Tefal MB811538 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
49
Aksesuarları (bıçaklar,bıçak haznesi ve itme aparatı) sabunlu su ile temizleyin. Özenli bir şekilde
durulayın ve kurutun.
Arzu edilen kullanıma uygun bıçağı seçin.
Bıçak haznesini (D) motor bloku üzerine (A) ¼ tur sola doğru çevirerek yerleştirin (Şekil 1 &
2).
Seçilen bıçağı haznenin ön kısmında bulunan açıklığa (D) yerleştirin, bıçak hareket ettirici me-
kanizmanın tabanına dek, düzgün bir şekilde yerleştirilmiş olmalıdır (Şekil 3).
Cihazın fişini prize takın.
Arzulanan hızı seçin (yavaş veya turbo hız) ve ardından açma/kapama düğmesine basın (Şekil
4).
Besinleri besleme zından içeri doldurun (D) ve ittirme aparatı yarımıyla hafifçe ittirin (C)
(Şekil 5).
İP UCU: Kesme işleminden iyi sonuç elde etmek için itme aparatı üzerine güçlü bir şekilde
bastırmanız gerekmez, bu tip bir kullanım motoru frenleyecektir, aksine malzemenin
bıçak ile temas etmesine dikkat edilmesi yeterlidir.
• Bıçağı değiştirmek için, hazneyi (D) ¼ tur sağa doğru çevirin ekil 6), ardından dikey pozi-
syona getirin (Şekil 7). Koniyi çıkarın ekil 8).
1. CİHAZIN TANITIMI
A - Motor bloğu
B - Açma/kapama düğmesi ve hız seçme
düğmesi
C - İtme aparatı
D - Besleme ağzı
E - Bıçaklar
E1 - Kalın rendeleme bıçağı (kırmızı)
E2 - İnce rendeleme bıçağı (turuncu
kenarlı metal)
E3 - Patates rendeleme bıçağı (sarı)
E4 - Dilimleme bıçağı (açık yeşil kenarlı
metal)
E5a - Dalgalı dilimleme bıçağı (koyu
yeşil)
E5b - Küp yapma aparatı (koyu
yeşil/beyaz)
F - Muhafaza aksesuarı
2. İLK KULLANIM ÖNCE
DİKKAT: Bıçaklar son derece keskindir; bıçaklara müdahalede bulunurken son derece
dikkatli olun, daima plastik kısımlarından tutun.
3. KULLANIM
DİKKAT: Cihazı çalıştırmadan önce bıçağın hareket ettirici (Şekil 3) üzerine düzgün bir
şekilde yerleştirildiğinden emin olun, ardından besinleri besleme boğazından
doldurmadan önce, açma/kapama düğmesine basın (Şekil 4).
TR
48
KULLANIM ÖNERİLERİ
Yavaş hızın kullanımı ayrıca hassas veya yumuşak besinler için de tavsiye edilir (armut, kırmızı
pancar, avokado).
Dalgalı dilimleme montajı:
Dalgalı dilimleme bıçağını haznenin ön kısmında bulunan açıklığa (D) yerleştirin, bıçak hareket
ettirici mekanizmanın tabanına dek, düzgün bir şekilde yerleştirilmiş olmalıdır (Şekil 3).
Ardından emniyet sürgüsü açık olarak, küp yapma aparatıyerleştirin, emniyet sürgüsü
bıçak haznesinin borusuna ortalayın (Şekil 9).
Küpyapma aparatı bıçak haznesinin altına doğru bir şekilde klipslendiğini kontrol edin.
Bıçak haznesi üzerindeki emniyet sürgüsünü kapatın (Şekil 10).
Malzemeleri bıçak haznesinin besleme ağzından sokarak, dalgalı dilimleme fonksiyonunu ger-
çekleştirin.
Emniyet kilidinin üst kısmına yerleştirilmiş dili çekerek, dalgalı dilimleme bıçağını çıkarın (Şekil
11).
İp ucu: E5b emniyet kilidini daha kolay açmak için, aynı anda bir parmakla yukarı doğru
hareket ettirin ve dili yukarı doğru çekin (Şekil 11).
SIK SORULAN SORULAR
Sorular Cevaplar
• "Bıçak hazne içindeki yerinde
sağlam durmuyor, "klik" sesini
duymuyorum".
• "Kullanım sonrasında aksesuarı
çıkaramıyorum".
• "Bıçak haznesi oldukça zor takılıp,
çıkarılıyor, normal mi? "
Bıçağın yerine tamamen yerleştiğinden emin olun
(Şekil 3). Ardından, besinleri doldurmadan önce ci-
hazın çalıştırılması, bıçağın yerine düzgün bir şekilde
yerleştirilmesini sağlar (Şekil 4).
Kullanım sonrasında bıçağı çıkarmak için, kilidi ın
(Şekil 6), ardından hazneyi yeniden sürgüleyin (Şekil
7), hazne kendiliğinden düşer (Şekil 8).
Evet, ürün yeni olduğunda normaldir. Kullanıldıkça,
takılıp, çıkarılması kolaylaşacaktır.
2506368_NoticeFreshmaxReib_Moulinex_Mise en page 1 25/11/13 17:02 Page48
51
Her yiyecek tipi için tavsiye edilen koniyi kullanın:
İyi sonuç elde edilmesine yönelik tavsiyeler:
Tatminkar sonuçlar elde edebilmeniz için, kullandığınız malzemelerin gevşek olmamaları gerekir,
ayrıca hazne içinde malzeme birikiminden kaçının. Cihazı şeker veya et parçaları gibi aşırı sert
besinleri rendelemek veya dilimlemek için kullanmayın.
Hazne besleme borusu içinden daha kolay geçmeleri için malzemeleri kesin.
Bıçak
Kalın
rende
E1
(Kırmızı)
Bıçak
İnce rende
E2
(Turuncu
kenarlı
metal)
Bıçak
Peynir
rendesi
E3 (Sarı)
Bıçak
İnce
dilimleme
E4
(Açık yeşil
kenarlı metal)
Bıçak
Söğüş
E5a/E5b
(Koyu yeşil)
Havuç
(sadece çiğ)
Kabak
(sadece çiğ)
Patates
(sadece çiğ)
Salatalık
(sadece çiğ)
Dolmalık biber
Soğan
(sadece çiğ)
Pancar
(sadece çiğ)
Kereviz
(sadece çiğ)
Kara pancar
(sadece çiğ)
Lahana (beyaz
lahana/kara la-
hana)
Elma
(sadece çiğ)
Parmesan
Gruyer
(sadece çiğ)
Çikolata
Kuru ekmek /
peksimet
Fındık/
ceviz/
badem
Hindistan cevizi
50
TARİFLER
BIÇAKLAR HAZIRLANIŞI MALZEMELER TAVSİYELER
Rende
Kırmızı
İRİ
RENDE
(E1)
Graten
(6 kişilik)
– 6 küçük boy
kabak
– 2 patates
– 1 soğan
– 1 tas pilav
– 1 yumurta
– 1 bardak süt
– 150 g gruyer
peyniri
– tereyağı
İri rendeleme bıçağı (E1) ile
kabakları ve patatesleri rendeleyin.
Dilimleme bıçağı (E4) ile soğanı
dilimleyin. Tüm sebzeleri yağ içinde
diriltin. Bir graten tabağı içine bir
kat sebze, bir kat pilav, bir kat sebze
şeklinde doldurun. Süt, tuz ve
karabiber ile çırpılmış sütü ekleyin.
Üzerine rendelenmiş gruyer serpin
ve fındık büyüklüğünde tereyağı
sürün.
180°C fırında fırınlayın.
Rende
Turuncu
kenarlı metal
İNCE
RENDE
(E2)
Coleslaw
(4 kişilik)
– ¼ beyaz lahana
– 2 havuç
– 3 yemek kaşığı
mayonez
– 3 yemek kaşığı
krema
– 2 yemek kaşığı
sirke
– 2 yemek kaşığı
toz şeker
Doğrama bıçağı (E4) ile beyaz
lahanayı doğrayın ve İnce
rendeleme (E2) bıçağı ile havuçları
rendeleyin. Hepsini bir salata
tabağı içinde karıştırın. Mayonez,
krema, sirke ve şeker ile sosu
hazırlayın.
Rendelenmiş sebzeler üzerine
hazırladığınız sosu dökün ve
karıştırın, 1 saat buzdolabında
dinlendirin.
Bıçak
sarı
Patates
rendeleme
(E3)
Patates rösti
– 1,5 kg patates,
– 2 yumurta,
– 50g yulaf ezmesi,
– 50 ila 100g un
(eğer patatesler
çok suluysa),
Yağ, tuz
Patatesleri soyun, küp şeklinde
doğrayın ve özel patates
rendeleme bıcağıi (E3) kullanarak
rendeleyin. Sonra yumurtaları
çırpın ve ekleyin. Tuz, yulaf ezmesi
ve gerekirse un ilave edin. Yağı bir
kızartma tavasında ısıtın.
Karışımdan parçalar alıp bir kaşık ile
küçük kurabiyeler şeklinde
düzleştirin ve tavaya yerleştirin. Her
iki taraftan altın rengi alıncaya
kadar kızartın.
2506368_NoticeFreshmaxReib_Moulinex_Mise en page 1 25/11/13 17:02 Page50
53
• Motor bloğunu temizlemeye başlamadan önce cihazın fişini daima prizden çıkarın (A).
Motor bloğunu suya batırmayın, su altına tutmayın. Motor bloğunu nemli bir bez kullanarak
temizleyin. Özenli bir şekilde kurulayın.
Hazne (D), itme aparatı (C), bıçaklar (E1, E2, E3, E4, E5a), küp yapma apara(E5b) ve muha-
faza aksesuarı (F) bulaşık makinesinin üst sepetinde, "EKONOMİK" veya "HAFİF KİRLİ" programı
kullanılarak yıkanabilir.
BIÇAKLAR HAZIRLANIŞI MALZEMELER TAVSİYELER
Bıçak
Açık yeşil
kenarlı
metal
DİLİMLEME
(E4)
Yunan usulü
salata
(4 kişilik)
– 1 salatalık
– 2 iri domates
– 1 kırmızı dolmalık
biber
– 1 yeşil dolmalık
biber
– 1 orta boy beyaz
soğan
– 200 g beyaz
peynir
– 50 g siyah zeytin
(damak tadına
göre)
– 4 yemek kaşığı
sıvı yağ
– 1 limon
– 30 g kuru baharat
(Arzuya göre:
Fesleğen,
maydanoz, nane,
kişniş)
Salatalıkları Dalgalı bıçak ile (E4)
ince dilimler halinde kesin.
Dolmalık biberleri ikiye kesin,
içlerini çıkarın. Dolmalık biberleri ve
soğanları kıyın.
Beyaz peynir ve domatesleri küpler
halinde kesin. Bir salata tabağı
içinde, tüm malzemeleri karıştırın
ve zeytinleri ekleyin. Sıvı yağ ve
limonu karıştırarak sosu hazırlayın.
Yavaşça salatanın üzerinde gezdirin
ve üzerini baharatlarla süsleyin.
Bıçak/Koyu
yeşil halka
Dalgalı
dilimleme-küp
yapma
(E5a/E5b)
Karışık sebze
– 400 g kırmızı
pancar
– 300 g havuç
– 400 g Patates
– 200 g salatalık
– 150 g soğan
– 100 g Bezelye
– tuz
– 2 yemek kaşığı
sıvı yağ
Patatesleri, pancarları, havuçları,
soğanları ve salatalıkları
dalgalı dilimleme ve küp yapma
aparatı (E5a/E5b) yardımıyla küpler
halinde kesin.
Patatesleri, pancarları ve havuçları
buharda pişirin.
Hepsini karıştırın ve bezelyeleri,
soğanları ve salatalığı ekleyin.
Tuz ve sıvı yağ ilave edin.
1 saat boyunca buzdolabında
dinlendirin.
4. CİHAZIN TEMİZLENMESİ
52
Dalgalı dilimleyiciyi temizlik sırasında zorlukla karşılaşmanız halinde, fırça kullanmanızı tavsiye
ederiz.
Bıçaklar temizlerken dikkatli olun, konilerin bıçakları son derece keskindir.
Plastik kısımların havuç gibi besinler tarafından boyanması halinde, gıda yağına batırılmış bir
bezle silin ve ardından alışıldığı gibi yıkayın.
Tüm bıçaklar (E1, E2, E3, E4, E5a), küp yapma aparatı (E5b) cihaz üzerinde muhafaza edi-
lebilir.
5 bıçağı birbirleri içine geçirin (Şekil 12) ve haznenin ön girişine yerleştirin (D). Muhafaza ak-
sesuarı (F) haznenin ön girişine klipslenir (D) (Şekil 14). küp yapma aparatı (E5b) muhafaza
aksesuarı üzerine klipslenir (F) (Şekil 15).
Kordonun muhafazası: Kordonu bu amaçla öngörülen boşluğa ittirin (KORDON SAKLAMA)
(Şekil 16).
5. CİHAZIN MUHAFAZA EDİLME
2506368_NoticeFreshmaxReib_Moulinex_Mise en page 1 25/11/13 17:02 Page52
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69

Tefal MB811538 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu