Whirlpool W11I MS180 Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

1
TR
ÜRÜN TANIMI
1
2
3
4
6
7
5
1. Kontrol paneli
2. Lamba
3. Raf kılavuzları
Rafın ve diğer aksesuarlan
yerleştirilebileceği seviyeler
numaralandırılmış olup, en
şük seviye 1, en yüksek
seviye 4'tür.
4. Tanıtım levhası
(çıkarmayın)
5. Sıcaklık sensörü
6. Depo
7. Kapak
4
3
2
1
KONTROL PANELİNİN AÇIKLAMASI
1. AÇIK / KAPALI
Fırını açmak ve kapatmak için
kullanılır.
2. ANA SAYFA
Ana menüye hızlıca erişmek için
kullanılır.
3. FAVORİ
Favori işlevlerinizin listesini
çağırmak için kullanılır.
4. EKRAN
5. ARAÇLAR
Birkaç seçenekten birini seçmek
ve aynı zamanda fırın ayarlarını ve
tercihleri değiştirmek için kullanılır.
6. UZAKTAN KUMANDA
6
th
Sense Live Whirlpool
uygulamasının kullanımını
etkinleştirmek içindir.
7. İPTAL
Saat, Mutfak Zamanlayıcısı ve
Kontrol Kilidi dışındaki tüm fırın
işlevlerini durdurmak için kullanılır.
1
2 3 4
6
5 7
GÜNLÜK REFERANS
KILAVUZU
BİR WHIRLPOOL ÜRÜNÜ SATIN
ALDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
Daha kapsamlı yardım ve destek için, lütfen
ürününüzü aşağıdaki adresten kaydedin
www . whirlpool . eu/ register
WWW
docs . whirlpool . eu internet adresimizi
ziyaret ederek ve bu kitapçığın arkasında
yer alan talimatlara uyarak, Güvenlik
Talimatlarını ve Kullanım ve Bakım
Kılavuzu'nu indirebilirsiniz.
Cihazı kullanmadan önce, Sağlık ve Güvenlik kılavuzunu dikkatli bir şekilde okuyun.
2
AKSESUARLAR
RAF
Bu, sıcak havanın etkili bir şekilde
devridaim yapmasını sağlar. Yemeği
doğrudan rafın üzerine yerleştirin
veya fırın tepsilerini ve kalıpları veya
diğer ısıya dayanıklı fırın kaplarını
desteklemek için kullanın. Yemeği doğrudan rafın
üzerinde pişirirken, fırın tepsisini altındaki seviyeye
yerleştirin. Ayrıca aynı seviyede fırın tepsisinin veya
buhar tepsisinin üstüne de yerleştirilebilir.
FIRIN TEPSİSİ
Bu, et, balık, sebze veya farklı
türlerde ekmek ve hamur işlerini
pişirmek için “Fanlı Hava ve "Fanlı
Hava + Buhar" işlevleri ile bir tepsi
olarak kullanılır. Kapları fırının taban
kısmına yerleştirmek zorunda kalmayacağınızdan,
ısıya dayanıklı fırın kaplarını desteklemek açısından
da faydalıdır. Rafın veya damlama tepsisinin altına
yerleştirildiğinde pişirme esnasında çıkan sıvıları
toplar.
BUHAR TEPSİSİ
Bu, yemeğin eşit şekilde pişmesine
yardımcı olan buharın devridaim
yapmasını kolaylaştırır. Pişirme
esnasında çıkan sıvıları toplaması
için fırın tepsisini altına yerleştirin.
YEMEK SONDASI
Pişirme sırasında yemeğin iç
sıcaklığını ölçmek için kullanılır.
DEPO
Buhar işlevlerinden birini kullandığınız her
seferinde içme suyu ile doldurun.
Depoya, kapağı açmak suretiyle kolayca
erişilebilir. Hafifçe yukarı doğru kaldırarak
ve kendinize doğru çekerek çıkarın. Depoyu
tutucusuna yerleştirmeden önce, su borusunun,
deponun üst kenarındaki boşluğa doğru bir şekilde
konumlandırıldığından emin olun.
Depoyu “MAX” işaretine kadar doldurun ve
tutucusuna yerleştirin: Deponun üst ve sağ tarafı,
tutucunun yan kısımlarına temas ediyor olmalıdır.
Depoyu tamamen yerleştirin ve yerine oturduğuna
dair bir klik sesi duyana kadar aşağı doğru itin. Her
kullanımdan sonra depoyu boşaltın. Borudaki suyu da
boşaltmaya dikkat edin.
SÜNGER
Pişirme sırasında meydana gelen
yoğuşma suyunu temizlemek için
kullanılır. Deponun içerisinde
bırakmayın.
Aksesuar sayısı ve türü, satın alınan modele bağlı olarak
değişebilir.
Tedarik edilmeyen diğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servisten
ayrıca satın alınabilir.
RAFIN VE DİĞER AKSESUARLARIN TAKILMASI
Kalkık kenarın yukarı baktığından emin olarak, rafı,
raf kılavuzlarının üzerinde kaydırarak yatay bir şekilde
yerleştirin.
Fırın tepsisi ve buhar tepsisi gibi diğer aksesuarlar
rafla aynı şekilde yatay olarak takılır.
RAF KILAVUZLARININ ÇIKARILMASI VE YERİNE
TAKILMASI
Raf kılavuzlarını çıkarırken, braketlerden kurtarmak
üzere ileri doğru kaydırın ve kendinize doğru
çekin. (a)
Raf kılavuzlarını yerine takmak için, klik sesi ile
yerlerine oturana kadar nazik bir şekilde aşağı
doğru iterek braketlere geçirin. (b)
a. b.
Piyasada mevcut diğer aksesuarları satın almadan
önce, ısıya dayanıklı ve buğulamaya uygun
olduklarından emin olun.
Buhar akışının yeterli olmasını sağlamak üzere,
herhangi bir kabın üst kısmı ile pişirme bölmesinin
duvarları arasında en az 30 mm boşluk olduğundan
emin olun.
3
TR
İŞLEVLER
MANUEL FONKSİYONLAR
BUHAR
Yemeğin doğal besin değerini korumak üzere, buhar
kullanarak doğal ve sağlıklı yemekler pişirmek için
kullanılır. Bu işlev özellikle sebze, balık ve meyve
pişirmek ve aynı zamanda haşlamak için uygundur.
Aksi belirtilmediği sürece, yemeği fırına
yerleştirmeden önce ambalaj ve koruyucu filmlerin
tamamını çıkarın.
Gnocchi 90 - 100 10 - 15
3
1
Sebzeli balık yahnisi 75 - 80 60 - 90
2
Haşlanmış yumurta 90 20 - 25
3
Pancar 100 50 - 60
3
1
Kırmızı lahana 100 30 - 35
3
1
Beyaz lahana 100 25 - 30
3
1
Kuru fasulye 100 75 - 90
3
2/1
FANLI HAVA
Yemekleri geleneksel fırın kullanırken elde edilen
sonuçlarla benzer sonuç sağlayacak şekilde
pişirmek için kullanılır. Havanın etkili bir şekilde
devridaim yapmasını sağladığından, bu işlev ile rafın
kullanılmasını öneriyoruz. Alternatif olarak, fırın
tepsisi, kurabiye veya küçük ekmek gibi bazı gıdaları
pişirmek için kullanılabilir.
Kremalı pasta (Kekler) Evet 160 35 - 40
2
Kurabiyeler Evet 150 - 165 12 - 15
2
Profiterol çöreği Evet 190 - 200 25 - 30
2
Rulo pasta Evet 230 7 - 8
2
Tuzlu pastalar Evet 180 - 190 35 - 40
2
Puf böreği Evet 180 - 190 15 - 20
2
Donmuş kanat Evet 190 - 200 15 - 18
2
FANLI HAVA + BUHAR
Yemekleri dışı gevrek, içi ise yumuşak ve sulu olacak
şekilde pişirmek için kullanılır. Özellikle rostoluk et
parçaları veya tavuk, balık, patates, dondurulmuş
hazır yemekleri, kek ve tatlı pişirmek için uygundur.
Ekmek 180 - 190
Düşük
- Orta
35 - 40
2
Hindi göğüs 200 - 210 Orta 50 - 60
2
1
Pirzola 160 - 170 Düşük 80 - 90
2
1
Kızarmış balık 190 - 200 Düşük 15- 25
2
1
Kızarmış sebzeler 200 - 210
Orta
- Yüksek
20 - 30
2
1
ÖZEL İŞLEVLER
» BUHARLI BUZ ÇÖZME
Her tür yiyeceğin buzunun çözülmesi için
kullanılır. Et ve balık gibi yiyecekleri, paket veya
ambalajları olmadan 3. seviyedeki buhar tepsisinin
üzerine yerleştirin. Buzun çözülmesi ile damlayan
suyu toplamak için, damlama tepsisini bir alt
seviyeye yerleştirin. En iyi sonuç için, yemeğin
buzunu tamamen çözdürmeyin, işlemin bekleme
süresinde tamamlanmasına izin verin. Ekmeğin
çok yumuşak olmasını önlemek üzere sarılı halde
tutulmasını öneriyoruz.
Et
Kıyma
500 25 -30
30 - 35
60
Dilim
20 - 25
Izgara sosis
450 10 - 15 10 - 15
Tavuk
Bütün
1000 60 - 70 40 - 50
Fileto
500
25 - 30 20 - 25
But
30 - 35 25 - 30
Balık
Bütün
600 30 - 40 25 - 30
Fileto
300 10 - 15 10 - 15
Porsiyon
400 20 - 25 20 - 25
Sebzeler
Porsiyon
300 25 - 30 20 - 25
Parçalı
400 10 - 15 5 - 10
Ekmek
Somun ekmek
500 15 - 20 25 - 30
Dilimler
250
8 - 12 5 - 10
Poğaçalar /
çörekler
10 - 12 5 - 10
Kek
400 8 - 10 15 - 20
Meyve
Karışık
400 10 - 15 5 - 10
Yumuşak
meyveler
250 5 - 8 3 - 5
» BUHARLI TEKRAR ISITMA
Dondurulmuş, soğutulmuş veya oda sıcaklığındaki
hazır yemekleri yeniden ısıtmak için kullanılır.
Bu işlev, yemeği kurutmadan nazik bir şekilde
yeniden ısıtmak üzere buhar kullanır; böylece,
yemeğin orijinal lezzetinin korunmasını sağlar.
Bekleme süresi, sonucu iyileştirir. Daha küçük
veya daha ince yiyecek parçalarının ortaya ve
daha büyük veya daha kalın parçaların dışa
doğru yerleştirilmesini öneriyoruz. Buhar tepsisi
kullanıyorsanız, yiyeceklerden damlayan sıvıları
toplaması için altına fırın tepsisini yerleştirin.
4
» KABARTMA
Tatlı veya tuzlu hamurun en iyi şekilde kabarması
için kullanılır. Kabartma kalitesini korumak için,
işlevi, bir pişirme çevriminden sonra fırın hala
sıcak iken etkinleştirmeyin.
» KONSERVELEME
Meyve ve sebze konserveleri yapmak için
kullanılır.
Sadece taze, yüksek kaliteli meyve veya sebze
kullanmanızı öneririz. Kavanozları meyve
veya sebze (mümkünse önceden pişirilmiş) ile
doldurun ve üstte yaklaşık 2 cm kalacak şekilde
konserveleme sıvısı veya konserve şurubu ekleyin.
Ardından kapakları gevşek bir şekilde üzerlerine
yerleştirin ve sıkmayın.
Rafı 2. seviyeye ve fırın tepsisini altındaki seviyeye
yerleştirin ve kavanozları rafın üzerine yerleştirin.
Alternatif olarak, kavanozları doğrudan fırın
tepsisinin üzerine de yerleştirebilirsiniz. İşlevi
etkinleştirin. İşlem tamamlandığında, kavanozların
kapaklarını iyice sıkın (bunun için fırın eldivenleri
giyin veya ellerinizi ısıya dayanıklı bir bez ile
koruyun) ve oda sıcaklığına soğumalarını bekleyin.
» YOĞURT
Yoğurt yapmak için kullanılır. İşlevi
etkinleştirmeden önce, oda sıcaklığındaki bir litre
tam yağlı süte yaklaşık 100 g ticari olarak satılan
tam yağlı yoğurt ekleyin.
tfen dikkat edin: Pastörize edilmemiş süt kullanıyorsanız,
oda sıcaklığında soğumaya bırakmadan önce yavaş yavaş
kaynayacak şekilde ısıtın.
Karışımı ısıya dayanıklı kavanozlara dökün,
üzerlerini ısıya dayanıklı kapak veya film ile
kapatın ve ardından 2. seviyeye yerleştirilen rafın
üzerine koyun. İşlevi seçin ve süreyi beş saat
olarak ayarlayın (sıcaklık değiştirilemez). İşlev sona
erdiğinde, servis etmeden önce yoğurdu birkaç
saat buzdolabında soğumaya bırakın.
» DEZENFEKSİYON
Biberon veya kavanozları buharla dezenfekte
etmek için kullanılır. Rafı veya fırın tepsisini 1.
seviyeye yerleştirin ve parçaları, buharın tüm
parçalara erişmesine izin vermek üzere aralarında
yeterli boşluk olacak şekilde yerleştirin.
» BİTİRME
Hazır yemeklerin pişirilmesini optimize ederken,
yumuşak ve sulu kalmalarını sağlamak için
kullanılır. Bu işlev; rostoluk et parçaları, balık ve
graten gibi hazır veya kısmen önceden pişirilmiş
yiyeceklerin eşit bir şekilde yeniden ısıtılmasını
sağlar. Yemeği 3. seviyedeki raf üzerine kabının
içinde yerleştirmenizi tavsiye ederiz veya
yemeği doğrudan 3. seviyedeki buhar tepsisine
yerleştirerek fırın tepsisini altındaki seviyeye
yerleştirin. Fırın sıcaklığını, yemeğinizin olmasını
istediğiniz en yüksek sıcaklığa ayarlamanız gerekir.
Hazır yemek 100 18 - 25
3
2/1
Çorba / et suyu 100 20 - 25
3
Sebzeler 100 20 - 25
3
2/1
Pilav / makarna 100 15 - 20
3
2/1
Patates 100 20 - 25
3
2/1
Dilimlenmiş et 100 15 - 20
3
2/1
Soslu et 100 25 - 30
3
Balık fileto 100 10 - 15
3
2/1
6
th
SENSE
Birkaç çeşit yemek ve gıdayı pişirmek ve hızlı
ve kolay bir şekilde optimum sonuç elde etmek için
kullanılır. Bu işlevi en iyi şekilde kullanmak için, ilgili
pişirme tablosundaki göstergeleri takip edin.
PİŞİRME TABLOLARI NASIL OKUNMALIDIR
Tablolarda aşağıdakiler listelenmektedir:
yemek tarieri
, ön ısıtma gerekirse , sıcaklık ,
buhar seviyesi
, ağırlık pişirme süresi , dinlendirme süresi ,
pişirme için önerilen aksesuarlar ve seviye
.
Pişirme süreleri yemeğin fırına konulduğu andan itibaren başlar, ön ısıtma
(gerekirse) hariç tutulmuştur.
Pişirme sıcaklıkları ve süreleri yaklaşık olarak verilmiştir ve yemeğin
miktarına ve kullanılan aksesuar türüne göre değişir.
Raf, raf üzerindeki kek kabı, fırın tepsisi,
buhar tepsisi, sulu tepsi
5
TR
DOKUNMATİK EKRANIN KULLANIMI
Bir menü veya listede gezinmek için:
Öğeler veya değerler arasında gezinmek için
parmağınızı ekranın üzerinde kaydırmanız
yeterlidir.
Seçmek veya onaylamak için:
İstediğiniz değeri veya menü öğesini seçmek
için ekrana dokunun.
Önceki ekrana geri dönmek için:
'a dokunun.
Bir ayarı onaylamak veya bir sonraki ekrana gitmek
için:
AYARLA veya “İLERİ”ye dokunun.
İLK KULLANIM
Cihazı ilk açtığınızda ürünü yapılandırmanız
gerekecektir.
Ayarlar sonradan "Araçlar" menüsüne erişmek için 'e
basarak değiştirilebilir.
1. DİLİ SİN
Cihazı ilk açtığınızda dili ve saati ayarlamanız
gerekecek.
Kullanılabilir diller listesinde gezinmek için
parmağınızı ekranın üzerinde kaydırın.
Čeština, Český Jazyk
Czech
Dansk
Danish
Deutsch
German
İstediğiniz dile dokunun.
Ελλνικά
Greek, Modern
English
English
Español
Spanish
'e dokunarak bir önceki ekrana geri dönebilirsiniz.
2. AYAR MODUNU SEÇİN
Dili seçtikten sonra, ekran, “MAĞAZA DEMOSU”
(perakendeciler için faydalıdır, yalnızca gösterim
amaçlıdır) veya “İLERİ”e dokunarak devam etmeyi
seçmeniz için komut istemi verecektir.
Ürünü satın aldığınız için
teşekkürler!
Ev kullanımı için kuruluma devam etmek için
İleriye basın.
İLERİMAĞAZA DEMOSU
3. WİFİ KURULUMU
6
th
Sense Live özelliği, fırınınızı bir mobil aygıt
aracılığıyla uzaktan çalıştırabilmenizi sağlar. Cihazın
uzaktan kumanda edilebilme özelliğini etkinleştirmek
için, önce bağlantı işlemini başarılı bir şekilde
tamamlamanız gerekecektir. Bu işlem, cihazınızı ev
ağınıza kaydetmek ve bağlamak için gereklidir.
Bağlantıyı kurmak için “ŞİMDİ AYARLA”ya dokunun.
Wifi Kurulumu
Saati, tarihi otomatik olarak ayarlamak ve
akıllı telefonunuz ile bağlantıyı aktive etmek
için WiFi ayarını şimdi yapın.
Eğer atlarsanız, bu seçeneği daha sonra
Araçlar menünüzde bulabilirsiniz.
ŞİMDİ AYARLAATLA
Aksi halde, ürününüzü daha sonra bağlamak için “ATLA”ya
dokunun.
BAĞLANTININ KURULMASI
Bu özelliği kullanabilmeniz için şunlar gereklidir:
Bir akıllı telefon veya tablet ile İnternete bağlı
bir kablosuz yönlendirici. Evinizdeki kablosuz ağ
sinyalinin ürününüzün yakınında güçlü olduğunu
kontrol etmek için akıllı aygıtınızı kullanın.
Minimum gereklilikler.
Akıllı aygıt: 1280x720 (veya daha üst) ekrana sahip Android
veya iOS. Uygulama mağazasından Android veya iOS
sürümleriyle uyumluluğuna bakın.
Kablosuz yönlendirici: 2.4Ghz WiFi b/g/n.
1. 6
th
Sense Live uygulamasını indirin
Cihazınızı bağlamak için yapılacak ilk adım,
uygulamayı mobil aygıtınıza indirmektir. 6
th
Sense Live uygulaması, sizi burada listelenen tüm
adımlar boyunca yönlendirecektir. 6
th
Sense Live
uygulamasını iTunes Mağazasından veya Google Play
Mağazasından indirebilirsiniz.
2. Bir hesap oluşturun
Halihazırda oluşturmadıysanız, bir hesap
Oluşturmanız gerekecektir. Bu, cihazlarınızı ağa
bağlamanızı ve aynı zamanda bunları uzaktan
görüntüleyerek kontrol etmenizi sağlayacaktır.
3. Cihazınızı kaydedin
Cihazınızı kaydetmek için uygulamadaki talimatları
izleyin. Kayıt işlemi için Akıllı Cihaz Kimlik (SAID)
numarasına ihtiyacınız olacaktır. Ürüne ekli tanıtım
6
levhasındaki SERVICE kelimesini takip eden benzersiz
kod numarası.
4. WiFi'a bağlanın
Tara-bağlan kurulum prosedürünü izleyin. Uygulama,
cihazınızı evinizdeki kablosuz ağa bağlama sürecinde
sizi yönlendirecektir.
Yönlendiriciniz WPS 2.0'ı (veya üstü) destekliyorsa,
“MANUELi seçin, ardından WPS Kurulumu”na
dokunun: İki ürün arasında bağlantı kurmak için,
kablosuz yönlendiricinizdeki WPS düğmesine basın.
Gerekirse, ürünü “Search for a network (Ağ
arama) özelliğini kullanarak manuel olarak da
bağlayabilirsiniz.
SAID kodu, cihazınızı akıllı bir aygıtla senkronize etmek için
kullanılır.
MAC adresi, WiFi modülü için görüntülenir.
Bağlantı prosedürünü ancak yönlendirici ayarlarınızı
(örn. ağ adı veya parola veya veri sağlayıcısı)
değiştirirseniz tekrarlamanız gerekecektir.
. SAATİN VE TARİHİN AYARLANMASI
Fırınınızı evinizdeki ağa bağladığınızda, saat ve tarih
otomatik olarak ayarlanacaktır. Aksi halde bunları
manuel olarak ayarlamanız gerekecektir
Saati ayarlamak için ilgili rakamlara dokunun.
Onaylamak için AYARLA”ya dokunun.
Saati ayarladıktan sonra, tarihi ayarlamanız
gerekecektir
Tarihi ayarlamak için ilgili rakamlara dokunun.
Onaylamak için AYARLA”ya dokunun.
4. KAYNAMA NOKTASININ AYARLANMASI
Fırının etkili bir şekilde buhar üretmesini sağlamak
için, pişirme amacıyla kullanılmadan önce kalibre
edilmesi gerekir.
Su deposunu doldurduktan ve yerine koyduktan
sonra,
“Daha Fazla Mod”a basarak seçin ve
ardından “Kaynama noktası kalibrasyonunu seçin.
İşlem sona erene kadar fırının kapağının kapalı
kalmasını sağlayarak, kalibrasyonu etkinleştirmek için
“BAŞLAT”a dokunun.
tfen dikkat edin: Bu işlem sırasında çok fazla buhar oluşabilir:
Bu kesinlikle normaldir.
5. FIRINI ISITIN
Yeni bir fırın, imalat esnasında kalmış olabilecek
kokular yayabilir: Bu tamamen normaldir.
Dolayısıyla yemek pişirmeye başlamadan önce, olası
kokuları gidermek için fırının içi boş halde ısıtılmasını
öneriyoruz.
Fırındaki koruyucu karton ambalajlarını veya şeffaf
filmleri ve içindeki aksesuarları çıkarın.
İdeal olarak “Fanlı Hava” işlevini kullanarak, fırını 200
°C'ye ısıtın
.
cihazı ilk kez kullandıktan sonra odanın havalandırılması
tavsiye edilir.
7
TR
GÜNLÜK KULLANIM
1. BİR İŞLEV SEÇİN
Fırını açmak için, 'e basın veya ekranın
herhangi bir yerine dokunun.
Ekran, Manuel ve 6
th
Sense fonksiyonları arasında
seçim yapmanızı sağlar.
İlgili menüye erişmek için istediğiniz ana işleve
dokunun.
Manuel Fonksiyonlar
6th Sense Fonksiyonları
12:35
Listeyi incelemek için yukarı veya aşağı kaydırın.
Manuel Fonksiyonlar
Buhar
Fanlı Hava +
Buhar
ÖZEL
FONKSİYONLAR
Fanlı Hava
İstediğiniz işlevi dokunarak seçin.
2. MANUEL FONKSİYONLARI AYARLAYIN
İstediğiniz işlevi seçtikten sonra, ayarlarını
değiştirebilirsiniz. Ekranda, değiştirilebilecek ayarlar
görüntülenecektir.
SICAKLIK / BUHAR SEYESİ
Önerilen değerlerde gezinin ve istediğiniz bir
tanesini seçin.
Pişirme Süresini Ayarla
Bir fanlı hava sıcaklığı seçin.
İLERİ
İşlev tarafından izin verilirse, ön ısıtmayı
etkinleştirmek için
'e dokunabilirsiniz.
Pişirme Süresini Ayarla
Bir fanlı hava sıcaklığı seçin.
İLERİ
SÜRE
Pişirme işlemini manuel olarak yönetmek isterseniz,
pişirme süresini ayarlamak zorunda değilsiniz.
Zamanlamalı modda, fırın, pişirme işlemini seçtiğiniz
süre boyunca gerçekleştirir. Pişirme süresinin
sonunda fırın otomatik olarak kapanır.
Süreyi ayarlamaya başlamak için, “Pişirme Süresini
Ayarla”ya dokunun .
Pişirme Süresini Ayarla
Bir fanlı hava sıcaklığı seçin.
İLERİ
İstediğiniz pişirme süresini ayarlamak için ilgili
rakamlara dokunun.
Fanlı hava süresini girin.
Onaylamak için “İLERİ”ye dokunun.
Pişirme sırasında ayarlı süreyi iptal ederek, pişirmenin
sonlandırılmasını manuel olarak yönetmek için, süre değerine
dokunun ve ardından “DURu seçin.
3. 6
th
SENSE FONKSİYONLARI AYARLAYIN
6
th
Sense fonksiyonları, listede gösterilenler arasından
seçim yaparak, çok çeşitli yemekler hazırlamanızı
sağlar. Birçok pişirme ayarı, en iyi sonuçları elde
etmek üzere cihaz tarafından otomatik olarak seçilir.
Listeden bir pişirme türü seçin.
Bir işlev seçin.
İşlevler, 6
th
SENSE YEMEK menüsünde yiyecek kategorilerine
(ilgili tablolara bakınız) ve LIFESTYLE menüsünde yemek tarifi
özelliklerine göre görüntülenir.
Bir işlev seçtikten sonra, mükemmel sonuca
ulaşmak için pişirmek istediğiniz yemeğin
özelliklerini (miktar, ağırlık vs.) belirtmeniz
yeterlidir.
6
th
Sense Fonksiyonları bazıları, yemek sondası kullanılmasını
gerektirir. İşlevi seçmeden önce takın. Sondayla en iyi sonuçlar
için, ilgili bölümde yer alan talimatlara uyun.
Pişirme işleminde sizi yönlendirmesi için ekranda
verilen talimatları izleyin.
4. BAŞLANG / BİTİŞ SAA GECİKME
AYARLAYIN
Bir işlevi başlatmadan önce pişirmeyi
geciktirebilirsiniz: İşlev, daha önceden seçtiğiniz
saatte başlayacak veya bitecektir.
İstediğiniz başlangıç saatini veya bitiş saatini
seçmek için “GECİKME”ye dokunun.
8
PİŞİRME TALİMATI:
Birden fazla rafta (en fazla üç)
aynı pişirme sıcaklığı gerektiren
farklı yiyecekleri aynı anda
pişirmek için kullanılır. Bu işlev
şöyle olabilir
GECİKME
Fanlı Hava
BAŞLAT
İstenen gecikmeyi ayarladıktan sonra, bekleme
süresini başlatmak için “GECİKMELİ BAŞLATMA”ya
dokunun.
Yemeği fırına yerleştirin ve kapağı kapatın:
İşlev, hesaplanan süre sonunda otomatik olarak
başlatılacaktır.
Gecikmeli bir pişirme başlatma süresinin programlanması,
fırının ön ısıtma aşamasını devre dışı bırakacaktır: Fırın,
istediğiniz sıcakğa kademeli olarak ulaşacaktır; bu, pişirme
sürelerinin, pişirme tablosunda listelenenlerden biraz daha
uzun olacağı anlamına gelir.
İşlevi hemen etkinleştirmek ve programlanan
gecikme süresini iptal etmek için
'a dokunun.
5. İŞLEVİ BAŞLATIN
Ayarları yapılandırdıktan sonra, işlevi
etkinleştirmek üzere “BAŞLAT”a dokunun.
Ayarlı değerleri, pişirme sırasında değiştirmek istediğiniz
değere dokunarak herhangi bir zamanda değiştirebilirsiniz.
Fırın sıcaksa ve işlev belirli bir maksimum sıcaklık gerektiriyorsa,
ekranda bir mesaj görüntülenecektir
Etkin işlevi herhangi bir zamanda durdurmak için
'e basın.
6. ÖN ISITMA
Daha önceden etkinleştirildiyse, işlev başlatıldığında
ekranda ön ısıtma aşamasının durumu görüntülenir.
Bu aşama bittiğinde, sesli bir sinyal duyulacak
ve fırının ayarlanan sıcaklığa ulaştığı ekranda
gösterilecektir.
Kapağı açın.
Yemeği fırına yerleştirin.
Kapağı kapatın ve pişirmeyi başlatın.
Ön ısıtma bitmeden yemeğin fırına verilmesi, nihai pişirme
sonucunu olumsuz etkileyebilir. Ön ısıtma aşamasında kapağın
açılması durumunda, aşama duraklatılacaktır. Pişirme süresi, ön
ısıtma aşamasını içermez.
7. PİŞİRMEYİ DURAKLATMA
Bazı 6
th
Sense fonksiyonları, pişirme sırasında bazı
işlemler yapılmasını gerektirecektir. Sesli bir sinyal
duyulacak ve yapılması gereken işlem ekranda
gösterilecektir.
8. PİŞİRME SONU
Sesli bir sinyal duyulacak ve ekranda pişirmenin
tamamlandığı gösterilecektir.
Bazı işlevlerde, pişirme tamamlandığında, bunu favori
olarak kaydedebilir ve aynı ayarları muhafaza ederek
ilerde hızlı bir şekilde kullanabilirsiniz veya pişirmeyi
uzatabilirsiniz.
hazır durumdan bu yana 00:01
Fanlı hava
Pişirme
TAMAMLANDI
ZAMANLAYICI
TAMAM
Favori olarak kaydetmek için 'a dokunun.
Pişirme süresini uzatmak için
'a dokunun.
9. FAVORİLER
Favoriler özelliği, favori yemek tarifinize yönelik fırın
ayarlarını saklar.
Fırın, en sık kullandığınız işlevleri otomatik olarak allar. Belirli
sayıdaki kullanımdan sonra, işlevi favorilerinize eklemeniz
yönünde komut istemi verilecektir.
İŞLEVİN KAYDEDİLMESİ
Bir işlev tamamlandığında, favori olarak kaydetmek
için
'e dokunabilirsiniz. Bu, aynı ayarları
koruyarak, ilerde hızlı bir şekilde kullanabilmenizi
sağlayacaktır.
Ekran; kahvaltı, öğle yemeği, aperatif ve akşam
yemeğini içeren 4 adede kadar favori yemek saati
belirterek işlevi kaydetmenizi sağlar.
En az birini seçmek için simgelere dokunun.
1. Fanlı Hava
İç Sıc: 180°C
Pişirme Süresi: 05:00
Ön ısıtma: Devre Dışı
FAVORI
İşlevi kaydetmek için “FAVORI”e dokunun.
1. Fanlı Hava
İç Sıc: 180°C
Pişirme Süresi: 05:00
Ön ısıtma: Devre Dışı
FAVORI
KAYDETTİKTEN SONRA
İşlevleri favori olarak kaydettikten sonra, ana ekranda
günün geçerli saati için kaydetmiş olduğunuz işlevler
görüntülenecektir.
9
TR
SİZİN İÇİN AKŞAM
YEMEĞİ ÖNERİSİ
Manuel
Fonksiyonlar
6th Sense
Fonksiyonları
Pizza
220,
00:11:00
Favoriler menüsünü görüntülemek için 'e basın:
İşlevler farklı yemek saatlerine göre ayrılacak ve bazı
öneriler sunulacaktır.
İlgili listeleri görüntülemek için yemek simgesine
dokunun
Öğle Yemeği Favorileri
Pizza Sebze Buğulama
Başka bir şey mi arıyorsunuz?
ağıdaki öneriye göz atın.
7
'a dokunduğunuzda, aynı zamanda en son kullandığınız
işlevlerin geçmişini görüntüleyebilirsiniz.
Komut istemi verilen listeyi kaydırın.
İstediğiniz yemek tarifi veya işleve dokunun.
Pişirmeyi etkinleştirmek için “BAŞLAT”a dokunun.
AYARLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ
Favoriler ekranında, tercihlerinize göre özelleştirmek
için her bir favoriye resim veya isim ekleyebilirsiniz.
Değiştirmek istediğiniz işlevi seçin.
“DÜZENLE”ye dokunun.
Değiştirmek istediğiniz özelliği seçin.
“İLERİ”ye dokunun: Ekranda yeni özellikler
görüntülenecektir.
Değişikliklerinizi onaylamak için “KAYDETe
dokunun.
Favoriler ekranında, kaydettiğiniz işlevleri silmeniz de
mümkündür:
İlgili işlevin üzerindeki
'e dokunun.
“KALDIR”a dokunun.
Çeşitli öğünlerin gösterildiği zamanı da
değiştirebilirsiniz:
'e basın.
Tercihleri seçin.
“Zamanlayıcılar ve Tarihleri seçin.
“Yemek Sürelerinize dokunun.
Listeyi kaydırarak, istediğiniz saate dokunun.
Değiştirmek için ilgili yemeğin üzerine dokunun.
Her bir zaman dilimi, sadece bir öğünle birleştirilebilir.
10. ARLAR
"Araçlar" menüsünü herhangi bir zamanda açmak için
'e basın.
Bu menü, çok sayıda seçenek arasından seçim
yaparak, aynı zamanda ürüne veya ekrana ilişkin
ayarları veya tercihleri değiştirmenizi sağlar.
Araçlar
Uzaktan
Kontrol
Etkinleştir
Mutfak
Zamanlayıcısı
Lamba
UZAKTAN KONTROL ETKİN
6
th
Sense Live Whirlpool uygulamasının kullanımını
etkinleştirmek içindir.
MUTFAK ZAMANLAYICISI
Bu işlev, bir pişirme işlevini kullanırken veya süre
tutmak üzere tek başına etkinleştirilebilir.
Zamanlayıcı başlatıldıktan sonra işleve herhangi
bir müdahalede bulunmadan bağımsız olarak geri
saymaya devam edecektir.
Zamanlayıcı etkinleştirildikten sonra, bir işlevi
seçmeniz ve etkinleştirmeniz de mümkündür.
Zamanlayıcı, ekranın üst sağ köşesinde geri sayı
sürdürecektir.
Mutfak zamanlayıcısını geri almak veya değiştirmek
için:
'e basın.
'a dokunun.
Zamanlayıcı seçilen süreyi geri saymayı bitirdiğinde,
sesli bir sinyal duyulacak ve bu durum ekranda
gösterilecektir.
Zamanlayıcıyı iptal etmek veya yeni bir zamanlayıcı
süresi ayarlamak için “KALDIR”a dokunun.
Zamanlayıcıyı tekrar ayarlamak için YENİ
ZAMANLAYICI AYARLA”ya dokunun.
LAMBA
Fırının lambasını açmak veya kapatmak için kullanılır.
SONDA
Sondanın kullanılması, pişirme sırasında etin iç
sıcaklığını ölçerek, optimum sıcaklığa ulaşmasını
sağlamanıza imkan verir. Fırının sıcaklığı seçtiğiniz
işleve göre değişir, fakat pişirme her zaman belirtilen
sıcaklığa ulaşıldığında sonlandırılmak üzere
programlanır.
Yemeği fırına yerleştirin ve yemek sondasını
sokete bağlayın. Sondayı ısı kaynağından mümkün
olduğunca uzağa yerleştirin. Fırının kapağını kapatın.
'a dokunun. Sonda kullanımı mümkün veya
gerekli ise, manuel (pişirme yöntemine göre) ve 6
th
Sense (yemek türüne göre) işlevleri arasında seçim
yapabilirsiniz.
10
Sondayı nasıl programlamak
istersiniz?
ŞİRME YÖNTEMİNE GÖRE
YEMEK TÜRÜNE GÖRE
Bir pişirme işlevi başlatıldığında, sonda sökülürse iptal
edilecektir. Yemeği çıkarırken daima sondayı fişten çekip
fırından çıkarın.
YEMEK SONDASININ KULLANILMASI
Yemek sondasının kullanılması, pişirme sırasında
yemeğin iç sıcaklığını ölçmenizi sağlar.
Yemek sondasını kemiklerden
veya yağlı kısımlardan
kaçınarak, etin içine derin bir
şekilde batırarak yerleştirin:
Tavuk türleri: Uç kısmı,
boşluklardan kaçınarak, göğsün
ortasına yerleştirin.
Et parçaları veya butlar: Ucu en
kalın kısma yerleştirin.
Balık (bütün): Ucu, omurgaya
denk gelmemesine dikkat
ederek, en kalın kısma
yerleştirin.
OTOMATİK TEMİZLEME
Bu özel temizleme çevrimi sırasında salınan buharın
etkisiyle, kirlerin ve yemek artıklarının kolayca
temizlenmesi sağlanır.
BOŞALT
Boşaltma işlevi, ısıtıcıda durağan su kalmasını
önlemek için suyun boşaltılmasına izin verir. Fırın
kullanıldıktan sonra her zaman "Boşaltma" işleminin
gerçekleştirilmesi önerilir. Gösterge, ısıtıcının
ne zaman tamamen boşaltılması gerektiğini
gösterecektir. Her durumda, belli sayıda pişirme
işleminden sonra bu işlem zorunlu olacak ve bunu
yapmadan buhar işlevini başlatmak mümkün
olmayacaktır.
“BOŞALT işlevini seçtiğinizde veya ekranda önerildiği
zaman "BAŞLAT" dokunun ve belirtilen işlemleri
izleyin.
İşlem tamamlandığında, depoyu boşaltın ve içme
suyu ile durulayın.
tfen dikkat edin: Isıtıcı çok sıcaksa, işlev
etkinleştirilmeyecektir.
KİR ÇÖZ
Düzenli aralıklarla etkinleştirilen bu özel işlev, ısıtıcıyı
ve su devrelerini en iyi durumda tutmanızı sağlar.
Tam işlevin ortalama süresi, yaklaşık 240 dakikadır.
İşlev, birkaç aşamaya ayrılır: boşaltma, kireç çözme,
durulama. İşlev başlatıldıktan sonra, ekranda
belirtilen tüm adımları izleyin ve tamamlandığında
her aşamayı başlatmak için "BAŞLAT"a dokunun.
En iyi sonuçlar için, deponun Satış Sonrası Servis
tarafından verilen ürünle doldurulmasını öneririz
(ürünle birlikte verilen talimatları izleyiniz).
Fırını işlem sonuna kadar kapatmayın.
Pişirme işlevleri, temizleme çevrimi sırasında
etkinleştirilemez.
Lütfen dikkat edin: Bu işlemi düzenli olarak gerçekleştirmenizi
hatırlatmak için ekranda bir mesaj görünecektir.
SESSİZ
Tüm sesleri ve alarmları sessize almak veya sesini
açmak için simgeye dokunun.
KONTROL KİLİDİ
“Kontrol Kilidi”, dokunmatik yüzeydeki düğmeleri
kilitleyerek, bunlara yanlışlıkla basılmasını önlemenizi
sağlar.
Kilidi etkinleştirmek için:
simgesine dokunun.
Kilidi devre dışı bırakmak için:
Ekrana dokunun.
Görüntülenen mesajı hızlıca yukarı kaydırın.
Kontrol Kilidi
Ürün kilitli.
Kilidi açmak için yukarı
kaydırın.
DAHA FAZLA MOD
“Kaynama Noktası Kalibrasyonunu ayarlamak için
kullanılır
TERCİHLER
Çeşitli fırın ayarlarını değiştirmek için kullanılır.
WiFi
Ayarları değiştirmek veya yeni bir ev ağı
yapılandırmak için kullanılır.
BİL
“Demo modu kaydeti kapatmak, ürünü sıfırlamak ve
ürün hakkında daha fazla bilgi almak için kullanılır.
11
TR
FAYDALI İPUÇLARI
KEKLER VE EKMEK
Kekler için “Fanlı Hava işlevinin ve ekmek ürünleri
için “Fanlı Hava + Buhar işlevinin kullanılmasını
öneriyoruz.
Koyu renkli metal kek kalıpları kullanın ve bunları
daima cihazla birlikte verilen rafın üzerine yerleştirin.
Alternatif olarak, bisküvi veya küçük ekmek gibi
belli yiyecekleri pişirmek için, fırın tepsisi veya fırın
kullanımına uygun diğer pişirme kapları kullanılabilir.
Pişirdiğiniz yiyeceğin pişip pişmediğini kontrol etmek
için, ortasına bir şiş batırın: Bu temiz olarak dışarıya
çıkarsa kek veya ekmek pişmiş demektir.
Eğer yapışmaz kek kalıbı kullanıyorsanız kenarlarını
yağlamayın, yoksa kek kenarlarda eşit şekilde
kabarmayabilir.
Yiyeceğiniz, pişirme sırasında şişerse”, bir sonraki
pişirmenizde daha düşük bir sıcaklık kullanın ve
eklediğiniz sıvı miktarını azaltmayı veya karışımı daha
nazik karıştırmayı düşünün.
Eğer kekin altı ıslaksa, rafı alçaltın ve iç dolgusunu
eklemeden önce kekin altına ekmek kırıntıları veya
bisküvi kırıkları serpin.
PİZZA
Pizzanın altının çıtır çıtır olması için tepsileri hafifçe
yağlayın.
KABARMA
Hamuru içeren kabın üstünü nemli bir bezle örtün ve
fırın tepsisinin üzerine yerleştirin. Bunu, fırının 1. veya
2. seviyesine yerleştirin.
Ortam havasına göre daha sabit bir sıcaklık
sağladığından, hamurun fırında kabartılmasını
öneriyoruz. Yine de, hamurun çok geçmeden kontrol
edilmesini öneriyoruz (toplam kabartma süresinin
yaklaşık üçte biri geçtikten sonra), aksi halde çok fazla
kabarabilir.
Halihazırda kısmen kabarmış olan açılmış veya
kesilmiş hamuru da kabartabilirsiniz: Fırın tepsisinin
üzerini bir bezle örtün ve 2. veya 3. seviyeye
yerleştirin. Bunun için gereken süre, normal kabartma
süresinin yaklaşık yarısı kadar olacaktır. Pizza için
kabarma süresi, 1 kg hamur için yaklaşık bir saat
civarından başlar.
ENERJİ TASARRUFU
Fırın çalışırken fırının kapağının tamamen kapalı
olduğundan emin olun ve pişirme esnasında mümkün
olduğunca kapalı tutun.
Mümkünse, yiyeceği doğrudan temin edilen
aksesuarların üstüne yerleştirin ve ek pişirme kapları
kullanmayın.
Gerekli değilse, pişirme işleminden önce fırını ön
ısıtmaya tabi tutmayın.
Yemeği küçük, eşit büyüklükte parçalara kesmeniz,
pişirme süresini azaltmanızı ve sonuç olarak enerjiden
tasarruf etmenizi sağlayacaktır.
Uzun süre boyunca pişirirken (yani 30 dakikadan
fazla), son aşamada sıcaklığın düşürülmesini
öneriyoruz: Fırının içinde kalan ısı, yemeği pişirmeyi
sürdürmek için yeterli olacaktır.
Başka yiyecekleri ısıtmak için bu kalan sıcaklıktan
yararlanın.
12
PİŞİRME TABLOSU
Dondurulmuş
Yiyecek Kategorisi / Tarifler
Seviye ve
Aksesuarlar
Pişirme Bilgileri
GÜVEÇ & FIRINDA
MAKARNA
Lazanya
2
Favori tarifinize göre hazırlayın. Üzerine beşamel sos dökün ve mükemmel kahverengiliği elde etmek
için peynir serpin
Lazanya
2
Plastik folyonun tamamını çıkarmaya dikkat ederek, ambalajından çıkarın
PİRİNÇ & TAHILLAR
Beyaz Pirinç
3
rın tepsisine tuzlu su ve pirinci koyun. Her bardak pirinç için 1 buçuk bardak su kullanınEsmer Pirinç
3
Hint Pirinci
3
Bulgur
3
rın tepsisine tuzlu su ve tahılı koyun. Her bardak bulgur için 2 bardak su kullanın
Kuskus
3
rın tepsisine tuzlu su ve tahılı koyun. Her bardak kuskus için 2 bardak su kullanın
ET
Sığır Eti Kızartma
2 2
Üstüne fırça ile yağ sürün ve tuz ve biberle ovalayın. Tercih ettiğiniz şekilde sarımsak ve baharatlarla
terbiyeleyin. Pişirme sonrasında kesmeden önce en az 15 dakika dinlenmeye bırakın
Dana Kızartma
2 2
Üstüne fırça ile sıvıyağ veya eritilmiş tereyağı sürün. Tuz ve biberle ovalayın. Pişirme sonrasında
kesmeden önce en az 15 dakika dinlenmeye bırakın
Domuz kızartma
2 2
Üstüne fırça ile sıvıyağ veya eritilmiş tereyağı sürün. Tuz ve biberle ovalayın. Pişirme sonrasında
kesmeden önce en az 15 dakika dinlenmeye bırakın
Kuzu Kızartma
2 2
Üstüne fırça ile sıvıyağ veya eritilmiş tereyağı sürün. Tuz, biber ve doğranmış sarımsak ile ovalayın.
Pişirme sonrasında kesmeden önce en az 15 dakika dinlenmeye bırakın
Tavuk kızartma
2 2
Üzerine fırça ile yağ sürün ve tercih ettiğiniz şekilde terbiyeleyin. Tuz ve biberle ovalayın. Göğüs tarafı
yukarı bakacak şekilde fırına yerleştirin
Parça Tavuk
3
1
Üzerine fırça ile yağ sürün ve tercih ettiğiniz şekilde terbiyeleyin. Deri tarafı aşağıda olacak şekilde buhar
tepsisi üzerine eşit olarak dağıtın
Ördek Kızartma
2 2
Üstüne fırça ile sıvıyağ veya eritilmiş tereyağı sürün. Tuz, biber ve kırmızı biberle ovalayın. Göğüs tarafı
aşağıda olacak şekilde fırına yerleştirin
Buharda fileto
3
1
Buhar tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın
Sosis
3
1
Buhar tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın
Rulo köfte
2
Favori tarifinize göre hazırlayın ve hava ceplerinin oluşumunu önlemek için iterek, bir somun kabı
içerisinde şekillendirin
BALIK & DENİZ MAHSULLERİ
Kızarmış Tüm Balık
2
Üzerine fırça ile yağ sürün. Limon suyu, sarımsak ve maydanoz ile terbiyeleyin
Buğulanmış Tüm
Balık
3
1
Buğulanmış Balık
Fileto
3
1
Buhar tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın
Buğulanmış Balık
Parça
3
1
Balık Graten
2
Plastik folyonun tamamını çıkarmaya dikkat ederek, ambalajından çıkarın
Midye
3
3
Pişirmeden önce yağ, biber, limonlu sarımsak ve maydanoz ile terbiyeleyin. İyice karıştırın
Karides
3
3
Buhar tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın
AKSESUARLAR
Raf
rın tepsisi veya rafın
üzerinde kek kalıbı
Fırın tepsisi Buhar tepsisi Yemek sondası
13
TR
Yiyecek Kategorisi / Tarifler
Seviye ve
Aksesuarlar
Pişirme Bilgileri
SEBZELER
Kızarmış Sebzeler
Kızartılmış Patates
2
Parçalar halinde kesin, fırına yerleştirmeden önce yağ ve tuz ile terbiyelendirin ve baharatlarla
lezzetlendirin
Kızarmış Patates
2
rın tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın
Kızarmış Patates
2
Soyun ve elma şeklinde dilimleyin. 30 dakika soğuk tuzlu suda bekletin. Yıkayın, kurutun ve tartın. Her
200g kuru patates için yaklaşık 10g olacak şekilde yağla karıştırın. Fırın tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın
Biber Dolması
2
Biberleri ikiye bölün ve içindeki tohumları çıkarın. Temizlendiğinde kıyma, ekmek kırıntıları ve
rendelenmiş peynir karışımıyla doldurun. Tercih ettiğiniz şekilde sarımsak ve tuz ile terbiyeleyin ve
baharatlarla lezzetlendirin
Kabak Dolması
2
Kabağın içini çıkartın ve son olarak içindeki küspeyi doğrayın. Kabak küplerini kıyma, ekmek kırıntısı ve
rendelenmiş peynirle karıştırın. Tercih ettiğiniz şekilde sarımsak ve tuz ile terbiyeleyin ve baharatlarla
lezzetlendirin
Patlıcan Dolma
2
Patlıcanın içini çıkartın ve içindeki küspeyi çok yumuşak bir hale gelene kadar haşlayın. Soğumaya
bırakın. Hazır duruma geldiğinde kıyma, yumurta, ekmek kırıntısı ve rendelenmiş peynirli pişmiş
patlıcan karışımıyla doldurun. Tercih ettiğiniz şekilde sarımsak ve tuz ile terbiyeleyin ve baharatlarla
lezzetlendirin
Domates Dolması
2
Domateslerin üst kısımlarını kesin ve bir kenara koyun. Domatesin küspesini oyarak çıkartın ve içinde
pirinci pişirin. Tercihinize göre baharatlar / bulyonla lezzetlendirin. Pirinç yumuşadığında, soğumaya
bırakın ve domateslere bol miktarda risotto doldurun. Pişirmeden önce domateslerin üst kısımlarıyla
kapatın
Graten Sebze
Patates Graten
2
Parçalar halinde kesin ve büyük bir kaba yerleştirin. Tuz ve biber ile terbiyelendirin ve üzerine krema
dökün. Üzerine peynir serpin
Sebze Graten
2
Plastik folyonun tamamını çıkarmaya dikkat ederek, ambalajından çıkarın
Sebze Buğulama
Tüm patates
3
1
Buhar tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın
Patates Parçaları
3
1
Doğrayın. Buhar tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın
Bezelye
3
1
Buhar tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın
Havuçlar
3
1
Doğrayın. Buhar tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtınBrokoli
3
1
Karnabahar
3
1
Kuşkonmaz
3
1
Buhar tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın
Dolmalık kabak
3
1
Doğrayın. Buhar tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın
Enginar
3
1
İkiye bölün. Buhar tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın
Brüksel Lahanası
3
1
Buhar tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın
Koçanlı Mısır
3
1
Buhar tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın
Biberler
3
1
Doğrayın. Buhar tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın
Sebze Buğulama
3 1
Buhar tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın
TUZLU
KEKLER
Karışık Börek
2
rın tepsisine hamuru yerleştirin ve bir çatal ile delin. 6 porsiyonluk miktarı dikkate alarak karışık börek
karışımını hazırlayın
Karışık Börek
2
Plastik folyonun tamamını çıkarmaya dikkat ederek, ambalajından çıkarın
Dondurulmuş
AKSESUARLAR
Raf
rın tepsisi veya rafın
üzerinde kek kalıbı
Fırın tepsisi Buhar tepsisi Yemek sondası
14
Yiyecek Kategorisi / Tarifler
Seviye ve
Aksesuarlar
Pişirme Bilgileri
EKMEK
Poğaçalar
2
Favori beyaz ekmek tarifinize göre hamuru hazırlayın. Kabartmadan önce küçük yuvarlaklar haline
getirin. Fırının özel kabartma işlevini kullanın
Poğaçalar
2
Ambalajından çıkartın. Fırın tepsisi üzerine eşit olarak dağıtın
Kalıpta Somun
Sandviç
2
Önceden Pişirilmiş
Poğa
2
Yağlı çörekler
2
Çörek şeklini vererek veya daha küçük parçalar halinde yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin
Kutuda Poğaça
2
Ambalajından çıkartın. Fırın tepsisi üzerine eşit olarak dağıtın
PİZZA
Pizza
2
150ml su, 15g yaş maya, 200-225g un, yağ ve tuz ile bir pizza hamuru hazırlayın. Fırının özel işlevini
kullanarak kabarmaya bırakın. Hamuru hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisinde açın. Domates, mozzarella
ve jambon gibi malzemeleri ekleyin
İnce Pizza
2
Plastik folyonun tamamını çıkarmaya dikkat ederek, ambalajından çıkarın
Kalın Pizza
2
Soğuk Pizza
2
KEKLER & PASTALAR
Kalıpta Sünger Kek
2
700-800 g yağsız sünger kek hamuru hazırlayın. Kaplanmış ve yağlanmış pişirme tavasına dökün
Kurabiyeler
2
250g un, 100g tuzlu tereyağı, 100g şeker ve 1 yumurta kullanarak bir ölçü hazırlayın. Meyve özü ile
çeşnilendirin. Soğumaya bırakın. 5mm kalınlığa sahip olacak şekilde yayın, gerektiği şekilde şekillendirin
ve fırın tepsisinde eşit olarak dağıtın
Beze
2
2 yumurta akı, 80g şeker ve 100g kurutulmuş hindistan cevizinden bir ölçü hazırlayın. Vanilya ve badem
özü ile tat verin. Yağlanmış bir fırın tepsisine 20-24 parça olacak şekilde yerleştirin
Meyveli Pasta
2
180 g un, 125 g tereyağı ve 1 yumurta kullanarak hamur hazırlayın. Fırın tepsisine hamuru yerleştirin ve
şeker ve tarçınla karıştırılmış 700 – 800 g dilimlenmiş taze meyve ile doldurun
Meyveli Pasta
2
Plastik folyonun tamamını çıkarmaya dikkat ederek, ambalajından çıkarın
Muffin
2
Favori tarifinize göre 10-12 parçalık bir hamur hazırlayın ve kağıt kalıpları doldurun. Fırın tepsisi üzerine
eşit olarak dağıtın
Sufle
2
Limonlu, çikolatalı veya meyveli bir sue karışımı hazırlayın ve yüksek kenarlı, fırın kullanımına uygun bir
kabın içine dökün
TATLILAR
Fırında Elma
2
Çekirdeklerini çıkarın ve badem ezmesi veya tarçın, şeker ve tereyağı ile doldurun
Meyveli Komposto
3
1
Meyvelerin kabuğunu soyup çekirdekli kısmını çıkartın. Parça halinde kesin ve buhar tepsisine eşit
olarak dağıtın
Kazan Dibi
3
1
2 yumurta sarısı ile 2 bütün yumurtayı, 3 yemek kaşığı şeker ve vanilya aromasıyla karıştırın. 100 ml
krema ve 200 ml süt karışımını ısıtın ve yavaşça yumurtalara ekleyin. Karışımı 4 ayrı servis kalıbına dökün
YUMURTALAR
Orta Sertlikte
Yumurta
3
1
Yumurtalar soğuk yenilecekse, hemen soğuk suyla yıkayın
Sert Yumurta
3
1
Yumuşak Yumurta
3
1
Dondurulmuş
AKSESUARLAR
Raf
rın tepsisi veya rafın
üzerinde kek kalıbı
Fırın tepsisi Buhar tepsisi Yemek sondası
15
TR
Yiyecek Kategorisi / Tarifler
Seviye ve
Aksesuarlar
Pişirme Bilgileri
VAKUMLU GIDA
PİŞİRME
Tüm Et
2
Paketleri rafın ortasına eşit olarak dağıtın. Paketlerin vakumlu olduğundan emin olun
Parça Et
2
Kanatlılar
2
Balık
2
Yumuşakçalar
2
Kabuklu deniz
ürünleri
2
Sebzeler
2
Meyve
2
Tatlı Krema
2
Tuzlu Krema
2
TEKRAR ISITMA
Dondurulmuş
2
Paketleri rafın ortasına eşit olarak dağıtın
Soğutulmuş
2
Dondurulmuş
AKSESUARLAR
Raf
rın tepsisi veya rafın
üzerinde kek kalıbı
Fırın tepsisi Buhar tepsisi Yemek sondası
16
TEMİZLİK VE BAKIM
Düzenli temizlik yapılmaması, cihazın yüzeylerinin
bozulmasına yol açabilir. Bu da cihazın hizmet
ömrünü kısaltabilir ve tehlikeli durumlara yol açabilir.
Herhangi bir bakım veya temizlik işlemi yapmadan
önce cihazın soğuduğundan emin olun.
Cihazın yüzeylerine zarar verebileceklerinden bulaşık
teli, aşındırıcı tel veya aşındırıcı/korozif temizlik
maddeleri kullanmayın.
Herhangi bir bakım işlemi gerçekleştirilmeden önce,
bu cihaz şebeke elektrik kaynağından ayrılmalıdır.
Koruyucu eldiven takın.
Buharlı temizleyiciler kullanmayın.
DIŞ YÜZEYLER
Yüzeyleri nemli bir mikrofiber bezle temizleyin. Çok
kirli ise, birkaç damla pH açısından nötr deterjan
damlatın. Kuru bir bezle silerek kurulayın.
• Kapak camını uygun bir sıvı deterjanla temizleyin.
İÇ YÜZEYLER
• Her kullanımdan sonra fırını soğumaya bırakın ve
ardından, yemek artıklarının neden olduğu kalıntı
veya lekeleri temizlemek için tercihen hala sıcakken
temizleyin.
• Buğulama işleminin yol açtığı nemi temizlemek için,
fırını soğumaya bırakın ve ardından bölmeyi bir bez
veya temiz edilen sünger ile silin. "Buharlı Temizleme"
işlevinin düzenli olarak kullanılmasını öneriyoruz.
AKSESUARLAR
• Raf kılavuzları da dahil olmak üzere aksesuarların
birçoğu bulaşık makinesinde yıkanabilir.
• Bir sünger ve az miktarda pH açısından nötr deterjan
kullanarak depoyu dikkatli bir şekilde temizleyin.
İçme suyu ile durulayın.
LAMBANIN DEĞİŞTİRİLMESİ
Fırının elektrik fişini güç beslemesinden çıkarın.
Lambanın kapağını çözün ve sızdırmazlık
elemanlarını ve rondelayı dikkatli bir şekilde
çıkarın.
Lambayı değiştirin ve sızdırmazlık elemanları ile
rondelayı doğru bir şekilde takmaya dikkat ederek,
kapağı tekrar yerine vidalayın.
Fırının fişini tekrar güç beslemesine takın.
Lütfen dikkat edin: 10 W/12 V tip G4, T300 °C halojen
lambalar kullanın. Cihazın içinde kullanılan ampul ev
aletlerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve evin içindeki
genel oda aydınlatmasında kullanılmaya uygun değildir
(EC Düzenlemesi 244/2009). Ampuller yetkili servisimizden
elde edilebilir.
Parmak uçlarınız ampullere zarar vereceğinden,
ampulleri çıplak elle tutmayın. Lamba kapağı yerine
takılmadan fırını kullanmayın.
17
WiFi SSS
Hangi WiFi protokolleri desteklenmektedir?
YükWiFi bağdaştırıcısı, Avrupa ülkeleri için WiFi
b/g/n'yi desteklemektedir.
Yönlendirici yazılımında hangi ayarların
yapılandırılması gereklidir?
Aşağıdaki yönlendirici ayarları gereklidir: 2.4 GHz
etkin, WiFi b/g/n, DHCP ve NAT etkin.
Hangi WPS sürümü desteklenmektedir?
WPS 2.0 veya üstü. Yönlendirici dokümantasyonunu
kontrol edin.
Android veya iOS'a sahip akıllı bir telefon (veya tablet)
kullanmak arasında herhangi bir fark var mıdır?
Tercih ettiğiniz işletim sistemini kullanabilirsiniz,
hiçbir fark yoktur.
Bir yönlendirici kullanmak yerine bir mobil 3G
üzerinden tethering (bir başka cihaz üzerinden
internete çıkma) özelliğini kullanabilir miyim?
Evet, ancak bulut hizmetleri sürekli bağlı aygıtlar için
tasarlanmıştır.
Ev internet bağlantımın çalıştığını ve kablosuz
işlevselliğinin etkin olduğunu nasıl kontrol edebilirim?
Ağınızı akıllı aygıtınız üzerinde arayabilirsiniz.
Denemeden önce diğer tüm veri bağlantılarını devre
dışı bırakın.
Cihazın ev kablosuz ağıma bağlı olup olmadığını nasıl
kontrol edebilirim?
Yönlendirici yapılandırmanıza erişin (yönlendirici
kılavuzuna bakın) ve aygıtın MAC adresinin kablosuz
bağlantı cihazlarında listelenip listelenmediğini
kontrol edin.
Cihazın MAC adresini nerede bulabilirim?
'a basıp, ardından WiFi'a dokunun veya
cihazınızın üzerine bakın: SAID ve MAC adreslerini
gösteren bir etiket bulunmaktadır. MAC adresi, “88:e7”
ile başlayan rakam ve harf kombinasyonundan oluşur.
Cihazın kablosuz işlevinin etkin olup olmadığını nasıl
kontrol edebilirim?
Cihaz ağının görünür olup olmadığını ve buluta bağlı
olup olmadığını kontrol etmek için akıllı aygıtınızı ve
6
th
Sense Live uygulamasını kullanın.
Sinyalin cihaza ulaşmasını önleyebilecek herhangi bir
şey var mı?
Bağladığınız aygıtların mevcut tüm bant genişliğini
kullanmadığını kontrol edin.
WiFi özellikli aygıtlarınızın, yönlendirici tarafından izin
verilen maksimum sayıyı aşmadığından emin olun.
Yönlendirici fırından ne kadar uzakta olmalı?
Normalde WiFi sinyali birkaç odayı kapsayacak kadar
güçlüdür, ancak bu, çoğunlukla duvarların yapıldığı
malzemeye bağlıdır. Akıllı aygıtınızı cihazın yanına
yerleştirerek sinyal gücünü kontrol edebilirsiniz.
Kablosuz bağlantım cihaza ulaşmazsa ne yapabilirim?
Evinizin WiFi kapsamını genişletmek için, erişim
noktaları, WiFi tekrarlayıcıları ve güç hattı köprüleri
gibi (cihazla birlikte verilmez) belirli aygıtları
kullanabilirsiniz.
Kablosuz ağımın adını ve parolasını nasıl
öğrenebilirim?
Yönlendirici dokümantasyonuna bakın. Genellikle,
yönlendirici üzerinde, bağlı bir aygıtı kullanarak
cihazın kurulum sayfasına erişmek için ihtiyacınız olan
bilgileri gösteren bir çıkartma bulunmaktadır.
Yönlendiricim mahalle WiFi kanalını kullanıyorsa ne
yapabilirim?
Yönlendiriciyi cebri olarak ev WiFi kanalınızı
kullanacak şekilde ayarlayın.
Ekranda görüntüleniyorsa veya fırın ev
yönlendiricime dengeli bir bağlantı sağlayamıyorsa ne
yapabilirim?
Cihaz yönlendiriciye başarıyla bağlanmış olabilir,
ancak internete erişememektedir. Cihazı internete
bağlamak için yönlendirici ve/veya taşıyıcı ayarlarını
kontrol etmeniz gerekir.
Yönlendirici ayarları: NAT açık olmalır, Güvenlik Duvarı ve
DHCP doğru bir şekilde yapılandırılş olmalıdır. Desteklenen
parola şifreleme biçimleri: WEP, WPA, WPA2. Farklı bir şifreleme
türü denemek için, lütfen yönlendirici kılavuzuna bakın.
Tıyıcı ayarları: İnternet servis sağlayıcınız internete
bağlanabilen MAC adresi sayısını sabitlemişse, cihazınızı buluta
bağlayamayabilirsiniz. Bir aygıtın MAC adresi, o aygıtın
benzersiz tanımlayıcısıdır. Lütfen bilgisayar dışındaki cihazları
internete nasıl bağlayacağınızı İnternet servis sağlayıcınıza
sorun.
Verilerin iletilip iletilmediğini nasıl kontrol edebilirim?
Ağı kurduktan sonra, gücü kapatın, 20 saniye bekleyin
ve ardından fırını açın: Uygulamanın cihazın UI
durumunu gösterdiğini kontrol edin.
Bazı ayarların uygulamada görünmesi birkaç saniye sürer.
Whirlpool hesabımı değiştirip cihazlarımı nasıl bağlı
tutabilirim?
Yeni bir hesap oluşturabilirsiniz, ancak cihazlarınızı
yeni hesabınıza taşımadan önce eski hesabınızdan
kaldırmayı unutmayın.
Yönlendiricimi değiştirdim, ne yapmam gerekiyor?
Aynı ayarları (ağ adı ve parola) koruyabilir veya
cihazdan önceki ayarları silebilir ve ayarları tekrar
yapılandırabilirsiniz.
18
SORUN GİDERME
Sorun Olası neden Çözüm
Fırın çalışmıyor.
Güç kesintisi.
Şebeke bağlantısının
kesilmesi.
Şebeke elektrik gücü olup olmadığını ve fırının elektrik
beslemesine bağlı olup olmadığını kontrol edin. Arızanın
giderilip giderilmediğini görmek için, fırını kapatıp
yeniden açın.
Ekranda “F” harfi ve
ardından bir rakam
veya harf görünüyor.
Fırın arızası.
Size en yakın Satış Sonrası Müşteri Servis Merkezi ile
irtibata geçin ve “F” harfini takip eden rakamı belirtin.
Fırın, kapalı iken bile
ses çıkarır.
Soğutucu fan etkin.
Kapağı açın veya soğutma işlemi sona erene kadar tutun
veya bekleyin.
Fırın buhar üretmiyor.
Depo doğru
yerleştirilmemiş.
Depo boş.
Deponun doğru konumda yerleştirilip yerleştirilmediğini
ve “MAX” işaretine kadar içme suyu ile doldurulup
doldurulmadığını kontrol edin, ardından istediğiniz işlevi
tekrar başlatın.
İşlev başlamıyor.
İşlev demo modunda
kullanılabilir değildir.
Demo modu çalışıyor.
'e basın, ”Bilgi”ye dokunun ve ardından çıkmak
için “Demo modu kaydet”i seçin.
simgesi ekranda
görüntüleniyor.
WiFi yönlendiricisi kapalı.
Yönlendirici ayarları değişti.
Kablosuz bağlantılar cihaza
ulaşmıyor.
Fırın, ev ağı ile istikrarlı bir
bağlantı kuramıyor.
Bağlantı desteklenmiyor.
WiFi yönlendiricisinin İnternete bağlı olduğunu kontrol
edin.
Cihazın yanında WiFi sinyalinin güçlü olduğunu kontrol
edin.
Yönlendiriciyi yeniden başlatmayı deneyin
WiFi SSS” bölümüne bakın.
Evinizin kablosuz ağ ayarları değiştiyse, ağa bağlanın:
'e basın, WiFi”a dokunun ve ardından Ağa
Bağlanı seçin.
Bağlantı
desteklenmiyor.
Ülkenizde uzaktan işletime
izin verilmiyor.
Satın almadan önce ülkenizde elektronik cihazların
uzaktan işletimine izin verilip verilmediğini kontrol edin.
ÜRÜN FİŞİ
WWW
Bu cihazın enerji verilerini içeren ürün fişi,
docs . whirlpool.eu Whirlpool internet adresinden
indirilebilir
KULLANIM VE BAKIM KILAVUZUNA NASIL
ULAŞILABİLİR
>
WWW
Ürünün ticari kodunu belirterek,
Kullanım ve Bakım Kılavuzunu,
docs . whirlpool.eu internet adresimizden
indirin (bu kare kodu kullanabilirsiniz).
> Alternatif olarak, Satış Sonrası Müşteri Servisimizle
irtibata geçin.
SATIŞ SONRASI SERVİSİMİZLE İLETİŞİM
İrtibat bilgilerimize garanti
kılavuzundan ulaşabilirsiniz.
Satış Sonrası Müşteri
Servisimizle iletişim kurarken,
lütfen ürününüzün tanıtım
levhasında yer alan kodları
belirtin.
XXX/XXX
XXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXX
400011320291
İtalya'da basılmıştır
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18

Whirlpool W11I MS180 Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: