
1935/2004 sayılı Avrupa
Yönetmeliğine
uygundur.
Bu cihaz Avrupa Standardı EN 60350-1
ile uyumlu olarak 65/2014 ve 66/2014
sayılı Avrupa Yönetmeliklerinin Eko
Tasarım gerekliliklerini karşılar.
TR
7
ÜRÜN
TANIMI
Kullanım ve Bakım kılavuzu
Lütfen dikkat edin:
Pişirme sırasında, enerji tüketimini azaltmak üzere soğutma fanı ara ara açılabilir.
Pişirme tamamlandıktan ve fırın kapatıldıktan sonra, soğutma fanı belli bir süre boyunca çalışmaya devam edebilir.
Pişirme sırasında fırının kapağı açıldığında, ısıtma elemanları kapanır.
1. Kontrol paneli
2. Fan
3. Yuvarlak ısıtma elemanı
(görünmez)
4. Raf kılavuzları
(seviye, fırının ön kısmında
gösterilmiştir)
5. Kapak
6. Üst ısıtma elemanı/ızgara
7. Lamba
8. Et sensörü bağlantısı
9. Tanıtma levhası
(çıkarılmamalıdır)
10. Alt ısıtma elemanı
(görünmez)
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
5
9
8
7
6
10
8
EKRAN AÇIKLAMASI
1. Seçilen işlevin simgesi, pişirme
seviyesi göstergesi
2. İşlevler: buz çözme, sıcak
tutma, kabartma, üstünü
kızartma, temizleme
3. İşlev ayarla
(sıcaklık, ızgara seviyesi vs.)
4. Kapı Kilidi
(otomatik temizleme işlevinden
önce ve sonra etkinleştirilir)
5. Otomatik
6. İşlevler, ECO, ön ısıtma için
gösterge
7. Dijital
ekran
8. Zamanlayıcı, pişirme süresi,
gecikmeli başlatma ve saatin
ayarlanması
KONTROL PANE
1. AÇIK/KAPALI
Fırını açmak ve kapatmak ve etkin
bir işlevi durdurmak için kullanılır.
2. OTOMATİK İŞLEVLER
Otomatik işlevler listesinde
gezinmek için kullanılır.
3. GERİ
Önceki ayarlar menüsüne geri
dönmek için kullanılır.
4. MANUEL İŞLEVLER
Manuel işlevler listesinde gezinmek
için kullanılır.
5. EKRAN
6. GEZİNTİ DÜĞMELERİ
Bir işlevin ayarlarını ve değerlerini
değiştirmek için kullanılır
.
7. ONAYLAMA DÜĞMESİ
Seçilen bir işlevi veya ayarlanan bir
değeri onaylamak için kullanılır.
8. BAŞLAT
Belirtilen veya temel ayarları
kullanarak bir işlevi başlatmak için
kullanılır.
1 432 5 76
8
1
2
7
3
5
6
8
4
TR
9
AKSESUARLAR
TEL RAF TABAK FIRIN TEPSİSİ KIZARTMA ŞİŞİ
Yemek pişirmek veya tava,
kek kalıbı ve fırın kullanımına
uygun diğer pişirme kapları
için destek olarak kullanın.
Et, balık, sebze, bazlama vs.
pişirmek için fırın tepsisi
olarak kullanın veya pişirme
sırasında çıkan sıvıları
toplaması için tel rafın altına
konumlandırın.
Her türlü ekmek ve hamur
işi, aynı zamanda et, kağıtta
balık vs. pişirmek için
kullanın.
Turbogrill işleviyle birlikte
büyük et ve tavuk parçalarını
eşit bir şekilde kızartmak için
kullanılır.
Aksesuar sayısı, satın alınan modele bağlı olarak değişebilir.
Tedarik edilmeyen diğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servisten ayrıca satın alınabilir.
1. Kalkık kenarın yukarı baktığından emin olarak, tel
rafı, raf kılavuzlarının üzerinde kaydırarak yatay bir
şekilde yerleştirin.
2. Tabak ve fırın tepsisi gibi diğer aksesuarlar tel rafla
aynı şekilde yatay olarak takır.
TEL RAFIN VE DİĞER AKSESUARLARIN TAKILMASI
10
1. Raf kılavuzlarını çıkarmak için, kılavuzları yukarı
kaldırın (1) ve ardından alt kısmını nazikçe çekerek
yuvalarından (2) çıkarın: tel raflar artık çıkartılabilir.
