İpuçları ve yararlı bilgiler
UYARI!
Güvenlik bölümlerine bakın.
Tablolarda verilen sıcaklıklar
ve pişirme süreleri sadece
bilgi amaçlıdır. Gerçek
süreler tariflere ve kullanılan
malzemelerin kalitesine ve
miktarına bağlıdır.
Pişirme önerileri
Fırınınız eski fırınınıza göre farklı şekilde
pişiriyor ya da kızartıyor olabilir.
Aşağıdaki tabloda belirli yiyecek türleri
için önerilen sıcaklık, pişirme süresi ve
raf konumu ayarları gösterilir.
Belirli bir yemek tarifi için ilgili ayarları
bulamadığınız takdirde, benzer tariflere
bakınız.
Daha fazla pişirme önerisi için web
sitemizden pişirme tablolarına bakın.
Pişirmeye dair İpuçlarını bulabilmek için,
fırın boşluğunun ön çerçevesi üzerinde
bulunan bilgi etiketindeki PNC
numarasını kontrol edin.
Fırının özel ısıtma
fonksiyonlarına ilişkin
tavsiyeler
Sıcak tutma
Bu fonksiyon yemekleri sıcak tutmanızı
sağlar. Sıcaklık otomatik olarak 80 °C'ye
ayarlanır.
Tabak ısıtma
Bu fonksiyonla tabakları ve yemekleri
servisten önce ısıtabilirsiniz. Sıcaklık
otomatik olarak 70 °C'ye ayarlanır.
Tabakları ve kapları, tel rafa eşit biçimde
yerleştirin. İlk raf konumunu kullanın.
Isıtma süresinin yarısına gelindiğinde
yerlerini değiştirin.
Hamur kabartma
Bu fonksiyonla mayalı hamur
kabartabilirsiniz. Hamuru büyük bir kaba
koyun. İlk raf konumunu kullanın.
Fonksiyonu ayarla: Hamur kabartma ve
pişirme zamanı.
Buz çözme
Yiyecek ambalajını açın ve ardından
yiyeceği bir tabağa koyun. Erime süresini
uzatacağı için yemeğin üzerine
kapatmayın. İlk raf konumunu kullanın.
SousVide (vakumlu) pişirme
Bu fonksiyon normal pişirme
sıcaklığından daha düşük bir sıcaklık
kullanır.
SousVide (vakumlu) pişirme
Tavsiyeler
Kaliteli ve taze çiğ gıda kullanın.
Pişirmeden önce gıdayı daima
temizleyiniz. Çiğ yumurta kullanırken
dikkatli olun.
Düşük sıcaklıklar çiğ olarak yenilebilecek
türden gıdalar için uygundur.
60 °C altındaki sıcaklıkları
kullandığınızda gıdayı uzun süre
pişirmeyin.
Alkol içeren malzemeleri vakum paket
yapmadan önce haşlayın.
Vakum torbalarını ızgaranın üstüne yan
yana koyunuz.
Yemeği dolapta 2 – 3 gün
saklayabilirsiniz. Yemeği (buz banyosu
uygulayarak) hızlı bir şekilde soğutun.
Bu fonksiyonu yemeklerden kalanları
yeniden ısıtmak için kullanmayın.
Vakum Paketleme
Sous-vide pişirme için yalnızda vakum
torbaları ve özel vakum yalıtıcı kullanın.
Sadece bu tip vakum makineleri sıvıları
paketleyerek vakumlayabilir.
Vakumlu poşetleri tekrar kullanmayın.
Hızlı daha iyi sonuç almak için vakum
derecesini azamiye getirin.
Vakumlu poşetin güvenle kapatılmasını
sağlamak için, poşetin kapatıldığı
noktanın temiz olmasını sağlayın.
2