Russell Hobbs 24180-56 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
60
Talimatları okuyun, güvenli bir yerde saklayın, cihazın el değiştirmesi halinde cihazla birlikte aktarın.
Kullanmadan önce cihazın tüm ambalajını çıkarın.
ÖNEMLI GÜVENLIK KURALLARI
Aşağıdakiler dahil, tüm temel güvenlik önlemlerini izleyin:
Bu cihaz, 8 yaş ve üzeri çocuklar ve yetersiz ziksel, duyumsal veya zihinsel
kapasitelere sahip veya deneyim ve bilgisi bulunmayan kişiler tarafından,
sadece denetim/talimat altında olmaları ve içerilen tehlikeleri anlamaları
kaydıyla kullanılabilir. Çocuklar cihazla oyun oynamamalıdır. Temizlik ve
kullanıcı bakımı işlemleri, 8 yaşın üzerinde ve denetim altında olmadıkları
taktirde, çocuklar tarafından gerçekleştirilmemelidir. Cihazı ve kablosunu 8
yaşın altındaki çocuklardan uzak tutun.
Hasarlı elektrik kabloları, güvenlik açısından sadece üretici, üreticinin yetkili
servisleri veya benzer niteliklere sahip kişiler tarafından değiştirilmelidir.
b Bu cihazı banyo küvetleri, duş tekneleri, lavabolar veya su içeren diğer
kapların yakınında kullanmayın.
¬ Cihazınzeyleri çok ısınabilir.
Cihazın çevresinde en az 50 mm boş alan bırakın.
Cihazın üzerini örtmeyin veya üzerine herhangi bir şey yerleştirmeyin.
Kullanmadığınız zamanlarda, hareket ettirmeden ve temizlemeden önce cihazın şini prizden çekin.
Cihazı, bu talimatlarda belirtilenler dışında bir amaçla kullanmayın.
Hasarlı veya arızalı cihazları çalıştırmayın.
SADECE EV IÇI KULLANIM
ÇIZIMLER
1. Kapak
2. Tencere
3. Sap
4. Lamba
5. Mod düğmesi
6. Tebeşir
ÖNEMLİ:
Yavaş pişirme makinenizin üzerine ürünle birlikte verilen tebeşirle yazmadan önce yüzeyi hazırlamalısınız.
Bunu yapmadığınız takdirde, tebeşirin daha sonra silinmesi güç olabilir. Yüzeyi uygun duruma getirmek
üzere eşit kaplama sağlamak için, yavaş pişirme makinenizin yazı alanını tebeşirin yanıyla ovun (Şekil A).
Tebeşir kaplamasını yumuşak bir bezle silerek temizleyin ve yüzey artık gerekli koşullara sahiptir ve
kullanıma hazırdır. Yavaş pişirme makinenizin dış kısmı kullanım sırasında sıcak olacaktır. Yavaş pişirme
makinenizin üzerine sadece pişirme işleminden önce veya cihaz soğuduğunda yazın.
YAVAŞ PİŞİRMENİN FAYDALARI
Sağlık: Hassas pişirme eylemi, vitamin hasarını azaltır ve besin değerlerini ve tatların çoğunu muhafaza
eder.
Ekonomi: Uzun sürede ağır pişirme işlemi, sert et parçalarını daha hesaplı pişirebilir ve ortalama bir küçük
elektrikli ocağın dörtte biri kadar güç harcar.
61
Rahatlık: Malzemeleri bir gece önceden hazırlayın, evden çıkmadan önce yavaş pişiriciye yerleştirin ve eve
döndüğünüzde lezzetli bir yemekle karşılaşın.
ŞİRME MODLARI
1 geleneksel yavaş pişirme için (tipik olarak 8-10 saat).
2 daha hızlı pişirme için (tipik olarak 4-5 saat).
O
servisten önce yiyecekleri sıcak tutmak için (yalnızca yavaş pişiricide tamamen pişirildikten sonra).
DİKKAT:
O
ayarını yiyecekleri ısıtmak için kullanmayın.
KULLANIM
1. Hazırlanan malzemeleri pişirme kabına koyun.
2. Pişirme kabını yavaş pişiriciye yerleştirin ve kapağını kapatın.
3. Yavaş pişiricinin şini bir elektrik prizine takın.
4. Mod düğmesini gereken şekilde 1 veya 2 işaretine döndürün. Pişirme işlemi başlayacaktır.
5. Pişirme işlemi tamamlandığında, mod düğmesini
O
pozisyonuna döndürün. Yiyeceği hemen servis
etmek istiyorsanız, kontrol düğmesini KAPALI (OFF) konumuna getirin ve yavaş pişiricinizin şini
elektrik prizinden çekin.
O
ayarını 4 saatten uzun süre kullanmayın.
6. Kapağı veya pişirme kabını tutarken mutlaka fırın eldivenleri kullanın.
GENEL
Dondurulmuş yiyecekleri tencereye eklemeden önce tamamen çözdürün.
Bir tavada veya tencerede eti kahverengileştirin ve sebzeleri sote edin.
Et
Pişirme sırasında, etin suyu kendi içinde kaldığından veya buharlaşmadığından lezzet ve besin
değerleri muhafaza edilir. Kemiklerin boyut ve biçimi, kalitesi ve yağ, kemik ve et oranı, etin pişme
süresini etkileyen faktörlerdir. Deneyimleriniz kısa sürede size bunları değerlendirmenizde yardımcı
olacaktır.
Yağ oranı yüksek etlerden kaçının veya fazla yağlarını keserek temizleyin.
Kümes hayvanları
Kümes hayvanlarını yıkayarak kurutun ve iç ve dışlarını çeşitli baharatlarla lezzetlendirin.
Büyük bir kızartma tavasında, az miktarda yağ ilave ederek veya kendi yağıyla derilerini kızartın.
Balık
Balığı, lezzet ve dokusunu korumak için uzun süre pişirmeyin.
Tencerenin tabanını tereyağı veya margarinle yağlayın.
Balığı temizleyin, dilimleyin ve yıkayın. Kurulayın ve tencereye yerleştirin.
Limon suyu ve diğer malzemelerle tatlandırın ve ardından sıcak balık suyu, su veya şarap ekleyin.
Balığın üzerine çok az miktarda tereyağı ilave edin ve düşük (1) ayarda 2-3 saat pişirin.
Sebzeler
Dondurulmuş bezelye veya mısır gibi hızla pişen sebzeler, buzları çözdürüldükten sonra, pişirme
süresinin son yarım saatinde yemeğe eklenmelidir.
Soğanlı, kök sebzeler (havuç, patates, soğan) etlerden çok daha uzun sürede piştiklerinden bunları
yaklaşık 5 mm kalınlığında dilimler, çubuklar veya küpler halinde kesin ve tencereye eklemeden önce
yaklaşık 2-3 dakika hafçe soteleyin.
Baklagiller (kurufasulye, nohut ve mercimek)
Kuru fasulyeleri (örn. barbunya) yavaş pişiriciye (slow cooker) eklemeden önce en az 10 dakika
kaynatmalısınız. Bu tür yiyecekler, çiğ veya az pişirilmiş olarak yendiklerinde toksik madde salgılarlar.
Kurufasulye ve nohut gibi yiyecekleri pişirmeden önce yumuşatmak için yaklaşık 8 saat önce (veya bir
gece önceden) ıslatın.
Mercimekleri önceden suda bekletmeniz gerekmez.
Pirinci pişirirken, her 100 gr pirinç için en az 150 ml pişirme sıvısı kullanın. En iyi sonuçların “kolay
pişen” pirinçlerle alındığını deneyimledik.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
62
Makarna, yavaş pişirildiğinde aşırı yumuşak hale gelir. Yemeğinizde makarna kullanmanız
gerekiyorsa, pişirme süresinin son 30-40 dakikasında ilave edin.
Çorbalar
Lezzetli, ev yapımı çorbalar ağır ateşte tüm gün veya gece boyunca kaynatılabilir.
Eti ve sebzeleri bir tavada kahverengileştirin.
Çorbanın koyulaştırılması gerekiyorsa un veya mısır unu katın ve sonra yavaş yavaş et suyunu ilave
edin.
Kaynama noktasına gelinceye kadar pişirin, tuz ve diğer baharatlarla tatlandırın ve tencereye aktarın.
Pişirme süresinin son yarım saatine gelinceye kadar süt eklemeyin. Krema veya yumurta sarısı, servis
yapmadan hemen önce eklenebilir.
Pudingler
Tencereye yan kısımlarına temas etmeyecek şekilde girebilen ısı geçirmez bir puding kabı kullanın.
Tencereyi, puding kaplarının yarısına gelecek şekilde, yeterince suyla doldurun.
TEMİZLİK VE BAKIM
1. Cihazın şini prizden çekin ve soğumaya bırakın.
2. Tüm yüzeyleri nemli bezle silin.
3. Tencereyi ve kapağını, bir sünger veya bez kullanarak sıcak sabunlu suda yıkayın ve ardından
durulayarak tamamen kurutun.
GERİ DÖNÜŞÜM
W
Tehlikeli maddelerin yol açacağı çevre ve sağlık sorunlarını önlemek için, şu
sembollerden biri ile işaretlenmiş cihazlar ve şarj edilebilir ve tek kullanımlık piller
genel evsel atıklarla birlikte çöpe atılmamalıdır. Elektrikli ve elektronik ürünleri ve ilgili
olabilecek şarj edilebilir ve tek kullanımlık pilleri her zaman resmi, uygun bir geri
dönüşüm/toplama noktasına bırakın.
Bakanlıkça tespit ve ilan edilen kullanım ömrü 7 yıldır
Taşıma ve nakliye sırasında dikkat edilecek hususlar :
Ürünü düşürmeyiniz
Darbelere maruz kalmamasını sağlayınız
Cihazı nakliye sırasında orijinal ambalajında taşıyınız.
Web sitemizde yemek tarieri de verilmektedir http://eu.russellhobbs.com/recipes/
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Russell Hobbs 24180-56 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu