61
Rahatlık: Malzemeleri bir gece önceden hazırlayın, evden çıkmadan önce yavaş pişiriciye yerleştirin ve eve
döndüğünüzde lezzetli bir yemekle karşılaşın.
PİŞİRME MODLARI
1 geleneksel yavaş pişirme için (tipik olarak 8-10 saat).
2 daha hızlı pişirme için (tipik olarak 4-5 saat).
O
servisten önce yiyecekleri sıcak tutmak için (yalnızca yavaş pişiricide tamamen pişirildikten sonra).
DİKKAT:
O
ayarını yiyecekleri ısıtmak için kullanmayın.
KULLANIM
1. Hazırlanan malzemeleri pişirme kabına koyun.
2. Pişirme kabını yavaş pişiriciye yerleştirin ve kapağını kapatın.
3. Yavaş pişiricinin şini bir elektrik prizine takın.
4. Mod düğmesini gereken şekilde 1 veya 2 işaretine döndürün. Pişirme işlemi başlayacaktır.
5. Pişirme işlemi tamamlandığında, mod düğmesini
O
pozisyonuna döndürün. Yiyeceği hemen servis
etmek istiyorsanız, kontrol düğmesini KAPALI (OFF) konumuna getirin ve yavaş pişiricinizin şini
elektrik prizinden çekin.
O
ayarını 4 saatten uzun süre kullanmayın.
6. Kapağı veya pişirme kabını tutarken mutlaka fırın eldivenleri kullanın.
GENEL
• Dondurulmuş yiyecekleri tencereye eklemeden önce tamamen çözdürün.
• Bir tavada veya tencerede eti kahverengileştirin ve sebzeleri sote edin.
Et
• Pişirme sırasında, etin suyu kendi içinde kaldığından veya buharlaşmadığından lezzet ve besin
değerleri muhafaza edilir. Kemiklerin boyut ve biçimi, kalitesi ve yağ, kemik ve et oranı, etin pişme
süresini etkileyen faktörlerdir. Deneyimleriniz kısa sürede size bunları değerlendirmenizde yardımcı
olacaktır.
• Yağ oranı yüksek etlerden kaçının veya fazla yağlarını keserek temizleyin.
Kümes hayvanları
• Kümes hayvanlarını yıkayarak kurutun ve iç ve dışlarını çeşitli baharatlarla lezzetlendirin.
• Büyük bir kızartma tavasında, az miktarda yağ ilave ederek veya kendi yağıyla derilerini kızartın.
Balık
• Balığı, lezzet ve dokusunu korumak için uzun süre pişirmeyin.
• Tencerenin tabanını tereyağı veya margarinle yağlayın.
• Balığı temizleyin, dilimleyin ve yıkayın. Kurulayın ve tencereye yerleştirin.
• Limon suyu ve diğer malzemelerle tatlandırın ve ardından sıcak balık suyu, su veya şarap ekleyin.
• Balığın üzerine çok az miktarda tereyağı ilave edin ve düşük (1) ayarda 2-3 saat pişirin.
Sebzeler
• Dondurulmuş bezelye veya mısır gibi hızla pişen sebzeler, buzları çözdürüldükten sonra, pişirme
süresinin son yarım saatinde yemeğe eklenmelidir.
• Soğanlı, kök sebzeler (havuç, patates, soğan) etlerden çok daha uzun sürede piştiklerinden bunları
yaklaşık 5 mm kalınlığında dilimler, çubuklar veya küpler halinde kesin ve tencereye eklemeden önce
yaklaşık 2-3 dakika hafçe soteleyin.
Baklagiller (kurufasulye, nohut ve mercimek)
• Kuru fasulyeleri (örn. barbunya) yavaş pişiriciye (slow cooker) eklemeden önce en az 10 dakika
kaynatmalısınız. Bu tür yiyecekler, çiğ veya az pişirilmiş olarak yendiklerinde toksik madde salgılarlar.
• Kurufasulye ve nohut gibi yiyecekleri pişirmeden önce yumuşatmak için yaklaşık 8 saat önce (veya bir
gece önceden) ıslatın.
• Mercimekleri önceden suda bekletmeniz gerekmez.
• Pirinci pişirirken, her 100 gr pirinç için en az 150 ml pişirme sıvısı kullanın. En iyi sonuçların “kolay
pişen” pirinçlerle alındığını deneyimledik.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE