Whirlpool FMY 99 P XS Kullanici rehberi

Tip
Kullanici rehberi

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

TR Kullanıcı kılavuzu Pirolitik Fırın
FMY 99 P XS
FMY 99 P BK
DİLLER
TR KULLANICI KILAVUZU ������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 3
TR
3
İÇİNDEKİLER
GENEL BAKIŞ ����������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 4
KONTROL PANELİ ��������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 4
AKSESUARLAR �������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 5
İŞLEVLER ������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 6
DOKUNMATİK EKRANIN KULLANIMI ���������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 7
İLK KULLANIM ��������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 7
GÜNLÜK KULLANIM ���������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 9
FAYDALI İPUÇLARI ����������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 13
COOKASSIST PİŞİRME TABLOSU ���������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 18
TEMIZLIK VE BAKIM ���������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������20
ARIZA TARAMA �����������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������21
DESTEK ��������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������21
4
1� Kontrol paneli
2� Fan ve Yuvarlak ısıtma elemanı
(görünmez)
3� Raf kılavuzları
(seviye, fırının ön kısmında
gösterilmiştir)
4� Kapak
5� Üst ısıtma elemanı/ızgara
6� Lamba
7� Et sondası takma noktası
8� Tanıtım levhası
(çıkarmayın)
9� Alt ısıtma elemanı
(görünmez)
1. AÇIK / KAPALI
Fırını açmak ve kapatmak için
kullanılır
2. ANA SAYFA
Ana menüye hızlıca erişmek için
kullanılır
3. FAVORİ
Favori işlevlerinizin listesini
çağırmak için kullanılır
4. EKRAN
5. ARAÇLAR
Birkaç seçenekten birini seçmek
ve aynı zamanda fırın ayarlarını ve
tercihleri değiştirmek için kullanılır
6. İPTAL
Saat, Mutfak Zamanlayıcısı ve
Kontrol Kilidi dışındaki tüm fırın
işlevlerini durdurmak için kullanılır
1
2 3 4 56
GENEL BAKIŞ
KULLANICI KILAVUZU
7
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
8
9
6
5
KONTROL PANELİ
TR
5
AKSESUARLAR
TEL RAF DAMLAMA TEPSİSİ FIRIN TEPSİSİ KAYAR KILAVUZLAR
Aksesuar sayısı ve türü, satın alınan modele bağlı olarak değişebilir.
Diğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servisten ayrıca satın alınabilir.
TEL RAFIN VE DİĞER AKSESUARLARIN TAKILMASI
Kalkık kenarın yukarı baktığından emin olarak, tel rafı,
raf kılavuzlarının üzerinde kaydırarak yatay bir şekilde
yerleştirin�
Damlama tepsisi ve pişirme tepsisi gibi diğer
aksesuarlar, tel rafla aynı şekilde yatay olarak takılır
RAF KILAVUZLARININ ÇIKARILMASI VE YERİNE
TAKILMASI
Raf kılavuzlarını çıkarmak için, kılavuzları yukarı
kaldırın ve ardından alt kısmını nazikçe çekerek
yuvasından çıkarın: Raf kılavuzları artık çıkarılabilir
Raf kılavuzlarını yerine takmak için, önce üst
yuvalarına geri takın� Yukarı pozisyonda tutarak,
pişirme bölmesine kaydırın, ardından alçaltarak alt
yuvalarındaki konumlarına yerleştirin�
2
1
KAYAR KILAVUZLARIN TAKILMASI VARSA
Raf kılavuzlarını fırından çıkarın ve koruyucu plastiği
kayar kılavuzlardan çıkarın�
Kılavuzun üst klipsini raf kılavuzuna sabitleyin ve
sonuna kadar kaydırın� Diğer klipsi alçaltarak ilgili
konumuna yerleştirin� Kılavuzu sabitlemek için,
klipsin alt kısmını, raf kılavuzuna sıkıca bastırın�
Kılavuzların serbest hareket edebildiğinden emin
olun� Bu adımları, aynı seviyedeki diğer raf kılavuzu
için de tekrarlayın�
tfen dikkat edin: Kayar kılavuzlar, herhangi bir seviyede
takılabilir.
6
MANUEL FONKSİYONLAR
HIZLI ÖN ISITMA
Fırında hızlıca ön ısıtma yapmak için kullanılır
GELENEKSEL
Yalnızca bir rafta her türlü yemeği pişirmek için
kullanılır
IZGARA
Biftek, kebap ve sosis ızgara yapmak, sebze
ograten pişirmek veya ekmek kızartmak için
kullanılır� Et ızgara yaparken, pişirme esnasında
çıkan sıvıları toplaması için tabak kullanılmasını
öneriyoruz: Tepsiyi, tel rafın altındaki
seviyelerden herhangi birine konumlandırın ve
500 ml içme suyu ekleyin�
TURBO IZGARA
Büyük et parçalarını kızartmak için kullanılır
(butlar, sığır eti kızartma, tavuk)� Pişirme
esnasında çıkan sıvıları toplaması için bir
damlama tepsisi kullanılmasını öneriyoruz:
Tavayı, tel rafın altındaki seviyelerden herhangi
birine konumlandırın ve 500 ml içme suyu
ekleyin�
FANLI HAVA
Birden fazla rafta (en fazla üç) aynı pişirme
sıcaklığı gerektiren farklı yiyecekleri aynı anda
pişirmek için kullanılır� Bu işlev, farklı yiyecekleri,
kokuları birbirlerine karıştırmadan pişirmek için
kullanılabilir
MULTICOOKING İLEVLE
Aynı pişirme sıcaklığı gerektiren farklı yiyecekleri
aynı anda dört seviyede pişirmek için kullanılır
Bu işlev kurabiye, turta, yuvarlak pizza
(dondurulmuş da olabilir) pişirmek ve komple
bir yemek hazırlamak için kullanılabilir� En iyi
sonuçlar için pişirme tablosuna uyun�
ISI YAYMALI PİİRME
Etleri, içi dolgulu kekleri tek bir rafta pişirmek
için kullanılır
ÖZEL FONKSİYONLAR
» BUZ ÇÖZME
Yiyeceğin buzunu çözme işlemini
hızlandırmak içindirYiyeceği orta rafa
yerleştirin� Dışarıda kurumasını önlemek için,
yiyeceği ambalajının içinde bırakın�
» SICAK TUTMA
Yeni pişirilen yemeği sıcak ve gevrek tutmak
için kullanılır
» KABARTMA
Tatlı veya tuzlu hamurun en iyi şekilde
kabarması için kullanılır� Kabartma kalitesini
korumak için, işlevi, bir pişirme çevriminden
sonra fırın hala sıcak iken etkinleştirmeyin�
» RAHATLIK
Oda sıcaklığında ya da buzdolabında
saklanmış hazır yiyecekleri pişirmek için
(bisküviler, kek karışımı, muffin, makarna
yemekleri ve ekmek türü ürünler)� Bu işlev,
tüm yemekleri hızla ve nazik şekilde pişirir
ve ayrıca halihazırda pişirilmiş yiyecekleri
ısıtmak için de kullanılabilir� Fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez� Ambalajda belirtilen
talimatları yerine getirin�
» MAXI COOKING
Büyük et parçalarını (2,5 kg'nin üzerinde)
pişirmek için kullanılır� Her iki tarafının da eşit
kızarması için pişirme sırasında etin çevrilmesi
önerilirTamamen kurumayı önlemek için etin
ara sıra kendi suyuyla ıslatılması önerilir
» ECO FANLI HAVA*
İçi doldurulmuş rostoluk et parçalarını ve et
filetolarını tek bir rafta pişirmek için kullanılır
Nazik, aralıklı hava dolaşımı sayesinde
yemeğin aşırı kuruması engellenir� Bu ECO
işlevi kullanılırken, pişirme sırasında ışık
kapalı kalacaktır� ECO Program kullanarak güç
tüketimini optimize etmek için, fırının kapağı,
yemek tamamen pişene kadar açılmamalıdır
DONDURULMU YİYECEKLERİ PİİRME
İşlev, 5 farklı türdeki hazır dondurulmuş gıdalar
için ideal pişirme sıcaklığını ve modunu otomatik
olarak seçer� Fırına ön ısıtma uygulamak
gerekmez�
COOKASSIST
Bunlar, tüm yiyecek türlerinin tamamen otomatik
bir şekilde pişirilmesini sağlar� Bu işlevi en iyi
şekilde kullanmak için, ilgili pişirme tablosundaki
göstergeleri takip edin�
* İşlev, 65/2014 sayılı Yönetmelik (AB) uyarınca, enerji
verimliliği beyanı için referans olarak kullanılmıştır
İŞLEVLER
TR
7
DOKUNMATİK EKRANIN KULLANIMI
Br menü veya lstede geznmek çn:
Öğeler veya değerler arasında gezinmek için
parmağınızı ekranın üzerinde kaydırmanız
yeterlidir
Seçmek veya onaylamak çn:
İstediğiniz değeri veya menü öğesini seçmek
için ekrana dokunun�
Öncek ekrana ger dönmek çn:
'a dokunun�
Br ayarı onaylamak veya br sonrak ekrana gtmek
çn:
AYARLA veya “İLERİ”ye dokunun�
İLK KULLANIM
Cihazı ilk açtığınızda ürünü yapılandırmanız
gerekecektir
Ayarlar sonradan "Araçlar" menüsüne erişmek için 'e
basarak değiştirilebilir.
1. DİLİ SEÇİN
Cihazı ilk açtığınızda dili ve saati ayarlamanız
gerekecek�
Kullanılabilir diller listesinde gezinmek için
parmağınızı ekranın üzerinde kaydırın�
Čeština, Český Jazyk
Czech
Dansk
Danish
Deutsch
German
İstediğiniz dile dokunun�
Ελλνικά
Greek, Modern
English
English
Español
Spanish
'e dokunarak bir önceki ekrana geri dönebilirsiniz.
2. AYAR MODUNU SEÇİN
Dili seçtikten sonra, ekran, “MAĞAZA DEMOSU”
(perakendeciler için faydalıdır, yalnızca gösterim
amaçlıdır) veya “İLERİ”ye dokunarak devam etmeyi
seçmeniz için komut istemi verecektir
Ürünü satın aldığınız çn
teekkürler!
Ev kullanımı için kuruluma devam
etmek için İleriye basın
MAĞAZA DEMOSU MODU
İLERİ
8
. SAATİN VE TARİHİN AYARLANMASI
Fırınınızı evinizdeki ağa bağladığınızda, saat ve tarih
otomatik olarak ayarlanacaktır� Aksi halde bunları
manuel olarak ayarlamanız gerekecektir
Saati ayarlamak için ilgili rakamlara dokunun�
09876
54321
Sstem saatn ayarla.
Onaylamak için AYARLA”ya dokunun�
09876
54321
12:30
24-Saatlik Zaman
AYARLA
Saati ayarladıktan sonra, tarihi ayarlamanız
gerekecektir
Tarihi ayarlamak için ilgili rakamlara dokunun�
Onaylamak için AYARLA”ya dokunun�
4. GÜÇ TÜKETİNİ AYARLAYIN
Fırın, 3 kW'den (16 Amper) yüksek bir değere sahip ev
şebekesi ile uyumlu seviyede elektrik gücü tüketecek
şekilde programlanmıştır: Evinizdeki güç seviyesi daha
düşük ise, bu değeri azaltmanız gerekecektir (13 Amper)
Gücü seçmek için sağdaki değere dokunun�
Güç yönetm
13 Amper
16 Amper
İlk kurulumu tamamlamak için TAMAM”
seçeneğine dokunun�
Ayarlama Tamamlandı
Cihazınız şimdi ayarlandı ve kullanıma
hazır!
TAMAM
5. FIRINI ISITIN
Yeni bir fırın, imalat esnasında kalmış olabilecek
kokular yayabilir: Bu tamamen normaldir
Dolayısıyla yemek pişirmeye başlamadan önce, olası
kokuları gidermek için fırının içi boş halde ısıtılmasını
öneriyoruz�
Fırındaki koruyucu karton ambalajlarını veya şeffaf
filmleri ve içindeki aksesuarları çıkarın�
Fırını yaklaşık bir saat 200 °C'de ısıtın�
cihazı ilk kez kullandıktan sonra odanın havalandırılması
tavsiye edilir.
TR
9
GÜNLÜK KULLANIM
1. BİR İŞLEV SEÇİN
Fırını açmak için, 'e basın veya ekranın
herhangi bir yerine dokunun�
Ekran, Manuel ve CookAssist İşlevleri arasında seçim
yapmanızı sağlar
İlgili menüye erişmek için istediğiniz ana işleve
dokunun�
20:00
MANUEL
FONKSİYONLAR
COOKASSIST
Listeyi incelemek için yukarı veya aşağı kaydırın�
İlev s
GELENEKSEL
FANLI HAVA
IZGARA
ISI YAYMALI
PİŞİRME
İstediğiniz işlevi dokunarak seçin�
İlev s
GELENEKSEL
FANLI HAVA
IZGARA
ISI YAYMALI
PİŞİRME
2. MANUEL İŞLEVLERİ AYARLAYIN
İstediğiniz işlevi seçtikten sonra, ayarlarını
değiştirebilirsiniz� Ekranda, değiştirilebilecek ayarlar
görüntülenecektir
SICAKLIK/IZGARA SEVİYE
Önerilen değerlerde gezinin ve istediğiniz bir
tanesini seçin�
Sıcaklık
seç
İLERİ
İşlev tarafından izin verilirse, ön ısıtmayı
etkinleştirmek için
'e dokunabilirsiniz�
Sıcaklık
seç
İLERİ
SÜRE
Pişirme işlemini manuel olarak yönetmek isterseniz,
pişirme süresini ayarlamak zorunda değilsiniz�
Zamanlamalı modda, fırın, pişirme işlemini seçtiğiniz
süre boyunca gerçekleştirir� Pişirme süresinin
sonunda pişirme otomatik olarak durdurulur
Süreyi ayarlamaya başlamak için, “Pişirme Süresini
Ayarla”ya dokunun �
Pişirme Süresini Ayarla
Sıcaklık
seç
İLERİ
İstediğiniz pişirme süresini ayarlamak için ilgili
rakamlara dokunun�
09876
54321
Saat gr
İLERİ
Onaylamak için “İLERİ”ye dokunun�
Pişirme sırasında ayarlı süreyi iptal ederek, pişirmenin
sonlandırılmasını manuel olarak yönetmek için, süre değerine
dokunun ve ardından “DURu seçin.
3. COOKASSIST İŞLEVLENİ AYARLAYIN
COOKASSIST işlevleri, listede gösterilenler arasından
seçim yaparak, çok çeşitli yemekler hazırlamanızı
sağlar� Birçok pişirme ayarı, en iyi sonuçları elde
etmek üzere cihaz tarafından otomatik olarak seçilir
Listeden bir yemek tarifi seçin�
İşlevler, "COOKASSIST YEMEK LİSTESİ" menüsünde yiyecek
kategorilerine (ilgili tablolara bakınız) ve “COOKASSIST PRO”
menüsünde yemek tarifi özelliklerine göre görüntülenir.
Bir işlev seçtikten sonra, mükemmel sonuca
ulaşmak için pişirmek istediğiniz yemeğin
özelliklerini (miktar, ağırlık vs�) belirtmeniz
yeterlidir
Pişirme işleminde sizi yönlendirmesi için ekranda
verilen talimatları izleyin�
10
4. BAŞLANGIÇ / BİTİŞ SAATİ GECİKMESİNİ
AYARLAYIN
Bir işlevi başlatmadan önce pişirmeyi
geciktirebilirsiniz: İşlev, daha önceden seçtiğiniz
saatte başlayacak veya bitecektir
İstediğiniz başlangıç saatini veya bitiş saatini
ayarlamak için “GECİKME”ye dokunun�
PİŞİRME TALİMATI:
Yalnızca bir rafta her türlü yemi
pişirmek için kullanılır�
Yiyeceği seviye 3'e yerleştirin�
Tava ile tel rafı veya tepsiyi
kullanın�
GECİKME
Geleneksel
BALAT
İstenen gecikmeyi ayarladıktan sonra, bekleme
süresini başlatmak için “GECİKMELİ BAŞLATMA”ya
dokunun�
Yemeği fırına yerleştirin ve kapağı kapatın:
İşlev, hesaplanan süre sonunda otomatik olarak
başlatılacaktır
Gecikmeli bir pişirme başlatma süresinin programlanması,
fırının ön ısıtmaamasını devre dışı bırakacaktır: Fırın,
istediğiniz sıcakğa kademeli olarak ulaşacaktır; bu, pişirme
sürelerinin, pişirme tablosunda listelenenlerden biraz daha
uzun olacağı anlamına gelir.
İşlevi hemen etkinleştirmek ve programlanan
gecikme süresini iptal etmek için
'a dokunun�
5. İŞLEVİ BAŞLATIN
Ayarları yapılandırdıktan sonra, işlevi
etkinleştirmek üzere “BAŞLAT”a dokunun�
Ayarlı değerleri, pişirme sırasında değiştirmek istediğiniz
değere dokunarak herhangi bir zamanda değiştirebilirsiniz.
Fırın sıcaksa ve işlev belirli bir maksimum sıcaklık gerektiriyorsa,
ekranda bir mesaj görüntülenecektir.
Etkin işlevi herhangi bir zamanda durdurmak için
'e basın�
6. ÖN ISITMA
Daha önceden etkinleştirildiyse, işlev başlatıldığında
ekranda ön ısıtma aşamasının durumu görüntülenir
Balangıçtan tbaren
00:00:15
GELENEKSEL
Pişirme
200°C
AYARLA
PİŞİR
SAAT
Bu aşama bittiğinde, sesli bir sinyal duyulacak
ve fırının ayarlanan sıcaklığa ulaştığı ekranda
gösterilecektir
Ön Isıtma
Tamamlandı
Yiyeceği yerleştirin
TAMAMLANDI
Kapağı açın�
Yemeği fırına yerleştirin�
Kapağı kapatın ve pişirmeyi başlatmak için
TAMAMLANDI”ya dokunun�
Ön ısıtma bitmeden yemeğin fırına verilmesi, nihai pişirme
sonucunu olumsuz etkileyebilir. Ön ısıtma aşamasında kapağın
açılması durumunda, aşama duraklatılacaktır. Pişirme süresi, ön
ısıtma aşamasını içermez.
7. PİŞİRMEYİ DURAKLATMA
Bazı COOKASSIST işlevleri, pişirme sırasında yemeği
çevirmenizi gerektirecektir� Sesli bir sinyal duyulacak
ve yapılması gereken işlem ekranda gösterilecektir
Kapağı açın�
Ekranda komut verilen işlemi gerçekleştirin�
Kapağı kapatın ve pişirmeye devam etmek için
TAMAMLANDI”ya dokunun�
Pişirme sona ermeden önce, fırın, aynı şekilde yemeği
kontrol etmeniz için komut verebilir
Sesli bir sinyal duyulacak ve yapılması gereken işlem
ekranda gösterilecektir
Yemeği kontrol edin�
Kapağı kapatın ve pişirmeye devam etmek için
TAMAMLANDI”ya dokunun�
8.ŞİRME SONU
Sesli bir sinyal duyulacak ve ekranda pişirmenin
tamamlandığı gösterilecektir
Bazı işlevlerle, pişirme sona erdiğinde, yemeğin
üstünü daha fazla esmerleştirebilir, pişirme süresini
uzatabilir veya işlevi favorilere kaydedebilirsiniz�
hazır durumdan bu yana 00:01
GELENEKSEL
Pişirme
200°C
ZAMANLAYICI
TAMAMLANDI
Favori olarak kaydetmek için 'a dokunun�
Beş dakikalık bir üstünü kızartma çevrimini
başlatmak için, “Ekstra Esmerleştirme seçeneğini
seçin�
Pişirme süresini uzatmak için
'a dokunun�
TR
11
9. FAVORİLER
Favoriler özelliği, favori yemek tarifinize yönelik fırın
ayarlarını saklar
Fırın, en çok kullanılan işlevleri otomatik olarak tanır. Belirli
sayıdaki kullanımdan sonra, işlevi favorilerinize eklemeniz
yönünde komut istemi verilecektir.
