Tefal P2530731, P2634631 Kullanım kılavuzu

  • Merhaba, ben bu dokümanı okudum ve size Tefal SECURE 5 NEO serisi düdüklü tencereler hakkında yardımcı olmaya hazırım. Bu kılavuz, cihazın güvenli kullanımı, farklı pişirme yöntemleri, valf ayarları, temizlik ve bakım gibi konularda detaylı bilgiler içermektedir. Ayrıca, farklı yiyecekler için pişirme süreleri ve olası sorunlar ile çözümleri hakkında da bilgi vermektedir. Düdüklü tencereniz hakkında sorularınız varsa, lütfen çekinmeden sorun.
  • Düdüklü tencereye ne kadar sıvı koymalıyım?
    Düdüklü tencereyi ne kadar doldurabilirim?
    Düdüklü tencerenin valfini ne zaman temizlemeliyim?
    Düdüklü tencereyi nasıl açabilirim?
156
ÖNEMLİ UYARILAR
venliniz in bu cihaz rürkteki standartlara ve zenlemelere uygun olarak üretilmiştir:
- Basınçlı Ekipmanlar Direktifi
- Gıda ile temas eden maddeler
- Çevre
Bu cihaz ev kullanımı için tasarlanmışr.
Tüm talimatla okuyun ve daima “Kullanım Kılavuzuna bvurun.
Tüm pişirme cihazlarında olduğu gibi, düdüklü tencereyi kullanırken de, özellikle etrafta
çocuklar varsa dikkatli olun.
düklü tencerenizi sıcak fırına koymayın.
Düdüklü tencerenizi hareket ettirirken çok dikkatli olun. cak zeylere dokunmayın. Sapları
ve ğmeleri kullan. Gerekirse eldiven takın.
vde saplarının doğru şekilde ldığından daima emin olun. Gerekiyorsa sapla dtirin.
Düdük tencerenizi, tasarlanırken belirlenen kullam amacı şında bir amaçla kullanman.
klü tencereniz bançla pişirir. Isınma sonucu meydana gelen bozulmalar nedeniyle
kullam performansı düşebilir. Düdük tencerenizin, kullanmaya başlamadan önce uygun
şekilde kapalğından emin olun. Kapama paragrafına bakın.
düklü tencereyi asla zorlayarak açmayın. İçerideki basıncın düştüğünden emin olun.
venlik” paragrana bakın.
düklü tencerenizi asla içinde sı olmadan kullanmayın, bu tencerenize ciddi şekilde zarar
verir. Pirme sıranda düdük tencerenin inde daima yeterli sıvı oldundan emin olun.
Uygun ısı kaynakla, kullam talimatlana göre kullanın.
düklü tencerenizde asla süt bazlı malzemeler içeren tarifleri pişirmeyin.
düklü tencerenizde bol tuz kullanman, pirme leminin sonunda tuz ekleyin.
düklü tencerenizin 2/3'ünden fazla doldurmayın (maksimum doldurma areti).
Pirinç, kurutulm sebzeler veya kompostolar gibi pişirme randa şişen dalarda, klü
tencerenizi kapasitesinin yarısına kadar doldurun. Balkabı, kabak, vs. bazbazı çorba
rlerinde düdüklü tencerenizi ocağın üzerinde birkaç dakikalığına soğumaya bırakın,
ardından soğuk suyla soğutun. Pişerken şişen hamursu gıdalar için 3 ve 4 L'lik modellerde
ürününüzün 1/3'ünden fazlasını doldurmayın. Pişirme işleminin sonunda, suyun altında
havayı baltmadan önce 5 dakika bekleyin.
Basınn etkisiyle şişme riski olan, zar etleri rn. sığır dili...) pişirirken, et şmiş bir nüme
ulaşana dek ete çatal batırmayın; vücudunuza sıcak su sıçrayabilir. Pişmeden önce eti
aldığınızdan emin olun.
Hamursu gıdalarda (bezelye, ravent...) gıdalan dışayaçramaması için kapımayan
önce klü tencerenizi hafifçe sallamalısız.
Her kullanımdan önce subapların tıkalı olmadığından emin olun. “Pişirmeden önce”
paragrafına ban.
düklü tencerenizi, ba altında yağla zartma yapmak için kullanmayın.
