156
ÖNEMLİ UYARILAR
Güvenliğiniz için bu cihaz yürürlükteki standartlara ve düzenlemelere uygun olarak üretilmiştir:
- Basınçlı Ekipmanlar Direktifi
- Gıda ile temas eden maddeler
- Çevre
• Bu cihaz ev kullanımı için tasarlanmıştır.
• Tüm talimatları okuyun ve daima “Kullanım Kılavuzuna” başvurun.
• Tüm pişirme cihazlarında olduğu gibi, düdüklü tencereyi kullanırken de, özellikle etrafta
çocuklar varsa dikkatli olun.
• Düdüklü tencerenizi sıcak fırına koymayın.
• Düdüklü tencerenizi hareket ettirirken çok dikkatli olun. Sıcak yüzeylere dokunmayın. Sapları
ve düğmeleri kullanın. Gerekirse eldiven takın.
• Gövde saplarının doğru şekilde sıkıldığından daima emin olun. Gerekiyorsa sapları değiştirin.
• Düdüklü tencerenizi, tasarlanırken belirlenen kullanım amacı dışında bir amaçla kullanmayın.
• Düdüklü tencereniz basınçla pişirir. Isınma sonucu meydana gelen bozulmalar nedeniyle
kullanım performansı düşebilir. Düdüklü tencerenizin, kullanmaya başlamadan önce uygun
şekilde kapatıldığından emin olun. “Kapama” paragrafına bakın.
• Düdüklü tencereyi asla zorlayarak açmayın. İçerideki basıncın düştüğünden emin olun.
“Güvenlik” paragrafına bakın.
• Düdüklü tencerenizi asla içinde sıvı olmadan kullanmayın, bu tencerenize ciddi şekilde zarar
verir. Pişirme sırasında düdüklü tencerenin içinde daima yeterli sıvı olduğundan emin olun.
• Uygun ısı kaynaklarını, kullanım talimatlarına göre kullanın.
• Düdüklü tencerenizde asla süt bazlı malzemeler içeren tarifleri pişirmeyin.
• Düdüklü tencerenizde bol tuz kullanmayın, pişirme işleminin sonunda tuz ekleyin.
• Düdüklü tencerenizin 2/3'ünden fazlasını doldurmayın (maksimum doldurma işareti).
• Pirinç, kurutulmuş sebzeler veya kompostolar gibi pişirme sırasında şişen gıdalarda, düdüklü
tencerenizi kapasitesinin yarısına kadar doldurun. Balkabağı, kabak, vs. bazlı bazı çorba
türlerinde düdüklü tencerenizi ocağın üzerinde birkaç dakikalığına soğumaya bırakın,
ardından soğuk suyla soğutun. Pişerken şişen hamursu gıdalar için 3 ve 4 L'lik modellerde
ürününüzün 1/3'ünden fazlasını doldurmayın. Pişirme işleminin sonunda, suyun altında
havayı boşaltmadan önce 5 dakika bekleyin.
• Basıncın etkisiyle şişme riski olan, zarlı etleri (örn. sığır dili...) pişirirken, et şişmiş bir görünüme
ulaşana dek ete çatal batırmayın; vücudunuza sıcak su sıçrayabilir. Pişmeden önce eti
aldığınızdan emin olun.
• Hamursu gıdalarda (bezelye, ravent...) gıdaların dışarıya sıçramaması için kapağını açmayan
önce düdüklü tencerenizi hafifçe sallamalısınız.
• Her kullanımdan önce subapların tıkalı olmadığından emin olun. “Pişirmeden önce”
paragrafına bakın.
• Düdüklü tencerenizi, basınç altında sıvı yağla kızartma yapmak için kullanmayın.
• Güvenlik sistemine, temizlik ve bakım talimatlarında belirtilenlerin dışında müdahale etmeyin.
• Yalnızca modelinize uygun, orijinal TEFAL parçalarını kullanın. Özellikle, TEFAL gövdesi ve
kapağı kullanın.
• Alkol buharı yanıcıdır. Kapağı kapatmadan önce yaklaşık 2 dakika boyunca kaynatın. Alkol
içeren yemekler pişirirken tencerenizi gözetimsiz bırakmayın.
• Pişirmeden önce ve sonra asitli ve tuzlu gıdaları düdüklü tencerenizde saklamayın, bu
gövdeye zarar verebilir.
BU TALİMATLARI MUHAFAZA EDİN