72
Talimatları okuyun, güvenli bir yerde saklayın, cihazın el değiştirmesi halinde cihazla birlikte
aktarın. Kullanmadan önce cihazın tüm ambalajını çıkarın.
A ÖNEMLI GÜVENLIK KURALLARI
Aşağıdakiler dahil, tüm temel güvenlik önlemlerini izleyin:
1 Bu cihaz sadece sorumlu bir yetişkin tarafından veya onun gözetimi altında kullanılmalıdır.
Cihazı, çocukların erişemeyeceği konumlarda kullanın ve saklayın.
2 Cihazı sıvıya daldırmayın; banyoda, su yakınında veya dış mekanlarda kullanmayın.
3 Sıcak yüzeylere dokunmayın. Kulpu ve kapak tutamağını kullanın.
4 Kuru fasulyeleri (örn. barbunya) yavaş pişiriciye (slow cooker) eklemeden önce en az 10 dakika
kaynatmalısınız. Bu tür yiyecekler, çiğ veya az pişirilmiş olarak yendiklerinde toksik madde
salgılarlar.
5 Cihazın çevresinde en az 50 mm boş alan bırakın.
6 Cihazın üzerini örtmeyin veya üzerine herhangi bir şey yerleştirmeyin.
7 Sıcak tencerenizi soğuk bir yüzeyin üzerine koymayın veya soğuk suya daldırmayın,
çatlayabilir.
8 Tencerenizi başka bir cihazla birlikte kullanmayın.
9 Cihaz, harici bir zamanlayıcı veya uzaktan kumanda sistemiyle çalıştırılmamalıdır.
10 Kullanmadığınız zamanlarda, hareket ettirmeden ve temizlemeden önce cihazın fişini prizden
çekin.
11 Size sağladığımız aksesuar ve ek parçalar dışındaki ürünleri kullanmayın.
12 Cihazı, bu talimatlarda belirtilenler dışında bir amaçla kullanmayın.
13 Hasarlı veya arızalı cihazları çalıştırmayın.
14 Hasarlı elektrik kabloları, güvenlik açısından sadece üretici, üreticinin yetkili servisleri veya
benzer niteliklere sahip kişiler tarafından değiştirilmelidir.
sadece ev içi kullanım
C YAVAŞ PİŞİRMENİN FAYDALARI
sağlık Hassas pişirme eylemi, vitamin hasarını azaltır ve besin değerlerini ve tatların
çoğunu muhafaza eder.
ekonomi Uzun sürede ağır pişirme işlemi, sert et parçalarını daha hesaplı pişirebilir ve
ortalama bir küçük elektrikli ocağın dörtte biri kadar güç harcar.
rahatlık Malzemeleri bir gece önceden hazırlayın, evden çıkmadan önce yavaş
pişiriciye yerleştirin ve eve döndüğünüzde lezzetli bir yemekle karşılaşın.
C ISI KUMANDASI
0 kapalı
1 Geleneksel ağır pişirme için.
2 "Hızlı pişirme" için, cihazın elektrikli bir güveç tenceresi olarak kullanımı.
O Pişirme sonrasında yiyeceği sıcak tutmak için.
C GENEL
1 Dondurulmuş yiyecekleri tencereye eklemeden önce tamamen çözdürün.
2 Önceden (örn. bir gece önce) hazırladığınız malzemeleri kapalı kaplar içinde buzdolabında
saklayın. Yavaş pişiriciyi (slow cooker) veya tencereyi buzdolabına koymayın.
et
3 Pişirme sırasında, etin suyu kendi içinde kaldığından veya buharlaşmadığından lezzet ve
besin değerleri muhafaza edilir. Kemiklerin boyut ve biçimi, kalitesi ve yağ, kemik ve et oranı,
etin pişme süresini etkileyen faktörlerdir. Deneyimleriniz kısa sürede size bunları
değerlendirmenizde yardımcı olacaktır.
4 Yağ oranı yüksek etlerden kaçının veya fazla yağlarını keserek temizleyin.