61
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
Churros
Yaklaşık 18 adet
Hazırlık süresi: 15-20 dakika
Pişirme süresi: Her parti için 7-9 dakika
Burada verilen churros tarinde, daha sağlıklı bir seçenek olması için derin yağda kızartma yerine fırınlama
yöntemi kullanılmıştır
• 220 ml su
• 120 gr tereyağı
• ½ çay kaşığı vanilya özü
• ¼ çay kaşığı tuz
• 30 gr açık renkli Muscovado şekeri
• 150 gr katkısız un
• 3 büyük yumurta
1. Su ve tereyağını kaynama noktasına getirin. İçine vanilya, tuz ve şekeri karıştırarak ekleyin.
Karıştırarak unu ekleyin ve 1-2 dakika boyunca sürekli karıştırarak pişirin. Karışımı ateşten alın ve
yavaşça soğumaya bırakın.
2. Yumurtaları birer birer çırparak karışıma iyice yedirin.
3. Karışımı bir sıkma torbasına aktarın.
4. Churros plakalarını takın ve Snack Maker cihazınızı önceden ısıtın.
5. Her yüzey girintisini hafçe yağlayın ve sıkma torbasından yeterince karışımı alt girintiye, girintinin
dörtte üçünü dolduracak şekilde dikkatle sıkın. Kapağı kapatın ve altın kahverengi oluncaya dek 7-9
dakika pişirin.
6. Churros’ları teker teker dikkatle çıkarın ve toz şekerde ve toz tarçında yuvarlayın. Tel bir raf üzerinde
yavaşça soğumaya bırakın.
7. Tüm karışım kullanılıncaya dek işleme devam edin.
Çikolatalı Pop Cake’ler (çubuklarda mini top kekler)
Yaklaşık 18 adet
Hazırlık süresi: 5-10 dakika
Pişirme süresi: Her parti için 3-4 dakika
Pop cake’ler, kolay yapılan ve doğum günleri ve diğer parti ortamları için son derece uygun olan,
çubuklara takılı, lezzetli, tek ısırımlık küçük keklerdir.
• 175 gr tereyağı
• 175 gr altın toz şeker
• 3 büyük yumurta (oda sıcaklığında)
• 100 gr katkısız un
• 50 gr toz kakao
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 1-2 çay kaşığı süt
1. Şeker ve tereyağını birlikte çırpın. Yumurtaları birer birer karışıma iyice yedirerek ekleyin.
2. Un, toz kakao ve kabartma tozunu elekten geçirin. Şeker ve tereyağı karışımına yavaş yavaş
karıştırarak katın. Sütü ilave edin ve iyice karıştırın.
3. Pop cake plakalarını takın ve Snack Maker cihazınızı önceden ısıtın.
4. Plakalardaki yüzey girintilerini bir fırçayla hafçe yağlayın ve alt plakadaki girintileri yarısına kadar
dikkatle doldurun. Kapağı kapatın ve 3-4 dakika pişirin.
5. Piştikten sonra, kekleri çıkarın ve tel bir raf üzerinde soğumaya bırakın. Kalıpları bir kağıt havluyla
dikkatle silerek çıkarın.
6. Tüm karışım kullanılıncaya dek işleme devam edin.