Güvenlik sistemine, temizlik ve bakım talimatlanda belirtilenlerin şında dahale etmeyin.
Yalnızca modelinize uygun, orijinal TEFAL paalanı kullan. Özellikle, TEFAL vdesi ve
kapağı kullanın.
Alkol buharı yanıcıdır. Kapağı kapatmadan önce yaklık 2 dakika boyunca kaynan. Alkol
eren yemekler pişirirken tencerenizi zetimsiz bırakman.
Pişirmeden önce ve sonra asitli ve tuzlu gıdaladüdüklü tencerenizde saklamayın, bu
vdeye zarar verebilir.
BU TALİMATLARI MUHAFAZA EDİN
157
TR
*Bazı modellerde sepet yoktur
Açıklama Şeması
Özellikler
Düdüklü tencere taban çapı - referanslar
Uygulama bilgileri:
En yüksek çalışma basıncı: 80 kPa
Maksimum güvenli basınç: 170 kPa
Uygun ısı kaynakları
Bu düdüklü tencere tüm ısı kaynaklarına uygundur.
Elektrikli veya indüksiyonlu bir ocağın üzerinde,
ısıtma plakasının, düdük tencere tabanını
aşmayacak boyutta olduğundan emin olun.
Seramik veya halojen bir ocak üzerinde, dük
tencere tabanının her zaman temiz ve kuru
olduğundan emin olun.
A. Çalışma subapı
B. Buhar tahliye devresi
C. Güvenlik subapı
D. Basınç göstergesi
E. Açma düğmesi
F. Uzun kapak sapı
G(a). Kapak konumlandırma işareti
G(b). Kapağı gövdeye göre konum-
landırma işareti
H. Çalışma subapı konum-
landırma işareti
I. Kapak contası
J. Buhar sepeti*
K. Üçayak*
L. Uzun gövde sapı
M. Gövde
N. Kısa gövde sapı
O. Maksimum doldurma işareti
Kapasite Ø Gövde Ø Taban
Model
PASLANMAZ ÇELİK
4 L 22 cm 19 cm P25342
6 L 22 cm 19 cm P25307
Set 4L + 6L 22 cm 19 cm P25443
7 L 22 cm 19 cm P25308
8 L 22 cm 19 cm P25344
GAZ ELEKTRIKLI
OCAK
SERAMİK CAM
HALOJEN
RADYAN
ELEKTRİK
ENDÜKSİYONU
SPİRAL
İNDÜKSİYON
158
Gazlı bir ocak üzerinde, alevin, düdüklü tencere taban
çapını geçmemesi gerekir.
Tüm ocak tiplerinde, düdüklü tencerenizi tam
ortalayın.
TEFAL Aksesuarları
Aşağıdaki düdüklü tencere aksesuarları mevcuttur:
Diğer parçaların değişimi veya onarılması için, Yetkili
TEFAL Servis Merkezlerini arayın.
Yalnızca modelinize uygun, orijinal TEFAL parçalarını
kullanın.
Kullanım
Açma
Başparmağınızla açma ğmesini (E) çekin ve
düğmeyi aşağıya getirin - Şekil 1.
Bir elinizle uzun gövde sapını (L) tutarken, diğer
elinizle uzun kapak sapını (F) saat yönünün aksine
açılana dek döndürün - Şekil 2.
Ardından kapağı kaldırın
Kapama
Kapı, kapak konumlanrma aretlerini G(a)
ve G(b) hizalayarak gövdenin üzerine z bir
şekilde kapatın.
Kapı saat nde, durana kadar
- Şekil 3,
ğme takılma sesini duyana kadar
- Şekil 4
döndürün.
Kapı çeviremiyorsaz açma düğmesinin (E)
aşağıda olduğundan emin olun.
Minimum doldurma
Daima 25 cl/250 ml (2 bardak)'a denk gelen
minimum sıvı miktarını ekleyin.
Aksesuar Referans numarası
Kapak contası X9010101
Çalışmıyorken,
ürün kapalıyken
kapağın gövdeye
göre hareket et-
mesi normaldir.
Ürüne basınç
dolduğunda bu
durum ortadan
kaybolur.
159
TR
*Bazı modellerde sepet yoktur
Buharlı pişirme için*:
En az 75 cl/750 ml (6 bardak) doldurmalız.
Sepetinizi* (J) bu amaçla tasarlanan desteğin* (K)
üzerine koyun - Şekil 5.
Maksimum doldurma
Düdüklü tencerenizi asla vde yüksekliğinin
2/3'ünden daha fazla doldurmayın (maksimum
doldurma işareti) (O) - Şekil 6.
Bazı gıdalar için:
Pirinç, kurutulmuş sebzeler veya kompostolar gibi
pişirme rasında şişen gıdalarda, dük
tencerenizi kapasitesinin yarısına kadar doldurun.
Subaplar in, basıncı zlıca boşaltmanı
öneriyoruz (Hızlı Basınç Boşaltma paragrafına
bakın).
Çalışma subapının (A) kullanımı
Çalışma subapını (A) kurmak için:
Dikkat! Bu ürünler yalnızca ürün soğukken ve
çalışmıyorken uygulanmalıdır.
Çalışma subapını (A), subap piktogramını
konumlandırma areti (H) ile hizalayarak
yerleştirin.
Subapa basın, ardından piktograma kadar çevirin
veya .
Çalışma subapını kaldırmak için:
Dikkat! Bu ürünler yalnızca ürün soğukken ve
çalışmıyorken uygulanmalıdır.
Subapa basın ve piktogramı
konumlandırma
işaretiyle (H) hizalamak için resimdeki gibi çevirin.
Subapı resimde gösterildiği gibi çekin.
Sebzeleri veya hassas gıdaları pişirmek için:
Subap piktogramını konumlandırma işaretinin
(H) karşısına yerleştirin
- Şekil 7.
Buhar sepetine
konan gıdalar*
düdüklü
tencerenin
kapağıyla temas
etmemelidir.
H
160
*Bazı modellerde sepet yoktur
Et veya dondurulmuş gıdaları pişirmek için
Subap piktogramı dkonumlandırma
işaretinin (H) karşısına yerleştirin - Şekil 8.
Buharın çıkmasına izin vermek için:
Suba (A), piktogram işaretine bakar şekilde
bası boşaltmayı bitirmek için size uygun hızı
seçerek kademeli olarak döndürün
- Şekil 9
veya düdüktencerenizi soğuk su musluğunun
altına yerleştirin ("Hızlı basınç boşaltma" paragrafı).
İlk kullanım
Sepet destekleyiciyi (K) gövde tabanına yerleştirin
ve sepeti (J) üzerine bırakın*.
Gövdenin 2/3'üne kadar suyla doldurun
(maksimum doldurma işareti (O)).
Düdüklü tencereyi kapatın.
Piktogramı konumlandırma işaretinin (H)
karşısına yerleştirin
- Şekil 8.
Düdüklü tencereyi bir ı kaynağının üzerine
yerleştirin, ardından maksimum güce ayarlayın.
Subaptan buhar çıkmaya başladığında ısı
kaynağını kısın ve 20 dakika bekleyin.
20 dakika geçtikten sonra ısı kaynağını kapatın.
Suba (A), piktogram işaretine bakar şekilde
bası boşaltmayı tamamlamak için size uygun
hızı seçerek kademeli olarak döndürün
- Şekil
9
.
Bası stergesi (D) düşerken, dük
tencereniz basınç altında değildir.
Düdüklü tencereyi açın
- Şekil 1 - 2.
Düdüklü tencereyi suyla durulayın ve kurumaya
bırakın.
Basınç
göstergesinde (D)
buhar seviyesinin
gösterilmesi, ürün
çalışma
başlangıcında
normaldir.
161
TR
Pişirmeden önce
Her kullanımdan önce subapı (A) çekin ("Çalışma
subapının kullanımı" paragrafına bakın) ve buhar
tahliye devresinin (B) tıkanıp kanmadığını, n
ışığında göz denetimi yaparak tespit edin. Gerekirse bir
kürdanla temizleyin - Şekil 10.
Güvenlik suba (C) bilyesinin yukarıdaki resimde
olduğu gibi hareket ettiğini doğrulayın ve "Temizlik ve
bakım" paragrafına bakın.
Malzemeleri ve sıvıları ekleyin.
Düdüklü tencereyi kapatın - Şekil 3 ve doğru şekilde
kapatıldığından emin olun - Şekil 4.
Piktogramı veya suba konumlandırma
işaretinin (H) karşısına yerleştirin - Şekil 7 veya 8.
Düdüklü tencereyi bir ısı kaynağının üzerine yerleştirin,
ardından maksimum güce ayarlayın.
Pişirme sırasında
Bası göstergesinde (D) buhar seviyesinin
gösterilmesi, ürün çalışma başlangıcında normaldir.
Çalışma subapı (A) düzenli bir ses (PIIIŞŞT) çıkararak
buharın kesintisiz olarak çıkmasına izin verirken,
subapın (A) zenli şekilde ses çıkarmaya devam
edeceği şekilde ısı kaynağının şiddetini düşürün.
Tarifte belirtilen pişirme süresini tutun.
Pişirme süresi dolduğunda ısı kaynağını kapatın.
Pişirmenin sonu
Buharı çıkarmak için:
- Yavaş basınç boşaltma:
Subapı (A), piktogram işaretine bakar şekilde
bası boşaltmayı bitirmek için size uygun hızı
seçerek kademeli olarak döndürün - Şekil 9.
Bası göstergesi (D) şerken, düdük
tencereniz basınç altında değildir.
Basınç göstergesi (D), hala basınç varsa düdüklü
tencerenin açılmasını engeller.
Buhar çıkarken anor-
mal taşmalar gözlem-
liyorsanız çalışma
subapını işarete yeni-
den yerleştirin
veya
- Şekil
7 veya 8, daha sonra
taşma olmadığından
emin olacak şekilde
yavaşça yeniden
basıncı boşaltın.
Basınç göstergesi
(D), düdüklü
tencere doğru
şekilde
kapatılmadıysa,
düdüklü tencerenin
basınç dolmasını
engeller.
162
*Bazı modellerde sepet yoktur
- Hızlı basınç boşaltma:
Basınç boşaltımını hızlandırmak için, düdüklü
tencerenizi soğuk su akan bir musluğun altına
koyabilirsiniz, yukarıdaki şemaya bakın. Basınç
stergesi (D)azalırken, düdüklü tencerenizde artık
basınç yoktur.
Düdüklü tencerenizi açabilirsiniz - Şekil 1 ve 2.
- İstisnai Durum:
Gıda emülgatörleri veya kurutulmuş sebzeler varsa
(bkz. pişirme tablosu), basıncı boşaltmayın ve
açmak için basınç göstergesinin (D) düşmesini
bekleyin. Süreyi, tavsiye edilen pişirme süresinden
biraz daha kısa tutun.
Temizlik ve bakım
Düdüklü tencerenin temizliği
Düdüklü tencerenin düzgün bir şekilde çalışması
için her kullanımdan sonra bu temizlik ve bakım
önerilerine uyun:
Her kullanımdan sonra düklü tencerenizi (gövde
ve kapak), bulaşık deterjanı eklenmiş ılık suyla
yıkayın. Aynısını sepet için de tekrarlayın*.
Çamaşır suyu veya klor esaslı deterjan kullanmayın.
vdeyi içi boşalana kadar ısıtmayın.
Gövdenin içini temizlemek için:
Bir sünger ve bulaşık deterjanıyla yıkayın.
Sepetinkısmında, taban üzerinde oluşan lekeler,
metal kalitesini etkilemez. Kireç oluşmuştur.
Temizlemek için beyaz sirke dökülmüş bir sünger
kullanabilirsiniz.
Gövdenin dışını temizlemek için:
Bir sünger ve bulaşık deterjanıyla yıkayın.
Kapağı temizlemek için:
Kapağı ılık suyla bir sünger ve bulaşık deterjanı
kullanarak yıkayın ve iyice durulayın.
Düdüklü tencerenizi
sallamadan çok dik-
katli bir şekilde hare-
ket ettirin.
Her kullanımdan
sonra düdüklü
tencerenizi yıkayın.
Uzun süre
kullanıldıktan
sonra oluşan
çizikler ve
kararmaların
kullanıma ilişkin bir
dezavantajı yoktur.
Yalnızca gövde ve
sepet kısımları
bulaşık
makinesinde
yıkanabilir.
Düdüklü
tencerenizin
kalitesini uzun süre
muhafaza etmek
için boşken gövde
kısmını çok
ısıtmayın.
