Tefal GC712D28 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
PL TR
16 17
PEYNIRLI MAKARNA
4 porsiyon | Hazırlama süresi: 20 dakika | Pişirme süresi: 25-30 dakika
TAZE EV YAPIMI PIZZA
1 ila 2 porsiyon için | Hazırlama süresi: 10 dakika | Pişirme süresi: 15 dakika
240 gr (½ lb) dirsek makarna - 220 gr (2 su bardağı ) rendelenmiş çedar peyniri - 50 gr su bardağı)
rendelenmiş parmesan peyniri - 750 ml (3 su bardağı) süt - 45 gr (6 yemek kaşığı) un -
45 gr (3 yemek kaşığı) tereyağı - 1 tutam kırmızı piber - 1 tutam çekilmiş muskat (isteğe bağlı) - Tuz ve
karabiber - Peynirli makarnanın üstü için 20 gr (3 yemek kaşığı) rendelenmiş çedar peyniri
1. Paketin üzerindeki talimatlara göre makarnayı pişirin. Süzün.
2. Bir tencerede tereyağını eritin. Beşamel sosunu yapmak için unu ilave edin. Tencereyi ocaktan
alın. Beşamel sosuna yavaş yavaş süt ekleyin. Sürekli karıştırarak kaynatın. Peynirleri ilave edin ve
peynir eriyene kadar kısık ateşte pişirin. Baharatını kontrol edin ve çekilmiş muskatı ekleyin. Fırın
aksesuarına makarnayı koyun ve makarna üzerine sosu dökün. İyice karıştırın. Gratenin üzerine
biraz rendelenmiş çedar peyniri serpin.
3. OptiGrill’i çalıştırmadan önce aksesuarı içinde karışımla birlikte cihaza yerleştirin. Izgarayı
çalıştırın. Turuncu ayarı seçmek için butonuna ve ardından OK butonuna basın. İyice ısınana
kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
İpuçları: Bu tarife biraz bezelye ve pastırma ekleyebilirsiniz.
YABAN MERSINLI CHEESECAKE
4 porsiyon | Hazırlama süresi: 25 dakika | Pişirme süresi: 45 dakika
300 gr (10 ons) taze pizza hamuru - Hamuru açmak için un - 100 gr (3 ons) domates sosu -
100 gr (3 ons) taze mozarella, dilimlenmiş - 50 gr (¼ su bardağı) dilimlenmiş siyah zeytin - 4, 5 adet
dilimlenmiş mantar - 2 dilim pişmiş jambon - ½ yeşil biber, çekirdekleri çıkarılmış, dilimlenmiş - Taze
fesleğen yaprağı - Tuz ve karabiber
1. Unlanmış bir masanın üstünde hamuru fırın aksesuarının ebatına göre 12 ila 15 mm (½ inç)
kalınlığında açın. İçine koyun.
2. Hamurun üstüne biraz domates sosu dökün. Dilimlenmiş mozzarella, tüm garnitürler ve
fesleğeni koyun. Üzerine tuz ve biber serpin.
3. OptiGrill’i çalıştırmadan önce aksesuarı içinde karışımla birlikte cihaza yerleştirin. Izgarayı
çalıştırın. Kırmızı ayarı seçmek için butonuna ve ardından OK butonuna basın. Yaklaşık
15 dakika, pizzanız olana kadar pişirin.
⁄ su bardağı (200 g) krem peynir - ½ su bardağı (125 g) süzme peynir - ½ su bardağı (100 g) ekşi
krema - 3 yumurta - ⁄ su bardağı (85 g) esmer şeker - 1 su bardağı (250 g) taze yaban mersini- Bisküvi
tabanı için: 1 su bardağı (140 g) un - ½ su bardağı (100 g) şeker - ⁄ su bardağı (80 g) yumuşamış
tereyağı - 2 yemek kaşığı süt
Bisküvi tabanın hazırlanması
1. Bir kapta un ve pudra şekerini karıştırın, soğuk tereyağını parçalar halinde ekleyin ve
parmaklarınızın arasında ovalayın.
2. Daha sonra, bir hamur elde etmek için sütü ekleyin ve ardından bunu yağlanmış fırın
aksesuarına yayın.
3. OptiGrill’i çalıştırmadan önce aksesuarı içinde karışımla birlikte cihaza yerleştirin. Izgarayı
çalıştırın. Sarı ayarı seçmek için butonuna ve ardından OK butonuna basın. 15 dakika pişirin.
Cheesecake
1. Bir kapta, ekşi krema, peynir ve esmer şeker ile krem peyniri çırpın. Yumurtaları teker teker
ekleyin.
2. Bisküvi tabanın üzerine bu karışımı dökün ve üstüne yaban mersinlerini yayın.
3. Fırın aksesuarında 30 dakika pişirin.
İpuçları: Mevsimi değilse, önceden çözdürmeden dondurulmuş yaban mersini de
kullanabilirsiniz.
ZAPIEKANKA Z MAKARONU I SERA
Dla 4 osób | Czas przygotowania: 20 min | Czas pieczenia: 25-30 min
DOMOWA PIZZA
Dla 1-2 osób | Czas przygotowania: 10 min | Czas pieczenia: 15 min
SERNIK Z JAGODAMI
Dla 4 osób | Czas przygotowania: 25 min | Czas pieczenia: 45 min
240 g makaronu typu rurki - 220 g tartego sera cheddar - 50 g tartego parmezanu - 750 ml mleka -
45 g mąki - 45 g masła - szczypta papryki - szczypta zmielonej gałki muszkatołowej (opcjonalnie) - sól
i pieprz - 20 g tartego sera cheddar do posypania zapiekanki
1. Ugotować makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Odcedzić.
2. Roztopić masło w rondlu na średnim ogniu. Rozmieszać z mąką i zrobić zasmażkę. Zdjąć
rondel z ognia. Powoli i stopniowo dodawać do zasmażki mleko. Doprowadzić do wrzenia cały
czas mieszając. Dodać ser i gotować na małym ogniu aż ser całkowicie się rozpuści. Doprawić
do smaku, można dodać mielonej gałki muszkatołowej. Włożyć makaron do foremki i zalać
sosem. Dobrze wymieszać. Posypać tartym serem cheddar.
3. Umieść akcesorium z przygotowanym produktem na grillu OptiGrill przed włączeniem
urządzenia. Włącz grill. Naciśnij , aby wybrać ustawienia w kolorze pomarańczowym, a
następnie naciśnij przycisk OK. Gotuj przez około 30 minut lub do momentu wrzenia.
Porady: W razie potrzeby można dodać zielony groszek i bekon.
300 g świeżego ciasta na pizzę - mąka pod wałkowane ciasto - 100 g sosu pomidorowego - 100 g
świeżej mozzarelli w plasterkach - 50 g czarnych oliwek w plasterkach - 4, 5 pieczarek w plasterkach -
2 plasterki szynki gotowanej - ½ zielonej papryki bez pestek pokrojonej na plasterki - listki świeżej
bazylii - sól i pieprz
1. Na posypanym mąką blacie lub stolnicy rozwałkować ciasto na grubość 12-15 mm i na kształt
odpowiadający foremce grilla. Włożyć ciasto do foremki.
2. Polać ciasto sosem pomidorowym. Rozłożyć plasterki mozzarelli, resztę składników i bazylię.
Posypać solą i pieprzem.
3. Umieść akcesorium z przygotowanym produktem na grillu OptiGrill przed włączeniem
urządzenia. Włącz grill. Naciśnij , aby wybrać ustawienia w kolorze czerwonym, a następnie
naciśnij przycisk OK. Gotuj przez około 15 minut lub do czasu upieczenia pizzy.
200 g serka kremowego - 125 g serka wiejskiego - 100 g kwaśnej śmietany - 3 jajka - 85 g cukru
trzcinowego - 250 g świych jagód - Spód sernika: 140 g mąki - 100 g cukru - 80 g miękkiego masła -
2 łki stołowe mleka
Przygotowanie spodu sernika
1. W misce wymieszać mąkę i cukier, dodać masło w kawałkach i rozrobić palcami.
2. Dodać mleko, aby otrzymać konsystencję ciasta i rozłożyć w wysmarowanej masłem foremce.
3. Umieść akcesorium z przygotowanym produktem na grillu OptiGrill przed włączeniem
urządzenia. Włącz grill. Naciśnij , aby wybrać ustawienia w kolorze żółtym, a następnie naciśnij
przycisk OK. Gotuj przez 15 minut.
Masa serowa
1. W misce wymieszać serek kremowy z kwaśną śmietaną, serkiem wiejskim i cukrem
trzcinowym. Dodać po kolei jajka.
2. Wylać masę na spód sernika i posypać jagodami.
3. Piec 30 minut.
Porady: Poza sezonem można użyć mrożonych jagód bez uprzedniego rozmrażania.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15

Tefal GC712D28 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu