•Fırını uzun süre kullanmayacaksanız, su çekmecesi, bağlantı hortumları ve buhar ürete-
cindeki suyu tahliye edin (bkz. "Bakım ve Temizlik" bölümü).
Buharlı Pişirme tabloları için not
• Tablolarda tipik öğünler için veriler yer almaktadır.
•Sıcaklıklar ve süreler sadece bilgi amaçlıdır ve pişirilecek yemeğin malzemelerine, boyu-
tuna, miktarına ve kullanılan pişirme kaplarına bağlıdır.
• Kendi tarifiniz için gereken ayarları bulamıyorsanız hemen hemen aynı tarifi kullanmaya
çalışın.
• Tablolarda aksi önerilmedikçe fırı n soğukken pişirmeye başlayın.
• Tabloda belirtilenlerin aksine, pirinç için su miktarını 1:1,5 - 1:2 oranına çıkarın.
Buhar suyu tablosu
Su çekmecesindeki su miktarı (ml)
Süre
1)
dakika olarak.
400 15 - 25
600 25- 40
800 40 - 50
1) Süreler sadece bilgi amaçlıdır
Tam Buhar / Eko buhar
UYARI
Fonksiyon aktif konumdayken cihaz kapağını açmayın. Yanma riski.
Bu fonksiyon taze ya da dondurulmuş her türlü yiyecek için uygundur. Bu fonksiyon ile seb-
zeler, et, balık, makarna, pilav, mısır, irmik ve yumurta pişirilebilir, ısıtılabilir, buzu çözdürüle-
bilir, suda uzun veya kısa süreli haşlanabilir.
Menülerin pişirilmesi: Tek seferde bir setin tamamını pişirebilirsiniz. Yemeklerin gereğin-
den az veya fazla pişmesini önlemek için pişirme süreleri benzer yemekler seçmeye çalışın.
Her bir malzeme için gereken en yüksek su miktarını kullanın. Yemekleri fırın raflarına uy-
gun pişirme kapları içine koyun. Buharın dolaşabilmesi için kaplar arasında yeterli boşluk
bırakın.
Sterilizasyon
• Bu fonksiyon ile kapları sterilize edebilirsiniz (örneğin biberonlar).
• Temiz kapları 1. seviyedeki rafın ortasına yerleştirin. Kapların kapak k
ısımlarının küçük
bir açıyla aşağı bakmasını sağlayın.
• Çekmeceyi maksimum miktarda suyla doldurun ve 40 dakikaya ayarlayın.
Sebzeler
Yiyecekler Sıcaklık ºC
Su çekmecesin-
deki su miktarı
(ml)
Süre
1)
dakika
cinsinden
Raf konumu
Enginar 96 800 50 - 60 2
Patlıcan 96 450 15 - 25 2
Kullanımlar, tablolar ve ipuçları 5