2
1
1. Raf kılavuzlarını yerine takmak için, önce üst
yuvalarına takın.
2. Yukarıda tutarak, pişirme bölmesine kaydırın.
3. Alçaltarak, alttaki yuvalarına geçirin.
RAF KILAVUZLARININ ÇIKARILMASI VE YERİNE TAKILMASI
TR
11
1. Şişi etin ortasına batırın ve çatalın üzerinde sabit
bir şekilde durana kadar kaydırın.
2. İkinci çatalı şişin üzerine itin ve eti sabit bir şekilde
yerinde tutana kadar kaydırmaya devam edin.
3. Yerine sabitlemek için tespit vidasını sıkın.
4. Tavuk eti pişirirken, eti iple sabitlediğinizden emin
olun.
5. Desteği ikinci seviyeye takın, ardından şişin ucunu,
fırın bölmesinin arka duvarındaki yuvasına yerleştirin.
6. Şişin yuvarlak ucunu ilgili desteğinin üzerine
yerleştirin.
Pişirme sırasında çıkan sıvıları toplamak için, altına
tabak koyun ve içerisine 500 ml su ekleyin.
Elinizi yakmaması için, sıcak şişi plastik tutma
kolundan tutun (bu, pişirme öncesinde çıkarılmalıdır).
KIZARTMA ŞİŞİN KULLANILMASI
12
MANUALS MANUEL MODLAR
CONVENTIONAL* (ALT VE ÜSTTEN ISITMA)*
1-9
Yalnızca bir rafta her türlü yemeği pişirmek
için kullanılır. 3. rafı kullanın. Pizza, tatlı tartlar ve sıvı
dolgulu tatlılar pişirmek için, 1. veya 2. rafı kullanın.
Yiyeceği içine koymadan önce fırını ısıtın.
CONVECTION BAKE (KONVEKSİYONLU) 2-9
Etleri ve sıvı kremalı pastaları (tuzlu veya tatlı)
tek bir rafta pişirmek için kullanılır. 3. rafı kullanın.
Pişirmeden önce fırında ön ısıtma yapın.
FORCED AIR (FANLI HAVA DOLAŞIMI) 3-9
Aynı anda birden fazla rafta (en fazla üç) ve
aynı sıcaklıkta pişirilmesi gereken çeşitli yiyecekleri
pişirmek için kullanılır (örnek: balık, sebze, tatlılar).
Bu işlev, farklı yiyecekleri, kokuları birbirlerine
karıştırmadan pişirmek için kullanılabilir. Sadece tek
bir rafta pişirmek için 3. seviyeyi kullanın; iki rafta
birden pişirmek için 1. ve 4. seviyeyi kullanın; ve
üç rafta pişirmek için 1., 3. ve 5. seviyeleri kullanın.
Yiyeceği içine koymadan önce fırını ısıtın.
GRILL (IZGARA) 4-9
Biftek, kebap ve sosis ızgara yapmak, sebze
ograten pişirmek veya ekmek kızartmak için
kullanılır. Yemeğin 4. veya 5. rafa yerleştirilmesini
öneriyoruz. Et ızgara yaparken, pişirme esnasında
çıkan sıvıları toplaması için tabak kullanılmasını
öneriyoruz: içine yakl. 500 ml içme suyu ekleyerek
3. veya 4. rafta konumlandırın. Fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez. Pişirme işlemi sırasında, fırının
kapağı kapalı tutulmalıdır.
TURBO GRILL (TURBO IZGARA) 5-9
Büyük et parçalarını kızartmak için kullanılır
(butlar, rozbif, tavuk). Yiyeceği orta raflara koyun.
Pişirme esnasında çıkan sıvıları toplaması için bir
tabak kullanılmasını öneriyoruz: içine yaklaşık yarım
litre su ekleyerek, 1. veya 2. seviyeye yerleştirin.
Fırına ön ısıtma uygulamak gerekmez. Pişirme işlemi
sırasında, fırının kapağı kapalı tutulmalıdır. Bu işlev ile
kızartma şişi (varsa) kullanılabilir.
FAST PREHEATING (HIZLI ÖN ISITMA) 6-9
Fırını hızlıca ısıtmak için kullanılır.
ECO FORCED AIR (EKO FANLI HAVA) 7-9
İçi doldurulmuş rostoluk et parçalarını
ve et filetolarını tek bir rafta pişirmek için kullanılır.
Nazik, aralıklı hava dolaşımı sayesinde yemeğin
aşırı kuruması engellenir. Bu ECO işlevi kullanılırken,
pişirme sırasında ışık kapalı kalacaktır. ECO çevrimini
kullanarak güç tüketimini optimize etmek için, fırının
kapağı, yemek tamamen pişene kadar açılmamalıdır.
PYRO
SELF-CLEAN (KENDİ KENDİNİ
TEMİZLEME)
8-9
Çok yüksek bir sıcakk çevrimi
kullanarak, pişirme sırasında meydana gelen
sıçramaların giderilmesi için kullanılır. İki adet
kendi kendini temizleme çevrimi mevcuttur: tam
çevrim (PİRO) ve kısa çevrim (EKO). Komple çevrimin
yalnızca fırın çok kirli ise kullanılmasını, işlev düzenli
aralıklarla kullanılıyorsa kısa çevrimin kullanılmasını
öneriyoruz.
SETTING (AYAR) 9-9
Fırının ayarlarını değiştirmek için
kullanılır (zaman, dil, sinyal ses düzeyi, parlaklık, ECO
modu, ölçüm birimi, güç).
Lütfen dikkat edin: Eco modu etkin iken, enerji tasarrufu
sağlamak üzere ekran parlaklığı birkaç saniye sonra
düşürülecektir. Düğmelerden herhangi birine vs.
basıldığında, otomatik olarak yeniden etkinleştirilir.
İŞLEVLER
* İşlev, 65/2014 sayılı Yönetmelik (AB) uyarınca, enerji verimliliği
beyanı için referans olarak kullanılmıştır
TR
13
AUTOMATIC MODES
OTOMATİK MODLAR
MEAT
MEAT (ET) 1-9
Bu işlev, et için en iyi sıcaklığı ve
pişirme yöntemini otomatik olarak seçer (sığır, dana,
domuz, kuzu vs.). Sıcaklık, farklı yemek tariflerine ve
damak tadınıza göre belirtilen aralıkta değiştirilebilir.
Bu işlev, yemeğin çok kurumasını önlemek için, fanı
aralıklı olarak düşük hızda etkinleştirir. 2. rafı kullanın.
Fırına ön ısıtma uygulamak gerekmez.
POULT
POULTRY (TAVUK) 2-9
Bu işlev, tavuk türü etler için en iyi
sıcaklık ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer.
Sıcaklık, farklı yemek tariflerine ve damak tadınıza
göre belirtilen aralıkta değiştirilebilir. Bu işlev,
yemeğin çok kurumasını önlemek için, fanı aralık
olarak düşük hızda etkinleştirir. 2. rafı kullanın. Fırına
ön ısıtma uygulamak gerekmez.
CASSE
CASSEROLE (TENCERE YEMEĞİ) 3-9
İşlev, makarna ile hazırlanan her
türlü yemeği pişirmek için en iyi pişirme modunu
ve sıcaklığı otomatik olarak seçer (lazanya, fırın rulo
makarna vs). Sıcaklık, farklı yemek tariflerine ve
damak tadınıza göre belirtilen aralıkta değiştirilebilir.
2. rafı kullanın. Fırına ön ısıtma uygulamak gerekmez.
BREAD
BREAD (EKMEK) 4-9
İşlev, her türlü ekmeği pişirmek için en
iyi pişirme modunu ve sıcaklığı otomatik olarak seçer
(baget, küçük ekmek, tost ekmeği vs). Sıcaklık, farklı
yemek tariflerine ve damak tadınıza göre belirtilen
aralıkta değiştirilebilir. 2. rafı kullanın. Fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez.
PIZZA
PIZZA (PİZZA) 5-9
İşlev, her türlü pizzayı pişirmek için en
iyi pişirme modunu ve sıcaklığı otomatik olarak seçer
(ince pizza, ev tarzı pizza, bazlama vs.). Sıcaklık, farklı
yemek tariflerine ve damak tadınıza göre belirtilen
aralıkta değiştirilebilir. 2. rafı kullanın. Fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez.
PASTR
PASTRY (HAMUR İŞİ) 6-9
Bu işlev, her türlü hamur işi için en
iyi sıcakk ve pişirme yöntemini otomatik olarak
seçer (mayalı kekler, kremalı pastalar, turtalar vs.).
Sıcaklık, farklı yemek tariflerine ve damak tadınıza
göre belirtilen aralıkta değiştirilebilir. 2. veya 3. rafı
kullanın. Fırına ön ısıtma uygulamak gerekmez.
RISIN
RISING (KABARTMA) 7-9
Tatlı veya tuzlu hamurun etkili bir
şekilde kabarmasına yardımcı olmak için kullanılır.
Hamuru 2. rafa yerleştirin. Fırına ön ısıtma uygulamak
gerekmez. Kabartma kalitesini korumak için, işlevi,
bir pişirme çevriminden sonra fırın hala sıcak iken
etkinleştirmeyin.
WARM
WARM KEEPING (SICAK TUTMA) 8-9
Yeni pişirilen yemekleri sıcak ve
gevrek tutmak için (ör: et, kızartmalar veya börekler).
Yiyeceği orta rafa yerleştirin. Bölmenin sıcakğı
65°C'nin üzerindeyse işlev devreye girmez.
SLOW
SLOW COOKING (YAVAŞ PİŞİRME) 9-9
Nazikçe et (90°C'de) ve balık (85°C'de)
pişirmek için kullanılır. Bu işlev, yiyeceğin körpe ve
sulu kalmasını sağlamak üzere yiyecekleri yavaş bir
şekilde pişirir. Düşük sıcaklık sayesinde, yiyeceğin dış
kısmı esmerleşmez ve nihai sonuç, buharlı pişirmeye
benzerlik gösterir.
Etin üstünü kızartmak ve doğal suyunu korumasına
yardımcı olmak için rostoluk etlerin önce kızgın bir
tavada çevrilmesini öneriyoruz.
Pişirme süreleri; 300 g ağırlığındaki balık için iki
saatten 3 kg ağırlığındaki balık için dört veya beş
saate kadar değişir. Pişirme süreleri 1 kg ağırlığındaki
et parçaları için 4 saat iken, 3 kg ağırlığındaki et
parçaları için 6-7 saate kadar değişiklik gösterir.
En iyi sonuç için, ısının dışarı çıkmasına yol
açacağından, pişirme işlemi sırasında fırının
kapağını açmayın. Yiyeceğin sıcaklığını ölçmek
için et sensörünü (varsa) veya standart bir fırın
termometresi kullanın. Nazikçe et (90°C'de) ve balık
(85°C'de) pişirmek için kullanılır.
14
CİHAZIN İLK KULLANIMI
FIRININ
KULLANIMI
1. DİLİ SEÇİN
Cihazı ilk açtığınızda dili ve günün saatini ayarlamanız
gerekecek: Ekranda “ENGLISH” ifadesi görünecektir.
Kullanılabilir diller listesinde gezinmek için veya
'u kullanın ve istediğiniz dili seçin.
Seçimi teyit etmek için
'a basın.
Lütfen dikkat edin: Dil, “SETTING” menüsünden sonradan
değiştirilebilir.
2. SAATİ AYARLAYIN
Dili seçtikten sonra, mevcut saati ayarlamanız
gerekecektir. Ekranda saate ait iki rakam yanıp
sönecektir.
Doğru saati ayarlamak için veya 'i kullanın ve
onaylamak için
'e basın: ekranda dakikaya ait iki
rakam yanıp sönecektir.
Dakikayı ayarlamak için veya 'i kullanın ve
onaylamak için
'e basın.
Lütfen dikkat edin: Uzun süreli güç kesintilerinin ardından
saati tekrar ayarlamanız gerekebilir.
3.Ç TÜKETİMİNİ AYARLAYIN
Fırın, 3 kW'den yüksek bir değere sahip ev şebekesi
ile uyumlu seviyede elektrik gücü tüketecek şekilde
programlanmıştır: evinizdeki güç seviyesi daha düşük
ise, bu değeri azaltmanız gerekecektir.
Ekranda "SETTING" ifadesini görene kadar
düğmesine basın, ardından onaylamak için
'e
basın.
"POWER" menü öğesini seçmek için
veya 'e basın
ve onaylamak için
'e basın.
"Low" ayarını seçmek için veya 'i kullanın ve
onaylamak için
'e basın.
LOW
4. FIRINI YENİDEN ISITIN
Yeni bir fırın, imalat esnasında kalmış olabilecek
kokular yayabilir: Bu tamamen normaldir.
Dolayısıyla yemek pişirmeye başlamadan önce, olası
kokuları gidermek için fırının içi boş halde ısıtılmasını
öneriyoruz.
Fırındaki koruyucu karton ambalajlarını veya şeffaf
filmleri ve içinde bulunabilecek aksesuarları çıkarın.
İdeal olarak hava dolaşımlı bir işlev kullanarak, fırını
yaklaşık bir saat boyunca 200 °C'ye ısıtın (örn. “Forced
Air” veya “Convection Bake”).
İşlevi doğru şekilde ayarlamak için talimatlara uyun.
Lütfen dikkat edin: cihazı ilk kez kullandıktan sonra odanın
havalandırılması tavsiye edilir.
Cihazı kullanmadan önce, Sağlık ve Güvenlik kılavuzunu dikkatli bir şekilde okuyun.
TR
15
GÜNLÜK KULLANIM
1. BİR İŞLEV SEÇİN
Fırını açmak için 'e basın, ardından manuel ve
otomatik işlev menülerinde gezinmek için
veya
'i kullanın.
İstediğiniz işlev ekranda gösterilinceye kadar
veya
'e basmaya devam edin ve ardından
onaylamak için
'e basın.
CONVE
2. İŞLEVİ AYARLAYIN
İstediğiniz işlevi seçtikten sonra, ayarlarını
değiştirebilirsiniz.
Ekranda, değiştirilebilecek ayarlar sıra ile
görüntülenecektir.
SICAKLIK/IZGARA SEVİYESİ
Ekranda değer yanıp söndüğünde,
değiştirmek için
veya 'i kullanın, ardından
onaylamak için
'e basın ve takip eden ayarları
değiştirmeye devam edin (mümkünse).
Lütfen dikkat edin: İşlev etkinleştirildikten sonra, veya 'i
kullanarak sıcaklığı ayarlayabilirsiniz.
SÜRE
Ekranda sembolü yanıp sönmeye başladığında,
istediğiniz pişirme süresini ayarlamak için
veya 'i
kullanın ve ardından onaylamak için
'e basın.
Pişirme işlemini manuel olarak yönetmek isterseniz,
pişirme süresini ayarlamak zorunda değilsiniz:
onaylamak ve işlevi başlatmak için
'e basın.
Bu durumda, gecikmeli başlatma programlayarak,
pişirme bitiş saatini ayarlayamazsınız.
Lütfen dikkat edin: seçilen pişirme süresi, pişirme devam
ederken 'e basarak ayarlanabilir: ayarlamak için veya
'i ve onaylamak için 'i kullanın.
ŞİRME BİTİŞ SAATİNİN GECİKMELİ BAŞLATMA
AYARLANMASI
Birçok işlevde, bir pişirme süresi ayarladıktan
sonra, bitiş saatini programlamak suretiyle işlevin
başlatılmasını geciktirebilirsiniz.
Ekranda
sembolü yanıp sönerken, bitiş saati
gösterilir.
İstediğiniz pişirme bitiş saatini ayarlamak için veya
'i kullanın ve onaylamak için 'e basın.
Yemeği fırına yerleştirin, kapağını kapatın ve işlevi
etkinleştirmek için
'e basın: fırın, pişirme işleminin
ayarlanan saatte tamamlanması için hesaplanan
sürenin ardından otomatik olarak açılacaktır.
Lütfen dikkat edin: her durumda, bekleme süresini iptal
etmek ve 'e basarak işlevi hemen etkinleştirmek
mümkündür.
Bu ayar, aynı zamanda fırının ön ısıtma aşamasını da devre
dışı bırakır.
Önceden ayarladığınız değeri değiştirmek için, herhangi bir
zamanda 'e basın.
3. İŞLEVİ ETKİNLEŞTİRİN
İstediğiniz ayarları uyguladıktan sonra, işlevi
etkinleştirmek için
'a basın.
PRESS
Halihazırda geçerli olan işlevi duraklatmak için
herhangi bir zamanda
'e basabilirsiniz.
16
4. ÖN ISITMA
Bazı işlevler, fırın ön ısıtma aşamasına sahiptir: Bu
işlev başlatıldığında, ekranda, ön ısıtma aşamasının
etkinleştirildiği bildirilir.
PRE
Bu aşama bittiğinde, sesli bir sinyal duyulacak
ve fırının ayarlanan sıcaklığa ulaştığı ekranda
gösterilecektir.
Bu noktada, kapağı açın, yemeği fırına yerleştirin,
kapağı kapatın ve pişirmeyi başlatın.
Lütfen dikkat edin: ön ısıtma bitmeden yemeğin fırına
verilmesi, nihai pişirme sonucunu olumsuz etkileyebilir.
Ön ısıtma aşamasında kapağın açılması durumunda, aşama
duraklatılacaktır.
Pişirme süresi, ön ısıtma aşamasını içermez.
İstediğiniz sıcaklığı, veya 'e basarak daima
değiştirebilirsiniz.
5. PİŞİRME SONU
Sesli bir sinyal duyulacak ve ekranda pişirmenin
tamamlandığı gösterilecektir.
END
Manuel modda pişirmeye devam etmek için 'e
basın (programlanmış bir pişirme süresi olmadan)
veya yeni bir süre ayarlamak suretiyle pişirme süresini
uzatmak için
'i kullanın.
Her iki durumda da, sıcaklık veya ızgara seviyesi
ayarları korunacaktır.
ÜSTÜNÜ KIZARTMA
Fırının bazı işlevleri, pişirme tamamlandığında
ızgarayı etkinleştirmek suretiyle yiyeceğin yüzeyini
kızartmanızı sağlar.
PRESS
Ekranda ilgili mesaj gösterildiğinde, gerekirse beş
dakikalık bir esmerleştirme çevrimini başlatmak için
'e basın.
İşlevi etkin iken herhangi bir anda durdurmak için
'e basın.
. ZAMAN AYARI
Fırın kapatıldığında, ekran bağımsız zamanlayıcı olarak
kullanılabilir. İşlevi etkinleştirmek için, fırının kapalı
olduğundan emin olun ve ardından
veya 'e
basın:
sembolü ekranda yanıp sönecektir.
İstediğiniz uzunlukta süreyi ayarlamak için veya
'i kullanın ve ardından zaman ayarını etkinleştirmek
için
'e basın.
Zaman ayarı seçilen süreyi geri saymayı bitirdiğinde
sesli bir sinyal duyulacak ve bu durum ekranda
gösterilecektir.
Lütfen dikkat edin: Zaman ayarı, herhangi bir pişirme
çevrimini etkinleştirmez.
Bağımsız zamanlayıcıyı değiştirmek için veya 'i
kullanın; zaman ayarını herhangi bir zamanda kapatmak için
'e basın.
Zaman ayarı etkinleştirildikten sonra, bir işlevi de
seçebilir ve etkinleştirebilirsiniz.
Fırını açmak için
'e basın, ardından istediğiniz işlevi
seçin.
İşlev başlatıldığında, zaman ayarı, işleve müdahale
etmeden bağımsız bir şekilde geri saymayı
sürdürecektir.
CONVE
Bağımsız zamanlayıcıyı devre dışı bırakmak için,
mevcut işlevi durdurmak üzere
'e basın, ardından
'e basın.
. TUŞ KİLİDİ
Tuşları kilitlemek için, ve 'e aynı anda basarak
en az beş saniye basılı tutun.
Tuş kilidini açmak için bu işlemi tekrarlayın.
Lütfen dikkat edin: Bu işlev, pişirme sırasında da
etkinleştirilebilir.
Güvenlik nedenlerinden ötürü, fırın, düğmesine basılı
tutularak herhangi bir zamanda kapatılabilir.
TR
17
. OTOMAK TEMİZLİK  PYRO
Bu işlevi etkinleştirmeden önce, raf kılavuzları da
dahil olmak üzere fırının içindeki tüm aksesuarları
çıkardığınızdan emin olun.
Ana menüden "PYRO" i seçmek için art arda
'a
basın ve onaylamak için
'e basın.
İki adet kendi kendini temizleme çevrimi mevcuttur:
tam çevrim (PİRO) ve kısa çevrim (EKO). İstediğiniz
çevrimi seçmek için
veya 'e basın ve 'e
basın.
'e basın: fırın, kendi kendini temizleme çevrimini
başlatır ve kapak otomatik olarak kilitlenir: ekranda,
devam eden çevrimin durumunu belirten bir geri
sayımla birlikte, bir uyarı mesajı görülür.
Çevrim tamamlandığında, kapak, fırının içindeki
sıcaklık kabul edilebilir güvenli bir seviyeye geri
dönene kadar kilitli kalır.
COOL
Ekranda daha sonra geçerli saat gösterilecektir.
Lütfen dikkat edin: diğer manuel işlevlerde olduğu gibi, kendi
kendini temizleme çevrimi için de bitiş saati ayarlanabilir.
18
ŞİRME TABLOSU NASIL OKUNMALIDIR
Tabloda, farklı türlerdeki yiyecekleri pişirmek için en
iyi işlev, aksesuarlar ve seviye listelenmiştir.
Pişirme süreleri yemeğin fırına konulduğu andan
itibaren başlar, ön ısıtma (gerekirse) hariç tutulmuştur.
Pişirme sıcaklıkları ve süreleri yaklaşık olarak verilmiştir
ve yemeğin miktarına ve kullanılan aksesuar türüne
göre değişir.
İlk başta önerilen en düşük ayarları kullanın, eğer
yemek yeterince pişmezse o zaman daha yüksek
ayarlara geçin.
Verilen aksesuarları kullanın ve koyu renkli metal
kek kaplarını ve fırın tepsilerini tercih edin. Ayrıca
ateşe dayanıklı (payreks) veya kumlu taştan yapılmış
tava ve aksesuarlar da kullanabilirsiniz, ancak
bunlarda pişirme süresinin biraz daha uzun olacağını
unutmayın.
BİRKAÇ YEMEĞİ AYNI ANDA PİŞİRME
"Forced Air" işlevi, farklı türlerdeki yiyecekleri (balık ve
sebze gibi) aynı anda farklı raflarda pişirmenizi sağlar.
Daha kısa pişirme süresi gerektiren yemeği çıkarın ve
daha uzun süre gerektiren yemeği fırında tutmaya
devam edin.
TATLI
Alt ve üstten ısıtma (Conventional) işleviyle tek bir raf
üzerinde lezzetli tatlılar pişirebilirsiniz.
Koyu renkli metal fırın kapları kullanın ve bunları
daima cihazla birlikte verilen tel rafın üzerine
yerleştirin.
Birden fazla raf üzerinde pişirmek için "Forced
Air" işlevini seçin ve kek kalıplarını farklı tel raflar
üzerinde dağınık yerleştirerek, sıcak hava dolaşımını
kolaylaştırın.
Mayalı bir kekin tamamen pişip pişmediğini anlamak
için kekin ortasına tahta bir kürdan batırın. Eğer
kürdan dışarıya temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.
Eğer yapışmaz fırın kabı kullanıyorsanız kenarlarını
yağlamayın, yoksa tatlının kenarları eşit şekilde
kabarmayabilir.
Yiyeceğiniz, pişirme sırasında “şişerse”, bir sonraki
pişirmenizde daha düşük bir sıcaklık kullanın ve
eklediğiniz sıvı miktarını azaltmayı veya karışımı daha
nazik karıştırmayı düşünün.
Islak dolgulu veya kremalı tatlılarda (cheesecake veya
meyveli tart) “Konveksiyonlu Pişirme” ("Convection
Bake") işlevini kullanın.
er kekin altı ıslaksa, tel rafı bir alt kademeye alın
ve iç dolgusunu eklemeden önce kekin altına ekmek
kırıntıları veya bisküvi kırıkları serpin.
PIZZA
Pizzanın altının çıtır çıtır olması için pişirme tepsilerini
hafifçe yağlayın.
Mozzarella peynirini pişirme süresinin üçte ikisine
geldiğinizde pizzanın üzerine serpin.
KABARTMA
Hamuru fırına koymadan önce üzerini nemli bir bezle
kapatmak her zaman en iyisidir.
Bu fonksiyonla hamurun kabarma süresi, oda
sıcaklığına (20-25°C) göre üçte bir oranında
kısalmaktadır.
Pizza için kabarma süresi, 1 kg hamur için yaklaşık bir
saat civarından başlar.
Et
Pişirilecek parça etin büyüklüğüne uygun olan
herhangi bir pişirme tepsisi veya ateşe dayanıklı
(payreks) kap kullanın.
Rostoluk etlerde, kabın içine biraz et suyu eklemenizi
ve lezzet katması için pişirme sırasında ara sıra bu
suyu etin üzerinde gezdirmenizi öneririz. Et pişince,
10-15 dakika daha fırında bekletin veya alüminyum
folyoya sarın.
Eti ızgarada pişirmek istediğinizde, her yerinin eşit
oranda pişmesi için her yerinden eşit kalınlıkta
kesmelisiniz. Çok kalın et parçalarının pişmesi daha
uzun sürer. Etin dışının yanmasını önlemek için, tel
rafın konumunu alçaltarak ızgaradan daha uzağa alın.
Eti, pişirme süresinin üçte ikisine geldiğinizde çevirin.
Etin pişme sularını toplamak için, tabağa yaklaşık
yarım litre su koyun ve bu tepsiyi doğrudan eti tutan
tel rafın altına yerleştirin. Gerektikçe su ekleyin.
FAYDALI İPUÇLARI
TR
19
PİŞİRME TABLOSU
YEMEK TARİFİ İŞLEV ÖN ISITMA
SICAKLIK
(°C)
PİŞİRME SÜRESİ
(Dk.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Mayalı kekler
PASTR
- 160 - 180 30 - 90
2 / 3
Evet 160 - 180 30 - 90
4
1
Kremalı pasta
(cheesecake, strudel, meyveli turta)
PASTR
- 160 – 200 30 - 85
3
Evet 160 – 200 35 - 90
4
1
Çörekler/küçük tartlar
PASTR
- 170 – 180 15 - 45
3
Evet 160 - 170 20 - 45
4
1
Evet 160 - 170 20 - 45 ***
5
3
1
Profiterol çöreği
Evet 180 - 200 30 - 40
3
Evet 180 - 190 35 - 45
4
1
Evet 180 - 190 35 - 45 ***
5
3
1
Beze
Evet 90 110 - 150
3
Evet 90 130 - 150
4
1
Evet 90 140 - 160 ***
5
3 1
Pizza (İnce, kalın, bazlama)
PIZZA
- 220 - 250 20 - 40
2
Evet 220 - 240 20 - 40
4
1
Evet 220 - 240 25 - 50 ***
5
3
1
MANUEL İŞLEVLER
Conventional
(Alt ve üstten ısıtma)
Grill (Izgara)
Turbo Grill
(Turbo Izgara)
Forced Air
(Fanlı Hava Dolaşımı)
Convection Bake
(Konveksiyonlu)
Eco Forced Air
(Eko Fanlı Hava)
OTOMATİK
İŞLEVLER
MEAT
POULT
CASSE
BREAD
PIZZA
PASTR
Meat (Et) Poultry (Tavuk)
Casserole
(Tencere yemeği)
Bread (Ekmek) Pizza (Pizza) Pastry (Pasta)
AKSESUARLAR
Tel Raf
Fırın tepsisi veya
tel rafın üzerinde
kek kalıbı
Tabak / Tatlı tepsisi /
Tel rafta fırın tepsisi
Tabak
İçerisine 500 ml su
konulmuş tabak
Fırın tepsisi
20
YEMEK TARİFİ İŞLEV ÖN ISITMA
SICAKLIK
(°C)
PİŞİRME SÜRESİ
(Dk.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Somun ekmek 1 kg
BREAD
- 180 - 220 50 - 70
2
Küçük ekmek
BREAD
- 180 - 220 30 - 50
2
Ekmek Evet 180 - 200 30 - 60
4
1
Dondurulmuş pizza
PIZZA
Evet 250 10 - 20
3
Evet 250 10 - 20
4
1
Tuzlu pastalar
(sebzeli tart, kiş)
Evet 180 - 190 40 - 55
2 / 3
Evet 180 - 190 45 - 60
4
1
Evet 180 - 190 45 - 70 ***
5
3 1
Milföy tatlısı / milföy krakerleri
Evet 190 - 200 20 - 30
3
Evet 180 - 190 20 - 40
4
1
Evet 180 - 190 20 - 40 ***
5
3 1
Lazanya/sufle
CASSE
- 190 - 200 40 - 65
3
Fırında makarna/fırın rulo
makarna
CASSE
- 190 - 200 25 - 45
3
Kuzu/dana/
sığır/domuz
1 kg
MEAT
- 190 - 200 60 - 90
3
Tavuk/tavşan/ördek 1 kg
POULT
- 200 - 230 50 - 80
3
Hindi/kaz 3 kg
POULT
- 190 - 200 90 - 150
2
Bütün Balık Fırın (fileto, bütün) Evet 180 - 200 40 - 60
3
MANUEL İŞLEVLER
Conventional
(Alt ve üstten ısıtma)
Grill (Izgara)
Turbo Grill
(Turbo Izgara)
Forced Air
(Fanlı Hava Dolaşımı)
Convection Bake
(Konveksiyonlu)
Eco Forced Air
(Eko Fanlı Hava)
OTOMATİK
İŞLEVLER
MEAT
POULT
CASSE
BREAD
PIZZA
PASTR
Meat (Et) Poultry (Tavuk)
Casserole
(Tencere yemeği)
Bread (Ekmek) Pizza (Pizza) Pastry (Pasta)
AKSESUARLAR
Tel raf
Fırın tepsisi veya
tel rafın
üzerinde kek kalıbı
Tabak / Tatlı tepsisi /
Tel rafta fırın tepsisi
Tabak
İçerisine 500 ml su
konulmuş tabak
Fırın tepsisi
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34

Whirlpool FI6 874 SP IX HA Use and care guide

Tip
Use and care guide