İLEVİN KAYDEDİLMESİ
Bir işlev sona erdiğinde,
seçeneğine dokunarak
favori olarak kaydedebilirsiniz� Bu, aynı ayarları
koruyarak, ilerde hızlı bir şekilde kullanabilmenizi
sağlayacaktır
Ekran; kahvaltı, öğle yemeği, aperatif ve akşam
yemeğini içeren 4 adede kadar favori yemek saati
belirterek işlevi kaydetmenizi sağlar
En az birini seçmek için simgelere dokunun�
1. İnce pzza
FAVORİ
DÜZENLE
İşlevi kaydetmek için “FAVORİ OLARAK KAYDETe
dokunun�
1. İnce pzza
FAVORİ
DÜZENLE
KAYDETTİKTEN SONRA
Favoriler menüsünü görüntülemek için
'e basın:
İşlevler farklı yemek saatlerine göre ayrılacak ve bazı
öneriler sunulacaktır
İlgili listeleri görüntülemek için yemek simgesine
dokunun
Öğle Yemeğ Favorler
İNCE PİZZA
Başka bir şey mi arıyorsunuz?
ağıdaki önerilere göz atın
Komut istemi verilen listede gezinin�
İstediğiniz yemek tarifi veya işleve dokunun�
Pişirmeyi etkinleştirmek için “BAŞLAT”a dokunun�
AYARLARIN DEĞİTİRİLMESİ
Favori ekranında, tercihlerinize göre özelleştirmek için
her bir favoriye bir resim veya isim ekleyebilirsiniz�
Değiştirmek istediğiniz işlevi seçin�
“DÜZENLE”ye dokunun�
Değiştirmek istediğiniz özelliği seçin�
“İLERİ”ye dokunun: Ekranda yeni özellikler
görüntülenecektir
Değişikliklerinizi onaylamak için “KAYDETe
dokunun�
Favoriler ekranında, kaydettiğiniz işlevleri silmeniz de
mümkündür:
İşlevin üzerindeki
'e dokunun�
“KALDIR”a dokunun�
Çeşitli yemeklerin gösterildiği zamanı da
ayarlayabilirsiniz:
'e basın�
Tercihleri seçin�
“Zamanlayıcılar ve Tarihleri seçin�
“Yemek Sürelerinize dokunun�
Listede gezinerek, ilgili saate dokunun�
Değiştirmek için ilgili yemeğin üzerine dokunun�
Bir zaman dilimi yalnızca bir yemek ile kombine edilebilir.
10. ARAÇLAR
"Araçlar" menüsünü herhangi bir zamanda açmak için
'e basın�
Bu menü, çok sayıda seçenek arasından seçim
yaparak, aynı zamanda ürüne veya ekrana ilişkin
ayarları veya tercihleri değiştirmenizi sağlar
Araçlar
Mutfak
Zamanlayıcısı
Lamba Kendi Kendini
Temizleme
MUTFAK ZAMANLAYICISI
Bu işlev, bir pişirme işlevini kullanırken veya süre
tutmak üzere tek başına etkinleştirilebilir
Zamanlayıcı başlatıldıktan sonra işleve herhangi
bir müdahalede bulunmadan bağımsız olarak geri
saymaya devam edecektir
Zamanlayıcı etkinleştirildikten sonra, bir işlevi
seçmeniz ve etkinleştirmeniz de mümkündür
Zamanlayıcı, ekranın üst sağ köşesinde geri sayımı
sürdürecektir.
Mutfak zamanlayıcısını geri almak veya değiştirmek
için:
'e basın�
'a dokunun�
Zamanlayıcı seçilen süreyi geri saymayı bitirdiğinde
sesli bir sinyal duyulacak ve bu durum ekranda
gösterilecektir
Zamanlayıcıyı iptal etmek veya yeni bir zamanlayıcı
süresi ayarlamak için “KALDIR”a dokunun�
Zamanlayıcıyı tekrar ayarlamak için YENİ
ZAMANLAYICI AYARLA”ya dokunun�
LAMBA
Fırının lambasını açmak veya kapatmak için kullanılır
12
PİROLİTİK TEMİZLİK
Çok yüksek sıcaklıkta bir çevrim kullanarak, pişirme
sırasındaki sıçramaları ortadan kaldırmak için
kullanılır� Farklı süreleri bulunan üç adet kendi
kendini temizleme çevrimi mevcuttur: Yüksek, Orta,
Düşük� Daha kısa olan çevrimin düzenli aralıklarla,
tam çevrimin ise yalnızca fırın çok kirli iken
kullanılmasını öneriyoruz�
Proltk temzlk çevrm esnasında fırına
dokunmayın.
Proltk temzlk çevrm sırasında
ve sonrasında çocukları ve hayvanları fırından
uzak tutun (odayı tamamen havalandırana kadar).
İşlevi etkinleştirmeden önce, tüm aksesuarları -
raf kılavuzları dahil - fırından çıkarın� Eğer fırın
bir ocağın altına monte edilmişse, kendi kendini
temizleme çevrimi esnasında tüm brülörlerin veya
elektrikli sıcak plakaların kapatılmış olduğundan
emin olun�
Optimum temizlik sonuçları için, pirolitik temizlik
işlevini kullanmadan önce, iç hazne içerisindeki
aşırı kalıntıları temizleyin ve iç kapak camını
temizleyin�
İhtiyaçlarınıza göre mevcut çevrimlerden birini
seçin�
Seçilen işlevi etkinleştirmek için “BAŞLAT”a
dokunun� Fırın kendi kendini temizleme çevrimini
başlatacak ve bu sırada kapak otomatik olarak
kilitlenecektir: ekranda, devam eden çevrimin
durumunu belirten bir geri sayımla birlikte, bir
uyarı mesajı görülür
Çevrim tamamlandığında, kapak, fırının içindeki
sıcaklık kabul edilebilir güvenli bir seviyeye geri
dönene kadar kilitli kalır
Çevrim seçildikten sonra, otomatik temizlemenin başlangıcını
ertelemek mümkündür. İlgili paragrafta belirtildiği şekilde bitiş
zamanını ayarlamak için “GECİKME” seçeneğine dokunun.
SESSİZ
Tüm sesleri ve alarmları sessize almak veya sesini
açmak için simgeye dokunun�
KONTROL KİLİDİ
“Kontrol Kilidi”, dokunmatik yüzeydeki düğmeleri
kilitleyerek, bunlara yanlışlıkla basılmasını önlemenizi
sağlar
Kilidi etkinleştirmek için:
simgesine dokunun�
Kilidi devre dışı bırakmak için:
Ekrana dokunun�
Görüntülenen mesajı hızlıca yukarı kaydırın�
Kontrol Kld
Ürün kilitli�
Kilidi açmak için yukarı
kaydırın�
DAHA FAZLA MOD
Şabat modunu seçmek ve Güç Yönetimine erişim
sağlamak için kullanılır
Şabat modu, devreden çıkarılana kadar fırını fırında pişirme
modunda tutar. Şabat Modu etkinleştirildiğinde, yalnızca alt ve
üstten ısıtma çevrimi çalışır. Diğer tüm pişirme ve temizleme
çevrimleri devre dışı bırakılır. Hiçbir uyarı sesi duyulmaz ve
ekranda hiçbir sıcaklık değişimi gösterilmez. Fırın kapağı
açıldığında ya da kapatıldığında, fırın lambası yanmaz ya da
sönmez, ve ısıtma elemanları hemen açılmaz ya da kapanmaz.
Devreden çıkararak Şabat modundan çıkmak için,
veya
'ye ban ve ardından ekrana 3 saniye boyunca basın.
TERCİHLER
Çeşitli fırın ayarlarını değiştirmek için kullanılır
BİLGİ
“Mağaza Demosu Modu”nu kapatmak, ürünü sıfırlamak ve
ürün hakkında daha fazla bilgi almak için kullanılır
TR
13
FAYDALI İPUÇLARI
İRME TABLOLARI NASIL OKUNMALIDIR
Tablolarda aşağıdakiler listelenmektedir: yemek
tarifleri, gerekiyorsa ön ısıtma, sıcaklık (°C), ızgara
seviyesi, pişirme süresi (dakika), aksesuarlar ve
pişirme için önerilen seviye�
Pişirme süreleri yemeğin fırına konulduğu
andan itibaren başlar, ön ısıtma (gerekirse) hariç
tutulmuştur
Pişirme sıcaklıkları ve süreleri yaklaşık olarak
verilmiştir ve yemeğin miktarına ve kullanılan
aksesuar türüne göre değişir� İlk başta önerilen en
düşük değerleri kullanın, eğer yemek yeterince
pişmezse o zaman yüksek değerlere geçin�
Verilen aksesuarları kullanın ve koyu renkli metal kek
kaplarını ve fırın tepsilerini tercih edin� Ayrıca ateşe
dayanıklı (payreks) veya kumlu taştan yapılmış tava
ve aksesuarlar da kullanabilirsiniz, ancak bunlarda
pişirme sürelerinin biraz daha uzun olacağını
unutmayın� En iyi sonuçları elde etmek için, pişirme
tablosunda aksesuar seçimi (cihazla birlikte verilenler)
ve bunların hangi raflara konulacağına ilişkin
tavsiyelere dikkatlice uyun�
GELENEKSEL
Fırının iç kısmında üst ve altta bulunan ısıtma
elemanları fırının içini eşit şekilde ısıtır
3� rafı kullanın� Pizza, tatlı tartlar ve sıvı dolgulu
tatlılar pişirmek için, 1� veya 2� rafı kullanın�
Yiyeceği içine koymadan önce fırını ısıtın�
Bu işlev, yalnızca tek bir raf üzerinde lezzetli tatlılar
pişirmek için en iyi pişirme modudur
Koyu renkli metal kek kalıpları kullanın ve bunları
daima cihazla birlikte verilen tel rafın üzerine
koyun� Fırın ile verilen tepsileri kullanırken, en iyi
sonuçları elde etmek ve enerji tasarrufu sağlamak
için, kullanmadığınız diğer tüm aksesuarları fırından
çıkarın�
Bir kekin pişip pişmediğini anlamak için kekin
ortasına tahta bir kürdan batırın� Eğer kürdan dışarıya
temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir
Eğer yapışmaz kek kalıbı kullanıyorsanız kenarlarını
yağlamayın, yoksa kek kenarlarda eşit şekilde
kabarmayabilir
Eğer kek pişirme sırasında çökerse, bir dahaki
sefere daha düşük bir sıcaklık ayarlayın; ayrıca kek
karışımındaki sıvı miktarını azaltabilir ve daha yavaş
karıştırabilirsiniz�
Sırt yüzgeci kolayca sıyrıldığında balık pişmiş
demektir� Daha büyük balık hazırlarken bile, belirtilen
en düşük sıcaklığı seçerek başlayın� Genelde, balık ne
kadar büyükse sıcaklık o kadar daha düşük olmalı ve
bu nedenle pişirme süresi de daha uzun olmalıdır
Yemek tarf Ön ısıtma Sıcaklık (°C) Prme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Mayalı kekler / Sünger kek Evet 170 30 - 50
2
Kurabiyeler / Çörek Evet 150 20 - 40
3
Küçük kekler / Muffin Evet 170 20 - 40
3
Profiterol çöreği Evet 180 - 200 30 - 40
3
Beze Evet 90 110 - 150
3
Pizza / Ekmek / İtalyan ekmeği Evet 190 - 250 15 - 50
2
Dondurulmuş pizza Evet 250 10 - 15
3
Milföy tatlısı / Milföy krakerleri Evet 190 - 200 20 - 30
3
Lazanya / Pide / Fırında makarna / Sigara böreği Evet 190 - 200 45 - 65
3
Kuzu / Dana / Sığır / Domuz 1 kg Evet 190 - 200 80 - 110
3
Tavuk / Tavşan / Ördek 1 kg Evet 200 - 230 50 - 100
3
Hindi / Kaz 3 kg Evet 190 - 200 80 - 130
2
Fırında balık / kağıtta (fileto, bütün) Evet 180 - 200 40 - 60
3
14
IZGARA
Üst ısıtma elemanı, ızgara işlemi sırasında en iyi
sonuçları sağlarYiyeceği 4� veya 5� rafa yerleştirin�
Et ızgara yaparken, pişirme esnasında çıkan sıvıları
toplaması için damlama tepsisini kullanın� İçine
yaklaşık 500 ml içme suyu ekleyerek 3�/4� rafta
konumlandırın� Fırına ön ısıtma uygulamak gerekmez�
Pişirme işlemi sırasında, fırının kapağı kapalı
tutulmalıdır
Eti ızgarada pişirmek isterseniz, her yerinin eşit
oranda pişmesi için her yerinden eşit kalınlıkta
kesmelisiniz� Çok kalın et parçalarının pişmesi daha
uzun sürer
Etin dışının yanmasını önlemek için, tel rafın
konumunu alçaltarak, eti ızgaradan daha uzağa
alın� Pişirme işleminin yarısına gelindiğinde yemeği
çevirin�
Etin pişme sularını toplamak için, etin konulduğu
ızgaranın hemen altına, içine yarım litre içme suyu
konulmuş bir damlama tepsisi yerleştirilmesi önerilir
Gerektikçe su ekleyin�
Yemek tarf Ön ısıtma Izgara Sevyes Prme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Tost 3 (ksek) 3 - 6
5
Balık fileto / Biftek - 2 (Orta) 20 - 30
4
3
Sosis / Kebap / Pirzola / Hamburger - 2 - 3 (Orta - Yüksek) 15 - 30
5
4
TURBO IZGARA
Bu işlevde, üst ısıtma elemanı ve fan aynı anda
etkinleştirilir
Pişirme esnasında çıkan sıvıları toplaması için
damlama tepsisini kullanın� İçine 500 ml içme suyu
ekleyerek 1�/2� rafta konumlandırın� Fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez� Pişirme işlemi sırasında fırın
kapağı kapalı tutulmalıdır
Yiyeceği, pişirme süresinin üçte ikisine geldiğinizde
çevirin�
Pişirilecek parça etin büyüklüğüne uygun olan
herhangi bir fırın tepsisi veya ateşe dayanıklı (payreks)
kap kullanın� Pirzola türü etlerde, kabın içine biraz
et suyu eklemenizi ve lezzet katması için pişirme
sırasında ara sıra bu suyu etin üzerinde gezdirmenizi
öneririz� Et pişince, 10-15 dakika daha fırında bekletin
veya alüminyum folyoya sarın�
Yemek tarf Ön ısıtma Izgara Sevyes Prme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Tavuk kızartma 1-1,3 kg - 2 (Orta) 55 – 70
2
1
Kuzu budu / İncik - 2 (Orta) 60 - 90
3
Fırın patates - 2 (Orta) 35 - 55
3
Sebze graten 3 (ksek) 10 - 25
3
AKSESUARLAR
Tel Raf
rın tepsisi veya tel
rafın üzerinde
kek kalıbı
Damlama tepsisi /
Pişirme tepsisi
veya tel rafın üzerinde
fırın tepsisi
Damlama tepsisi /
Pişirme tepsisi
İçerisine 500 ml su
konulmuş damlama
tepsisi
TR
15
FANLI HAVA
Yuvarlak ısıtma elemanı ve fan aynı anda etkinleştirilir
Arka duvardaki fan, sıcak havayı fırın içerisinde eşit
şekilde dağıtır
“Fanlı Hava fonksiyonunu kullanarak, aynı pişirme
sıcaklığını gerektiren farklı yemekleri aynı anda
(örneğin: balık veya sebze) farklı rafları kullanarak
pişirebilirsiniz� Daha az pişirme süresi gerektiren
yemeği çıkarın ve daha uzun süre gerektiren yemeği
fırında tutmaya devam edin�
Yalnızca bir raf üzerinde pişirmek için 4� rafı, iki raf
üzerinde pişirmek için 1� ve 4� rafı, üç raf üzerinde
pişirmek için 1�, 3� ve 5� rafları kullanın� Metal kek
kaplarını her zaman tel raf üzerine yerleştirin�
Pişirmeden önce fırında ön ısıtma yapın�
Eşit kızarma sağlamak için, hamurun tüm kısımlarının
aynı kalınlıkta olduğundan emin olun�
Pizza pişirirken, pizzanın altının çıtır çıtır olması
için tepsileri hafifçe yağlayın� Mozzarellayı, pişirme
süresinin üçte ikisine geldiğinizde pizzanın üzerine
serpin�
Yemek tarf Ön ısıtma Sıcaklık (°C) Prme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Mayalı kekler / Sünger kek
Evet 170 30 - 50
2
Evet 160 30 - 50
4
1
Dolgulu kekler(cheesecake, strudel, elmalı tart) Evet 160 - 200 35 - 90
4
1
Kurabiyeler / Çörek
Evet 140 30 - 50
4
Evet 140 30 - 50
4
1
Evet 135 40 - 60
5
3
1
Küçük kekler / Muffin
Evet 150 30 - 50
4
Evet 150 30 - 50
4
1
Evet 150 40 - 60
5
3
1
Profiterol çöreği
Evet 180 - 190 35 - 45
4
1
Evet 180 - 190 35 - 45 *
5
3
1
Beze
Evet 90 130 - 150
4
1
Evet 90 140 - 160 *
5
3 1
Pizza / Ekmek / İtalyan ekmeği Evet 190 - 230 20 - 50
4
1
Pizza (İnce, kalın, focaccia) Evet 220 - 240 25 - 50 *
5
3 1
Dondurulmuş pizza
Evet 250 10 - 20
4
1
Evet 220 - 240 15 - 30
5
3 1
Tuzlu kekler (sebzeli turta, kiş)
Evet 180 - 190 45 - 60
4
1
Evet 180 - 190 45 - 70 *
5
3 1
Milföy tatlısı / Milföy krakerleri
Evet 180 - 190 20 - 40
4
1
Evet 180 - 190 20 - 40 *
5
3 1
Lazanya & Et Evet 200 50 - 100 *
4
1
Et ve Patates Evet 200 45 - 100 *
4
1
Balık & Sebze Evet 180 30 - 50 *
4
1
* Tahmini süre: Kişisel tercihe göre yemekler fırından farklı zamanlarda çıkarılabilir.
16
MULTICOOKING
Yemek tarf Yemek Ön ısıtma Sıcaklık (°C) Prme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Kurabiyeler Kurabiyeler Evet 135 50 - 70
5
4 3 1
Turtalar Turtalar Evet 170 50 - 70
5
4 3 1
Yuvarlak pizzalar
Yuvarlak
Pizza
Evet 210 40 - 60
5
4 2 1
Komple yemek:
Meyveli tart (seviye 5)
sebze kızartma (seviye 4)
lazanya (seviye 2)
et parçaları (seviye 1)
Cook 4
menüsü
Evet 190 40 - 120
5
4 2 1
ISI YAYMALI PİİRME
Bu işlevi, kişler ve sebze tartları ya da cheesecake ve
meyveli tart gibi ıslak dolgulu tatlılarda kullanın�
Yüksek su içeriğine sahip yiyecekleri pişirmek için de
idealdir� Fan ısıyı fırın içerisinde eşit olarak dağıtır
Bu da sabit bir sıcaklık ve daha eşit pişen yiyecekler
sağlarken, üstünü kıtır bir hale getirir ve içindeki nemi
korur, böylece ekmeklerin daha kıtır olmasını sağlar
3� ya da 2� rafı kullanın� Yiyeceği fırına yerleştirmeden
önce ön ısıtmanın tamamlanmasını bekleyin�
Eğer hamur işinin tabanı ıslaksa, rafı alçaltın ve iç
dolgusunu eklemeden önce kekin altına bisküvi
kırıkları serpin�
Yemek tarf Ön ısıtma Sıcaklık (°C) Prme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Dolgulu kekler(cheesecake, strudel, elmalı tart) Evet 160 - 200 30 - 85
3
Tuzlu kekler (sebzeli turta, kiş) Evet 180 - 190 45 - 55
3
Sebze dolmaları (domates, kabak, patlıcan) Evet 180 - 200 50 - 60
2
MAXI COOKING
Bu işlev büyük et parçalarını (2,5 kg'nin üzerinde)
pişirmek için çok kullanışlıdır� Daha eşit kızarma için
pişirme sırasında etin çevrilmesi önerilir� Tamamen
kurumayı önlemek için etin ara sıra kendi suyuyla
ıslatılması önerilir
Parçaların büyüklüğüne bağlı olarak 1� veya 2�
rafı kullanın� Pişirme öncesinde fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez�
Pirzola türü etlerde, kabın içine biraz et suyu
eklemenizi ve lezzet katması için pişirme sırasında
ara sıra bu suyu etin üzerinde gezdirmenizi öneririz�
Et pişince, 10-15 dakika daha fırında bekletin veya
alüminyum folyoya sarın�
Et çok yağsız ise, örneğin biraz sıvı ekleyin, etin
üzerine yağ serpin ya da eti domuz pastırması şeritleri
ile sarın�
Kızaran eti çevirirken, öncelikle kabuklu kısmının alta
geldiğinden emin olun�
Yemek tarf Ön ısıtma Sıcaklık (°C) Prme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
Kabuklu domuz kızartması 2 kg 170 110 - 150
2
AKSESUARLAR
Tel Raf
rın tepsisi veya tel
rafın üzerinde
kek kalıbı
Damlama tepsisi /
Pişirme tepsisi
veya tel rafın üzerinde
fırın tepsisi
Damlama tepsisi /
Pişirme tepsisi
İçerisine 500 ml su
konulmuş damlama
tepsisi
TR
17
ECO FANLI HAVA
3� seviyeyi kullanmanız tavsiye edilir� Fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez�
Yemek tarf Ön ısıtma Sıcaklık (°C) Prme Süres (Dk.) Sevye ve Aksesuarlar
İçi doldurulmuş rostoluk et parçaları 200 80 - 120 *
3
Et parçaları (tavşan, tavuk, kuzu) - 200 50 - 100 *
3
* Tahmini süre: Kişisel tercihe göre yemekler fırından farklı zamanlarda çıkarılabilir.
KABARTMA
Hamuru fırına koymadan önce üzerini nemli bir bezle
kapatmak her zaman en iyisidir� Bu işlevle hamurun
kabarma süresi, oda sıcaklığına (20-25°C) göre üçte
bir oranında kısalmaktadır
1 kilo pizza hamurunun kabarma süresi bir saat
civarındadır
WARM KEEPING SICAK TUTMA
Sıcak tutma işlevi pişirilmiş yemekleri sıcak tutmanızı
sağlar� Bu işlev buharlaşma olmasını önler ve pişirme
bölmesinin temizlenmesi ihtiyacını ortadan kaldırır
Pişirilmiş yemeklerin iki saatten daha uzun süre sıcak
tutulması önerilmez�
Bazı yiyeceklerin sıcak tutuldukları süre boyunca
pişmeye devam ettiğini unutmayın: Kurumalarını
önlemek için gerekiyorsa üstlerini kapatın�
BUZ ÇÖZME
Kaynatılmış yiyecekler, türlüler ve et bazlı soslar buz
çözme işlemi sırasında ara sıra karıştırılırsa daha
kısa sürede çözülür� Buzları çözüldükçe yiyecekleri
birbirinden ayırın: ayrılan kısımların buzu daha hızlı
çözülecektir
18
AKSESUARLAR
Tel Raf
rın tepsisi veya tel
rafın üzerinde
kek kalıbı
Damlama tepsisi /
Pişirme tepsisi
veya tel rafın üzerinde
fırın tepsisi
Damlama tepsisi /
Pişirme tepsisi
İçerisine 500 ml su
konulmuş damlama
tepsisi
Gıda kategorler Sevye ve Aksesuarlar Mktar Prme Blgler
GÜVEÇ &
FIRINDA MAKARNA
Taze Lazanya
2
500 - 3000 g
Favori tarifinize göre hazırlayın. Üzerine beşamel sos dökün
ve üstünün mükemmel kızarması için peynir serpin
Donmuş Lazanya
2
500 - 3000 g
ET
Sığır eti
Rozbif
3
600 - 2000 g
Üstüne fırça ile yağ sürün ve tuz ve biberle ovalayın. Tercih
ettiğiniz şekilde sarımsak ve baharatlarla terbiyeleyin.
Pişirme sonrasında kesmeden önce en az 15 dakika
dinlenmeye bırakın
Hamburger
5
4
1,5 - 3 cm
Pişirmeden önce üstüne fırça ile sıvıyağ sürün ve tuz serpin.
Pişirme süresinin 3/5'inde çevirin.
Domuz
Domuz Kızartma
3
600 - 2500 g
Domuz Pirzola
5
4
500 - 2000 g
Pişirmeden önce üstüne fırça ile sıvıyağ sürün ve tuz serpin.
Pişirme süresinin 2/3'ünde çevirin
Tavuk
Tavuk Kızartma
2
600 - 3000 g
Üzerine fırça ile yağ sürün ve tercih ettiğiniz şekilde
terbiyelendirin. Tuz ve biberle ovalayın. Göğüs tarafı yukarı
bakacak şekilde fırına yerleştirin
Fileto / Göğüs
5
4
1 - 5 cm
Pişirmeden önce üstüne fırça ile sıvıyağ sürün ve tuz serpin.
Pişirme süresinin 2/3'ünde çevirin
Et yemekleri
Kebap
5
4
bir ızgara
Pişirmeden önce üstüne fırça ile sıvıyağ sürün ve tuz serpin.
Pişirme süresinin 1/2'sinde çevirin
Soslar ve Sosis
5
4
1,5 - 4 cm
Tel rafın üzerinde eşit olarak dağıtın. Çatlamamaları için
sosisleri bir çatalla delin.
Pişirme süresinin 2/3'ünde çevirin
FISH (BALIK)
Taze Fileto
3
2
0,5 - 3 cm
Üstüne fırça ile yağ sürün ve tuz ve biberle ovalayın. Tercih
ettiğiniz şekilde sarımsak ve baharatlarla çeşnilendirin
Dondurulmuş Fileto
3
2
0,5 - 3 cm
Izgara deniz
mahsulleri
Deniz tarağı
4
bir tepsi
Ekmek kırıntılarıyla üstünü kaplayın ve yağ, sarımsak, biber
ve maydanoz ile çeşnilendirin
Midye Graten
4
bir tepsi
Üstüne fırça ile yağ sürün ve tuz ve biberle ovalayın. Tercih
ettiğiniz şekilde sarımsak ve baharatlarla çeşnilendirin
Karides
4
3
bir tepsi
Jumbo karides
4
3
bir tepsi
SEBZELER
Kızarmış
Sebzeler
Patates
3
500 - 1500 g
Parçalar halinde kesin, fırına yerleştirmeden önce yağ ve tuz
ile terbiyelendirin ve baharatlarla lezzetlendirin
Dolmalar
3
her biri 100 - 500
g
Üstüne fırça ile yağ sürün ve tuz ve biberle ovalayın. Tercih
ettiğiniz şekilde sarımsak ve baharatlarla çeşnilendirin
Diğer Sebzeler
3
500 - 1500 g
Graten Sebze
Patates
3
1 tepsi
Parçalar halinde kesin, fırına yerleştirmeden önce yağ ve tuz
ile terbiyelendirin ve baharatlarla lezzetlendirin
Domates
3
1 tepsi
Ekmek kırıntılarıyla üstünü kaplayın ve yağ, sarımsak, biber
ve maydanoz ile çeşnilendirin
Biberler
3
1 tepsi
Favori tarifinize göre hazırlayın. Üstünün mükemmel
kızarması için peynir serpin
Brokoli
3
1 tepsi
Favori tarifinize göre hazırlayın. Üzerine beşamel sos dökün
ve üstünün mükemmel kızarması için peynir serpin
Karnabahar
3
1 tepsi
Diğer
3
1 tepsi
COOKASSIST PİŞİRME TABLOSU
TR
19
AKSESUARLAR
Tel Raf
rın tepsisi veya tel
rafın üzerinde
kek kalıbı
Damlama tepsisi /
Pişirme tepsisi
veya tel rafın üzerinde
fırın tepsisi
Damlama tepsisi /
Pişirme tepsisi
İçerisine 500 ml su
konulmuş damlama
tepsisi
Gıda kategorler Sevye ve Aksesuarlar Mktar Prme Blgler
TUZLU KEKLER
2
800 - 1200 g
Hamuru 8-10 porsiyonluk bir pasta tabağının içerisine yayın
ve bir çatalla delin, Hamuru favori tarifinize göre doldurun
EKMEK
Küçük Ekmekler
3
her biri 60 - 150 g
Favori beyaz ekmek tarifinize göre hamuru hazırlayın.
Kabartmadan önce küçük yuvarlaklar haline getirin.
Kabartmak için fırının özel işlevini kullanın
Kalıpta Somun Sandviç
2
her biri 400 - 600
g
Favori beyaz ekmek tarifinize göre hamuru hazırlayın.
Kabarmadan önce bir somun kabına yerleştirin. Kabartmak
için fırının özel işlevini kullanın
Büyük Ekmek
2
700 - 2000 g
Favori tarifinize göre hamuru hazırlayın ve pişirme tepsisine
yerleştirin
Baget ekmeği
3
her biri 200 - 300
g
Favori beyaz ekmek tarifinize göre hamuru hazırlayın.
Kabartmadan önce küçük baget ekmekleri haline getirin.
Kabartmak için fırının özel işlevini kullanın
PİZZA
İnce Pizza
2
yuvarlak - tepsi
150ml su, 15g yaş maya, 200-225g un, yağ ve tuz ile bir pizza
hamuru hazırlayın. İlgili fırın işlevini kullanarak kabartın.
Hamuru hafifçe yağlanmış bir pişirme tepsisinde açın.
Domates, mozzarella ve jambon gibi malzemeleri ekleyin
Kalın Pizza
2
yuvarlak - tepsi
Dondurulmuş Pizza
2
1 - 4 katman Ambalajından çıkartın. Tel rafın üzerinde eşit olarak dağıtın
4
1
5 3
1
5 4 2 1
KEKLER & HAMUR İŞİ
Kalıpta Sünger Kek
2
500 - 1200 g
500-900g yağsız sünger kek hamuru hazırlayın. Kaplanmış
ve yağlanmış pişirme tavasına dökün
Pasta, kek,
kremalı turta
Kurabiyeler
3
200 - 600 g
500g un, 200g tuzlu tereyağı, 200g şeker ve 2 yumurta
kullanarak bir ölçü hazırlayın. Meyve özü ile çeşnilendirin.
Soğumaya bırakın. Hamuru eşit bir şekilde yayın ve tercih
ettiğiniz şekli verin. Kurabiyeleri bir pişirme tepsisine dizin
Kruvasan (taze)
3
bir tepsi
Pişirme tepsisi üzerinde eşit olarak dağıtın. Servis etmeden
önce soğumaya bırakın
Şu Hamuru
3
bir tepsi
Kalıpta Turtalar
3
400 - 1600 g
500g un, 200g tuzlu tereyağı, 200g şeker ve 2 yumurta
kullanarak bir ölçü hazırlayın. Meyve özü ile çeşnilendirin.
Soğumaya bırakın. Hamuru eşit bir şekilde yayın ve kalıbın
içinde kat verin. Pişirmek için marmelatla doldurun
Strudel
3
400 - 1600 g
Küp doğranmış elma, dolmalık fıstık, tarçın ve muskattan
oluşan bir karışım hazırlayın. Bir tavaya bir miktar tereyağı
koyup şeker serpin ve 10-15 dakika pişirin. Bir hamur
şeklinde rulo haline getirin ve dış kısmını katlayın
Meyveli turta
2
500 - 2000 g
Hamuru pasta tabağının içerisine yayın ve meyvenin suyunu
çekmesi için alt kısmına ekmek kırıntıları serpin. Şeker ve
tarçın ile karıştırılmış doğranmış taze meyve ile doldurun
20
TEMİZLİK VE BAKIM
Herhang br bakım veya temzlk
lem yapmadan önce fırının
soğuduğundan emn olun.
Buharlı temzleycler
kullanmayın.
Chazın yüzeylerne zarar
verebleceklernden, bulaık
tel, aındırıcı tel veya aındırıcı/
korozf temzlk maddeler
kullanmayın.
Koruyucu eldven takın.
Herhang br bakım lem
gerçekletrlmeden önce, bu
fırın ebeke elektrk kaynağından
ayrılmalıdır.
DI YÜZEYLER
Yüzeyleri nemli bir mikrofiber bezle temizleyin�
Çok kirli ise, birkaç damla pH açısından nötr
deterjan damlatın� Kuru bir bezle silerek kurulayın�
Korozif veya aşındırıcı deterjanlar kullanmayın� Bu
tür ürünlerden herhangi biri dikkatsizlik sonucu
cihazın yüzeyleri ile temas ederse, derhal nemli bir
mikrofiber bezle temizleyin�
İÇ YÜZEYLER
Her kullanımdan sonra fırını soğumaya bırakın
ve ardından, yemek artıklarının neden olduğu
kalıntı veya lekeleri temizlemek için tercihen hala
sıcakken temizleyin Su içeriği yüksek yiyeceklerin
pişirilmesi sonucu oluşan yoğuşma suyunu
kurutmak için, fırını tamamen soğumaya bırakın ve
ardından bir bez veya süngerle silin�
İç yüzeylerde inatçı kir varsa, optimum temizlik
sonuçları için otomatik temizlik işlevinin
kullanılmasını öneririz�
Kapak camını uygun bir sıvı deterjanla temizleyin�
Fırın kapağı, temizliği kolaylaştırmak amacıyla
çıkarılabilir
AKSESUARLAR
Kullanımdan sonra aksesuarları bulaşık deterjanı
çözeltisinin içine koyun, eğer hala sıcaksa bunları
fırın eldivenleriyle tutun� Yemek artıkları, bir
bulaşık fırçası veya sünger kullanılarak çıkarılabilir
KAPAĞI ÇIKARTMA VE YERİNE TAKMA
Kapağı çıkarmak çn, tamamen açın ve mandalları
kilit açma konumuna gelene kadar alçaltın�
b
a
Kapağı kapatabildiğiniz kadar kapatın� Kapağı her
iki elinizle sıkıca tutun – tutma kolundan tutmayın�
Kapağı, yuvasından kurtulana kadar yukarı doğru
çekerken aynı anda kapatmayı sürdürerek
çıkarabilirsiniz� Kapağı, yumuşak bir yüzey üzerine
dayayarak bir tarafa koyun�
a
b
~15°
Fırına doğru hareket ettirmek, menteşelerin
kancalarını yuvaları ile hizalı konuma getirmek ve üst
kısmı yuvasına sabitlemek suretiyle
kapağı yerne takın
Kapağı alçaltın ve ardından tamamen açın�
Mandalları, orijinal konumlarına gelecek şekilde
alçaltın: Tamamen alçalttığınızdan emin olun�
b
a
Mandalların doğru konumda olduğunu kontrol
etmek için hafifçe baskı uygulayın�
“CLICK”
Kapağı kapatmayı deneyin ve kontrol paneli ile
hizalı olduğundan emin olmak için kontrol edin�
Değilse, yukarıdaki adımları tekrarlayın: Kapak,
düzgün çalışmazsa zarar görebilir
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22

Whirlpool FMY 99 P XS Kullanici rehberi

Tip
Kullanici rehberi
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: