Franke FMY 99 HS BK Use & Care

Tip
Use & Care

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

TR Kullanıcı kılavuzu Buharlı Fırın
FMY 99 HS
DİLLER
TR KULLANICI KILAVUZU ������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 3
TR
3
İÇİNDEKİLER
GENEL BAKIŞ ����������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 4
KONTROL PANELİ ��������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 4
AKSESUARLAR �������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 5
İŞLEVLER ������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 6
DOKUNMATİK EKRANIN KULLANIMI ���������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 7
İLK KULLANIM ��������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 7
GÜNLÜK KULLANIM ���������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 9
FAYDALI İPUÇLARI ����������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 14
COOKASSIST PİŞİRME TABLOSU ����������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������20
TEMIZLIK VE BAKIM ���������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������23
ARIZA TARAMA �����������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������25
DESTEK ��������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������25
4
1� Kontrol paneli
2� Fan
3� Yuvarlak ısıtma elemanı
(görünmez)
4� Raf kılavuzları
(seviye, fırının ön kısmında
gösterilmiştir)
5� Kapak
6� Su çekmecesi
7� Üst ısıtma elemanı/ızgara
8� Lamba
9� Tanıtım levhası
(çıkarmayın)
10� Alt ısıtma elemanı
(görünmez)
1. AÇIK / KAPALI
Fırını açmak ve kapatmak için
kullanılır
2. ANA SAYFA
Ana menüye hızlıca erişmek için
kullanılır
3. FAVORİ
Favori işlevlerinizin listesini
çağırmak için kullanılır
4. EKRAN
5. ARAÇLAR
Birkaç seçenekten birini seçmek
ve aynı zamanda fırın ayarlarını ve
tercihleri değiştirmek için kullanılır
6. İPTAL
Saat, Mutfak Zamanlayıcısı ve
Kontrol Kilidi dışındaki tüm fırın
işlevlerini durdurmak için kullanılır
1
2 3 4 56
GENEL BAKIŞ
KULLANICI KILAVUZU
KONTROL PANELİ
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
8
9
10
5
7
6
TR
5
AKSESUARLAR
TEL RAF TABAK FIRIN TEPSİSİ KAYAR KILAVUZLAR *
Yemek pişirmek veya tava, kek
kalıbı ve fırın kullanımına
uygun diğer pişirme kapları
için destek olarak kullanın
Et, balık, sebze, focaccia vs.
pişirmek için fırın tepsisi olarak
kullanın veya pişirme sırasında
çıkan sıvıları toplaması için
rafın altına konumlandırın.
Her türlü ekmek ve hamur işi,
aynı zamanda rosto, kağıtta
balık vs. pişirmek için kullan.
Aksesuarların takılmasını veya
sökülmesini kolaylaştırmak
için.
BUHAR TEPSİSİ
* Yalnızca belirli modellerde mevcuttur
Aksesuar sayısı ve türü, satın alınan modele bağlı olarak değişebilir.
Diğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servisten ayrıca satın alınabilir.
Bu, yemeğin eşit şekilde
pişmesine yardımcı olan
buharın devridaim yapmasını
kolaylaştırır. Pişirme esnasında
çıkan sıvıları toplamak için,
damlama tepsisini alttaki
seviyeye yerleştirin.
TEL RAFIN VE DİĞER AKSESUARLARIN TAKILMASI
Kalkık kenarın yukarı baktığından emin olarak, tel rafı,
raf kılavuzlarının üzerinde kaydırarak yatay bir şekilde
yerleştirin�
Damlama tepsisi ve pişirme tepsisi gibi diğer
aksesuarlar, tel rafla aynı şekilde yatay olarak takılır
RAF KILAVUZLARININ ÇIKARILMASI VE YERİNE
TAKILMASI
Raf kılavuzlarını çıkarmak için, kılavuzları yukarı
kaldırın ve ardından alt kısmını nazikçe çekerek
yuvasından çıkarın:
Raf kılavuzları artık çıkarılabilir
Raf kılavuzlarını yerine takmak için, önce üst
yuvalarına geri takın� Yukarı pozisyonda tutarak,
pişirme bölmesine kaydırın, ardından alçaltarak alt
yuvalarındaki konumlarına yerleştirin�
KAYAR KILAVUZLARIN TAKILMASI VARSA
Raf kılavuzlarını fırından çıkarın ve koruyucu plastiği
kayar kılavuzlardan çıkarın�
Kılavuzun üst klipsini raf kılavuzuna sabitleyin ve
sonuna kadar kaydırın� Diğer klipsi alçaltarak ilgili
konumuna yerleştirin� Kılavuzu sabitlemek için,
klipsin alt kısmını, raf kılavuzuna sıkıca bastırın�
Kılavuzların serbest hareket edebildiğinden emin
olun� Bu adımları, aynı seviyedeki diğer raf kılavuzu
için de tekrarlayın�
tfen dikkat edin: Kayar kılavuzlar, herhangi bir seviyede
takılabilir.
6
MANUEL İŞLEVLER
GELENEKSEL*
Yalnızca bir rafta her türlü yemeği pişirmek için
kullanılır
ISI YAYMALI PİİRME
Etleri, içi dolgulu kekleri tek bir rafta pişirmek için
kullanılır
FANLI HAVA
Birden fazla rafta (en fazla üç) aynı pişirme sıcaklığı
gerektiren farklı yiyecekleri aynı anda pişirmek
için kullanılır� Bu işlev, farklı yiyecekleri, kokuları
birbirlerine karıştırmadan pişirmek için kullanılabilir
IZGARA
Biftek, kebap ve sosis ızgara yapmak, sebze
ograten pişirmek veya ekmek kızartmak için
kullanılır� Et ızgara yaparken, pişirme esnasında
çıkan sıvıları toplaması için tabak kullanılmasını
öneriyoruz: Tepsiyi, tel rafın altındaki
seviyelerden herhangi birine konumlandırın ve
500 ml içme suyu ekleyin�
TURBO IZGARA
Büyük et parçalarını kızartmak için kullanılır
(butlar, sığır eti kızartma, tavuk)� Pişirme
esnasında çıkan sıvıları toplaması için bir
damlama tepsisi kullanılmasını öneriyoruz:
Tavayı, tel rafın altındaki seviyelerden herhangi
birine konumlandırın ve 500 ml içme suyu
ekleyin�
HIZLI ÖN ISITMA
Fırında hızlıca ön ısıtma yapmak için kullanılır
MULTICOOKING İLEVLE
Aynı pişirme sıcaklığı gerektiren farklı yiyecekleri
aynı anda dört seviyede pişirmek için kullanılır
Bu işlev kurabiye, turta, yuvarlak pizza
(dondurulmuş da olabilir) pişirmek ve komple
bir yemek hazırlamak için kullanılabilir� En iyi
sonuçlar için pişirme tablosuna uyun�
BUHAR
» SAF BUHAR
Yemeğin doğal besin değerini korumak üzere,
buhar kullanarak doğal ve sağlıklı yemekler
pişirmek için kullanılır� Bu işlev özellikle sebze,
balık ve meyve pişirmek ve aynı zamanda
haşlamak için uygundur� Aksi belirtilmediği
sürece, yemeği fırına yerleştirmeden önce
ambalaj ve koruyucu filmlerin tamamını çıkarın�
» FANLI HAVA + BUHAR
Buhar ve fanlı hava özelliklerini bir araya
getiren bu işlev, dışı hoş bir şekilde çıtır ve
esmer iken aynı zamanda içi körpe ve sulu
yiyecekler pişirmenizi sağlar� En iyi pişirme
sonuçları için, balık pişirirken YÜKSEK, et için
ORTA ve ekmek ve tatlılar için DÜŞÜK buhar
seviyesinin seçilmesini öneririz�
ÖZEL FONKSİYONLAR
» BUZ ÇÖZME
Yiyeceğin buzunu çözme işlemini
hızlandırmak içindirYiyeceği orta rafa
yerleştirin� Dışarıda kurumasını önlemek için,
yiyeceği ambalajının içinde bırakın�
» SICAK TUTMA
Yeni pişirilen yemeği sıcak ve gevrek tutmak
için kullanılır
» KABARTMA
Tatlı veya tuzlu hamurun en iyi şekilde
kabarması için kullanılır� Kabartma kalitesini
korumak için, işlevi, bir pişirme çevriminden
sonra fırın hala sıcak iken etkinleştirmeyin�
» RAHATLIK
Oda sıcaklığında ya da buzdolabında
saklanmış hazır yiyecekleri pişirmek için
(bisküviler, kek karışımı, muffin, makarna
yemekleri ve ekmek türü ürünler)� Bu işlev,
tüm yemekleri hızla ve nazik şekilde pişirir
ve ayrıca halihazırda pişirilmiş yiyecekleri
ısıtmak için de kullanılabilir� Fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez� Ambalajda belirtilen
talimatları yerine getirin
» MAXI COOKING MAKSİ PİİRME
Büyük et parçalarını (2,5 kg'nin üzerinde)
pişirmek için kullanılır
Her iki tarafının da eşit kızarması için pişirme
sırasında etin çevrilmesi önerilirTamamen
kurumayı önlemek için etin ara sıra kendi
suyuyla ıslatılması önerilir
» ECO FANLI HAVA*
İçi doldurulmuş rostoluk et parçalarını ve et
filetolarını tek bir rafta pişirmek için kullanılır
Nazik, aralıklı hava dolaşımı sayesinde
yemeğin aşırı kuruması engellenir� Bu ECO
işlevi kullanılırken, pişirme sırasında ışık
kapalı kalacaktır� ECO çevrimini kullanarak
güç tüketimini optimize etmek için, fırının
kapağı, yemek tamamen pişene kadar
açılmamalıdır
DONDURULMU YİYECEKLERİ PİİRME
İşlev, 5 farklı türdeki hazır dondurulmuş gıdalar
için ideal pişirme sıcaklığını ve modunu otomatik
olarak seçer� Fırına ön ısıtma uygulamak
gerekmez�
COOKASSIST
Bunlar, tüm yiyecek türlerinin tamamen otomatik
bir şekilde pişirilmesini sağlar� Bu işlevi en iyi
şekilde kullanmak için, ilgili pişirme tablosundaki
göstergeleri takip edin�
Fırına ön ısıtma uygulamak gerekmez
* İşlev, 65/2014 sayılı Yönetmelik (AB) uyarınca, enerji
verimliliği beyanı için referans olarak kullanılmıştır
İŞLEVLER
TR
7
DOKUNMATİK EKRANIN KULLANIMI
Br menü veya lstede geznmek çn:
Öğeler veya değerler arasında gezinmek için
parmağınızı ekranın üzerinde kaydırmanız
yeterlidir
Seçmek veya onaylamak çn:
İstediğiniz değeri veya menü öğesini seçmek
için ekrana dokunun�
Öncek ekrana ger dönmek çn:
'a dokunun�
Br ayarı onaylamak veya br sonrak ekrana gtmek
çn:
AYARLA veya “İLERİ”ye dokunun�
İLK KULLANIM
Cihazı ilk açtığınızda ürünü yapılandırmanız
gerekecektir
Ayarlar sonradan "Araçlar" menüsüne erişmek için 'e
basarak değiştirilebilir.
1. DİLİ SEÇİN
Cihazı ilk açtığınızda dili ve saati ayarlamanız
gerekecek�
Kullanılabilir diller listesinde gezinmek için
parmağınızı ekranın üzerinde kaydırın�
Čeština, Český Jazyk
Czech
Dansk
Danish
Deutsch
German
İstediğiniz dile dokunun�
Ελλνικά
Greek, Modern
English
English
Español
Spanish
'e dokunarak bir önceki ekrana geri dönebilirsiniz.
2. AYAR MODUNU SEÇİN
Dili seçtikten sonra, ekran, “MAĞAZA DEMOSU”
(perakendeciler için faydalıdır, yalnızca gösterim
amaçlıdır) veya “İLERİ”ye dokunarak devam etmeyi
seçmeniz için komut istemi verecektir
Ürünü satın aldığınız çn
teekkürler!
Ev kullanımı için kuruluma devam
etmek için İleriye basın
MAĞAZA DEMOSU MODU
İLERİ
8
. SAATİN VE TARİHİN AYARLANMASI
Fırınınızı evinizdeki ağa bağladığınızda, saat ve tarih
otomatik olarak ayarlanacaktır� Aksi halde bunları
manuel olarak ayarlamanız gerekecektir
Saati ayarlamak için ilgili rakamlara dokunun�
09876
54321
Sstem saatn ayarla.
Onaylamak için AYARLA”ya dokunun�
09876
54321
12:30
24-Saatlik Zaman
AYARLA
Saati ayarladıktan sonra, tarihi ayarlamanız
gerekecektir
Tarihi ayarlamak için ilgili rakamlara dokunun�
Onaylamak için AYARLA”ya dokunun�
4. GÜÇ TÜKETİNİ AYARLAYIN
Fırın, 3 kW'den (16 Amper) yüksek bir değere sahip ev
şebekesi ile uyumlu seviyede elektrik gücü tüketecek
şekilde programlanmıştır: Evinizdeki güç seviyesi daha
düşük ise, bu değeri azaltmanız gerekecektir (13 Amper)
Gücü seçmek için sağdaki değere dokunun�
Güç yönetm
13 Amper
16 Amper
İlk kurulumu tamamlamak için TAMAM”
seçeneğine dokunun�
Ayarlama Tamamlandı
Cihazınız şimdi ayarlandı ve kullanıma
hazır!
TAMAM
5. FIRINI ISITIN
Yeni bir fırın, imalat esnasında kalmış olabilecek
kokular yayabilir: Bu tamamen normaldir
Dolayısıyla yemek pişirmeye başlamadan önce, olası
kokuları gidermek için fırının içi boş halde ısıtılmasını
öneriyoruz�
Fırındaki koruyucu karton ambalajlarını veya şeffaf
filmleri ve içindeki aksesuarları çıkarın�
Fırını yaklaşık bir saat 200 °C'de ısıtın�
cihazı ilk kez kullandıktan sonra odanın havalandırılması
tavsiye edilir.
TR
9
GÜNLÜK KULLANIM
1. BİR İŞLEV SEÇİN
Fırını açmak için, 'e basın veya ekranın
herhangi bir yerine dokunun�
Ekran, Manuel ve CookAssist İşlevleri arasında seçim
yapmanızı sağlar
İlgili menüye erişmek için istediğiniz ana işleve
dokunun�
20:00
MANUEL
FONKSİYONLAR
COOKASSIST
Listeyi incelemek için yukarı veya aşağı kaydırın�
İlev s
GELENEKSEL
FANLI HAVA
IZGARA
ISI YAYMALI
PİŞİRME
İstediğiniz işlevi dokunarak seçin�
İlev s
GELENEKSEL
FANLI HAVA
IZGARA
ISI YAYMALI
PİŞİRME
2. MANUEL İŞLEVLERİ AYARLAYIN
İstediğiniz işlevi seçtikten sonra, ayarlarını
değiştirebilirsiniz� Ekranda, değiştirilebilecek ayarlar
görüntülenecektir
SICAKLIK/IZGARA SEVİYE
Önerilen değerlerde gezinin ve istediğiniz bir
tanesini seçin�
Sıcaklık
seç
İLERİ
İşlev tarafından izin verilirse, ön ısıtmayı
etkinleştirmek için
'e dokunabilirsiniz�
Sıcaklık
seç
İLERİ
SÜRE
Pişirme işlemini manuel olarak yönetmek isterseniz,
pişirme süresini ayarlamak zorunda değilsiniz�
Zamanlamalı modda, fırın, pişirme işlemini seçtiğiniz
süre boyunca gerçekleştirir� Pişirme süresinin
sonunda pişirme otomatik olarak durdurulur
Süreyi ayarlamaya başlamak için, “Pişirme Süresini
Ayarla”ya dokunun �
Pişirme Süresini Ayarla
Sıcaklık
seç
İLERİ
İstediğiniz pişirme süresini ayarlamak için ilgili
rakamlara dokunun�
09876
54321
Saat gr
İLERİ
Onaylamak için “İLERİ”ye dokunun�
3. COOKASSIST İŞLEVLENİ AYARLAYIN
COOKASSIST işlevleri, listede gösterilenler arasından
seçim yaparak, çok çeşitli yemekler hazırlamanızı
sağlar� Birçok pişirme ayarı, en iyi sonuçları elde
etmek üzere cihaz tarafından otomatik olarak seçilir
Listeden bir yemek tarifi seçin�
İşlevler, "COOKASSIST FUNCTION" (COOKASSIST İŞLEVİ)
menüsünde yiyecek kategorilerine (ilgili tablolara bakın) ve
“COOKASSIST PRO” menüsünde yemek tarifi özelliklerine göre
görüntülenir.
Bir işlev seçtikten sonra, mükemmel sonuca
ulaşmak için pişirmek istediğiniz yemeğin
özelliklerini (miktar, ağırlık vs�) belirtmeniz
yeterlidir
Pişirme işleminde sizi yönlendirmesi için ekranda
verilen talimatları izleyin�
10
4. BAŞLANGIÇ SAATİ GECİKMESİNİ AYARLAYIN
Bir işlevi başlatmadan önce pişirmeyi
geciktirebilirsiniz: İşlev, daha önceden seçtiğiniz
saatte başlayacaktır
Gereksinim duyduğunuz başlangıç saatini
ayarlamak için “GECİKME” ye dokunun�
PİŞİRME TALİMATI:
Yalnızca bir rafta her türlü yemi
pişirmek için kullanılır�
Yiyeceği seviye 3'e yerleştirin�
Tava ile tel rafı veya tepsiyi
kullanın�
GECİKME
Geleneksel
BALAT
İstenen gecikmeyi ayarladıktan sonra, bekleme
süresini başlatmak için “GECİKMELİ BAŞLATMA”ya
dokunun�
Yemeği fırına yerleştirin ve kapağı kapatın:
İşlev, hesaplanan süre sonunda otomatik olarak
başlatılacaktır
Çevrimin ayarlanması sırasında ön ısıtma seçilirse, gecikme
seçeneği devre dışı bırakılacaktır.
İşlevi hemen etkinleştirmek ve programlanan
gecikme süresini iptal etmek için
'a dokunun�
5. İŞLEVİ BAŞLATIN
Ayarları yapılandırdıktan sonra, işlevi
etkinleştirmek üzere “BAŞLAT”a dokunun�
Ayarlı değerleri, pişirme sırasında değiştirmek istediğiniz
değere dokunarak herhangi bir zamanda değiştirebilirsiniz.
Fırın sıcaksa ve işlev belirli bir maksimum sıcaklık gerektiriyorsa,
ekranda bir mesaj görüntülenecektir.
Etkin işlevi herhangi bir zamanda durdurmak
için 'e basın veya süre değerine dokunun ve
ardından “STOP” (DURDUR) seçeneğini seçin�
6. ÖN ISITMA
Daha önceden etkinleştirildiyse, işlev başlatıldığında
ekranda ön ısıtma aşamasının durumu görüntülenir
Balangıçtan ber
00:00:15
GELENEKSEL
Ön ısıtma
200° C
AYARLA
PİŞİRME
SAAT
Bu aşama bittiğinde, sesli bir sinyal duyulacak
ve fırının ayarlanan sıcaklığa ulaştığı ekranda
gösterilecektir
Ön Isıtma
Tamamlandı
Artık yemek yerleştirin
TAMAMLANDI
Kapağı açın�
Yemeği fırına yerleştirin�
Kapağı kapatın ve pişirme otomatik olarak devam
edecektir
Ön ısıtma bitmeden yemeğin fırına verilmesi, nihai pişirme
sonucunu olumsuz etkileyebilir.
Ön ısıtma aşamasında kapağın açılması durumunda, aşama
duraklatılacaktır.
Pişirme süresi, ön ısıtma aşamasını içermez.
7. PİŞİRMEYİ DURAKLATMA
Bazı COOKASSIST işlevleri, pişirme sırasında yemeği
çevirmenizi gerektirecektir� Sesli bir sinyal duyulacak
ve yapılması gereken işlem ekranda gösterilecektir
Kapağı açın�
Ekranda komut verilen işlemi gerçekleştirin�
Kapağı kapatın ve pişirmeye devam etmek için
TAMAMLANDI”ya dokunun�
Pişirme sona ermeden önce, fırın, aynı şekilde yemeği
kontrol etmeniz için komut verebilir
Sesli bir sinyal duyulacak ve yapılması gereken işlem
ekranda gösterilecektir
Yemeği kontrol edin�
Kapağı kapatın ve pişirme otomatik olarak devam
edecektir
8.ŞİRME SONU
Sesli bir sinyal duyulacak ve ekranda pişirmenin
tamamlandığı gösterilecektir
Bazı işlevlerle, pişirme sona erdiğinde, yemeğin
üstünü daha fazla esmerleştirebilir, pişirme süresini
uzatabilir veya işlevi favorilere kaydedebilirsiniz�
hazır durumdan bu yana 00:01
GELENEKSEL
Pişirme
200° C
ZAMANLAYICI
TAMAMLANDI
Favori olarak kaydetmek için 'a dokunun�
Beş dakikalık bir üstünü kızartma çevrimini
başlatmak için, “Ekstra Esmerleştirme seçeneğini
seçin�
Pişirme süresini uzatmak için
'a dokunun�
TR
11
9. FAVORİLER
Favoriler özelliği, favori yemek tarifinize yönelik fırın
ayarlarını saklar
Fırın, en çok kullanılan işlevleri otomatik olarak tanır.
Belirli sayıdaki kullanımdan sonra, işlevi favorilerinize
eklemeniz yönünde komut istemi verilecektir.
İLEVİN KAYDEDİLMESİ
Bir işlev sona erdiğinde,
seçeneğine dokunarak
favori olarak kaydedebilirsiniz� Bu, aynı ayarları
koruyarak, ilerde hızlı bir şekilde kullanabilmenizi
sağlayacaktır
Ekran; kahvaltı, öğle yemeği, aperatif ve akşam
yemeğini içeren 4 adede kadar favori yemek saati
belirterek işlevi kaydetmenizi sağlar
En az birini seçmek için simgelere dokunun�
1. İnce pzza
FAVORİ
DÜZENLE
İşlevi kaydetmek için “FAVORİ OLARAK KAYDETe
dokunun�
1. İnce pzza
FAVORİ
DÜZENLE
KAYDETTİKTEN SONRA
Favoriler menüsünü görüntülemek için
'e basın:
İşlevler farklı yemek saatlerine göre ayrılacak ve bazı
öneriler sunulacaktır
İlgili listeleri görüntülemek için yemek simgesine
dokunun
Öğle Yemeğ Favorler
İNCE PİZZA
Başka bir şey mi arıyorsunuz?
ağıdaki önerilere göz atın
Komut istemi verilen listede gezinin�
İstediğiniz yemek tarifi veya işleve dokunun�
Pişirmeyi etkinleştirmek için “BAŞLAT”a dokunun�
AYARLARIN DEĞİTİRİLMESİ
Favori ekranında, tercihlerinize göre özelleştirmek için
her bir favoriye bir resim veya isim ekleyebilirsiniz�
Değiştirmek istediğiniz işlevi seçin�
“DÜZENLE”ye dokunun�
Değiştirmek istediğiniz özelliği seçin�
“İLERİ”ye dokunun: Ekranda yeni özellikler
görüntülenecektir
Değişikliklerinizi onaylamak için “KAYDETe
dokunun�
Favoriler ekranında, kaydettiğiniz işlevleri silmeniz de
mümkündür:
İşlevin üzerindeki
'e dokunun�
“KALDIR”a dokunun�
Çeşitli yemeklerin gösterildiği zamanı da
ayarlayabilirsiniz:
'e basın�
Tercihleri seçin�
“Zamanlayıcılar ve Tarihleri seçin�
“Yemek Sürelerinize dokunun�
Listede gezinerek, ilgili saate dokunun�
Değiştirmek için ilgili yemeğin üzerine dokunun�
Bir zaman dilimi yalnızca bir yemek ile kombine edilebilir.
10. ARAÇLAR
"Araçlar" menüsünü herhangi bir zamanda açmak için
'e basın�
Bu menü, çok sayıda seçenek arasından seçim
yaparak, aynı zamanda ürüne veya ekrana ilişkin
ayarları veya tercihleri değiştirmenizi sağlar
Araçlar
Mutfak
Zamanlayıcısı
Işık Otomatik
Temizleme
MUTFAK ZAMANLAYICISI
Bu işlev, bir pişirme işlevini kullanırken veya süre
tutmak üzere tek başına etkinleştirilebilir
Zamanlayıcı başlatıldıktan sonra işleve herhangi
bir müdahalede bulunmadan bağımsız olarak geri
saymaya devam edecektir
Zamanlayıcı etkinleştirildikten sonra, bir işlevi
seçmeniz ve etkinleştirmeniz de mümkündür
Zamanlayıcı, ekranın üst sağ köşesinde geri sayımı
sürdürecektir.
Mutfak zamanlayıcısını geri almak veya değiştirmek
için:
'e basın�
'a dokunun�
Zamanlayıcı seçilen süreyi geri saymayı bitirdiğinde
sesli bir sinyal duyulacak ve bu durum ekranda
gösterilecektir
Zamanlayıcıyı iptal etmek için “KALDIR” a dokunun�
Zamanlayıcıyı tekrar ayarlamak için YENİ
ZAMANLAYICI AYARLA”ya dokunun�
IIK
Fırının lambasını açmak veya kapatmak için kullanılır
12
TEMİZLİK
İç yüzeyleri optimum şekilde temizlemek için
“Otomatik Temizleme işlevini etkinleştirin�
Nihai temizlik sonucunu olumsuz etkileyebilecek olan su
buharı kaybını önlemek için, temizlik çevrimi sırasında fırının
kapağının açılmaması önerilir.
İşlevi etkinleştirmeden önce, tüm aksesuarları
fırından çıkarın�
Fırının tabanına 200 ml içme suyu koyun�
Temizleme işlevini etkinleştirmek için “BAŞLATa
dokunun�
Çevrim seçildikten sonra, otomatik temizlemenin başlangıcını
erteleyebilirsiniz. İlgili kısımda belirtildiği şekilde bitiş zamanını
ayarlamak için “GECİKME” seçeneğine dokunun.
TAHLİYE
Boşaltma işlevi, haznede durağan su kalmasını
önlemek için suyun boşaltılmasına izin verir� Fırın her
kullanıldığında boşaltma işleminin gerçekleştirilmesi
her zaman önerilir
Her durumda, belli sayıda pişirme
işleminden sonra bu işlem zorunlu
olacak ve bunu yapmadan buhar
işlevini başlatmak mümkün
olmayacaktır
“Boşalt işlevini seçtiğinizde veya
ekranda önerildiği zaman, işlevi
başlatın ve belirtilen işlemleri izleyin: Kapağı açın ve
panelin alt sağ tarafında yer alan boşaltma nozülünün
altına büyük bir sürahi yerleştirin� Boşaltmayı
başlattığınızda, işlem tamamlanana kadar sürahiyi
yerinde tutun�
Ekran, haznenin ne zaman tamamen boşaltılması
gerektiğini gösterecektir
tfen dikkat edin: son çevrimden (veya ürünün en son
enerilendirilmesinden) itibaren 4 saat geçmeden önce bu
faaliyeti gerçekleştirmek mümkün değildir. Bu bekleme
resinde, ekranda şu geri bildirim gösterilecektir: "Su ÇOK
SICAK - Sıcaklık düşene kadar bekleyin. Yeterince soğuk
olduğunda, DEVAM et seçeneğine basarak işleme devam
edebilirsiniz".
rahi en az 2 litrelik olmalıdır.
Boşaltma işlevi, haznede durağan su kalmasını
önlemek için suyun boşaltılmasına izin verir� Fırın her
kullanıldığında boşaltma işleminin gerçekleştirilmesi
her zaman önerilir� Ekran mesajı aracılığıyla
istendiğinde su dökün veya suyu boşaltın�
KİREÇ ÇÖZ
Bu özel işlev, düzenli aralıklarla etkinleştirildiğinde
hazneyi ve buhar devresini en iyi durumda tutmanızı
sağlar
İşlev, birkaç aşamaya ayrılır: boşaltma, kireç çözme,
durulama� İşlev etkinleştirildikten sonra, ekranda
verilen tüm adımları izleyin�
Tam işlevin ortalama süresi, yaklaşık 190 dakikadır
Lütfen dikkat edin: İşlev herhangi bir anda durdurulursa, kireç
çözme çevrimi en baştan tekrarlanmalıdır.
» BOALTMA
Kireç çözmeden önce, hazneyi boşaltmak
gerekecektir: işlemi en iyi şekilde gerçekleştirmek
için, ilgili paragrafta açıklandığı gibi ilerleyin�
tfen dikkat edin: son çevrimden (veya ürünün en son
enerilendirilmesinden) itibaren 4 saat geçmeden önce bu
faaliyeti gerçekleştirmek mümkün değildir. Bu bekleme
resinde, ekranda şu geri bildirim gösterilecektir: "Su ÇOK
SICAK - Sıcaklık düşene kadar bekleyin. Yeterince soğuk
olduğunda, DEVAM et seçeneğine basarak işleme devam
edebilirsiniz". Sürahi en az 2 litrelik olmalıdır.
» KİR ÇÖZME
En iyi kireç çözme sonuçları için, haznenin Satış
Sonrası Servisten alınabilecek özel çözeltiyle
doldurulmasını öneririz�
Kireç çözme aşaması tamamlandığında, hazne
boşaltılmalıdır
» DURULAMA
Hazneyi ve buhar devresini temizlemek için,
durulama çevrimi yapılmalıdır� Ekranda TANK FULL
(HAZNE DOLU) görüntülenene kadar hazneye içme
suyu doldurun, ardından durulamayı başlatın� İşlem
sonunda, ekran, tekrar boşaltma ve durulama yaparak
bu aşamayı tekrarlamanız için yönlendirme verecektir
İşlevin gerektirdiği tüm adımlar tamamlanana kadar
fırını kapatmayın�
Pişirme işlevleri, temizleme çevrimi sırasında
etkinleştirilemez�
Lütfen dikkat edin: Bu işlemi düzenli olarak gerçekleştirmenizi
hatırlatmak için ekranda bir mesaj görünecektir.
Ekran mesajı aracılığıyla istendiğinde su dökün veya suyu
boşaltın.
SESSİZ
Tüm sesleri ve alarmları sessize almak veya sesini
açmak için simgeye dokunun�
KONTROL KİLİDİ
“Kontrol Kilidi”, dokunmatik yüzeydeki düğmeleri
kilitleyerek, bunlara yanlışlıkla basılmasını önlemenizi
sağlar
Kilidi etkinleştirmek için:
simgesine dokunun�
Kilidi devre dışı bırakmak için:
Ekrana dokunun�
Görüntülenen mesajı hızlıca yukarı kaydırın�
Kontrol Kld
Ürün kilitli�
Kilidi açmak için yukarı
kaydırın�
TR
13
DAHA FAZLA MOD
Şabat modunu seçmek ve Güç Yönetimine erişim
sağlamak için kullanılır
Şabat modu, devreden çıkarılana kadar fırını fırında pişirme
modunda tutar. Şabat modu, geleneksel işlevi kullanır. Diğer
tüm pişirme ve temizleme çevrimleri devre dışı bırakılır. Hiçbir
uyarı sesi duyulmaz ve ekranda hiçbir sıcaklık değişimi
gösterilmez. Fırın kapağı açıldığında ya da kapatıldığında, fırın
lambası yanmaz ya da sönmez, ve ısıtma elemanları hemen
açılmaz ya da kapanmaz.
Devreden çıkararak Şabat modundan çıkmak için,
veya
'ye ban ve ardından ekrana 3 saniye boyunca basın.
TERCİHLER
Çeşitli fırın ayarlarını değiştirmek için kullanılır
BİLGİ
“Mağaza Demosu Modu”nu kapatmak, ürünü sıfırlamak ve
ürün hakkında daha fazla bilgi almak için kullanılır
14
FAYDALI İPUÇLARI
İRME TABLOLARI NASIL OKUNMALIDIR
Tablolarda aşağıdakiler listelenmektedir: yemek
tarieri, gerekiyorsa ön ısıtma, sıcaklık (°C), ızgara
seviyesi, pişirme süresi (dakika), aksesuarlar ve pişirme
için önerilen seviye� Pişirme süreleri yemeğin fırına
konulduğu andan itibaren başlar, ön ısıtma (gerekirse)
hariç tutulmuştur
Pişirme sıcaklıkları ve süreleri yaklaşık olarak verilmiştir
ve yemeğin miktarına ve kullanılan aksesuar türüne
göre değişir� İlk başta önerilen en düşük değerleri
kullanın, eğer yemek yeterince pişmezse o zaman
yüksek değerlere geçin�
Verilen aksesuarları kullanın ve koyu renkli metal kek
kaplarını ve fırın tepsilerini tercih edin� Ayrıca ateşe
dayanıklı (payreks) veya kumlu taştan yapılmış tava ve
aksesuarlar da kullanabilirsiniz, ancak bunlarda pişirme
sürelerinin biraz daha uzun olacağını unutmayın� En iyi
sonuçları elde etmek için, pişirme tablosunda aksesuar
seçimi (cihazla birlikte verilenler) ve bunların hangi
raara konulacağına ilişkin tavsiyelere dikkatlice uyun�
GELENEKSEL
Fırının iç kısmında üst ve altta bulunan ısıtma elemanları
fırının içini eşit şekilde ısıtır
3� rafı kullanın� Pizza, tatlı tartlar ve sıvı dolgulu tatlılar
pişirmek için, 1� veya 2� rafı kullanın�
Yiyeceği içine koymadan önce fırını ısıtın�
Bu işlev, yalnızca tek bir raf üzerinde lezzetli tatlılar
pişirmek için en iyi pişirme modudur
Koyu renkli metal kek kalıpları kullanın ve bunları daima
cihazla birlikte verilen tel rafın üzerine koyun� Fırın ile
verilen tepsileri kullanırken, en iyi sonuçları elde etmek
ve enerji tasarrufu sağlamak için, kullanmadığınız diğer
tüm aksesuarları fırından çıkarın�
Bir kekin pişip pişmediğini anlamak için kekin ortasına
tahta bir kürdan batırın� Eğer kürdan dışarıya temiz
çıkarsa kekiniz pişmiş demektir
Eğer yapışmaz kek kalıbı kullanıyorsanız kenarlarını
yağlamayın, yoksa kek kenarlarda eşit şekilde
kabarmayabilir� Eğer kek pişirme sırasında çökerse, bir
dahaki sefere daha düşük bir sıcaklık ayarlayın; ayrıca
kek karışımındaki sıvı miktarını azaltabilir ve daha yavaş
karıştırabilirsiniz� Sırt yüzgeci kolayca sıyrıldığında balık
pişmiş demektir� Daha büyük balık hazırlarken bile,
belirtilen en düşük sıcaklığı seçerek başlayın� Genelde,
balık ne kadar büyükse sıcaklık o kadar daha düşük
olmalı ve bu nedenle pişirme süresi de daha uzun
olmalıdır
Yemek tarf Ön ısıtma Sıcaklık (°C) Prme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Mayalı kekler / Sünger kek Evet 170 30 - 50
2
Kurabiyeler / Çörek Evet 150 20 - 40
3
Küçük kekler / Muffin Evet 170 20 - 40
3
Profiterol çöreği Evet 180 - 200 30 - 40
3
Beze Evet 90 110 - 150
3
Pizza / Ekmek / İtalyan ekmeği Evet 190 - 250 15 - 50
2
Dondurulmuş pizza Evet 250 10 - 15
3
Milföy tatlısı / Milföy krakerleri Evet 190 - 200 20 - 30
3
Lazanya / Börek / Fırında makarna / Cannelloni Evet 190 - 200 45 - 65
3
Kuzu / Dana / Sığır / Domuz 1 kg Evet 190 - 200 80 - 110
3
Tavuk / Tavşan / Ördek 1 kg Evet 200 - 230 50 - 100
3
Hindi / Kaz 3 kg Evet 190 - 200 80 - 130
2
Fırında balık / kağıtta (fileto, bütün) Evet 180 - 200 40 - 60
3
AKSESUARLAR
Tel raf
rın tepsisi veya tel
rafın üzerinde
kek kalıbı
Damlama tepsisi /
Pişirme tepsisi
veya tel rafın üzerinde
fırın tepsisi
Damlama tepsisi /
Pişirme tepsisi
İçerisine 500 ml su
konulmuş damlama
tepsisi
TR
15
IZGARA
Üst ısıtma elemanı, ızgara yaparken optimum
sonuçlara ulaşılmasını sağlar Yiyeceği 4� veya 5� rafa
yerleştirin� Et ızgara yaparken, pişirme esnasında
çıkan sıvıları toplaması için damlama tepsisini
kullanın� İçine yaklaşık 500 ml içme suyu ekleyerek
3�/4� rafta konumlandırın� Fırına ön ısıtma uygulamak
gerekmez�
Pişirme işlemi sırasında, fırının kapağı kapalı
tutulmalıdır
Eti ızgarada pişirmek isterseniz, her yerinin eşit
oranda pişmesi için her yerinden eşit kalınlıkta
kesmelisiniz� Çok kalın et parçalarının pişmesi daha
uzun sürer
Etin dışının yanmasını önlemek için, tel rafın
konumunu alçaltarak, eti ızgaradan daha uzağa
alın� Pişirme işleminin yarısına gelindiğinde yemeği
çevirin�
Etin pişme sularını toplamak için, etin konulduğu
ızgaranın hemen altına, içine yarım litre içme suyu
konulmuş bir damlama tepsisi yerleştirilmesi önerilir
Gerektikçe su ekleyin�
Yemek tarf Ön ısıtma Izgara Sevyes Prme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Tost 3 (ksek) 3 - 6
5
Balık fileto / Biftek 2 (Orta) 20 - 30
4
3
Sosis / Kebap / Pirzola / Hamburger 2 - 3 (Orta - Yüksek) 15 - 30
5
4
TURBO IZGARA
Bu işlevde, üst ısıtma elemanı ve fan aynı anda
etkinleştirilir
Pişirme esnasında çıkan sıvıları toplaması için
damlama tepsisini kullanın�
İçine 500 ml içme suyu ekleyerek 1�/2� rafta
konumlandırın� Fırına ön ısıtma uygulamak
gerekmez� Pişirme işlemi sırasında fırın kapağı kapalı
tutulmalıdır
Yiyeceği, pişirme süresinin üçte ikisine geldiğinizde
çevirin�
Pişirilecek parça etin büyüklüğüne uygun olan
herhangi bir fırın tepsisi veya ateşe dayanıklı (payreks)
kap kullanın� Pirzola türü etlerde, kabın içine biraz
et suyu eklemenizi ve lezzet katması için pişirme
sırasında ara sıra bu suyu etin üzerinde gezdirmenizi
öneririz� Et pişince, 10-15 dakika daha fırında bekletin
veya alüminyum folyoya sarın�
Yemek tarf Ön ısıtma Izgara Sevyes Prme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Tavuk kızartma 1-1,3 kg 2 (Orta) 55 – 70
2
1
Kuzu budu / İncik 2 (Orta) 60 - 90
3
Fırın patates 2 (Orta) 35 - 55
3
Sebze ızgara 3 (ksek) 10 - 25
3
AKSESUARLAR
Tel raf
rın tepsisi veya tel
rafın üzerinde
kek kalıbı
Damlama tepsisi /
Pişirme tepsisi
veya tel rafın üzerinde
fırın tepsisi
Damlama tepsisi /
Pişirme tepsisi
İçerisine 500 ml su
konulmuş damlama
tepsisi
16
FANLI HAVA
Yuvarlak ısıtma elemanı ve fan aynı anda etkinleştirilir
Arka duvardaki fan, sıcak havayı fırın içerisinde eşit
şekilde dağıtır
“Fanlı Hava işlevini kullanarak, aynı pişirme sıcaklığını
gerektiren farklı yemekleri aynı anda (örneğin: balık
veya sebze) farklı rafları kullanarak pişirebilirsiniz�
Daha az pişirme süresi gerektiren yemeği çıkarın ve
daha uzun süre gerektiren yemeği fırında tutmaya
devam edin�
Yalnızca bir raf üzerinde pişirmek için 4� rafı, iki raf
üzerinde pişirmek için 1� ve 4� rafı, üç raf üzerinde
pişirmek için 1�, 3� ve 5� rafları kullanın� Metal kek
kaplarını her zaman tel raf üzerine yerleştirin�
Pişirmeden önce fırında ön ısıtma yapın�
Eşit kızarma sağlamak için, hamurun tüm kısımlarının
aynı kalınlıkta olduğundan emin olun�
Pizza pişirirken, pizzanın altının çıtır çıtır olması
için tepsileri hafifçe yağlayın� Mozzarellayı, pişirme
süresinin üçte ikisine geldiğinizde pizzanın üzerine
serpin�
Yemek tarf Ön ısıtma Sıcaklık (°C) Prme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Mayalı kekler / Sünger kek
Evet 170 30 - 50
2
Evet 160 30 - 50
4
1
Dolgulu kekler(cheesecake, strudel, elmalı tart) Evet 160 - 200 35 - 90
4
1
Kurabiyeler / Çörek
Evet 140 30 - 50
4
Evet 140 30 - 50
4
1
Evet 135 40 - 60
5
3
1
Küçük kekler / Muffin
Evet 150 30 - 50
4
Evet 150 30 - 50
4
1
Evet 150 40 - 60
5
3
1
Profiterol çöreği
Evet 180 - 190 35 - 45
4
1
Evet 180 - 190 35 - 45 *
5
3
1
Beze
Evet 90 130 - 150
4
1
Evet 90 140 - 160 *
5
3 1
Pizza / Ekmek / İtalyan ekmeği Evet 190 - 230 20 - 50
4
1
Pizza (İnce, kalın, focaccia) Evet 220 - 240 25 - 50 *
5
3 1
Dondurulmuş pizza
Evet 250 10 - 20
4
1
Evet 220 - 240 15 - 30
5
3 1
Tuzlu kekler (sebzeli turta, kiş)
Evet 180 - 190 45 - 60
4
1
Evet 180 - 190 45 - 70 *
5
3 1
Milföy tatlısı / Milföy krakerleri
Evet 180 - 190 20 - 40
4
1
Evet 180 - 190 20 - 40 *
5
3 1
Lazanya & Et Evet 200 50 - 100 *
4
1
Et ve Patates Evet 200 45 - 100 *
4
1
Balık & Sebze Evet 180 30 - 50 *
4
1
* Tahmini süre: Kişisel tercihe göre yemekler fırından farklı zamanlarda çıkarılabilir.
TR
17
MULTICOOKING
Yemek tarf Yemek Ön ısıtma Sıcaklık (°C) Prme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Kurabiyeler Kurabiyeler Evet 135 50 - 70
5
4 3 1
Turtalar Turtalar Evet 170 50 - 70
5
4 3 1
Yuvarlak pizzalar
Yuvarlak
Pizza
Evet 210 40 - 60
5
4 2 1
Komple yemek:
Meyveli tart (seviye 5)
sebze kızartma (seviye 4)
lazanya (seviye 2)
et parçaları (seviye 1)
Pişirme 4
menüsü
Evet 190 40 - 120
5
4 2 1
ISI YAYMALI PİİRME
Bu işlevi, kişler ve sebze tartları ya da cheesecake ve
meyveli tart gibi ıslak dolgulu tatlılarda kullanın�
Yüksek su içeriğine sahip yiyecekleri pişirmek için de
idealdir� Fan ısıyı fırın içerisinde eşit olarak dağıtır� Bu,
sabit sıcaklığın korunmasına ve yiyeceklerin daha eşit
pişirilmesine yardımcı olur ve nemi içeri hapsederken
üst kısmı gevrekleştirerek daha kıtır ekmekler hazırlar
3� veya 2� rafı kullanın� Yiyeceği fırına yerleştirmeden
önce ön ısıtmanın tamamlanmasını bekleyin�
Eğer hamur işinin tabanı ıslaksa, rafı alçaltın ve iç
dolgusunu eklemeden önce kekin altına bisküvi
kırıkları serpin�
Yemek tarf Ön ısıtma Sıcaklık (°C) Prme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Dolgulu kekler(cheesecake, strudel, elmalı tart) Evet 160 - 200 30 - 85
3
Tuzlu kekler (sebzeli turta, kiş) Evet 180 - 190 45 - 55
3
Sebze dolmaları (domates, kabak, patlıcan) Evet 180 - 200 50 - 60
2
18
AKSESUARLAR
Tel raf
rın tepsisi veya tel rafın
üzerinde
kek kalıbı
Damlama tepsisi / Pişirme
tepsisi
veya tel rafın üzerinde
fırın tepsisi
Damlama tepsisi / Pişirme
tepsisi
İçerisine 500 ml su
konulmuş damlama
tepsisi
SAF BUHAR
Yemek tarf
Ön ısıt-
ma
Sıcaklık (°C)
Prme Süres
(Dk.)
Sevye ve Aksesuarlar
Taze sebzeler (Bütün) - 100 30 - 80
2
1
Taze sebzeler (Parçalı) - 100 15 - 40
2
1
Dondurulmuş sebzeler - 100 20 - 40
2
1
Tüm balık - 90 40 - 50
2
1
Balık fileto - 90 20 - 30
2
1
Tavuk fileto - 100 15 - 50
2
1
Yumurtalar - 100 10 - 30
2
1
Meyve (Bütün) - 100 15 - 45
2
1
Meyve (Parçalı) - 100 10 - 30
2
1
FANLI HAVA + BUHAR
Yemek tarf Buhar Sevyes
Ön ısıt-
ma
Sıcaklık (°C)
Prme Süres
(Dk.)
Sevye ve Aksesuarlar
Çörek / Kurabiyeler
DÜŞÜK - 140 - 150 35 - 55
3
DÜŞÜK - 140 30 - 50
4
1
DÜŞÜK - 140 40 - 60
5
3
1
Küçük kek / Muffin
DÜŞÜK - 160 - 170 30 - 40
3
DÜŞÜK - 150 30 - 50
4
1
DÜŞÜK - 150 40 - 60
5
3
1
Mayalı kekler DÜŞÜK - 170 - 180 40 - 60
2
Sünger kek DÜŞÜK - 160 - 170 30 - 40
2
İtalyan Ekmeği DÜŞÜK - 200 - 220 20 - 40
3
Somun ekmek DÜŞÜK - 170 - 180 70 - 100
3
Küçük ekmek DÜŞÜK - 200 - 220 30 - 50
3
Baget DÜŞÜK - 200 - 220 30 - 50
3
Fırın patates ORTA - 200 - 220 50 - 70
3
Dana / Sığır / Domuz 1 kg ORTA - 180 - 200 60 - 100
3
Dana / Sığır / Domuz (paalı) ORTA - 160 - 180 60 - 80
3
Az pişmiş sığır eti kızartma 1 kg ORTA - 200 - 220 40 - 50
3
Az pişmiş sığır eti kızartma 2 kg ORTA - 200 55 - 65
3
Kuzu budu ORTA - 180 - 200 65 - 75
3
Domuz paça haşlama ORTA - 160 - 180 85 - 100
3
Tavuk / beçtavuğu / ördek 1 - 1,5 kg ORTA - 200 - 220 50 - 70
3
Tavuk / beçtavuğu / ördek (parçalı) ORTA - 200 - 220 55 - 65
3
Sebze dolmaları
(domates, kabak, patlıcan)
ORTA - 180 - 200 25 - 40
3
Balık fileto KSEK - 180 - 200 15 - 30
3
TR
19
MAXI COOKING MAKSİ PİİRME
Bu işlev büyük et parçalarını (2,5 kg'nin üzerinde)
pişirmek için çok kullanışlıdır� Daha eşit kızarma için
pişirme sırasında etin çevrilmesi önerilir� Tamamen
kurumayı önlemek için etin ara sıra kendi suyuyla
ıslatılması önerilir
Parçaların büyüklüğüne bağlı olarak 1� veya 2�
rafı kullanın� Pişirme öncesinde fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez�
Pirzola türü etlerde, kabın içine biraz et suyu
eklemenizi ve lezzet katması için pişirme sırasında
ara sıra bu suyu etin üzerinde gezdirmenizi öneririz�
Et pişince, 10-15 dakika daha fırında bekletin veya
alüminyum folyoya sarın�
Et çok yağsız ise, örneğin biraz sıvı ekleyin, etin
üzerine yağ serpin ya da eti domuz pastırması şeritleri
ile sarın�
Kızaran eti çevirirken, öncelikle kabuklu kısmının alta
geldiğinden emin olun�
Yemek tarf Ön ısıtma Sıcaklık (°C) Prme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Kabuklu domuz kızartması 2 kg 170 110 - 150
2
ECO FANLI HAVA
3� seviyeyi kullanmanız tavsiye edilir� Fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez�
Yemek tarf Ön ısıtma Sıcaklık (°C) Prme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
İçi doldurulmuş rostoluk et parçaları 200 80 - 120 *
3
Et parçaları (tavşan, tavuk, kuzu) 200 50 - 100 *
3
* Tahmini süre: Kişisel tercihe göre yemekler fırından farklı zamanlarda çıkarılabilir.
KABARTMA
Hamuru fırına koymadan önce üzerini nemli bir
bezle kapatmak her zaman en iyisidir� Bu fonksiyonla
hamurun kabarma süresi, oda sıcaklığına (20-25°C)
göre üçte bir oranında kısalmaktadır
1 kilo pizza hamurunun kabarma süresi bir saat
civarındadır
SICAK TUTMA
Sıcak tutma işlevi pişirilmiş yemekleri sıcak tutmanızı
sağlar� Bu, yoğuşma oluşumunu önler ve pişirme
bölmesini temizleme gereksinimini ortadan kaldırır
Hazır yemeklerin iki saatten fazla sıcak tutulması
önerilmez�
Bazı yiyeceklerin sıcak tutuldukları süre boyunca
pişmeye devam ettiğini unutmayın: Kurumalarını
önlemek için gerekiyorsa üstlerini kapatın�
BUZ ÇÖZME
Kaynatılmış yiyecekler, türlüler ve et bazlı soslar buz
çözme işlemi sırasında ara sıra karıştırılırsa daha
kısa sürede çözülür� Buzları çözüldükçe yiyecekleri
birbirinden ayırın: ayrılan kısımların buzu daha hızlı
çözülecektir
20
COOKASSIST PİŞİRME TABLOSU
Yemek tarf Önerlen mktar
Çevrme
(prme
süres bakı-
mından)
Sevye ve Aksesuarlar
Güveçler/Fırında
Makarna
Taze Lazanya 500 - 3000 g -
2
Donmuş Lazanya 500 - 3000 g -
2
Pirinç & Tahıllar
Pilav
Beyaz Pirinç 100 - 500 g -
2
1
Esmer pirinç 100 - 500 g -
2
1
Tam taneli pirinç 100 - 500 g -
2
1
Tohumlar & Tahıllar
Kinoa 100 - 300 g -
2
1
Darı 100 - 300 g -
2
1
Kavuzlu buğday 100 - 300 g -
2
1
Arpa 100 - 300 g -
2
1
Et
Sığır eti
Sığır eti kızartma 600 - 2000 g -
3
Hamburger 1,5 - 3 cm 3/5
5
Domuz
Domuz 600 - 2500 g -
3
Domuz pirzola bir ızgara 2/3
5
4
Tavuk Kızartma
Tavuk kızartması 600 - 3000 g -
2
Tavuk fileto / Göğüs 1 - 5 cm 2/3
5
Et buğulama
Tavuk fileto 1 - 5 cm -
2
1
Hindi fileto 1 - 5 cm -
2
1
Et Yemekleri
Kebap bir ızgara 1/2
5
4
Soslar & Sosis 1,5 - 4 cm 2/3
5
4
AKSESUARLAR
Tel raf
rın tepsisi veya tel rafın
üzerinde
kek kalıbı
Damlama tepsisi / Pişirme
tepsisi
veya tel rafın üzerinde
fırın tepsisi
Damlama tepsisi / Pişirme
tepsisi
İçerisine 500 ml su
konulmuş damlama
tepsisi
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26

Franke FMY 99 HS BK Use & Care

Tip
Use & Care
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: