Whirlpool MWA 211 IX/HA Kullanici rehberi

Tip
Kullanici rehberi
Hotpoint Ariston
MWA 211 IX/HA
Mikrodalga Fırın
Türkçe Kullanma ve Tanıtma Kılavuzu
1
TR
GENEL 1.1 Fýrýnýn tanýtýmý sayfa 2
1.2 Kontrol panelinin tanýtýmý sayfa 3
1.3 Fýrýnýnýzdan en iyi sonuçlarý almak için sayfa 3
1.4 Yerleþtirme sayfa 4
1.5 Önemli güvenlik uyarýlarý sayfa 7
1.6 Teknik bilgi sayfa 8
1.7 Montaj ve elektrik baðlantýsý sayfa 8
1.8 Kullanýlacak fýrýn kaplarý sayfa 8
1.9 Fýrýn kullanýmý için genel kural ve öneriler sayfa 9
KONTROL VE AYAR KONUMLARININ KULLANIMI
2.1 Fýrýný çalýþtýrmak sayfa 10
2.2 Ýki seviyede ayný anda piþirme sayfa 11
2.3 Yemeði sýcak tutmak sayfa 13
2.4 Çözdürme sayfa 13
2.5 Isýtma sayfa 15
2.6 Piþirme sayfa 17
TEMÝZLÝK VE BAKIM
3.1 Temizlik sayfa 20
3.2 Bakým sayfa 21
Ý Ç Ý N D E K Ý L E R
TR
2
A Kontrol paneli
B Fýrýn kapaðýnýn iç kýsmý
C Mikrodalga çýkýþ kapaðý
D Döner tabak mili
1. BÖLÜM - GENEL BÝLGÝLER
E Döner tabak
F Döner tabak desteði
G Izgara ýsýtma ünitesi
1.1 FIRININ TANITIMI
3
TR
Mikrodalga güç seviyesi: Gerekli
mikrodalga güç seviyesini seçmek
için bu düðmeyi çevirin
Mikrodalga güç seviyeleri þunlardýr:
1 - 90 W
2 - 135 W (çözdürme)
3 - 450 W
4 - 650 W
5 - 900 W
Zamanlayýcý / Timer
Bu düðme bütün iþlemleri baþlatýr.
Saat yönünden 1den 35 dakikaya
kadar çeviriniz. Bu süre
geçtiðinde fýrýn kapanacak ve bir
sinyal sesi duyacaksýnýz.
Kapýyý açma düðmesi
1.2. KONTROL PANELÝ TANITIMI
Yiyecekleri sýcak tutmak
Buz çözme(defrost)
Çikolata eritmek
Yað ve peynir eritmek
Hamur iþlerini ýsýtmak
Et, tavuk piþirmek
Meyve, sebze, pilav, çorba
balýk piþirmek
Piþirilmeye hazýr ya da
dondurulmuþ gýda ýsýtmak
Eþ zamanlý çözme, ýsýtma,
iki seviyede piþirme
Ne yapmak istiyorum
Hangi programý seçeceðim
Kullaným
Kýlavuzu
Sayfa
Miktar/zaman
tablosu sayfa
(90 W)
(135)
(315 W)
(450 W)
(650 W)
(900 W)
Sadece mikrodalga
tel ýzgara ile
16
17
14
16
17
17
21
16
19
16
20
27
22
25
18
18
21
19
20
18
13
1.3. FIRININIZDAN EN ÝYÝ SONUÇLARI ALMAK ÝÇÝN
TR
4
1.4. YERLEÞTÝRME
Fýrýnýn içinde montaj malzemelerinin olduðu plastik bir torba bulunmaktadýr. Bu torbayý dýþarý çýkarýn. FIRINI KULLANMADAN
ÖNCE CAM KAPAKTA PLASTÝK KORUYUCULAR VARSA ÇIKARTINIZ.
1. Metal çubuðu (A) 13 mm.lik vidalarý kullanarak sabitleyiniz (tümü aksesuarlar torbasýnda bulunmaktadýr.)
Cihazýn yeterince hava almasý gerekmektedir. Bunun için
en az 280 cm2lik bir alan ayýrýnýz.
Havalandýrma delikleri
5
TR
2. Fýrýnýn altýndaki sabitleme çubuðundan 2 vidayý (X) çýkarýnýz.
3. Sabitleme çubuðunu (B) fýrýnýn gireceði kabine uygun konumda yerleþtiriniz. Çubuðun iki tarafýnda da yeterli boþluk
kaldýðýndan emin olunuz. Sabitleme çubuðunu aksesuar torbasýnda bulunan16 mm.lik (H) vidalarýyla sabitleyiniz.
Sabitleme çubuðunu öyle yerleþtirin ki boþluðun alt kýsmýnda iki yan ve öne dayanmýþ olsun.
TR
6
4. Duman tahliye ünitesinin (C) kapaðýný tamamen açýnýz.
5. Cihazý boþluða yerleþtirin. Cihazýn ön kýsmý sabitleme çubuðunun (B) üstüne gelmelidir. Fýrýný ön kýsmý (G) kabinin
bitiþine ve altýndaki delikler (D) sabitleme çubuðunun (B) üzerindeki deliklere (E) denk gelene kadar itiniz.
6. Cihazý önceden çýkardýðýnýz vidalarla (X) sabitleme çubuðuna (B) monte ediniz.
ELEKTRÝK BAÐLANTISI- ÖNEMLÝ:
Cihaz güç kablosu VE bir fiþe sahipse, cihaz fiþinin her zaman kolay ulaþýlabilir bir yerde olmasý gerekmektedir. Cihaz fiþ
OLMADAN sadece güç kablosuna sahipse, güç kesme anahtarý olan bir elektrik devresine baðlanmalýdýr. Güç kesme
anahtarýnýn tüm kutuplarý arasýnda en az 3 mm boþluk olmalý ve devre sürekli olarak topraklanmýþ olmalýdýr.
7
TR
1.5 ÖNEMLÝ GÜVENLÝK UYARILARI
Ýleride yardýmcý olmalarý için aþaðýdaki bilgileri dikkatlice okuyun
Not: Bu fýrýn ev içi kullanýmda çözdürme, ýsýtma ve piþirme iþlemleri için tasarlanmýþtýr. Bunlar dýþýnda herhangi
bir amaçla kullanýlmamalý ya da modifiye edilmemelidir.
1) UYARI: Eðer kapak ya da kapaðý çevreleyen kauçuklar hasar görmüþse üretici firma ya da müþteri hizmetlerinde
eðitim görmüþ yetkili bir kiþi tarafýndan tamir edilmediði sürece fýrýn çalýþtýrýlmamalýdýr.
2) UYARI: Yetkili olmayan kiþilerin herhangi bir bakým ya da tamir amacýyla mikrodalga enerjisinin ortaya çýkmasýna
karþý koruma görevi yapan fýrýn kapaðýný çýkarmalarý tehlikelidir.
3) UYARI: Patlama ihtimali olduðu için sývýlar ve diðer yiyecekleri sýzdýrmaz kaplarda ýsýtmayýnýz. Mikrodalga ýsýtmasý
bittiðinde bile patlamaya neden olabileceðinden kýrýlmamýþ ya da katý piþmiþ yumurtalar fýrýnda ýsýtýlmamalýdýr.
4) UYARI: Cihaz yetiþkinler tarafýndan kullanýlmak üzere üretilmiþtir. Çocuklarýn cihazla ya da kontrol düðmeleriyle
oynamalarýna izin verilmemelidir.
Çocuklarýn fýrýný kullanmasýna sadece yeterli bilgi verildiði ve çocuðun yanlýþ kullanýmdan
doðabilecek tehlikeleri anlayabildiði zaman izin verin.
5) Fýrýný kapýsý açýk olduðu durumda güvenlik aygýtlarýna dokunarak çalýþtýrmayýn.
6) Fýrýnýn ön paneliyle kapak arasýna sýkýþmýþ herhangi bir cisim olduðunda fýrýný çalýþtýrmayý
denemeyin. Aþýndýrýcý olmayan deterjanlar ve nemli bir bez kullanarak fýrýn kapaðýnýn içi
kýsmýný (E) her zaman temiz tutun. Fýrýn kapaðý ve ön panel arasýnda kir veya yiyecek artýðý
birikmesine izin vermeyin.
7) Güç kablosu zarar gördüðünde sadece üretici firma ya da yetkili teknisyen tarafýndan
deðiþtirilmelidir.
8) Eðer duman oluþursa cihazý kapatýn ya da fiþten çekin ve olabilecek kývýlcýmlarýn sönebilmesi
için FIRIN KAPAÐINI KAPALI TUTUN.
9) Sadece mikrodalga fýrýnlar için uygun olan kaplarý kullanýn. Yangýna neden olabilecek aþýrý
ýsýnmalarý engellemek için plastik, karton, ya da diðer yanýcý kaplar gibi tek kullanýmlýk
kaplarda yiyecek ýsýtýrken, ya da az miktarda yiyecekleri ýsýtýrken fýrýný gözlem altýnda tutmanýz
önerilir.
10) Döner tabak uzun süre ýsýtýldýktan sonra hemen suyun altýna koymayýn. Yüksek ýsý farký
tabaðýn kýrýlmasýna neden olabilir.
11) Ýçersinde yiyecek olmadan fýrýný çalýþtýrmamalý, ön ýsýtma yapmamalýsýnýz. Bunlarý yapmanýz
fýrýn içersinde kývýlcým oluþmasýna neden olabilir.
12) Fýrýný kullanmadan önce mikrodalga fýrýn kullanýmý için uygun olan kaplarýn seçildiðinden
emin olun. (cam gereçler ve benzeri maddeler bölümüne bakýnýz)
13) Sývýlar ýsýtýlýrken (su, çay, kahve vb) birden kaynamaya baþlayabilir ve þiddetli bir taþmayla
yanýklara neden olabilir. Bunun olmasýný engellemek için sývýlarý ýsýtmaya baþlamadan önce
ýsýtýlacak kabýn içerisine ýsýya dayanýklý plastik kaþýk ya da cam çubuk koymalýsýnýz. Yine
de kabý tutarken dikkatli olmalýsýnýz.
14) Yangýna neden olabileceði için yüksek alkol oranlý içecekleri ya da çok miktarda yaðý
ýsýtmayýn.
15) Biberonlar ve bebek mamasý kaplarý karýþtýrýlmalý ya da çalkalanmalý ve yanýða neden
olmamalarý için tüketilmeden önce sýcaklýklarý kontrol edilmelidir. Normal bir ýsýya ulaþana
kadar yiyeceðin çalkalanýp karýþtýrýlmasý tavsiye edilir.
Piyasada satýlan þiþe sterilize etme kaplarýný kullanýrken, fýrýný açmadan önce kabýn içinde
üreticisi tarafýndan belirlenmiþ miktarda su olduðundan emin olunuz.
TR
8
1.6 TEKNÝK BÝLGÝLER
Dýþ ölçüler (yerleþtirme bölümüne bakýnýz)
Ýç ölçüler (En x Derinlik x Yükseklik) 322 x 202 x 330
Fýrýnýn net hacmi 24 lt
Yaklaþýk aðýrlýk 20 kg
Döner tabak çapý 27,5 cm
Fýrýn ýþýðý 25 W
ÇIKIÞ GÜCÜ-MÝKRODALGA: 900 W (IEC705)
Ek bilgi için cihazýn üst kýsmýndaki bilgi levhasýna bakabilirsiniz.
Bu cihaz elektromanyetik uyum açýsýndan E.E.C. 89/336 ve 92/31 no.lu direktiflere uygundur.
1.7. MONTAJ VE ELEKTRÝK BAÐLANTISI
Fýrýn minimum 850 mm yüksekliði olan bir boþluða yerleþtirilmelidir.
1) Tüm aksesuarlarý çýkarýn ve yýkayýn.
2) Ýlk önce fýrýnýn içini yumuþak nemli bir bezle silin.
3) Nakliye sýrasýnda herhangi bir hasar olup olmadýðýný, kapaklarýn düzgün açýlýp kapandýðýný kontrol edin.
4) Desteði (I) daire þeklindeki oluða yerleþtirip döner tabaðý (H) sabitleyin. Mil (D) döner tabaðýn ortasýndaki oluða
yerleþtirilmelidir.
5) Montaj yapýldýktan sonra güç kablosu ve priz kolay ulaþýlabilir bir yerde olmalýdýr.
6) Priz çýkýþ baðlantýsýný sadece yetkili bir teknisyen yapmalýdýr.
7) Cihazý güç kapasitesi en az 16 A olan bir prize takýn. Ayrýca fýrýn çalýþýrken sigortalarýn atmasýný engellemek için
evinizdeki ana þalterin 16 amperlik güç kapasitesine sahip olduðundan emin olun.
8) Kullanýmdan önce evdeki voltajýn bilgi etiketi üzerinde gösterilenle ayný olup olmadýðýndan ve düzgün topraklama
yapýldýðýndan emin olun. Üretici firma bu güvenlik düzenlemesine uygun olmayan durumlarla ilgili sorumluluk kabul
etmemektedir.
1.8 KULLANILACAK FIRIN KAPLARI
Her türlü cam (tercihen pyrex), seramik, porselen ve kilden yapýlmýþ tüm kaplar, üzerinde süsleme ve metal parçalar
(yaldýzlý süsler, sap, taban vb) olmadýðý sürece kullanýlabilir. Sadece mikrodalga konumunda ýsýya dayanýklý plastik kaplar
da kullanýlabilir. Eðer bir kabý kullanmak konusunda tereddüt ediyorsanýz basit bir test yapabilirsiniz. Boþ kabý fýrýnýn içine
yerleþtirin ve maksimum güçte 30 saniye bekletin (sadece mikrodalga konumunda).
Eðer kap hala soðuksa ya da hafif ýsýnmýþsa mikrodalgada piþirme için uygun demektir.
Eðer çok sýcaksa ve kývýlcýmlar görünüyorsa uygun deðildir.
Kýsa süreli piþirmeler için kaðýt peçete, karton ve tek kullanýmlýk plastik tabaklar kullanabilirsiniz.
Fýrýnda kullanýlan kaplarýn þekillerinin ve büyüklerinin döner tepsinin hareketini engellemeyecek þekilde olmasýna dikkat
edilmelidir.
Büyük hacimli (fýrýnda dönerek hareket edemeyecek) dikdörtgen kaplar kullanýrken döner tabaðýn (E) dönmesini engellemek
için milini (D) çýkarabilirsiniz. Bu durumda piþirme iþleminden iyi sonuç alabilmek için yemeðin piþirilmesi sýrasýnda birkaç
kere karýþtýrýlmasý ve yemek kabýnýn çevrilmesi gerektiðini unutmayýnýz.
Metal, tahta, geri dönüþümlü mutfak kaðýtlarýndan, kamýþ ve bambudan yapýlmýþ kaplar mikrodalgada piþirme
için uygun deðildir. Mikrodalga fýrýnýnýzla birlikte verilen ýzgaralýk güvenliðiniz açýsýndan tamamen kontrol edilmiþtir.
Hatýrlatmakta fayda görülen bir konu da, mikrodalga fýrýnlar tabaðý deðil yemeði ýsýttýðýndan yemeði servis yapacaðýnýz
tabakta piþirmek mümkündür. Dolayýsýyla tencere kullanýp yýkamanýza gerek kalmayacaktýr. Ancak yemeðin ýsýsý piþirilen
kaba geçebileceðinden fýrýn eldiveni kullanmanýz gerekebilir.
Uygun piþirme kaplarý için aþaðýdaki tabloya bakýnýz:
Piþirme
Isýtma
Çözdürme
EVET
EVET
EVET
Özel
kýzartma
kaðýtlarý
HAYIR
HAYIR
HAYIR
HAYIR
HAYIR
HAYIR
Metal
Kaplar
HAYIR
EVET
EVET
Mukav-
va
HAYIR
EVET
EVET
Perþo-
men
kaðýt(*)
HAYIR
EVET
EVET
Kaðýt
kaplar
(*)
EVET
EVET
EVET
Plastik
EVET
EVET
EVET
Kil
EVET
EVET
EVET
Porse-
len
EVET
EVET
EVET
Sera-
mik
EVET
EVET
EVET
Cam
Metal
parçalý
cam
(*)gerekli piþirme süresi uzunsa yangýn çýkma ihtimali vardýr.
HAYIR
EVET
EVET
Kaðýt
tabak
9
TR
1.9 MÝKRODALGA FIRINI KULLANMANIN GENEL KURALLARI
MMikrodalgalar ýþýk dalgalarý (örn. Güneþ ýþýðý gibi) þeklinde doðada var olan elektromanyetik radyasyon içerirler. Fýrýn
içersinde bu dalgalar bütün yönlerden gelerek yiyeceklerin içine nüfuz ederler ve bu yiyecekler içindeki su, yað ve þeker
moleküllerini ýsýtýrlar.
Sadece gýda maddesinde çok çabuk bir biçimde ýsý meydana gelmektedir, ki bu arada kap dolaylý olarak sýcak yemekten
ýsý iletilmesiyle ýsýtýlmaktadýr. Böylece yemeðin kaba yapýþmasý engellenir ve piþirme esnasýnda mümkün olduðunca az
yað kullanýlmasý (hatta bazý durumlarda hiç yað kullanýlmamasý) saðlanmýþ olur.
Yað kullanýlmadýðý için mikrodalga ile piþirme saðlýklý ve düþük kalorili olarak deðerlendirilmektedir. Geleneksel yöntemlere
nazaran piþirme düþük sýcaklýklarda gerçekleþmekte, böylece gýdalar daha az su kaybetmekte ve besleyici deðerleri ve
tatlarý kaybolmamaktadýr.
Mikrodalga ile piþirme için genel kurallar
1) Ýleriki sayfalarda verilen piþirme sürelerine uyacaksanýz, gýda maddesi miktarýnýn arttýrýlmasý
durumunda piþirme süresinin de artýrýlmasý gerektiðini ve tersi durumlarda da azaltýlmasý
gerektiðiniz unutmayýnýz. Dinlenme sürelerine mutlaka uyulmalýdýr. Dinlenme süresi
denildiðinde yemeðin piþmesinden sonra ýsýnýn içte daðýlýmýný mümkün kýlmak için gerekli
süre anlaþýlmalýdýr. Örneðin et sýcaklýðý dinlenme sýrasýnda 5-8 C artmaktadýr. Dinlenme
zamanlarý fýrýnýn içinde de dýþýnda da geçirilebilir.
2) Yapmanýz gereken temel þeylerden biri piþirme sýrasýnda yemeði birkaç kez karýþtýrmaktýr.
Bu, ýsý daðýlýmýnýn daha düzenli olmasýný saðlarken yemeðin piþme süresinin de kýsaltacaktýr.
3) Ayný zamanda yiyeceði piþirme sýrasýnda çevirmeniz de önerilir. (özellikle rosto, bütün
tavuk ya da tavuk göðsü gibi yiyecekleri)
4) Derisi, kabuðu ya da zarý olan yiyeceklerin (elma, patates, domates, balýk vb) içindeki
buharýn dýþarý çýkarak parçalanmamalarý için birkaç yerinden çatalla delmenizi
öneririz.
5) Eðer ayný yiyecekten birden fazla porsiyon piþiriyorsanýz (örneðin haþlanmýþ patates) eþit
olarak piþebilmeleri için yuvarlak bir kap içine daire þeklinde yerleþtirin.
6) Mikrodalga fýrýnda piþirmeyi ne kadar düþük sýcaklýkta yaparsanýz o kadar uzun süreye
ihtiyacýnýz olacaktýr. Oda sýcaklýðýndaki yiyecekler buzdolabýndan çýkmýþ olanlara göre daha
çabuk piþerler.
7) Yiyecekleri her zaman döner tabaðýn ortasýna yerleþtiriniz.
8) Fýrýnýn içersinde veya hava çýkýþýnda buharlaþmanýn olmasý normaldir. Buharlaþmayý
azaltmak için streç film, yaðlý kaðýt, cam kapak ya da ters çevrilmiþ bir tabakla
yiyeceklerin üzerini kapatýn. Ayrýca su içeren yiyecekler, örneðin sebzeler, kaplandýklarý
zaman daha iyi piþerler. Yiyecekleri kaplamak fýrýnýn içinin de daha temiz kalmasýný
saðlar. Mikrodalga fýrýnlar için uygun olan streç filmler kullanýn.
9) Yumurtalarý kabukluyken piþirmeyin. Fýrýnýn içinde oluþan basýnç piþirme iþlemi sona
erdikten sonra bile yumurtalarýn patlamasýna neden olabilir. Eðer çýrpýlmýþ halde deðillerse
daha önceden piþirilmiþ yumurtalarý bile ýsýtmayýn.
10) Vakumlanmýþ paketleri ýsýtmadan ya da piþirmeden önce kapaklarýný açmayý unutmayýn.
Kabýn içindeki basýnç yükseldiðinde patlamasýna neden olabilir.
TR
10
2.1. FIRININ ÇALIÞTIRILMASI
Yiyeceði uygun bir kaba koyarak fýrýnýn ortasýna
yerleþtirin
Not: fýrýný önceden ýsýtmanýz
gerekmemektedir.
Timer düðmesini saat yönünde çevirerek istediðiniz
piþirme süresini seçin.
Ayarlanan süre sona erdiðinde bir sinyal sesi
duyulacaktýr.
1
3
4
Mikrodalga güç seçme düðmesini çevirerek
istediðiniz dilediðiniz güç seviyesini ayarlayýn.
2
2. BÖLÜM- KONTROLLERÝN VE KONUMLARIN KULLANILMASI
Fýrýn çalýþýrken her zaman timer düðmesini 0 konumuna gelerek durdurabilirsiniz. Ayný þekilde düðmeyi ileri ya da geri
çevirerek piþirme süresini de deðiþtirebilirsiniz.
Yemek piþerken kapaðý açarak ne durumda olduðunu kontrol edebilirsiniz.
Bu hareket fýrýnýn çalýþmasýný durduracak ancak kapaðý kapattýðýnýzda kaldýðý yerden devam edecektir.
11
TR
2.2. ÝKÝ SEVÝYEDE AYNI ANDA PÝÞÝRME
Sadece mikrodalga fýrýn fonksiyonunda tel ýzgarayý (G) kullanarak donmuþ yiyecekleri çözebilir, yiyecekleri tekrar ýsýtabilir
ve farklý seviyelerde iki yemeði ayný anda piþirebilirsiniz. Özel çift mikrodalga yayma özelliði sayesinde mükemmel bir
þekilde ýsý daðýlýmý saðlanmaktadýr.
Farklý yemekleri ayný anda piþirirken tek yapmanýz gereken þu temel kurallarý aklýnýzda tutmaktýr.
1) Ayný anda piþirilen farklý yemeklerin piþirme süresi tek bir yemeðin piþirme süresinden farklýdýr. Bu yüzden her zaman
13. sayfadaki tabloya bakýn:
2) Daha piþirme süresi gerektiren yiyecekleri HER ZAMAN TEL IZGARA üzerine koymaya dikkat edin, böylece üstteki
tepsiyi çýkarmanýz daha kolay olacaktýr.
Izgarayý dýþarý alýn ve alttaki yemeði piþirme iþlemini tamamlayýn.
3) Tablolardaki göstergelere ve tavsiyelere dikkat edin. Tekrar ýsýtýlan yemek fýrýndan çýkarýlýrken çok sýcak olacaðý için
özellikle dikkatli olun.
Ayný anda piþirme süreleri
Patates
(Üstte)
Gulaþ
(Altta)
Tek yemek için piþirme süreleri
16 dakika
40 dakika
Patates
Gulaþ
7 - 8 dakika
30 - 35 dakika
alt yiyecek tabaðý
(daha uzun piþirme süresi)
üst yiyecek tabaðý
(daha kýsa piþirme süresi)
tel ýzgara
döner tabak
TR
12
ÝKÝ SEVÝYEDE PÝÞÝRME ÝÇÝN YARDIMCI TABLOLAR
Cins
Dövülmüþ et
Dövülmüþ et
Tavuk parçalar
Yahni
Karnabahar
 Bütün balýk
Tepsi
Konumu
Üstte
Altta
Üstte
Altta
Üstte
Altta
Miktar
(gr)
500
500
500
500
450
500
Güç
seviyesi
Dakika
20
20
24
24
22
22
Notlar
Piþirmeye baþladýktan 10 dakika sonra eti ters çevirin.
Piþirme bittikten sonra eti 15 dakika dinlenmeye býrakýn
Çözdürme iþleminde parçalarý ayrý ayrý yerleþtirin.
Piþirme iþlemi bittikten sonra eti 15 dk. dinlenmeye býrakýn
Piþirme iþlemi sonunda 5 - 10 dakika dinlenmeye býrakýn.
Piþirme iþlemi sonunda 5 - 10 dakika dinlenmeye býrakýn.
Donmuþ yiyeceklerin çözülme süreleri
Cins
 Tek porsiyon et
Tek porsiyon sebze
Bir tabak lazanya
Bir tabak lazanya
 Tek porsiyon et
Bir tabak lazanya
Tepsi
Konumu
Üst
Alt
Üst
Alt
Üst
Alt
Miktar
(gr)
150
250
500
500
150
500
Güç
seviyesi
5
5
5
5
5
5
Dakika
6
6
9
9
6
8
Notlar
Yemeði þeffaf filmle sarýn
Yemeði þeffaf filmle sarýn.
Yemeði þeffaf filmle sarýn.
Yemeði þeffaf filmle sarýn.
Yemeði þeffaf filmle sarýn.
Yemeði þeffaf filmle sarýn.
Tekrar Isýtma süreleri
Cins
Patates
Patates
Havuç
Havuç
Kabak
 Parça balýk
Kabak
 Bütün balýk
 Bütün balýk
 Bütün balýk
 Patates
Gulaþ
Lahana
 Pirinç
 Brüksel lahanasý
 Bezelye
Tepsi
Konumu
Üst
Alt
Üst
Alt
Üst
Alt
Üst
Alt
Üst
Alt
Üst
Alt
Üst
Alt
Üst
Alt
Miktar
(gr)
500
500
500
500
475
400
475
200
200
200
500
1500
500
300
500
500
Güç
seviyesi
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
Dakika
16
16
18
18
14
16
13
14
14
14
16
40
14
20
14
18
Notlar
Eþit büyüklükte parçalara ayýrýn ve üzerini þeffaf film ile kaplayýn.
Eþit büyüklükte parçalara ayýrýn ve üzerini þeffaf film ile kaplayýn.
Eþit büyüklükte parçalara ayýrýn ve üzerini þeffaf film ile kaplayýn.
Eþit büyüklükte parçalara ayýrýn ve üzerini þeffaf film ile kaplayýn.
Bütün halinde býrakýn ve üzerini þeffaf filmle kaplayýn. 14 dakika sonra ýzgarayý alýn.
Þeffaf filmle sarýn.
Bütün halinde býrakýn ve üzerini þeffaf filmle kaplayýn. 13 dakika sonra ýzgarayý alýn.
Þeffaf filmle sarýn.
Þeffaf filmle kapatýn.
Þeffaf filmle kapatýn.
Eþit parçalara bölün ve üzerini þeffaf filmle kaplayýn.
16 dakika sonra ýzgarayý dýþarý alýn. Þeffaf filmle kapatýn, 2 ya da 3 kere karýþtýrýn.
Bütün halinde býrakýn ve üzerini plastik filmle sarýn. 14 dakika sonra ýzgarayý alýn.
Þeffaf filmle kapatýn, 2 kere karýþtýrýn.
Üzerini þeffaf filmle kaplayýn. 14 dakika sonra ýzgarayý alýn.
Þeffaf filmle sarýn.
Piþirme süreleri
13
TR
2.3. YEMEKLERÝN SICAK TUTULMASI, TEKRAR ISITILMASI, PÝÞÝRÝLMESÝ ÝÇÝN
PROGRAMLAMA
Bu fonksiyon yiyeceklerin kurumadan ya da kaplarýna yapýþmadan piþirilmesini ya da sýcak tutulmasýný saðlar.
güç seviyesini seçip yiyeceðin üzerini bir tabak ya da streç filmle kapladýðýnýzda servis yapana kadar sýcak kaldýklarýný
göreceksiniz.
Yiyeceklerin üzeri kapalýysa kaplarýnda býrakabilirsiniz.
2.4. ÇÖZDÜRME
Torba ya da plastik folyo veya paketler içinde derin dondurulmuþ olan gýdalar herhangi bir metal parça taþýmadýklarý
sürece (örn. Metal baðlar gibi) doðrudan fýrýna yerleþtirilebilirler.
Yeþillikler, sebzeler ve balýk gibi besinlerin, genellikle piþirilmeden önce buzlarýn çözülmesine gerek yoktur.
Etli, sebzeli sulu yemekler, et, sosislerle birlikte, ara sýra karýþtýrýldýklarýnda, ters yüz edildiklerinde veya çalkalandýklarýnda
daha iyi ve çabuk çözülürler.
Çözülme sýrasýnda et ve balýk su salarlar. Bu bakýmdan bu gýdalarýn bir kap veya tepsi içinde çözülmeleri tavsiye edilir.
Dondurucuya yerleþtirmeden önce etin parçalar halinde buzdolabýna koyulmasý tavsiye edilir. Bu iþlem yemek hazýrlarken
zaman kazanmanýza yardýmcý olur.
Dondurulmuþ gýdalarýn üzerindeki çözdürme sürelerini dikkatlice inceleyin. Bunlar her zaman doðru olamayabileceðinden
bu sürelerin biraz altýnda çözdürme yapmanýz daha iyi olabilir. Buz çözme gerekli olan zaman gýdanýn dondurulmuþ
olduðu sýcaklýða baðlý olarak deðiþiklikler gösterebilir.
TR
14
ETLER
Rosto (sýðýr, dana vb.)
Biftek, pirzola, dilim et
Yahni, gulaþ
Dövülmüþ et
Dövülmüþ et
Hamburger
Sosis
BEYAZ ET
Ördek, hindi
Bütün tavuk
Parça tavuk
Tavuk göðüs
SEBZELER
BALIKLAR
Fileto
Parça balýk
Bütün balýk
Karides
SÜT ÜRÜNLERÝ
Tereyaðý
Peynir
Krema
EKMEK
2 orta boy somun
4 orta boy somun
Dilimli ev ekmek
Bütün ev ekmek
MEYVELER
Çilek, erik, kiraz, frenk üzümü, kayýsý
Ahududu
Böðürtlen
1 kg
200 gr
500 gr
500 gr
250 gr
200 gr
300 gr
1,5 kg
1,5 kg
700 gr
300 gr
300 gr
400 gr
500 gr
400 gr
250 gr
250 gr
200 ml
150 gr
300 gr
250 gr
250 gr
500 gr
300 gr
250 gr
19 - 21
4 - 6
10 - 12
10 - 12
5 - 7
5 - 7
6 - 8
25 - 27
25 - 27
13 - 15
8 - 10
7 - 9
8 - 10
10 - 12
8 - 10
4 - 6
5 - 7
7 - 9
1 - 2
2 - 4
2 - 4
2 - 4
8 - 10
5 - 7
3 - 5
CÝNS MÝKTAR
SÜRE
(dk)
DÝNLENME
SÜRESÝ
20
5
10
15
10
10
10
20
20
10
10
7
7
7
7
10
15
5
3
3
3
3
10
10
6
NOTLAR
(*) Buradaki veriler 60705 no.lu düzenlemelerdeki kýyma halindeki buzun çözülmesi testlerine uygundur. Programlanan sürenin ortasýnda ters
çeviriniz. Yiyeceði döner tabaðýn tam üzerine koyunuz. 60705 düzenlemesi performans tersleriyle ilgili detaylý bilgi için sayfa 2deki tabloya
bakýnýz.
ÇÖZDÜRME SÜRELERÝ
Çözdürmenin ortasýnda çevirin
(*) notuna bakýn
Çözdürmenin ortasýnda çevirin. Dinlenme süresinin
sonunda kalabilecek buzlarý yok etmek için sýcak suda
yýkayýn
Donmuþ sebzelerin piþirmeden önce çözdürülmeleri gerek
yoktur
Çözdürmenin ortasýnda çevirin
Folyo kýsmý ayýrýn.
Peynir tamamen çözdürülmez.
Krema kabýndan çýkarýlýp bir tabaða koyulmalýdýr.
Ekmeði doðrudan döner tabaða koyun
2-3 kere karýþtýrýn
2-3 kere karýþtýrýn
2-3 kere karýþtýrýn
15
TR
2.5 YEMEKLERÝN SICAK TUTULMASI VE ISITILMASI
Geleneksel yöntemlere kýyasla mikrodalga fýrýnlarýn kullanýmý zaman ve enerji tasarrufu saðlamaktadýr.
Yemeklerin (özellikle donmuþ halde iseler) en az 70 derecede ýsýtýlmalarý tavsiye edilmektedir. Daha sonra çok sýcak
olacaklarý için bir süre beklemeye almanýzý öneririz. Bu yemekte oluþabilecek bakterileri önler.
Fýrýný herhangi bir nedenle kapaðýný açmadan durdurmak isterseniz STOP tuþuna (5) basýn.
Önceden piþirilmiþ ya da donmuþ gýdalarýn ýsýtýlmasý için aþaðýdaki kurallara uyulmalýdýr:
- Yemekleri metal kaplarýndan çýkarýn
- Mikrodalga fýrýna uygun þeffaf folyo ya da parþömenli kaðýtla kaplayýn. Böylece doðal tatlarý korunur ve mikrodalga
fýrýnýnýz temiz kalýr. Yemeði kapatmak için ters çevrilmiþ bir tabak da kullanabilirsiniz.
- Isýtma sürecini düzenli olarak kontrol etmek ve hýzlandýrmak için mümkün olduðunca sýk yemeði karýþtýrýn veya
çevirin.
- Ambalajlarda belirtilen sürelere uyun ve verilen sürelerin belli koþullar altýnda uzatýlmasý gerektiðini unutmayýn.
Dondurulmuþ yiyecekler ýsýtýlmadan önce çözdürülmelidirler. Gýda maddesinin çýkýþ ýsýsý ne kadar düþükse ýsýtma
süreci de o kadar uzun sürer.
Gýda maddeleri ve içecekler bir süre için ýsýya dayanýklý kaðýt veya plastik kaplarda ýsýtýlabilirler. Ancak bu tür kaplar
uzun süreli ýsýtmalarda deforme olabilirler.
TR
16
CÝNS MÝKTAR
100 gr
50 - 70 gr
125 gr
240 gr
400 gr
400 gr
300 gr
400 gr
400 gr
300 gr
400 gr
400 gr
300 gr
300 gr
400 gr
400 gr
300 gr
180 cc
150 cc
100 cc
300 cc
180 cc
150 cc
100 cc
300 cc
NOTLAR ÖNERÝLER
Bir kaba koyun. Þekerli kremayý bir kez karýþtýrýn.
Tereyaðýný eritmek için 1 dakika ekleyin.
Metal kapaðý çýkarýn. Biberonun emziðini çýkarak ýsýtýn; ýsýnýn
düzenli daðýlmasý için ýsýtmadan hemen sonra karýþtýrýn.
Kullanmadan önce sýcaklýðý kontrol edin. Oda sýcaklýðýndaki süt
için ýsýtma süresi daha azdýr. Süt tozu kullandýðýnýzda yangýn
tehlikesini önlemek için tozu düzgün biçimde karýþtýrýn. Lütfen
sterilize süt kullanýn.
Marketlerden alýnan herhangi bir önceden piþirilmiþ
yiyecek 70°C de ýsýtýlýr. Yiyeceði metal kabýndan çýkarýp
direk olarak servis edilecek tabaða yerleþtirin. En iyi
sonucu elde etmek için yiyeceðin üstü kapatýlmalýdýr.
Bir tabak et ve/veya sebze ile herhangi bir porsiyon
çeþidi 70°C de ýsýtýlmalýdýr. Yiyecek herzaman direk
olarak servis edilecek tabaða yerleþtirilmeli ve üzeri
þeffaf film ya da ters çevrilmiþ bir tabakla kapatýlmalýdýr.
Her türlü önceden piþirilmiþ donmuþ yiyecek direk
olarak paketinde ve 70°C de ýsýtýlmalýdýr. Eðer yiyecek
metal kapta ise direk olarak servis yapýlacak tabaða
yerleþtirip piþirme süresini birkaç dakika arttýrýn.
Yiyeceði paketinden çýkarýp mikrodalga fýrýn için uygun
olan bir kaba yerleþtirin ve üzerini kapatýn.
Çið yiyecekleri paketinden çýkarýp mikrodalga için
uygun bir kaba koyarak üzerini kapatýn. Porsiyonlu
piþmiþ yiyecekler 70°C de ýsýtýlmalýdýr. Donmuþ yiyeceði
servis edilecek kaba yerleþtirdikten sonra üzerini ters
çevrilmiþ bir tabakla veya Payreks kapakla örtün.
Ortasýnýn iyice ýsýtýldýðýndan emin olun ve eðer
mümkünse karýþtýrýn.
Isýnýn eþit þekilde daðýlmasýný saðlamak için tüm
içecekler ýsýtýldýktan sonra çalkalanmalýdýr.
Çorbanýn üzerini ters çevrilmiþ bir tabakla kapamanýzý
tavsiye ederiz.
Isýnýn eþit þekilde daðýlmasýný saðlamak için tüm
içecekler ýsýtýldýktan sonra çalkalanmalýdýr.
Çorbanýn üzerini ters çevrilmiþ bir tabakla kapamanýzý
tavsiye ederiz.
SÜRE (dk)GÜÇ
3
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
4 - 5
0'.10"-0'.15"
0'15"-0'.20"
0'.30"-0'.35"
3 - 5
3 - 5
2 - 4
4 - 6
4 - 6
3 - 5
5 - 7
4 - 6
2 - 4
6 - 8
5 - 7
6 - 8
3 - 5
1'30" - 2'
1'.15"-1'.45"
1'.15"-1'.45"
3 - 4
1'.15"-1'.45"
1 - 1'.30"
0'.45"-1.'15"
2 - 3
ISITMA SÜRELERÝ TABLOSU
Not: Bazý yemekler otomatik fonksiyonlar önceden hafýzaya alýnmýþ tarifler programý kullanýlarak da kolaylýkla ýsýtýlabilir.
(sayfa 10daki tabloya bakýn)
YÝYECEK YUMUÞATMA VE ERÝTME
Çikolata/þekerli krema
Tereyaðý
SOÐULTULMUÞ YÝYECEKLER (5/8°C den 20/30°C ye kadar)
Yoðurt
Biberon
70°C'ye KADAR DONDURULMUÞ HAZIR ÜRÜNLER (yaklaþýk sýcaklýk 5/8°C)
Bir paket lazanya ya da
doldurulmuþ makarna
Bir paket pirinçli ve/veya sebzeli et
Bir paket balýk ve/veya sebze
Bir tabak et ve/veya sebze
Bir tabak makarna, kaneloni
veya lazanya
Bir tabak balýk ve/veya pilav
70°C'ye KADAR YENÝDEN ISITILACAK YA DA PÝÞÝRÝLECEK GIDA MADDELERÝ (yaklaþýk sýcaklýk -18/-20°C)
Bir paket lazanya veya
doldurulmuþ makarna
Bir paket pirinçli ve/veya sebzeli et
Bir paket önceden piþirilmiþ
balýk ve/veya sebze
Bir paket balýk ve/veya çið sebze
Bir porsiyon et ve/veya sebze
Bir porsiyon makarna, kaneloni,
veya lazanya
Bir porsiyon balýk ve/veya pilav
70°C'ye KADAR SOÐUTULMUÞ ÝÇECEKLER (yaklaþýk sýcaklýk 5-8°C)
Bir fincan su
Bir fincan süt
Bir fincan kahve
Bir kase çorba
70°C'ye KADAR ODA SICAKLIÐINDAKÝ ÝÇECEKLER (yaklaþýk sýcaklýk 20/30°)
Bir fincan su
Bir fincan süt
Bir fincan kahve
Bir kase çorba
17
TR
2.6. PÝÞÝRME
ETLER
Rosto, sulu et yemekleri ve yahni yapabilirsiniz. Karýþtýrýlamayacak boydaki yiyecekleri ters çevirin ve döndürün. Etin
piþirme süresince ve sonundaki görüntüsüne aldanmayýn, çünkü normal bir fýrýnda olduðu gibi kahverengi olmayabilir. Etin
besin deðerleri ve lezzeti korunacaktýr.
BEYAZ ET
Mikrodalga fýrýnda tüm beyaz etleri çözdürebilir ve piþirebilirsiniz. Kümes hayvanlarýnýn derileri normal fýrýnlarda olduðu gibi
kýzarmayabilir: derilerin kýzarmasý için sývý yað ya da eritilmiþ margarin sürebilirsiniz.
BALIK
Mikrodalga fýrýnda balýklar çok çabuk ve iyi sonuçlar vererek piþebilirler. Biraz sývý yað ya da tereyaðý ile marine edebilirsiniz.
Balýðýn derisinin ayrýlmasý önerilir, ayrýca fileto balýklarý düzgün bir þekilde dizmelisiniz. Yumurtaya bulanmýþ balýklarý
mikrodalgada piþirmemenizi öneririz.
ET, BEYAZ ET VE BALIK ÝÇÝN PÝÞÝRME SÜRELERÝ
BÝFTEK
Dilim et
Dilim et
Sýrt
Rosto, pirzola
DANA ETÝ
Yahni
Rosto (rulo)
Dilim but pirzola
But
Taze hamburger
Gulaþ
Sosis
BEYAZ ET
Bütün
Yarým
Parça
Göðüs
HÝNDÝ
Parça
Göðüs
ÖRDEK
Bütün
BALIK
Fileto
Dilim
Bütün
Bütün
Istakoz
Parça balýk
900 gr
800 gr
600 gr
1 kg
700 gr
1 kg
200 gr
1 kg
100 gr
1,5 kg
300 gr
1,5 kg
500 gr
500 gr
500 gr
1,5 kg
500 gr
1,5 kg
300 gr
300 gr
500 gr
250 gr
500 gr
400 gr
4
4
4
4
4
4
4
4
4
5
4
4
4
4
4
4
4
4
4
4
4
4
4
4
CÝNS MÝKTAR
GÜÇ
DÝNLENME
SÜRESÝ
5
5
5
10
8
10
2
10
3
3
3
10
5
5
3
8
8
10
2
2
2
2
2
2
NOTLAR
(*)
500 gr eti yumurta, jambon, ekmek vb ile karýþtýrýn
piþirmenin yarýsýnda çevirin.
2-3 kere karýþtýrýn
piþirmenin yarýsýnda çevirin
çevirmek gerekli deðildir
piþirmenin yarýsýnda çevirin
2-3 kere karýþtýrýn
piþirmenin yarýsýnda çevirin
çevirmek gerekli deðildir
çevirmek gerekli deðildir
çevirmek gerekli deðildir
piþirmenin yarýsýnda çevirin
çevirmek gerekli deðildir
piþirmenin yarýsýnda çevirin
piþirirken üzerini kaplayýn
piþirirken üzerini kaplayýn
piþirirken üzerini kaplayýn
piþirirken üzerini kaplayýn
piþirirken üzerini kaplayýn
piþirirken üzerini kaplayýn
(*) Buradaki veriler 60705 no.lu düzenlemelerdeki kýyma halindeki buzun çözülmesi testlerine uygundur. Programlanan
sürenin ortasýnda ters çeviriniz. Yiyeceði döner tabaðýn tam üzerine koyunuz. 60705 düzenlemesi performans tersleriyle
ilgili detaylý bilgi için sayfa 2deki tabloya bakýnýz.
19-21
15-20
17-22
25-30
17-22
25-30
10-15
25-30
7-10
30-35
10-14
40-45
15-20
15-20
10-15
40-45
15-20
40-45
5-7
7-9
8-10
5-7
7-9
7-9
SÜRE
(dk)
TR
18
YEÞÝLLÝKLER VE SEBZELER
Mikrodalga fýrýnda piþirilen yeþillikler ve sebzeler normal yollarla piþirilenlere göre renklerini ve besin deðerlerini daha fazla
korurlar. Sebzeleri piþirmeden önce iyice yýkayýn ve temizleyin. Büyük hacimli olanlarý eþit büyüklükte parçalara ayýrýn.
Her 500 gr sebze için yaklaþýk 5 çay kaþýðý su ekleyin.
Yeþillik ve sebzelerin mutlaka þeffaf folyo ile kaplanmalarý gerekmektedir.
Piþirme süresinin ortasýnda sebzeleri karýþtýrýn. Tuzu sonunda ilave edin.
Kuþkonmaz
Enginar
Yeþil fasulye
Brokoli
Brüksel lahanasý
Beyaz lahana
Kara lahana
Havuç
Karnabahar
Kereviz
Patlýcan
Pýrasa
Küçük mantarlar
Soðan
Ispanak
Bezelyeler
Rezene
Biber
Patates
Kabak
500 gr
300 gr
500 gr
500 gr
500 gr
500 gr
500 gr
500 gr
500 gr
500 gr
800 gr
500 gr
500 gr
250 gr
300 gr
500 gr
500 gr
500 gr
500 gr
500 gr
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
CÝNS MÝKTAR
GÜÇ
DÝNLENME
SÜRESÝ
4
4
4
4
4
4
4
4
4
4
4
4
4
4
4
4
4
4
4
4
NOTLAR
2 cm.lik parçalara bölün
Enginarlarýn alt kýsýmlarýnýn kullanýlmasý önerilir
Parçalar halinde kesin
Demetler halinde ayýrýn
Bütün halinde býrakýn
Þeritler halinde kesin
Þeritler halinde kesin
Eþit parçalara bölün
Demet halinde ayýrýn
Parçalara ayýrýn
Küp þeklinde doðrayýn
Bütün olarak býrakýn
Bütün olarak koyup üzerini kapatýn. Su
eklenmesine gerek yoktur.
Eþit büyüklükteyseler bütün olarak býrakýn. Su
eklenmesine gerek yoktur.
Yýkayýp süzdükten sonra üzerini kapatýn
Dörde bölün
Parçalar halinde bölün
Eþit parçalar halinde kesin
Bütün olarak býrakýn
Uyarý: Tablodaki piþirme süreleri yiyeceklerin yapýsý, ilk sýcaklýklarý ve dokularý temel alýnarak belirlenmiþ ve size yardýmcý
olmasý amacýyla oluþturulmuþtur.
8-9
10-11
10-11
6-7
6-7
6-7
6-7
8-9
10-11
6-7
5-6
5-6
5-6
4-5
5-6
9-10
11-12
8-9
7-8
6-7
SÜRE
(dk)
19
TR
ÇORBALAR VE PÝLAV
Çorbalar ve et suyu mikrodalga fýrýn içindeki buharlaþma oldukça az olduðundan daha az miktarda sývýya ihtiyaç
duyarlar. Kurutucu ve su alýcý bir madde olduðundan tuz, piþirme süresinin sonunda ya da bekleme süresinde ilave
edilmelidir.
Pilav yapmak için gerekli olan piþirme süresi, bu yemeði normal yollardan bir ocak kullanarak yaparken gerekli olan
piþirme süresi kadardýr (bu durum makarna ürünleri için de geçerlidir). Pirinç pilavýný mikrodalga bir fýrýnda piþirmenin
avantajý piþirme sýrasýnda yemeði çok kere karýþtýrmanýn gerekmemesidir (2-3 kere karýþtýrmak yeterlidir).
Yemeðin malzemeleri mikrodalga fýrýnda piþirmeye uygun bir kaba koyulur ve üzeri þeffaf folyo ile kaplanýr. (300 gr pirinç
için 750 gr et suyu gereklidir ve fýrýn en yüksek güçte 12 ila 15 dakika çalýþýr). Buna ek olarak, piþirdikten sonra tekrar
baþka tabaða konmasý gerekli deðildir.
KIZARTMA YAPMAK
Mikrodalgada piþirilirken kahverengi bir renk almasý en zor olan yiyecekler pirzola ve tavuk göðsü gibi yiyeceklerdir. Bu
kýzartma etkisini elde etmek için bu yiyeceklerin yüzeylerine tereyaðý sürmeniz önerilmektedir (tercihen paprika ile
karýþtýrýlarak). Marketlerde de mikrodalga fýrýnlarda piþirilen yemeklere renk verici maddeler bulabilirsiniz. Her iki durumda
da kýzarmasýný istediðiniz balýk ya da etlerin biraz yað ya da renklendirici maddeyle bekletmeniz gerekmektedir.
MEYVE VE KEKLER
Kekler daha düþük sýcaklýklarda bile geleneksel fýrýnlarda olduðundan daha çok kabarýrlar. Yüzeyde kabuklanma olmayacaðý
için krema ya da çikolatayla kaplayabilirsiniz. Ek olarak, bunlarý tamamen kaplamalýsýnýz çünkü bu tür yiyecekler normal
fýrýnda piþirmeye göre daha çabuk kuruyabilirler. Meyveler kabuklarýyla piþirilecekleri zaman birkaç delik açýlmalý ve üzerleri
kaplanmalýdýr. Bekleme süresine uymanýz gerekmektedir (3-5 dakika)
Fýndýklý kek
Viyana turta
Hindistancevizli kek
Elmalý kek
Kahveli kek
Zabaione
Piþmiþ armut
Piþmiþ elma
Yumurtalý tatlý
Pandispanya
700 gr
850 gr
800 gr
1000 gr
750 gr
300 gr
300 gr
300 gr
750 gr
475 gr
3
3
3
3
3
4
5
5
5
5
CÝNS MÝKTAR
GÜÇ
BEKLETME
SÜRESÝ
5
5
5
5
5
3
3
3
5
5
NOTLAR - ÖNERÝLER
Herhangi bir kremayla piþirilebilir
Marmelat veya jöleyle doldurulabilir
Hindistancevizi dilimleri kabýn altýna dizilebilir ya da
küçük parçalar halinde kekin içine karýþtýrýlabilir.
Elmalar dekoratif olarak kekin üzerine serpilebilir
Kremayla doldurulduðunda mükemmel sonuç verir
Her 30 saniyede bir telle çýrpýn
Armutlarý 4e bölün
Elmalarý parçalara bölün
Bu talimatlar IEC yönetmeliði paragraf 17.3 deki
piþirme testlerinden Test A ve Bye uygundur.
IEC 705 Yönetmeliðindeki diðer performans
testleriyle ilgili detaylý bilgi için sayfa 2deki tabloya
bakýn.
13-15
17-19
17-19
19-21
15-17
2-4
4-6
5-7
15-17
5-7
SÜRE
(dk)
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22

Whirlpool MWA 211 IX/HA Kullanici rehberi

Tip
Kullanici rehberi