163
TR
Kapak contasını temizlemek için:
Her pişirmeden sonra contayı (I) ve yuvası
temizleyin.
Contayı değiştirmek için, Şekil 11 - 12'ye bakın.
Çalışma subapını (A) temizlemek için:
Çalışma subapını (A) kaldırın, alışma subapının
kullanımı" paragrafına bakın.
Çalışma subapını (A) şiddetli akan musluk suyunun
altında temizleyin
- Şekil 13.
Buhar tahliye devresini (B) temizlemek için:
Subapı (A) kaldırın.
Buhar boşaltım devresinin düz ve yuvarlak
olduğunu n ışığında gözle denetleyin.
Yukarıdaki resme bakın. Gerekirse bir kürdanla
temizleyin
- Şekil 10.
Güvenlik subapını (C) temizlemek için:
Kapağın iç kısmına bulunan güvenlik subapı
parçasını, suyun altından geçirerek temizleyin.
Zorlanmadan batması gereken bilyeye hafifçe
bastırarak çalışır durumda olduğunu onaylayın.
Yukarıdaki resme bakın.
Düdüklü tencerenizin contasını değiştirmek için:
Düdüklü tencerenizin contasını her yıl veya
contada kesik olduğunda değiştirin.
Daima modelinize uygun bir orijinal TEFAL conta
alın. Daima modelinize uygun, orijinal TEFAL conta
kullanın.
Düdüklü tencerenizi yıkamak için:
Kapağı gövdenin üzerindeyken çevirin.
Güvenlik
Düdüklü tencereniz pek çok güvenlik tertibatıyla
donatılmıştır:
Kapama güvenliği:
- Ürün doğru şekilde kapatılmadıysa, basınç
göstergesi (D) yükselmez ve düdüklü tencerenin
basıncı yükselmez.
Düdüklü
tencerenizin 10 yıl
kullanıldıktan
sonra yetkili bir
SEB Servis
Merkezinde
kontrol edilmesi
şarttır.
Bu işlemi gerçe-
kleştirmek için asla
keskin veya sivri
nesneler kullan-
mayın.
164
Açma güvenliği:
- Düdüklü tencerenin basıncı varsa, açma
düğmesi (E) tahrik edilemez. Düdüklü tencereyi
asla zorlayarak açmayın. Özellikle basınç
göstergesine (D) çok fazla müdahale etmeyin.
Fazla basınca yönelik iki güvenlik:
- Birinci cihaz: Güvenlik subapı (C) serbest bırakır
ve buhar, kapağın üzerinden yatay olarak uçar
-
Şekil 14
- İkinci cihaz: Conta (I) kapağın kenarında veya
sepet boyunca yer alan küçük bir delikten dikey
olarak buhar çıkartır - Şekil 15. Dikkat, bu
durum gazlı ocaktaki alevin yok olmasına neden
olabilir.
Fazla basınç venlik sistemlerinden biri
devreden çıkarsa:
Isı kaynağını kapatın.
Düdüklü tencereyi tamamen soğumaya bırakın.
Açın.
Çalışma subapını (A) - Şekil 13, buhar boşaltım
devresini (B) - Şekil 10, güvenlik subapını (C) ve
conta (I) doğrulayın ve temizleyin. Yukarıdaki
resme bakın.
Kullanım önerileri
1 - Düdüklü tencereden çıkana dek buhar çok
sıcaktır, buharın sizi yakmamasına dikkat
edin. Gerekirse eldiven kullanın.
2 - Basınç göstergesi yükseldiğinde düdüklü
tencerenizi artık açamazsınız.
3 - Tüm pişirme cihazları için olduğu gibi
düdüklü tencereyi kullanırken de etrafta
çocuklar varsa tencereyi denetim altında
tutun.
4 - Düdüklü tencereyi hareket ettirmek için
sepetin iki sapından yararlanın.
5 - Yiyecekleri düdüklü tencerede bırakmayın.
6 - Asla çamaşır suyu veya klor esaslı deterjan
kullanmayın, bunlar malzemenin kalitesini
düşürebilir.
165
TR
7 - Contayı, kapağı ve çalışma subapını bulaşık
makinesinde kamayın ve suya daldırman.
8 - Contaher sene ve kesik olması durumunda
değiştirin.
9 - Düdüklü tencerenizin temizlik işlemi mutlaka
soğuk suyla ve boş cihazla yapılmalıdır.
10 - Düdüklü tencerenizin 10 yıl kullanıldıktan
sonra yetkili bir TEFAL Servis Merkezinde
kontrol edilmesi şarttır.
Garanti
Kullanım talimatlarında öngörülen şekilde kullanıldığı
takdirde yeni TEFAL düdük tencerenizin gövdesi
şunlara karşı 10 yıl garantilidir:
- Gövdenin metal yapısından kaynaklanan tüm
arızalar,
- Metal tabanın erken aşınması.
Her türlü imalat hatası veya kusuru için tüm diğer
parçalarda bakım ve işçilik garantisi 2 yıldır.
Bu garanti, ürünün kolisi üzerine yapışmış olan
Garanti Belgesi, ürünün kasa fişi veya satın alınma
tarihini içeren faturası ibra edildiğinde geçerlidir.
Groupe Seb İstanbul tarafından verilen bu garanti,
ürünün kullanma kılavuzunda yer alan hususlara
aykı kullanılmasından doğacak arızaların
giderilmesini kapsamadığı gibi, aşağıdaki durumlar
garanti dışı işlem görür ve arızaların giderilmesi ücret
karşılığında yapılır.
Bu ürün ev kullanımı için tasarlanmış olması sebebiyle
Profesyonel kullanım için uygun değildir, profesyonel
amaç ile kullanımı nedeniyle oluşabilecek tüm arızalar,
Kullanma hatalarından meydana gelen hasar ve
arızalar,
Ürünün kullanım kılavuzunda belirtilen bakımlarının
yeterli ve zamanında yapılmamış olması,
Tüketici ürünü teslim aldıktan sonra, ş etkenler
nedeniyle (vurma, çarpma vs.) meydana gelebilecek
hasarlar,
Garanti dahilinde onarım için yetkili servise
başvurmadan önce Groupe Seb yetkili personeli veya
*Bazı modellerde sepet yoktur
166
Yetkili Servis personeli dışında herhangi birinin, cihazı
onarma veya tadilatına kalkışması veya cihazın
deforme edilmesi durumunda,ürün garanti şı işlem
görür ve arızaların giderilmesi ücret karşılığında yapılır.
Ayrıca, üründe kullanılan aksesuarlar ve sarf
malzemeler garanti kapsamında bedelsiz olarak işlem
göremez.
Size en yakın Yetkili TEFAL Servis Merkezinin adresini
öğrenmek için 444 40 50 numaralı çağrı merkezimizi
arayın. (Kutu üzerindeki garanti belgesine bakın).
Düzenleyici İbare
İbare Konum
Üretici kimliği ve ticari marka Gövde sapı ve kapak sapı
Üretim yılı ve partisi Gövde üzerinde
Model referansı
Maksimum güvenli basınç (PS)
En yüksek çalışma basıncı (PF)
Kapak üzerinde
Kapasite vde tabanı
Çevreyi koruyun!
i Cihazınız çok sayıda yeniden üretilebilen veya geri
dönüştürülebilen parça içerir.
Doğru şekilde değerlendirilmesi için uygun bir toplama
noktasına bırakın.
167
TR
TEFAL sorularınızı yanıtlıyor
Sorunlar Öneriler
Düdüklü tencere
içinde sıvı yokken
basınç altında
sıcaksa:
Düdüktencerenizin Yetkili bir TEFAL Servis Merkezi
tarafından kontrol edilmesini sağlayın.
Basınç göstergesi
yükselmediyse ve
pişirme sırasında
subaptan hiçbir
şey
boşaltılmıyorsa:
Bu ilk dakikalarda normaldir.
Durum devam ederse şunları kontrol edin:
- Isı kaynağı yeterince güçlü değilse, kaynağın derece-
sini yükseltin.
- Gövdedeki sıvı miktarı yeterli.
- Çalışma subapı piktogramlardan birinin üzerine
yerleştirilir
veya
- Şekil 7 veya 8.
- Düdüklü tencere kapalı.
- Conta veya gövde tabanı zarar görmedi.
Basınç göstergesi
yükseldiyse ve
pişirme sırasında
subaptan hiçbir
şey
boşaltılmıyorsa:
Bu ilk dakikalarda normaldir.
Durum devam ederse, cihazınızı soğuk sudan geçirin,
"Hızlı basınç boşaltma ve İstisnai durum" bölümüne
bakın ve cihazı açın.
Çalışma subapını ve buhar tahliye devresini temizletin
ve güvenlik subapı bilyesinin zorlanmayan hareket
ettiğini doğrulayın.
Kapak
çevresinden buhar
sızıntısı varsa
şunları kontrol
edin:
Kapak iyice kapandı mı?
Kapak contasının konumlandırması doğru mu?
Contanın durumu iyi mi? Gerekirse değiştirin.
Kapağın, contanın ve kapaktaki conta yuvasının, gü-
venlik subapının ve çalışma subapının temizliği.
Gövdenin kenarları iyi durumda mı?
Kapağı
açamazsanız:
Basıgöstergesinin düşük konumda olduğunu doğru-
layın.
Değilse basıncı boşaltın, ihtiyaç halinde soğuk su akan
musluğun altında düktencereyi soğutun, "Hızlı
basınç boşaltma ve İstisnai durum" paragrafına bakın.
168
Et ve Balık
Sorunlar
Öneriler
Gıdalar pişmezse veya
yanarsa, şunları
kontrol edin:
Pişirme süresi
Isı kaynağının şiddeti.
Çalışma subapının doğru konumlandırılması.
Sıvı miktarı.
Gıdalar düdüklü
tencerenin içinde
yandıysa:
Yıkamadan önce sepetinizi bekletin.
Asla çamaşır suyu veya klor esaslı deterjan kullan-
mayın.
ÇİĞ
Subap konumu
DONDURULMUŞ
Subap konumu
Domuz Eti (kızartma 1 Kg) 25 dk. 45 dk.
Kuzu (but 1,3 Kg) 25 dk. 35 dk.
Lota Balığı (fileto 0,6 Kg) (emülgatör gıdalar) 4 dk.
6
dk.
Piliç (bütün 1,2 Kg) 20 dk. 45 dk.
Sığır Eti (kızartma 1 Kg) 10 dk. 28 dk.
Somon (4 dilim 0,6 Kg) (emülgatör gıdalar) 6 dk.
8
dk.
Ton (4 paa 0,6 Kg) (emülgatör gıdalar) 7 dk.
9 dk.
169
TR
Sebzeler
** Gıda, buhar sepetindedir*
*** Gıda sudadır
*Bazı modellerde sepet yoktur
Bezelye - buhar 1,5 dk 4 dk
Brokoli - buhar 3 dk. 3 dk.
Buğday (haf kuru) - daldırma 15 dk.
Brüksel lahanası - buhar 7 dk. 5 dk. - daldırma
Dörde bölünmüş pa-
tates
- buhar 12 dk.
- daldırma 6 dk.
Enginar
-buhar** 18 dk.
-daldırma*** 15 dk.
Hindiba - buhar 12 dk.
Ispanak
- buhar 5 dk. 8 dk.
- daldırma 3 dk.
Kabak
- buhar 6,5 dk 9 dk
- daldırma 2 dk.
Kabak (püre) (emülgatör
gıdalar)
- daldırma 8 dk.
Karnabahar - daldırma 3 dk. 4 dk.
Kereviz
- buhar 6 dk
- daldırma 10 dk.
Kırma bezelye (haf kuru) - daldırma 14 dk.
Kıyılmış mantar - buhar 1 dk. 5 dk.
bütün - daldırma 1,5 dk
Kıyılmış
yeşil lahana - buhar 6 dk.
yaprakları koparılmış - buhar 7 dk.
Kuru fasulye - daldırma 20 dk.
Kuşkonmaz - daldırma 5 dk.
Pancar - buhar 20 - 30 dk.
Pirinç (haf kuru) - daldırma 7 dk.
Şalgam - buhar 7 dk.
- daldırma 6 dk.
Taze fasulye - buhar 8 dk. 9 dk.
Yeşil mercimek (haf kuru) - daldırma 10 dk.
Yuvarlak doğranmış havuç (emülgatör gıdalar) - buhar 7 dk. 5 dk.
Yuvarlak kesilmiş pırasa - buhar 2,5 dk
Pişirme
ÇİĞ
Subap
konumu
DONDU-
RULMUŞ
Subap
konumu
1/190