faydalı bilgiler
●
Çanağa doldurmadan önce
yiyecekleri kesiniz. Et, ekmek,
sebze ve benzeri yiyecekleri 2
cm.lik parçalara kesiniz. Aygıtın
çalışması sırasında bisküvi gibi
yiyecekleri kırarak besleme
boırusundan doldurabilirsiniz.
●
Baharatlar en iyi temiz ve kuruyken
kıyılır.
●
Kapaktan sızabilecek sıvı içeren
içerikleri karıştırmayınız. Bu tür
işlemler için sıvılaştırıcı kullanınız.
Ancak çorbayı püreleştirmek için ve
katı yiyeceklerinin işledikten sonra
suyuna katabilirsiniz.
●
Kesme bıçağını kullandığınız
zaman gereğinden fazla
işlememeye dikkat ediniz.
●
Ekmek hamuru gibi karışık ağır
yüklerle bıçağı kullanmayın aksi
takdirde miksere zarar verebilirsiniz.
Ekmek yapmak için karıştırma
kasesi içindeki hamur yoğurma
makinelerini ve kek ve pasta
yapmak için kase içindeki çırpıcıyı
kullanın.
●
Bıçağı buz küplerini veya baharatlar
gibi sert yiyecekleri kıymak için
kullanmak eke zarar verebilir.
●
Eğer karışımlara badem özü veya
çeşni ekliyorsanız plastikle temas
etmesinden kaçının, bu sürekli
işaretlemeye neden olabilir.
maksimum kapasite
●
400g (14oz) et
K›yma yapmak için etin fazla
ya¤lar›n› alarak eti 2 cm’lik küpler
halinde kesin. Et parçalar›n› kaseye
koyarak istedi¤iniz k›vama gelene
kadar ya da yaklafl›k 20 saniye
çevirin. Cihaz› ne kadar uzun
çal›flt›r›rsan›z k›vam o kadar ince
olur.
dilimleme/parçalama ve
rendeleme plakası
Dilimleyici/parçalayıcıyı meyve,
sebze ve peynir dilimlemek ya da
parçalamak için ve rendeleme
plakasını Parmesan peyniri ve
Alman patatesi rendelemek için
kullanın.
dilimleyici/parçalayıcı/re
ndeleyici
kesme disklerinin işlevleri
dilimleme/kıyma diskleri
Dilimleme/kıyma ve disklerinin
iki yüzü vardır. Bir yüzü dilimlemek,
diğer yüzü ise kıymak için kullanılır.
Diskin birinci yüzüyle peynir, havuç,
patates, lahana, salatalık, kabak,
pancar ve soğan dilimleyebilirsiniz.
Diğer yüzüyle peynir, havuç,
patates ve benzeri türde yiyecekleri
kıyabilirsiniz. İstediğiniz yüz
yukarıda olmalıdır.
rendeleme diski
Rendeleme diski parmezan
peyniri ve Alman tarzı patates
hamuru rendelemek için kullanılır.
72