Franke FMY 99 P BK Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

TR Kullanıcı kılavuzu Pirolitik Fırın
FMY 99 P XS
FMY 99 P BK
DİLLER
TR KULLANICI KILAVUZU ................................................................................................................................................................... 3
TR
3
İÇİNDEKİLER
GENEL BAKIŞ ............................................................................................................................................................................. 4
KONTROL PANELİ ..................................................................................................................................................................... 4
AKSESUARLAR .......................................................................................................................................................................... 5
İŞLEVLER ..................................................................................................................................................................................... 6
DOKUNMATİK EKRANIN KULLANIMI .................................................................................................................................. 7
İLK KULLANIM ........................................................................................................................................................................... 7
GÜNLÜK KULLANIM ................................................................................................................................................................ 9
FAYDALI İPUÇLARI ................................................................................................................................................................. 13
COOKASSIST PİŞİRME TABLOSU ........................................................................................................................................ 18
TEMIZLIK VE BAKIM ...............................................................................................................................................................20
ARIZA TARAMA .......................................................................................................................................................................21
DESTEK ......................................................................................................................................................................................21
4
1. Kontrol panel
2. Fan ve Yuvarlak ısıtma elemanı
(görünmez)
3. Raf kılavuzları
(sevye, fırının ön kısmında
gösterlmştr)
4. Kapak
5. Üst ısıtma elemanı/ızgara
6. Lamba
7. Tanıtım levhası
(çıkarmayın)
8. Alt ısıtma elemanı
(görünmez)
1. AÇIK / KAPALI
Fırını açmak ve kapatmak çn
kullanılır.
2. ANA SAYFA
Ana menüye hızlıca erşmek çn
kullanılır.
3. FAVORİ
Favor şlevlernzn lstesn
çağırmak çn kullanılır.
4. EKRAN
5. ARAÇLAR
Brkaç seçenekten brn seçmek
ve aynı zamanda fırın ayarlarını ve
terchler değştrmek çn kullanılır.
6. İPTAL
Saat, Mutfak Zamanlayıcısı ve
Kontrol Kld dışındak tüm fırın
şlevlern durdurmak çn kullanılır.
1
2 3 4 56
GENEL BAKIŞ
KULLANICI KILAVUZU
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
7
8
6
5
KONTROL PANELİ
TR
5
AKSESUARLAR
TEL RAF DAMLAMA TEPSİSİ FIRIN TEPSİSİ KAYAR KILAVUZLAR
Aksesuar sayısı ve türü, san alınan modele bağlı olarak değşeblr.
Dğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servsten ayrıca satın alınablr.
TEL RAFIN VE DİĞER AKSESUARLARIN TAKILMASI
Kalkık kenarın yukarı baktığından emn olarak, tel rafı,
raf kılavuzlarının üzernde kaydırarak yatay br şeklde
yerleştrn.
Damlama tepss ve pşrme tepss gb dğer
aksesuarlar, tel rafla aynı şeklde yatay olarak takılır.
RAF KILAVUZLARININ ÇIKARILMASI VE YERİNE
TAKILMASI
Raf kılavuzlarını çıkarmak çn, kılavuzları yukarı
kaldırın ve ardından alt kısmını nazkçe çekerek
yuvasından çıkarın: Raf kılavuzları artık çıkarılablr.
Raf kılavuzlarını yerne takmak çn, önce üst
yuvalarına ger takın. Yukarı pozsyonda tutarak,
pşrme bölmesne kaydırın, ardından alçaltarak alt
yuvalarındak konumlarına yerleştrn.
2
1
KAYAR KILAVUZLARIN TAKILMASI VARSA
Raf kılavuzlarını fırından çıkarın ve koruyucu plastğ
kayar kılavuzlardan çıkarın.
Kılavuzun üst klpsn raf kılavuzuna sabtleyn ve
sonuna kadar kaydırın. Dğer klps alçaltarak lgl
konumuna yerleştrn. Kılavuzu sabtlemek çn,
klpsn alt kısmını, raf kılavuzuna sıkıca bastırın.
Kılavuzların serbest hareket edebldğnden emn
olun. Bu adımları, aynı sevyedek dğer raf kılavuzu
çn de tekrarlayın.
tfen dkkat edn: Kayar kılavuzlar, herhang br sevyede
takılablr.
6
MANUEL FONKSİYONLAR
HIZLI ÖN ISITMA
Fırında hızlıca ön ısıtma yapmak çn kullanılır.
GELENEKSEL*
Yalnızca br rafta her türlü yemeğ pşrmek çn
kullanılır.
IZGARA
Bftek, kebap ve soss ızgara yapmak, sebze
ograten pşrmek veya ekmek kızartmak çn
kullanılır. Et ızgara yaparken, pşrme esnasında
çıkan sıvıları toplaması çn tabak kullanılmasını
öneryoruz: Tepsy, tel rafın altındak
sevyelerden herhang brne konumlandırın ve
500 ml çme suyu ekleyn.
TURBO IZGARA
Büyük et parçalarını kızartmak çn kullanılır
(butlar, sığır et kızartma, tavuk). Pşrme
esnasında çıkan sıvıları toplaması çn br
damlama tepss kullanılmasını öneryoruz:
Tavayı, tel rafın altındak sevyelerden herhang
brne konumlandırın ve 500 ml çme suyu
ekleyn.
FANLI HAVA
Brden fazla rafta (en fazla üç) aynı pşrme
sıcaklığı gerektren farklı yyecekler aynı anda
pşrmek çn kullanılır. Bu şlev, farklı yyecekler,
kokuları brbrlerne karıştırmadan pşrmek çn
kullanılablr.
MULTICOOKING İŞLEVLE
Aynı pşrme sıcaklığı gerektren farklı yyecekler
aynı anda dört sevyede pşrmek çn kullanılır.
Bu şlev kurabye, turta, yuvarlak pzza
(dondurulmuş da olablr) pşrmek ve komple
br yemek hazırlamak çn kullanılablr. En y
sonuçlar çn pşrme tablosuna uyun.
ISI YAYMALI PİŞİRME
Etler, ç dolgulu kekler tek br rafta pşrmek
çn kullanılır.
ÖZEL FONKSİYONLAR
BUZ ÇÖZME
Yyeceğn buzunu çözme şlemn
hızlandırmak çndr. Yyeceğ orta rafa
yerleştrn. Dışarıda kurumasını önlemek çn,
yyeceğ ambalajının çnde bırakın.
SICAK TUTMA
Yen pşrlen yemeğ sıcak ve gevrek tutmak
çn kullanılır.
KABARTMA
Tatlı veya tuzlu hamurun en y şeklde
kabarması çn kullanılır. Kabartma kaltesn
korumak çn, şlev, br pşrme çevrmnden
sonra fırın hala sıcak ken etknleştrmeyn.
RAHATLIK
Oda sıcaklığında ya da buzdolabında
saklanmış hazır yyecekler pşrmek çn
(bsküvler, kek karışımı, muffn, makarna
yemekler ve ekmek türü ürünler). Bu şlev,
tüm yemekler hızla ve nazk şeklde pşrr
ve ayrıca halhazırda pşrlmş yyecekler
ısıtmak çn de kullanılablr. Fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez. Ambalajda belrtlen
talmatları yerne getrn.
MAXI COOKING
Büyük et parçalarını (2,5 kg'nn üzernde)
pşrmek çn kullanılır. Her k tarafının da eşt
kızarması çn pşrme sırasında etn çevrlmes
önerlr. Tamamen kurumayı önlemek çn etn
ara sıra kend suyuyla ıslatılması önerlr.
ECO FANLI HAVA*
İç doldurulmuş rostoluk et parçalarını ve et
fletolarını tek br rafta pşrmek çn kullanılır.
Nazk, aralıklı hava dolaşımı sayesnde
yemeğn aşırı kuruması engellenr. Bu ECO
şlev kullanılırken, pşrme sırasında ışık
kapalı kalacaktır. ECO Program kullanarak güç
tüketmn optmze etmek çn, fırının kapağı,
yemek tamamen pşene kadar açılmamalıdır.
DONDURULMUŞ YİYECEKLERİ PİŞİRME
İşlev, 5 farklı türdek hazır dondurulmuş gıdalar
çn deal pşrme sıcaklığını ve modunu otomatk
olarak seçer. Fırına ön ısıtma uygulamak
gerekmez.
COOKASSIST
Bunlar, tüm yyecek türlernn tamamen otomatk
br şeklde pşrlmesn sağlar. Bu şlev en y
şeklde kullanmak çn, lgl pşrme tablosundak
göstergeler takp edn.
* İşlev, 65/2014 sayılı Yönetmelk (AB) uyarınca, enerj
vermllğ beyanı çn referans olarak kullanılmıştır
İŞLEVLER
TR
7
DOKUNMATİK EKRANIN KULLANIMI
Br menü veya lstede geznmek çn:
Öğeler veya değerler arasında geznmek çn
parmağınızı ekranın üzernde kaydırmanız
yeterldr.
Seçmek veya onaylamak çn:
İstedğnz değer veya menü öğesn seçmek
çn ekrana dokunun.
Öncek ekrana ger dönmek çn:
'a dokunun.
Br ayarı onaylamak veya br sonrak ekrana gtmek
çn:
AYARLA veya “İLERİ”ye dokunun.
İLK KULLANIM
Chazı lk açtığınızda ürünü yapılandırmanız
gerekecektr.
Ayarlar sonradan "Araçlar" menüsüne erşmek çn 'e
basarak değştrleblr.
1. DİLİ SEÇİN
Chazı lk açtığınızda dl ve saat ayarlamanız
gerekecek.
Kullanılablr dller lstesnde geznmek çn
parmağınızı ekranın üzernde kaydırın.
Češtna, Český Jazyk
Czech
Dansk
Dansh
Deutsch
German
İstedğnz dle dokunun.
Ελλνικά
Greek, Modern
Englsh
Englsh
Español
Spansh
'e dokunarak br öncek ekrana ger döneblrsnz.
2. AYAR MODUNU SEÇİN
Dl seçtkten sonra, ekran, “MAĞAZA DEMOSU”
(perakendecler çn faydalıdır, yalnızca gösterm
amaçlıdır) veya “İLERİ”ye dokunarak devam etmey
seçmenz çn komut stem verecektr.
Ürünü satın aldığınız çn
teşekkürler!
Ev kullanımı çn kuruluma devam
etmek çn İlerye basın.
MAĞAZA DEMOSU MODU
İLERİ
8
. SAATİN VE TARİHİN AYARLANMASI
Fırınınızı evnzdek ağa bağladığınızda, saat ve tarh
otomatk olarak ayarlanacaktır. Aks halde bunları
manuel olarak ayarlamanız gerekecektr
Saat ayarlamak çn lgl rakamlara dokunun.
09876
54321
Sstem saatn ayarla.
Onaylamak çn AYARLA”ya dokunun.
09876
54321
12:30
24-Saatlk Zaman
AYARLA
Saat ayarladıktan sonra, tarh ayarlamanız
gerekecektr.
Tarh ayarlamak çn lgl rakamlara dokunun.
Onaylamak çn AYARLA”ya dokunun.
4. GÜÇ TÜKETİNİ AYARLAYIN
Fırın, 3 kW'den (16 Amper) yüksek br değere sahp ev
şebekes le uyumlu sevyede elektrk gücü tüketecek
şeklde programlanmıştır: Evnzdek güç sevyes daha
düşük se, bu değer azaltmanız gerekecektr (13 Amper).
Gücü seçmek çn sağdak değere dokunun.
Güç yönetm
13 Amper
16 Amper
İlk kurulumu tamamlamak çn TAMAM”
seçeneğne dokunun.
Ayarlama Tamamlandı
Chazınız şmd ayarlandı ve kullanıma
hazır!
TAMAM
5. FIRINI ISITIN
Yen br fırın, malat esnasında kalmış olablecek
kokular yayablr: Bu tamamen normaldr.
Dolayısıyla yemek pşrmeye başlamadan önce, olası
kokuları gdermek çn fırının ç boş halde ısıtılmasını
öneryoruz.
Fırındak koruyucu karton ambalajlarını veya şeffaf
flmler ve çndek aksesuarları çıkarın.
Fırını yaklaşık br saat 200 °C'de ısıtın.
chazı lk kez kullandıktan sonra odanın havalandırılması
tavsye edlr.
TR
9
GÜNLÜK KULLANIM
1. BİR İŞLEV SEÇİN
Fırını açmak çn, 'e basın veya ekranın
herhang br yerne dokunun.
Ekran, Manuel ve CookAssst İşlevler arasında seçm
yapmanızı sağlar.
İlgl menüye erşmek çn stedğnz ana şleve
dokunun.
20:00
MANUEL
FONKSİYONLAR
COOKASSIST
Lstey ncelemek çn yukarı veya aşağı kaydırın.
İşlev s
GELENEKSEL
FANLI HAVA
IZGARA
ISI YAYMALI
PİŞİRME
İstedğnz şlev dokunarak seçn.
İşlev s
GELENEKSEL
FANLI HAVA
IZGARA
ISI YAYMALI
PİŞİRME
2. MANUEL İŞLEVLERİ AYARLAYIN
İstedğnz şlev seçtkten sonra, ayarlarını
değştreblrsnz. Ekranda, değştrleblecek ayarlar
görüntülenecektr.
SICAKLIK/IZGARA SEVİYE
Önerlen değerlerde geznn ve stedğnz br
tanesn seçn.
