Russell Hobbs 19790-56 Kullanım kılavuzu

Kategori
Yavaş pişiriciler
Tip
Kullanım kılavuzu
72
Talimatları okuyun, güvenli bir yerde saklayın, cihazın el değiştirmesi halinde cihazla birlikte
aktarın. Kullanmadan önce cihazın tüm ambalajını çıkarın.
A ÖNEMLI GÜVENLIK KURALLARI
Aşağıdakiler dahil, tüm temel güvenlik önlemlerini izleyin:
1 Bu cihaz sadece sorumlu bir yetişkin tarafından veya onun gözetimi altında kullanılmalıdır.
Cihazı, çocukların erişemeyeceği konumlarda kullanın ve saklayın.
2 Cihazı sıvıya daldırmayın; banyoda, su yakınında veya dış mekanlarda kullanmayın.
3 Sıcak yüzeylere dokunmayın. Kulpu ve kapak tutamağını kullanın.
4 Kuru fasulyeleri (örn. barbunya) yavaş pişiriciye (slow cooker) eklemeden önce en az 10 dakika
kaynatmalısınız. Bu tür yiyecekler, çiğ veya az pişirilmiş olarak yendiklerinde toksik madde
salgılarlar.
5 Cihazın çevresinde en az 50 mm boş alan bırakın.
6 Cihazın üzerini örtmeyin veya üzerine herhangi bir şey yerleştirmeyin.
7 Sıcak tencerenizi soğuk bir yüzeyin üzerine koymayın veya soğuk suya daldırmayın,
çatlayabilir.
8 Tencerenizi başka bir cihazla birlikte kullanmayın.
9 Cihaz, harici bir zamanlayıcı veya uzaktan kumanda sistemiyle çalıştırılmamalıdır.
10 Kullanmadığınız zamanlarda, hareket ettirmeden ve temizlemeden önce cihazın fişini prizden
çekin.
11 Size sağladığımız aksesuar ve ek parçalar dışındaki ürünleri kullanmayın.
12 Cihazı, bu talimatlarda belirtilenler dışında bir amaçla kullanmayın.
13 Hasarlı veya arızalı cihazları çalıştırmayın.
14 Hasarlı elektrik kabloları, güvenlik açısından sadece üretici, üreticinin yetkili servisleri veya
benzer niteliklere sahip kişiler tarafından değiştirilmelidir.
sadece ev içi kullanım
C YAVAŞ PİŞİRMENİN FAYDALARI
sağlık Hassas pişirme eylemi, vitamin hasarını azaltır ve besin değerlerini ve tatların
çoğunu muhafaza eder.
ekonomi Uzun sürede ağır pişirme işlemi, sert et parçalarını daha hesaplı pişirebilir ve
ortalama bir küçük elektrikli ocağın dörtte biri kadar güç harcar.
rahatlık Malzemeleri bir gece önceden hazırlayın, evden çıkmadan önce yavaş
pişiriciye yerleştirin ve eve döndüğünüzde lezzetli bir yemekle karşılaşın.
C ISI KUMANDASI
0 kapalı
1 Geleneksel ağır pişirme için.
2 "Hızlı pişirme" için, cihazın elektrikli bir güveç tenceresi olarak kullanımı.
O Pişirme sonrasında yiyeceği sıcak tutmak için.
C GENEL
1 Dondurulmuş yiyecekleri tencereye eklemeden önce tamamen çözdürün.
2 Önceden (örn. bir gece önce) hazırladığınız malzemeleri kapalı kaplar içinde buzdolabında
saklayın. Yavaş pişiriciyi (slow cooker) veya tencereyi buzdolabına koymayın.
et
3 Pişirme sırasında, etin suyu kendi içinde kaldığından veya buharlaşmadığından lezzet ve
besin değerleri muhafaza edilir. Kemiklerin boyut ve biçimi, kalitesi ve yağ, kemik ve et oranı,
etin pişme süresini etkileyen faktörlerdir. Deneyimleriniz kısa sürede size bunları
değerlendirmenizde yardımcı olacaktır.
4 Yağ oranı yüksek etlerden kaçının veya fazla yağlarını keserek temizleyin.
73
talimatlar
kümes hayvanları
5 Kümes hayvanlarını yıkayarak kurutun ve iç ve dışlarını çeşitli baharatlarla lezzetlendirin.
6 Büyük bir kızartma tavasında, az miktarda yağ ilave ederek veya kendi yağıyla derilerini
kızartın.
balık
7 Balığı, lezzet ve dokusunu korumak için uzun süre pişirmeyin.
8 Tencerenin tabanını tereyağı veya margarinle yağlayın.
9 Balığı temizleyin, dilimleyin ve yıkayın. Kurulayın ve tencereye yerleştirin.
10 Limon suyu ve diğer malzemelerle tatlandırın ve ardından sıcak balık suyu, su veya şarap
ekleyin.
11 Balığın üzerine çok az miktarda tereyağı ilave edin ve düşük (1) ayarda 2-3 saat pişirin.
sebzeler
12 Dondurulmuş bezelye veya mısır gibi hızla pişen sebzeler, buzları çözdürüldükten sonra,
pişirme süresinin son yarım saatinde yemeğe eklenmelidir.
13 Soğanlı, kök sebzeler (havuç, patates, soğan) etlerden çok daha uzun sürede piştiklerinden
bunları yaklaşık 5 mm kalınlığında dilimler, çubuklar veya küpler halinde kesin ve tencereye
eklemeden önce yaklaşık 2-3 dakika hafifçe soteleyin.
baklagiller (kurufasulye, nohut ve mercimek)
, Kuru fasulyeleri (örn. barbunya) yavaş pişiriciye (slow cooker) eklemeden önce en az 10 dakika
kaynatmalısınız. Bu tür yiyecekler, çiğ veya az pişirilmiş olarak yendiklerinde toksik madde
salgılarlar.
14 Kurufasulye ve nohut gibi yiyecekleri pişirmeden önce yumuşatmak için yaklaşık 8 saat önce
(veya bir gece önceden) ıslatın.
15 Mercimekleri önceden suda bekletmeniz gerekmez.
16 Pirinci pişirirken, her 100 gr pirinç için en az 150 ml pişirme sıvısı kullanın. En iyi sonuçların
"kolay pişen" pirinçlerle alındığını deneyimledik.
17 Makarna, yavaş pişirildiğinde aşırı yumuşak hale gelir. Yemeğinizde makarna kullanmanız
gerekiyorsa, pişirme süresinin son 30-40 dakikasında ilave edin.
çorbalar
18 Lezzetli, ev yapımı çorbalar ağır ateşte tüm gün veya gece boyunca kaynatılabilir.
19 Eti ve sebzeleri bir tavada kahverengileştirin.
20 Çorbanın koyulaştırılması gerekiyorsa un veya mısır unu katın ve sonra yavaş yavaş et suyunu
ilave edin.
21 Kaynama noktasına gelinceye kadar pişirin, tuz ve diğer baharatlarla tatlandırın ve tencereye
aktarın.
22 Pişirme süresinin son yarım saatine gelinceye kadar süt eklemeyin. Krema veya yumurta sarısı,
servis yapmadan hemen önce eklenebilir.
pudingler
23 Tencereye yan kısımlarına temas etmeyecek şekilde girebilen ısı geçirmez bir puding kabı
kullanın.
24 Tencereyi, puding kaplarının yarısına gelecek şekilde, yeterince suyla doldurun.
çizimler
0 kapalı
1 düşük
2 yüksek
O sıcak tutma
3 lamba
4 ısı kumandası
5 kapak tutamağı
6 kapak
7 tencere
8 sap
dikkat
sıcak yüzey
74
pate
25 Pateyi tarife göre hazırlayın ve tencereyi, bu yemeğin pişmesi için gerekli hafif ve eşit dağılan
ısıyı sağlayacak bir su küveti gibi kullanın.
C HAZIRLAMA
26 Ne zaman yemeye ve ne zaman pişirmeye başlamak istediğinize karar verin.
27 Saat 18:00'de yemek istiyorsanız ve pişirmeye sabah saat 08:00'de başlamanız gerekiyorsa,
pişmesi yaklaşık 10 saat sürecek bir tarif bulun.
28 Cihazı sabit, düz, ısıya dayanıklı bir zemin üzerine yerleştirin.
C ÖN ISITMA
29 Isı kumandasını 0 simgesine ayarlayın.
30 Tencereyi cihaza yerleştirin ve kapağını takın.
31 Fişi prize takın.
32 Isı kumandasını 2’ye ayarlayın ve cihazın 20 dakika ön ısınmasını bekleyin.
33 Lamba yanacaktır.
C KAHVERENGİLEŞTİRME
34 Tencere ısınırken:
35 Eti ve sebzeleri bir tavada kahverengileştirin.
36 Ayrı bir kapta pişirme sıvısını kaynatın.
C DOLDURMA
37 Tencere ısındığında:
38 Kapağı çıkarmak için kapak tutamağını kullanın.
39 Malzemeleri tencereye yerleştirin ve sonra kaynayan pişirme sıvısını ekleyin.
40 Kapağı tekrar yerleştirin.
41 Isı kumandasını, geleneksel yavaş pişirme için 1’e ve elektrikli tencere olarak kullanıyorsanız
2’ye ayarlayın.
C BİTTİ Mİ?
42 Isı kumandasını 0 simgesine ayarlayın.
43 Lamba sönecektir.
44 Cihazın fişini prizden çekin.
45 Kapağı çıkarmak için kapak tutamağını kullanın.
46 Tüm yiyecekleri tencereden çıkarın.
47 Tencereyi hemen temizlemeyecekseniz, tencerenin sıcaklığının yiyecek kalıntılarını pişirmeye
devam etmesini önlemek için ılık suyla doldurun.
C TEMIZLIK VE BAKIM
48 Cihazın fişini prizden çekin ve temizlemeye başlamadan veya dolaba kaldırmadan önce
soğumasını bekleyin.
49 Tencereyi ve kapağını, bir sünger veya bez kullanarak sıcak sabunlu suda yıkayın ve ardından
durulayarak tamamen kurutun.
50 Bulaşık teli, tel yün ya da sabunlu bezler kullanmayın.
51 Tencerenin dış kısmını suya daldırmayın. Tencerenin tabanı gözenekli yapıdadır ve suyu,
ısıtıldığında çatlamasına neden olabilecek şekilde emebilir.
52 Tüm yüzeyleri nemli bezle silin.
53 Cihazın hiçbir parçasını bulaşık makinesinde yıkamayın.
54 Bir süre kullanıldıktan sonra, tencerenin üzerindeki sırda küçük çizikler şeklinde “çatlaklar
oluşabilir. Bu çizgiler yüzeyseldir ve yavaş pişiricinin (slow cooker) çalışmasını etkilemez. Bu
konuda endişelenmeyin.
75
H ÇEVRE KORUMA
Elektrikli ve elektronik cihazlardaki tehlikeli maddelerin neden olduğu çevre ve sağlık sorunlarını
önlemek amacıyla bu simge ile işaretlenen cihazlar, genel atık konteynerlerine değil, geri
dönüşüm konteynerlerine bırakılmalıdır.
Bakanlıkça tespit ve ilan edilen kullanım ömrü 7 yıldır
Taşıma ve nakliye sırasında dikkat edilecek hususlar :
Ürünü düşürmeyiniz
Darbelere maruz kalmamasını sağlayınız
Cihazı nakliye sırasında orijinal ambalajında taşıyınız.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84

Russell Hobbs 19790-56 Kullanım kılavuzu

Kategori
Yavaş pişiriciler
Tip
Kullanım kılavuzu