Sıcaklık
seç
İLERİ
İşlev tarafından zn verlrse, ön ısıtmayı
etknleştrmek çn
'e dokunablrsnz.
Sıcaklık
seç
İLERİ
SÜRE
Pşrme şlemn manuel olarak yönetmek stersenz,
pşrme süresn ayarlamak zorunda değlsnz.
Zamanlamalı modda, fırın, pşrme şlemn seçtğnz
süre boyunca gerçekleştrr. Pşrme süresnn
sonunda pşrme otomatk olarak durdurulur.
Sürey ayarlamaya başlamak çn, “Pşrme Süresn
Ayarla”ya dokunun .
Pşrme Süresn Ayarla
Sıcaklık
seç
İLERİ
İstedğnz pşrme süresn ayarlamak çn lgl
rakamlara dokunun.
09876
54321
Saat gr
İLERİ
Onaylamak çn “İLERİ”ye dokunun.
3. COOKASSIST İŞLEVLENİ AYARLAYIN
COOKASSIST şlevler, lstede gösterlenler arasından
seçm yaparak, çok çeştl yemekler hazırlamanızı
sağlar. Brçok pşrme ayarı, en y sonuçları elde
etmek üzere chaz tarafından otomatk olarak seçlr.
Lsteden br yemek tarf seçn.
İşlevler, "COOKASSIST FUNCTION" (COOKASSIST İŞLEVİ)
menüsünde yyecek kategorlerne (lgl tablolara bakın) ve
“COOKASSIST PRO” menüsünde yemek tarf özellklerne göre
görüntülenr.
Br şlev seçtkten sonra, mükemmel sonuca
ulaşmak çn pşrmek stedğnz yemeğn
özellklern (mktar, ağırlık vs.) belrtmenz
yeterldr.
Pşrme şlemnde sz yönlendrmes çn ekranda
verlen talmatları zleyn.
10
4. BAŞLANGIÇ SAATİ GECİKMESİNİ AYARLAYIN
Br şlev başlatmadan önce pşrmey
gecktreblrsnz: İşlev, daha önceden seçtğnz
saatte başlayacaktır.
Gereksnm duyduğunuz başlangıç saatn
ayarlamak çn “GECİKME” ye dokunun.
PİŞİRME TALİMATI:
Yalnızca br rafta her türlü yem
pşrmek çn kullanılır.
Yyeceğ sevye 3'e yerleştrn.
Tava le tel rafı veya tepsy
kullanın.
GECİKME
Geleneksel
BAŞLAT
İstenen geckmey ayarladıktan sonra, bekleme
süresn başlatmak çn “GECİKMELİ BAŞLATMA”ya
dokunun.
Yemeğ fırına yerleştrn ve kapağı kapatın:
İşlev, hesaplanan süre sonunda otomatk olarak
başlatılacaktır.
Çevrmn ayarlanması sırasında ön ısıtma seçlrse, geckme
seçeneğ devre dışı bırakılacakr.
İşlev hemen etknleştrmek ve programlanan
geckme süresn ptal etmek çn
'a dokunun.
5. İŞLEVİ BAŞLATIN
Ayarları yapılandırdıktan sonra, şlev
etknleştrmek üzere “BAŞLAT”a dokunun.
Ayarlı değerler, pşrme sırasında değştrmek stedğnz
değere dokunarak herhang br zamanda değştreblrsnz.
Fırın sıcaksa ve şlev belrl br maksmum sıcaklık gerektryorsa,
ekranda br mesaj görüntülenecektr.
Etkn şlev herhang br zamanda durdurmak
çn 'e basın veya süre değerne dokunun ve
ardından “STOP” (DURDUR) seçeneğn seçn.
6. ÖN ISITMA
Daha önceden etknleştrldyse, şlev başlatıldığında
ekranda ön ısıtma aşamasının durumu görüntülenr.
Başlangıçtan tbaren
00:00:15
GELENEKSEL
Ön ısıtma
200°C
AYARLA
PİŞİR
SAAT
Bu aşama bttğnde, sesl br snyal duyulacak
ve fırının ayarlanan sıcaklığa ulaştığı ekranda
gösterlecektr.
Ön Isıtma Tamamlandı
Yyeceğ yerleştrn
TAMAMLANDI
Kapağı açın.
Yemeğ fırına yerleştrn.
Kapağı kapatın ve pşrme otomatk olarak devam
edecektr.
Ön ısıtma btmeden yemeğn fırına verlmes, nha pşrme
sonucunu olumsuz etkleyeblr. Ön ısıtma aşamasında kapağın
açılması durumunda, aşama duraklatılacaktır. Pşrme süres, ön
ısıtma aşamasını çermez.
7. PİŞİRMEYİ DURAKLATMA
Bazı COOKASSIST şlevler, pşrme sırasında yemeğ
çevrmenz gerektrecektr. Sesl br snyal duyulacak
ve yapılması gereken şlem ekranda gösterlecektr.
Kapağı açın.
Ekranda komut verlen şlem gerçekleştrn.
Kapağı kapatın ve pşrme otomatk olarak devam
edecektr.
Pşrme sona ermeden önce, fırın, aynı şeklde yemeğ
kontrol etmenz çn komut vereblr.
Sesl br snyal duyulacak ve yapılması gereken şlem
ekranda gösterlecektr.
Yemeğ kontrol edn.
Kapağı kapatın ve pşrme otomatk olarak devam
edecektr.
8.ŞİRME SONU
Sesl br snyal duyulacak ve ekranda pşrmenn
tamamlandığı gösterlecektr.
Bazı şlevlerle, pşrme sona erdğnde, yemeğn
üstünü daha fazla esmerleştreblr, pşrme süresn
uzatablr veya şlev favorlere kaydedeblrsnz.
hazır durumdan bu yana 00:01
GELENEKSEL
Pşrme
200°C
ZAMANLAYICI
TAMAMLANDI
Favor olarak kaydetmek çn 'a dokunun.
Beş dakkalık br üstünü kızartma çevrmn
başlatmak çn, “Ekstra Esmerleştrme seçeneğn
seçn.
Pşrme süresn uzatmak çn
'a dokunun.
TR
11
9. FAVORİLER
Favorler özellğ, favor yemek tarfnze yönelk fırın
ayarlarını saklar.
Fırın, en çok kullanılan şlevler otomatk olarak tar. Belrl
sayıdak kullanımdan sonra, şlev favorlernze eklemenz
yönünde komut stem verlecektr.
İŞLEVİN KAYDEDİLMESİ
Br şlev sona erdğnde,
seçeneğne dokunarak
favor olarak kaydedeblrsnz. Bu, aynı ayarları
koruyarak, lerde hızlı br şeklde kullanablmenz
sağlayacaktır.
Ekran; kahvaltı, öğle yemeğ, aperatf ve akşam
yemeğn çeren 4 adede kadar favor yemek saat
belrterek şlev kaydetmenz sağlar.
En az brn seçmek çn smgelere dokunun.
1. İnce pzza
FAVORİ
DÜZENLE
İşlev kaydetmek çn “FAVORİ OLARAK KAYDETe
dokunun.
1. İnce pzza
FAVORİ
DÜZENLE
KAYDETTİKTEN SONRA
Favorler menüsünü görüntülemek çn
'e basın:
İşlevler farklı yemek saatlerne göre ayrılacak ve bazı
önerler sunulacaktır.
İlgl lsteler görüntülemek çn yemek smgesne
dokunun
Öğle Yemeğ Favorler
İNCE PİZZA
Başka br şey m arıyorsunuz?
ağıdak önerlere göz atın.
Komut stem verlen lstede geznn.
İstedğnz yemek tarf veya şleve dokunun.
Pşrmey etknleştrmek çn “BAŞLAT”a dokunun.
AYARLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ
Favor ekranında, terchlernze göre özelleştrmek çn
her br favorye br resm veya sm ekleyeblrsnz.
Değştrmek stedğnz şlev seçn.
“DÜZENLE”ye dokunun.
Değştrmek stedğnz özellğ seçn.
“İLERİ”ye dokunun: Ekranda yen özellkler
görüntülenecektr.
Değşklklernz onaylamak çn “KAYDETe
dokunun.
Favorler ekranında, kaydettğnz şlevler slmenz de
mümkündür:
İşlevn üzerndek
'e dokunun.
“KALDIR”a dokunun.
Çeştl yemeklern gösterldğ zamanı da
ayarlayablrsnz:
'e basın.
Terchler seçn.
“Zamanlayıcılar ve Tarhler seçn.
“Yemek Sürelernze dokunun.
Lstede geznerek, lgl saate dokunun.
Değştrmek çn lgl yemeğn üzerne dokunun.
Br zaman dlm yalnızca br yemek le kombne edleblr.
10. ARAÇLAR
"Araçlar" menüsünü herhang br zamanda açmak çn
'e basın.
Bu menü, çok sayıda seçenek arasından seçm
yaparak, aynı zamanda ürüne veya ekrana lşkn
ayarları veya terchler değştrmenz sağlar.
Araçlar
Mutfak
Zamanlayıcısı
Işık Kend Kendn
Temzleme
MUTFAK ZAMANLAYICISI
Bu şlev, br pşrme şlevn kullanırken veya süre
tutmak üzere tek başına etknleştrleblr.
Zamanlayıcı başlatıldıktan sonra şleve herhang
br müdahalede bulunmadan bağımsız olarak ger
saymaya devam edecektr.
Zamanlayıcı etknleştrldkten sonra, br şlev
seçmenz ve etknleştrmenz de mümkündür.
Zamanlayıcı, ekran üst sağ köşesnde ger sayımı
sürdürecektr.
Mutfak zamanlayıcısını ger almak veya değştrmek
çn:
'e basın.
'a dokunun.
Zamanlayıcı seçlen sürey ger saymayı btrdğnde
sesl br snyal duyulacak ve bu durum ekranda
gösterlecektr.
Zamanlayıcıyı ptal etmek çn “KALDIR” a dokunun.
Zamanlayıcıyı tekrar ayarlamak çn YENİ
ZAMANLAYICI AYARLA”ya dokunun.
IŞIK
Fırının lambasını açmak veya kapatmak çn kullanılır.
12
PİROLİTİK TEMİZLİK
Çok yüksek sıcaklıkta br çevrm kullanarak, pşrme
sırasındak sıçramaları ortadan kaldırmak çn
kullanılır. Farklı süreler bulunan üç adet kend
kendn temzleme çevrm mevcuttur: Yüksek, Orta,
Düşük. Daha kısa olan çevrmn düzenl aralıklarla,
tam çevrmn se yalnızca fırın çok krl ken
kullanılmasını öneryoruz.
Proltk temzlk çevrm esnasında fırına
dokunmayın.
Proltk temzlk çevrm sırasında ve sonrasında
çocukları ve hayvanları fırından uzak tutun (odayı
tamamen havalandırana kadar).
İşlev etknleştrmeden önce, tüm aksesuarları -
raf kılavuzları dahl - fırından çıkarın. Eğer fırın
br ocağın altına monte edlmşse, kend kendn
temzleme çevrm esnasında tüm brülörlern veya
elektrkl sıcak plakaların kapatılmış olduğundan
emn olun.
Optmum temzlk sonuçları çn, proltk temzlk
şlevn kullanmadan önce, ç hazne çersndek
aşırı kalıntıları temzleyn ve ç kapak camını
temzleyn.
İhtyaçlarınıza göre mevcut çevrmlerden brn
seçn.
Seçlen şlev etknleştrmek çn “BAŞLAT”a
dokunun. Fırın kend kendn temzleme çevrmn
başlatacak ve bu sırada kapak otomatk olarak
kltlenecektr: ekranda, devam eden çevrmn
durumunu belrten br ger sayımla brlkte, br
uyarı mesajı görülür.
Çevrm tamamlandığında, kapak, fırının çndek
sıcaklık kabul edleblr güvenl br sevyeye ger
dönene kadar kltl kalır.
Çevrm seçldkten sonra, otomatk temzlemenn başlangıcını
ertelemek mümkündür. İlgl paragrafta belrtldğ şeklde btş
zamanını ayarlamak çn “GECİKME” seçeneğne dokunun.
SESSİZ
Tüm sesler ve alarmları sessze almak veya sesn
açmak çn smgeye dokunun.
KONTROL KİLİDİ
“Kontrol Kld”, dokunmatk yüzeydek düğmeler
kltleyerek, bunlara yanlışlıkla basılmasını önlemenz
sağlar.
Kld etknleştrmek çn:
smgesne dokunun.
Kld devre dışı bırakmak çn:
Ekrana dokunun.
Görüntülenen mesajı hızlıca yukarı kaydırın.
Kontrol Kld
Ürün kltl.
Kld açmak çn yukarı
kaydırın.
DAHA FAZLA MOD
Şabat modunu seçmek ve Güç Yönetmne erşm
sağlamak çn kullanılır.
Şabat modu, devreden çıkarılana kadar fırını fırında pşrme
modunda tutar. Şabat Modu etknleştrldğnde, yalnızca alt ve
üstten ısıtma çevrm çalışır. Dğer tüm pşrme ve temzleme
çevrmler devre dışı bırakılır. Hçbr uyarı ses duyulmaz ve
ekranda hçbr sıcaklık değşm gösterlmez. Fırın kapağı
açıldığında ya da kapatıldığında, fırın lambası yanmaz ya da
sönmez, ve ısıtma elemanları hemen açılmaz ya da kapanmaz.
Devreden çıkararak Şabat modundan çıkmak çn,
veya
'ye basın ve ardından ekrana 3 sanye boyunca basın.
TERCİHLER
Çeştl fırın ayarlarını değştrmek çn kullanılır.
BİLGİ
“Mağaza Demosu Modu”nu kapatmak, ürünü sıfırlamak ve
ürün hakkında daha fazla blg almak çn kullanılır.
TR
13
FAYDALI İPUÇLARI
ŞİRME TABLOLARI NASIL OKUNMALIDIR
Tablolarda aşağıdakler lstelenmektedr: yemek
tarfler, gerekyorsa ön ısıtma, sıcaklık (°C), ızgara
sevyes, pşrme süres (dakka), aksesuarlar ve
pşrme çn önerlen sevye.
Pşrme süreler yemeğn fırına konulduğu
andan tbaren başlar, ön ısıtma (gerekrse) harç
tutulmuştur.
Pşrme sıcaklıkları ve süreler yaklaşık olarak
verlmştr ve yemeğn mktarına ve kullanılan
aksesuar türüne göre değşr. İlk başta önerlen en
düşük değerler kullanın, eğer yemek yeternce
pşmezse o zaman yüksek değerlere geçn.
Verlen aksesuarları kullanın ve koyu renkl metal kek
kaplarını ve fırın tepslern terch edn. Ayrıca ateşe
dayanıklı (payreks) veya kumlu taştan yapılmış tava
ve aksesuarlar da kullanablrsnz, ancak bunlarda
pşrme sürelernn braz daha uzun olacağını
unutmayın. En y sonuçları elde etmek çn, pşrme
tablosunda aksesuar seçm (chazla brlkte verlenler)
ve bunların hang raflara konulacağına lşkn
tavsyelere dkkatlce uyun.
GELENEKSEL
Fırının ç kısmında üst ve altta bulunan ısıtma
elemanları fırının çn eşt şeklde ısıtır.
3. rafı kullanın. Pzza, tatlı tartlar ve sıvı dolgulu
tatlılar pşrmek çn, 1. veya 2. rafı kullanın.
Yyeceğ çne koymadan önce fırını ısıtın.
Bu şlev, yalnızca tek br raf üzernde lezzetl tatlılar
pşrmek çn en y pşrme modudur.
Koyu renkl metal kek kalıpları kullanın ve bunları
dama chazla brlkte verlen tel rafın üzerne
koyun. Fırın le verlen tepsler kullanırken, en y
sonuçları elde etmek ve enerj tasarrufu sağlamak
çn, kullanmadığınız dğer tüm aksesuarları fırından
çıkarın.
Br kekn pşp pşmedğn anlamak çn kekn
ortasına tahta br kürdan batırın. Eğer kürdan dışarıya
temz çıkarsa keknz pşmş demektr.
Eğer yapışmaz kek kalıbı kullanıyorsanız kenarlarını
yağlamayın, yoksa kek kenarlarda eşt şeklde
kabarmayablr.
Eğer kek pşrme sırasında çökerse, br dahak
sefere daha düşük br sıcaklık ayarlayın; ayrıca kek
karışımındak sıvı mktarını azaltablr ve daha yavaş
karıştırablrsnz.
Sırt yüzgec kolayca sıyrıldığında balık pşmş
demektr. Daha büyük balık hazırlarken ble, belrtlen
en düşük sıcaklığı seçerek başlayın. Genelde, balık ne
kadar büyükse sıcaklık o kadar daha düşük olmalı ve
bu nedenle pşrme süres de daha uzun olmalıdır.
Yemek tarf Ön ısıtma Sıcaklık (°C) Pşrme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Mayalı kekler / Sünger kek Evet 170 30 - 50
2
Kurabyeler / Çörek Evet 150 20 - 40
3
Küçük kekler / Muffn Evet 170 20 - 40
3
Profterol çöreğ Evet 180 - 200 30 - 40
3
Beze Evet 90 110 - 150
3
Pzza / Ekmek / İtalyan ekmeğ Evet 190 - 250 15 - 50
2
Dondurulmuş pzza Evet 250 10 - 15
3
Mlföy tatlısı / Mlföy krakerler Evet 190 - 200 20 - 30
3
Lazanya / Pde / Fırında makarna / Sgara böreğ Evet 190 - 200 45 - 65
3
Kuzu / Dana / Sığır / Domuz 1 kg Evet 190 - 200 80 - 110
3
Tavuk / Tavşan / Ördek 1 kg Evet 200 - 230 50 - 100
3
Hnd / Kaz 3 kg Evet 190 - 200 80 - 130
2
Fırında balık / kağıtta (fleto, bütün) Evet 180 - 200 40 - 60
3
14
IZGARA
Üst ısıtma elemanı, ızgara şlem sırasında en y
sonuçları sağlar. Yyeceğ 4. veya 5. rafa yerleştrn.
Et ızgara yaparken, pşrme esnasında çıkan sıvıları
toplaması çn damlama tepssn kullanın. İçne
yaklaşık 500 ml çme suyu ekleyerek 3./4. rafta
konumlandırın. Fırına ön ısıtma uygulamak gerekmez.
Pşrme şlem sırasında, fırının kapağı kapalı
tutulmalıdır.
Et ızgarada pşrmek stersenz, her yernn eşt
oranda pşmes çn her yernden eşt kalınlıkta
kesmelsnz. Çok kalın et parçalarının pşmes daha
uzun sürer.
Etn dışının yanmasını önlemek çn, tel rafın
konumunu alçaltarak, et ızgaradan daha uzağa
alın. Pşrme şlemnn yarısına gelndğnde yemeğ
çevrn.
Etn pşme sularını toplamak çn, etn konulduğu
ızgaranın hemen altına, çne yarım ltre çme suyu
konulmuş br damlama tepss yerleştrlmes önerlr.
Gerektkçe su ekleyn.
Yemek tarf Ön ısıtma Izgara Sevyes Pşrme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Tost 3 (ksek) 3 - 6
5
Balık fleto / Bftek 2 (Orta) 20 - 30
4
3
Soss / Kebap / Przola / Hamburger 2 - 3 (Orta - Yüksek) 15 - 30
5
4
TURBO IZGARA
Bu şlevde, üst ısıtma elemanı ve fan aynı anda
etknleştrlr.
Pşrme esnasında çıkan sıvıları toplaması çn
damlama tepssn kullanın. İçne 500 ml çme suyu
ekleyerek 1./2. rafta konumlandırın. Fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez. Pşrme şlem sırasında fırın
kapağı kapalı tutulmalıdır.
Yyeceğ, pşrme süresnn üçte ksne geldğnzde
çevrn.
Pşrlecek parça etn büyüklüğüne uygun olan
herhang br fırın tepss veya ateşe dayanıklı (payreks)
kap kullanın. Przola türü etlerde, kabın çne braz
et suyu eklemenz ve lezzet katması çn pşrme
sırasında ara sıra bu suyu etn üzernde gezdrmenz
önerrz. Et pşnce, 10-15 dakka daha fırında bekletn
veya alümnyum folyoya sarın.
Yemek tarf Ön ısıtma Izgara Sevyes Pşrme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Tavuk kızartma 1-1,3 kg 2 (Orta) 55 – 70
2
1
Kuzu budu / İnck 2 (Orta) 60 - 90
3
Fırın patates 2 (Orta) 35 - 55
3
Sebze graten 3 (ksek) 10 - 25
3
AKSESUARLAR
Tel Raf
rın tepss veya tel
rafın üzernde
kek kalıbı
Damlama tepss /
Pşrme tepss
veya tel rafın üzernde
fırın tepss
Damlama tepss /
Pşrme tepss
İçersne 500 ml su
konulmuş damlama
tepss
TR
15
FANLI HAVA
Yuvarlak ısıtma elemanı ve fan aynı anda etknleştrlr.
Arka duvardak fan, sıcak havayı fırın çersnde eşt
şeklde dağıtır.
“Fanlı Hava fonksyonunu kullanarak, aynı pşrme
sıcaklığını gerektren farklı yemekler aynı anda
(örneğn: balık veya sebze) farklı rafları kullanarak
pşreblrsnz. Daha az pşrme süres gerektren
yemeğ çıkarın ve daha uzun süre gerektren yemeğ
fırında tutmaya devam edn.
Yalnızca br raf üzernde pşrmek çn 4. rafı, k raf
üzernde pşrmek çn 1. ve 4. rafı, üç raf üzernde
pşrmek çn 1., 3. ve 5. rafları kullanın. Metal kek
kaplarını her zaman tel raf üzerne yerleştrn.
Pşrmeden önce fırında ön ısıtma yapın.
Eşt kızarma sağlamak çn, hamurun tüm kısımlarının
aynı kalınlıkta olduğundan emn olun.
Pzza pşrrken, pzzanın altının çıtır çıtır olması
çn tepsler haffçe yağlayın. Mozzarellayı, pşrme
süresnn üçte ksne geldğnzde pzzanın üzerne
serpn.
Yemek tarf Ön ısıtma Sıcaklık (°C) Pşrme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Mayalı kekler / Sünger kek
Evet 170 30 - 50
2
Evet 160 30 - 50
4
1
Dolgulu kekler (cheesecake, strudel, elmalı tart) Evet 160 - 200 35 - 90
4
1
Kurabyeler / Çörek
Evet 140 30 - 50
4
Evet 140 30 - 50
4
1
Evet 135 40 - 60
5
3
1
Küçük kekler / Muffn
Evet 150 30 - 50
4
Evet 150 30 - 50
4
1
Evet 150 40 - 60
5
3
1
Profterol çöreğ
Evet 180 - 190 35 - 45
4
1
Evet 180 - 190 35 - 45 *
5
3
1
Beze
Evet 90 130 - 150
4
1
Evet 90 140 - 160 *
5
3 1
Pzza / Ekmek / İtalyan ekmeğ Evet 190 - 230 20 - 50
4
1
Pzza (İnce, kalın, focacca) Evet 220 - 240 25 - 50 *
5
3 1
Dondurulmuş pzza
Evet 250 10 - 20
4
1
Evet 220 - 240 15 - 30
5
3 1
Tuzlu kekler (sebzel turta, kş)
Evet 180 - 190 45 - 60
4
1
Evet 180 - 190 45 - 70 *
5
3 1
Mlföy tatlısı / Mlföy krakerler
Evet 180 - 190 20 - 40
4
1
Evet 180 - 190 20 - 40 *
5
3 1
Lazanya & Et Evet 200 50 - 100 *
4
1
Et ve Patates Evet 200 45 - 100 *
4
1
Balık & Sebze Evet 180 30 - 50 *
4
1
* Tahmn süre: Kşsel terche göre yemekler fırından farklı zamanlarda çıkarılablr.
16
MULTICOOKING
Yemek tarf Yemek Ön ısıtma Sıcaklık (°C) Pşrme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Kurabyeler Kurabyeler Evet 135 50 - 70
5
4 3 1
Turtalar Turtalar Evet 170 50 - 70
5
4 3 1
Yuvarlak pzzalar
Yuvarlak
Pzza
Evet 210 40 - 60
5
4 2 1
Komple yemek:
Meyvel tart (sevye 5)
sebze kızartma (sevye 4)
lazanya (sevye 2)
et parçaları (sevye 1)
Cook 4
menüsü
Evet 190 40 - 120
5
4 2 1
ISI YAYMALI PİŞİRME
Bu şlev, kşler ve sebze tartları ya da cheesecake ve
meyvel tart gb ıslak dolgulu tatlılarda kullanın.
Yüksek su çerğne sahp yyecekler pşrmek çn de
dealdr. Fan ısıyı fırın çersnde eşt olarak dağıtır.
Bu da sabt br sıcaklık ve daha eşt pşen yyecekler
sağlarken, üstünü kıtır br hale getrr ve çndek nem
korur, böylece ekmeklern daha kıtır olmasını sağlar.
3. ya da 2. rafı kullanın. Yyeceğ fırına yerleştrmeden
önce ön ısıtmanın tamamlanmasını bekleyn.
Eğer hamur şnn tabanı ıslaksa, rafı alçaltın ve ç
dolgusunu eklemeden önce kekn altına bsküv
kırıkları serpn.
Yemek tarf Ön ısıtma Sıcaklık (°C) Pşrme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Dolgulu kekler (cheesecake, strudel, elmalı tart) Evet 160 - 200 30 - 85
3
Tuzlu kekler (sebzel turta, kş) Evet 180 - 190 45 - 55
3
Sebze dolmaları (domates, kabak, patlıcan) Evet 180 - 200 50 - 60
2
MAXI COOKING
Bu şlev büyük et parçalarını (2,5 kg'nn üzernde)
pşrmek çn çok kullanışlıdır. Daha eşt kızarma çn
pşrme sırasında etn çevrlmes önerlr. Tamamen
kurumayı önlemek çn etn ara sıra kend suyuyla
ıslatılması önerlr.
Parçaların büyüklüğüne bağlı olarak 1. veya 2.
rafı kullanın. Pşrme öncesnde fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez.
Przola türü etlerde, kabın çne braz et suyu
eklemenz ve lezzet katması çn pşrme sırasında
ara sıra bu suyu etn üzernde gezdrmenz önerrz.
Et pşnce, 10-15 dakka daha fırında bekletn veya
alümnyum folyoya sarın.
Et çok yağsız se, örneğn braz sıvı ekleyn, etn
üzerne yağ serpn ya da et domuz pastırması şertler
le sarın.
Kızaran et çevrrken, öncelkle kabuklu kısmının alta
geldğnden emn olun.
Yemek tarf Ön ısıtma Sıcaklık (°C) Pşrme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Kabuklu domuz kızartması 2 kg 170 110 - 150
2
AKSESUARLAR
Tel Raf
rın tepss veya tel
rafın üzernde
kek kalıbı
Damlama tepss /
Pşrme tepss
veya tel rafın üzernde
fırın tepss
Damlama tepss /
Pşrme tepss
İçersne 500 ml su
konulmuş damlama
tepss
TR
17
ECO FANLI HAVA
3. sevyey kullanmanız tavsye edlr. Fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez.
Yemek tarf Ön ısıtma Sıcaklık (°C) Pşrme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
İç doldurulmuş rostoluk et parçaları 200 80 - 120 *
3
Et parçaları (tavşan, tavuk, kuzu) 200 50 - 100 *
3
* Tahmn süre: Kşsel terche göre yemekler fırından farklı zamanlarda çıkarılablr.
KABARTMA
Hamuru fırına koymadan önce üzern neml br bezle
kapatmak her zaman en ysdr. Bu şlevle hamurun
kabarma süres, oda sıcaklığına (20-25°C) göre üçte
br oranında kısalmaktadır.
1 klo pzza hamurunun kabarma süres br saat
cvarındadır.
WARM KEEPING SICAK TUTMA
Sıcak tutma şlev pşrlmş yemekler sıcak tutmanızı
sağlar. Bu şlev buharlaşma olmasını önler ve pşrme
bölmesnn temzlenmes htyacını ortadan kaldırır.
Pşrlmş yemeklern k saatten daha uzun süre sıcak
tutulması önerlmez.
Bazı yyeceklern sıcak tutuldukları süre boyunca
pşmeye devam ettğn unutmayın: Kurumalarını
önlemek çn gerekyorsa üstlern kapatın.
BUZ ÇÖZME
Kaynatılmış yyecekler, türlüler ve et bazlı soslar buz
çözme şlem sırasında ara sıra karıştırılırsa daha
kısa sürede çözülür. Buzları çözüldükçe yyecekler
brbrnden ayırın: ayrılan kısımların buzu daha hızlı
çözülecektr.
18
AKSESUARLAR
Tel Raf
rın tepss veya tel
rafın üzernde
kek kalıbı
Damlama tepss /
Pşrme tepss
veya tel rafın üzernde
fırın tepss
Damlama tepss /
Pşrme tepss
İçersne 500 ml su
konulmuş damlama
tepss
Gıda kategorler Sevye ve Aksesuarlar Mktar Pşrme Blgler
GÜVEÇ &
FIRINDA MAKARNA
Taze Lazanya
2
500 - 3000 g
Favor tarfnze göre hazırlayın. Üzerne beşamel sos dökün
ve üstünün mükemmel kızarması çn peynr serpn
Donmuş Lazanya
2
500 - 3000 g
ET
Sığır et
Rozbf
3
600 - 2000 g
Üstüne fırça le yağ sürün ve tuz ve bberle ovalayın. Terch
ettğnz şeklde sarımsak ve baharatlarla terbyeleyn.
Pşrme sonrasında kesmeden önce en az 15 dakka
dnlenmeye bırakın
Hamburger
5
4
1,5 - 3 cm
Pşrmeden önce üstüne fırça le sıvıyağ sürün ve tuz serpn.
Pşrme süresnn 3/5'ünde çevrn.
Domuz
Domuz Kızartma
3
600 - 2500 g
Domuz Przola
5
4
500 - 2000 g
Pşrmeden önce üstüne fırça le sıvıyağ sürün ve tuz serpn.
Pşrme süresnn 2/3'ünde çevrn
Tavuk
Tavuk Kızartma
2
600 - 3000 g
Üzerne fırça le yağ sürün ve terch ettğnz şeklde
terbyelendrn. Tuz ve bberle ovalayın. Göğüs tarafı yukarı
bakacak şeklde fırına yerleştrn
Fleto / Göğüs
5
4
1 - 5 cm
Pşrmeden önce üstüne fırça le sıvıyağ sürün ve tuz serpn.
Pşrme süresnn 2/3'ünde çevrn
Et yemekler
Kebap
5
4
br ızgara
Pşrmeden önce üstüne fırça le sıvıyağ sürün ve tuz serpn.
Pşrme süresnn 1/2'ünde çevrn
Soslar ve Soss
5
4
1,5 - 4 cm
Tel rafın üzernde eşt olarak dağıtın. Çatlamamaları çn
sossler br çatalla deln.
Pşrme süresnn 2/3'ünde çevrn
FISH (BALIK)
Taze Fleto
3
2
0,5 - 3 cm
Üstüne fırça le yağ sürün ve tuz ve bberle ovalayın. Terch
ettğnz şeklde sarımsak ve baharatlarla terbyeleyn
Dondurulmuş Fleto
3
2
0,5 - 3 cm
Izgara denz
mahsuller
Denz tarağı
4
br teps
Ekmek kırıntılarıyla üstünü kaplayın ve yağ, sarımsak, bber
ve maydanoz le çeşnlendrn
Mdye Graten
4
br teps
Üstüne fırça le yağ sürün ve tuz ve bberle ovalayın. Terch
ettğnz şeklde sarımsak ve baharatlarla terbyeleyn
Kardes
4
3
br teps
Jumbo kardes
4
3
br teps
SEBZELER
Kızarmış
Sebzeler
Patates
3
500 - 1500 g
Parçalar halnde kesn, fırına yerleştrmeden önce yağ ve tuz
le terbyelendrn ve baharatlarla lezzetlendrn
Dolmalar
3
her br 100 - 500
g
Üstüne fırça le yağ sürün ve tuz ve bberle ovalayın. Terch
ettğnz şeklde sarımsak ve baharatlarla terbyeleyn
Dğer Sebzeler
3
500 - 1500 g
Graten Sebze
Patates
3
1 teps
Parçalar halnde kesn, fırına yerleştrmeden önce yağ ve tuz
le terbyelendrn ve baharatlarla lezzetlendrn
Domates
3
1 teps
Ekmek kırıntılarıyla üstünü kaplayın ve yağ, sarımsak, bber
ve maydanoz le çeşnlendrn
Bberler
3
1 teps
Favor tarfnze göre hazırlayın. Üstünün mükemmel
kızarması çn peynr serpn
Brokol
3
1 teps
Favor tarfnze göre hazırlayın. Üzerne beşamel sos dökün
ve üstünün mükemmel kızarması çn peynr serpn
Karnabahar
3
1 teps
Dğer
3
1 teps
COOKASSIST PİŞİRME TABLOSU
TR
19
AKSESUARLAR
Tel Raf
rın tepss veya tel
rafın üzernde
kek kalıbı
Damlama tepss /
Pşrme tepss
veya tel rafın üzernde
fırın tepss
Damlama tepss /
Pşrme tepss
İçersne 500 ml su
konulmuş damlama
tepss
Gıda kategorler Sevye ve Aksesuarlar Mktar Pşrme Blgler
TUZLU KEKLER
2
800 - 1200 g
Hamuru 8-10 porsyonluk br pasta tabağının çersne yayın
ve br çatalla deln, Hamuru favor tarfnze göre doldurun
EKMEK
Küçük Ekmekler
3
her br 60 - 150 g
Favor beyaz ekmek tarfnze göre hamuru hazırlayın.
Kabartmadan önce küçük yuvarlaklar halne getrn.
Kabartmak çn fırının özel şlevn kullanın
Kalıpta Somun Sandvç
2
her br 400 - 600
g
Favor beyaz ekmek tarfnze göre hamuru hazırlayın.
Kabarmadan önce br somun kabına yerleştrn. Kabartmak
çn fırının özel şlevn kullanın
Büyük Ekmek
2
700 - 2000 g
Favor tarfnze göre hamuru hazırlayın ve pşrme tepssne
yerleştrn
Baget ekmeğ
3
her br 200 - 300
g
Favor beyaz ekmek tarfnze göre hamuru hazırlayın.
Kabartmadan önce küçük baget ekmekler halne getrn.
Kabartmak çn fırının özel şlevn kullanın
PİZZA
İnce Pzza
2
yuvarlak - teps
150ml su, 15g yaş maya, 200-225g un, yağ ve tuz le br pzza
hamuru hazırlayın. İlgl fırın şlevn kullanarak kabartın.
Hamuru haffçe yağlanmış br pşrme tepssnde açın.
Domates, mozzarella ve jambon gb malzemeler ekleyn
Kalın Pzza
2
yuvarlak - teps
Dondurulmuş Pzza
2
1 - 4 katman Ambalajından çıkartın. Tel rafın üzernde eşt olarak dağıtın
4
1
5 3
1
5 4 2 1
KEKLER & HAMUR İŞİ
Kalıpta Sünger Kek
2
500 - 1200 g
500-900g yağsız sünger kek hamuru hazırlayın. Kaplanmış
ve yağlanmış pşrme tavasına dökün
Pasta, kek,
kremalı turta
Kurabyeler
3
200 - 600 g
500g un, 200g tuzlu tereyağı, 200g şeker ve 2 yumurta
kullanarak br ölçü hazırlayın. Meyve özü le çeşnlendrn.
Soğumaya bırakın. Hamuru eşt br şeklde yayın ve terch
ettğnz şekl vern. Kurabyeler br pşrme tepssne dzn
Kruvasan (taze)
3
br teps
Pşrme tepss üzernde eşt olarak dağıtın. Servs etmeden
önce soğumaya bırakın
Şu Hamuru
3
br teps
Kalıpta Turtalar
3
400 - 1600 g
500g un, 200g tuzlu tereyağı, 200g şeker ve 2 yumurta
kullanarak br ölçü hazırlayın. Meyve özü le çeşnlendrn.
Soğumaya bırakın. Hamuru eşt br şeklde yayın ve kalıbın
çnde kat vern. Pşrmek çn marmelatla doldurun
Strudel
3
400 - 1600 g
Küp doğranmış elma, dolmalık fıstık, tarçın ve muskattan
oluşan br karışım hazırlayın. Br tavaya br mktar tereyağı
koyup şeker serpn ve 10-15 dakka pşrn. Br hamur
şeklnde rulo halne getrn ve dış kısmını katlayın
20
TEMİZLİK VE BAKIM
Herhang br bakım veya temzlk
şlem yapmadan önce fırının
soğuduğundan emn olun.
Buharlı temzleycler
kullanmayın.
Chazın yüzeylerne zarar
verebleceklernden, bulaşık
tel, aşındırıcı tel veya aşındırıcı/
korozf temzlk maddeler
kullanmayın.
Koruyucu eldven takın.
Herhang br bakım şlem
gerçekleştrlmeden önce, bu
fırın şebeke elektrk kaynağından
ayrılmalıdır.
DIŞ YÜZEYLER
Yüzeyler neml br mkrofber bezle temzleyn.
Çok krl se, brkaç damla pH açısından nötr
deterjan damlatın. Kuru br bezle slerek kurulayın.
Korozf veya aşındırıcı deterjanlar kullanmayın. Bu
tür ürünlerden herhang br dkkatszlk sonucu
chazın yüzeyler le temas ederse, derhal neml br
mkrofber bezle temzleyn.
İÇ YÜZEYLER
Her kullanımdan sonra fırını soğumaya bırakın
ve ardından, yemek artıklarının neden olduğu
kalıntı veya lekeler temzlemek çn terchen hala
sıcakken temzleyn Su çerğ yüksek yyeceklern
pşrlmes sonucu oluşan yoğuşma suyunu
kurutmak çn, fırını tamamen soğumaya bırakın ve
ardından br bez veya süngerle sln.
İç yüzeylerde natçı kr varsa, optmum temzlk
sonuçları çn otomatk temzlk şlevnn
kullanılmasını önerrz.
Kapak camını uygun br sıvı deterjanla temzleyn.
Fırın kapağı, temzlğ kolaylaştırmak amacıyla
çıkarılablr.
AKSESUARLAR
Kullanımdan sonra aksesuarları bulaşık deterjanı
çözeltsnn çne koyun, eğer hala sıcaksa bunları
fırın eldvenleryle tutun. Yemek artıkları, br
bulaşık fırçası veya sünger kullanılarak çıkarılablr.
KAPAĞI ÇIKARTMA VE YERİNE TAKMA
Kapağı çıkarmak çn, tamamen açın ve mandalları
klt açma konumuna gelene kadar alçaltın.
b
a
Kapağı kapatabldğnz kadar kapatın. Kapağı her
k elnzle sıkıca tutun – tutma kolundan tutmayın.
Kapağı, yuvasından kurtulana kadar yukarı doğru
çekerken aynı anda kapatmayı sürdürerek
çıkarablrsnz. Kapağı, yumuşak br yüzey üzerne
dayayarak br tarafa koyun.
a
b
~15°
Fırına doğru hareket ettrmek, menteşelern
kancalarını yuvaları le hzalı konuma getrmek ve üst
kısmı yuvasına sabtlemek suretyle
kapağı yerne takın.
Kapağı alçaltın ve ardından tamamen açın.
Mandalları, orjnal konumlarına gelecek şeklde
alçaltın: Tamamen alçalttığınızdan emn olun.
b
a
Mandalların doğru konumda olduğunu kontrol
etmek çn haffçe baskı uygulayın.
“CLICK”
Kapağı kapatmayı deneyn ve kontrol panel le
hzalı olduğundan emn olmak çn kontrol edn.
Değlse, yukarıdak adımları tekrarlayın: Kapak,
düzgün çalışmazsa zarar göreblr.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22

Franke FMY 99 P BK Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: